Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genler hakkında dinsel bilgi, acil

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Nereye açacağımı bilemedim ve buraya açmaya karar verdim. Kadıköy Anadolu Lisesi'nin süper din hocası Abdullah Tunca'nın verdiği ilginç bir ödev. Yarına yapmam lazım ama dinle de öyle çok alakam yoktur. Bilenler lütfen yazabilir mi? Çok acil gerçekten. Adam genler hakkında Kur'an dan ve işte Hz.Muhammed'in sözlerinden istiyor galiba. Lütfen yardım edin. Aciz durumdayım :([signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Dinsel bilim yoktur da yani din'i kitaplara ve şahsiyetlere dayanandan daha kısa olduğu için böyle yazdım. Adam sadist zaten. Hayatımda din ödevi yapmamış adamım ya :([signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

bizede güneş yıldızlar gezegenler falan dedi (aynı sınıfız belkide :)) valla ben hayatımın yazışını yapmayı planlıyorum :p[signature][hline]I've come to the conclusion, yes I know
That between black and white there is no room for two
The scale it might be wide, but there's no need to be blind
Between black and white there is no room for two
Sosyal ağlarda paylaş

genler bulunalı ne kadar oldu be

anlaşılan uydurcan bişeler

zorla yalan söyletiyorlar desene eheheh

sallaya derdi harun yahya zırvalarıdır gir bi harun yahya sitesine ne kadar yalan varsa yaz gitsin.

eşşek hoşaf olayı, istediğini ver. işin bittikten sonrada kusarsın.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
armra, 02 Ekim 2005 23:33 tarihinde demiş ki:
genler bulunalı ne kadar oldu be

anlaşılan uydurcan bişeler

zorla yalan söyletiyorlar desene eheheh

sallaya derdi harun yahya zırvalarıdır gir bi harun yahya sitesine ne kadar yalan varsa yaz gitsin.

eşşek hoşaf olayı, istediğini ver. işin bittikten sonrada kusarsın.

bu kadar senin mantığın ve düşünüş biçimin. harun yahya nın söyldiklerinin gercek olmadığı bilmiyorum ama. eğer ki yanlışsa böyle ağzında sakız gibi düşürmemek senin bili,msel düşünme ve mantık yürütmede tahtalarının eksik olduğunu gösteriyor. neden bu kadar kin duyuyorsun. bilime neden kişilik ihtiraslarını katıyorsun. mesela bir bilim adamı vardı . canlı maddeler cansız maddelerden meydana gelri demişti. hatta bu kanun bile olmuştu örnek olarak bir parca etin içinde zamanla kurtların oluşmasını gösteriyordu.sonra ne oldu. bunu asıl nedenini buldular bu kdar . senin ise hata (yaptığını ben bilmiyroum) yapan birine bu kada acımasızca dilinde sakız etmen senin bilimsel mantık yürtemeyen,bilimsel düşünceden yoksun biri olduğunu gösteriyor. umarım bu sözümden alınırsında einstein,mendel,edison gibi bilim adamı olursun. asıl konu bu değil birde asıl konuya gelelim

burada bilim bölümüne kişsel değerleri katma. bilim ile din başka başka seyler. senin burda lafların harunu güya mor ediyorum,şeklinden çok başka taraflara(dine) saldırıdan başka amacı yok. bu laflarında anlaşılıyor.tekrar ediyorum.konunun içersinde ayet ve hadis-i serifler var.onları soruyor arkadaş. bunlara yalan demekten seni men ederim.nasıl ben diğer dinlere burdan böyle seyler yazmıyorsam sende yapmamalısın. herkesin dini kendine. bunu gece 1130 da yazarak bi,lincini kullanmadığına sayıyorum.bilmediğin seyler hakkında konuştuğun için seni hoş karşılamak istiyorum.ama bir daha bilim konusuna din katarsan veya katma faliyetlreine girişirsen kalbini çok kötü şekilde kırarım. :hrr:[signature][hline]iki sey sonsuzdor. insanların aptallığı ve evren ama ikincisinden o kadar emin değilim (einstein)
Sosyal ağlarda paylaş

lol
harun yahya dedigin adamin bilimle en ufak bi alakasi yok ki... iyi guzel soylemissin on yargi konusunda ama sorun burda degil. yani acip bi sitesine bakarsan, her paragrafin sonunda "bunun boyle olmamasi bizi buyuk bi yaraticinin varligina ikna eder" tarzi cumlelerle bitiyor. yani belirsizlige dayanarak adam tanriya bagliyo her seyi. bu mudur bilimsel yol? bu mudur bilimin temeli? elestirirken biraz ne yaptiginizi da dusunun. harun yahya'ya kimsenin kisisel kini oldugunu sanmiyorum ama soyledikleri o kadar yuzeysel ve yanli ki insanlarin onun soylediklerini referans olarak almasi beni korkutuyo, uzuyo.

din hocanin istedigi de harun yahya'nin yaptigi gibi bi sey olsa gerek. sahsen boyle bi odeve cevap olarak "7. yy'da hz. muhammet'in bu konu hakkinda bi yorum yapabilecegini sanmiyorum. koskoca kuran'in da bu tur bi bilgi icerecek bos bi kitap olduguna inanmak istemiyorum." yazardim. amma velakin bizden gecti artik, daha fazla basini agritamiyoruz din "bilginlerinin".[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 03 Ekim 2005 14:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Harun Yahya'nın amacı bilim değil popülizmdir. Bunun nesini savunuzcazki artık? Bilim amacıyla hata yapmak ile, bilim kılıfıyla popülizm yapmak arasında fark vardır.

Konuya dönersek bence aranan şey genler hakkında bilgi değil, Kuran'da, kalıtım (muhtemel kalıtsal özellikler ve hastalıklar) üzerine yazılardır.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi
WoW:Narcosis[Burning Legion] | Shab[Warsong] | Prion[Skullcrusher] | Crook[Al'Akir]
Sosyal ağlarda paylaş

@SON_SAVASCI
öncelikle terbiyeli konuş.
insanların görüşlerine katılmayabilirsin ama haddini aşamazsın.

senin konuya değil direk bana saldırır tarzda yazı yazdığını görüyorum.

öncelikle bu paticik forumlarındaki havlamalara cevap vermiyorum. senin bana öğretebilecek birşeyin olduğunu düşünmen çok hoş ve acıklı.

eğer harun yahya, din, bok püsür tartışacaksan öncelikle ateizm ve din sitesine www.ateizm.org yaz, cevabını alırsın. ardından; bilimle ilgili bir yazı yazdığını sanıyorsan bu da çok komik. zira konun bilimle en ufak bir alakası yok. zaten o yüzden eğitim bölümüne taşınmış.

sana birde ufak tavsiye, sen kendini düzelt.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SON_SAVASCI, 03 Ekim 2005 13:54 tarihinde demiş ki:
bilim ile din başka başka seyler.... ....konunun içersinde ayet ve hadis-i serifler var....

Evet bence de öyle. Peki bu durumda konunun içerisinde neden ayet ve hadisler var?

Bilim bölümünde Harun Yahya'yı tartışıyor olmanıza sıklıkla gülüp geçiyorum, ama bir şekilde din soktuğunuz zaman konu hızla kilide koşuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
armra, 03 Ekim 2005 17:13 tarihinde demiş ki:
__bir daha uğraşmayacağım dedim ama neyse bazı şeyleri yanlış anlamıuşsın veya anlamak istemişsin.

@SON_SAVASCI
öncelikle terbiyeli konuş.
insanların görüşlerine katılmayabilirsin ama haddini aşamazsın.

___haddi aşma falan yok . yapılan şeylere sesiz kalmama var. bunu başka biri okusa normal karşılar. bunu senin terbiyessizlik olarak anlaman benle olan sorunundan kaynaklanıyor diye kanaat getiriyorum.

senin konuya değil direk bana saldırır tarzda yazı yazdığını görüyorum.

___direk sana yazdığım doğru ama saldırma yanlış. seni ikaz ediyorum. böyle alakasız kelimeler kullanma lütfen. şunu da belirteyim. ben nıcklerle uğraşmam. yazının sonunda bundan önce yazdığım mesajın sana olduğunu farkettim.isim önemli değil kafanın içi önemli benim için. senin için durumun nasıl olduğunu bilmiyorum. ama böle giderse nıckler senin için önemli diyeceğim.

öncelikle bu paticik forumlarındaki havlamalara cevap vermiyorum. senin bana öğretebilecek birşeyin olduğunu düşünmen çok hoş ve acıklı.

___bu kadar alçakça yazılar ancak alçak kişilerden çıkar seni muhatap alamam kusura bakma.benim sana öğretecek birseyim olamaz demişsin. ben böle birsey idda etmedim ki zaten. insan herzaman cahildir(bu yazımı daha önce576677 defa yazdım yeter.)

eğer harun yahya, din, bok püsür tartışacaksan öncelikle ateizm ve din sitesine www.ateizm.org yaz, cevabını alırsın. ardından; bilimle ilgili bir yazı yazdığını sanıyorsan bu da çok komik. zira konun bilimle en ufak bir alakası yok. zaten o yüzden eğitim bölümüne taşınmış.

___böyle bir sey düşüneceğin için harunu savunmuyorum dedim. bence bilimle uğraşan herkişi bilimadamı veya çıraktır. çıraklık bilimadamlığınıda kapsar diye düşünüyorum.harun bilimadamı değildir. ama bilimle sadece bilimadamları uğraşacak diye birsey yoktur. tekerleği bulan adamda bilimle uğraşmıştır. evrimi kendine göre (doğru veya yanlış) uğraşanda bilimle uğraşmıştır.harunu diline dolaman şahsına değil savunduğunu zanettiğin değerlerle alakalı negatif bir durum.harunu kötüleyin tamam çünkü yanlış seyler ortaya koydu(size göre) ama sizin harunu değil,değerlerle savasan bir tutum yaptığınız ayen beyan ortada===> eğer soran kişi bana genlerle ilgili yazı falan bulun deseydi. git harunun sitesine bak zırvalamıştır diyebilirdin (sana göre). benimde sana birsey demeye hakkım olmazdı. ama ayetler ve hadis-i seriflerden bahsediyor. ne yani harun mu yazıyor onları. lütfen farkında olmadan hatalar yapıyorsun.

___sen bilim bölümüne yazı yazan birisisin. böyle isimlere takılıp kalman senin mantıki düşünüş biçiminde ve fikirlerinin tavanındaki tahtalardan birkaçının eksik olduğunu gösteriyor. neden önceki yazımda söylediğim kanunu iptal edilen bilimadamını diline dolamıyorsun.senin kasti olarak aradan harunu seçmen onu islama mal etme ve bunun aracılığıyla dine negatif bir tutum getirmekten başka birsey değil. harunun sitesine bak gibi laflar orada sorulan ayet ve hadis-i serifler. harunun sitesinde birseyler sallamıştır türnden laflar. bunlar artık yanlış. burada düşünmeni istiyorum. eğer düşünmek istemiyorsan (ki en doğal hakkın) senin sabit fikirlerden ilham alan birisi olduğuna kanaat getirceğim.

___yukarıdaki yazdıklarım 3 satır ama iyice anlaşılsın diye uzattım.

sana birde ufak tavsiye, sen kendini düzelt.

___ben sana ölesiye kadar doğru gideceğim demedim ki yaznlışım varsa düzeltirim. ben eleştriye açığım.

[signature][hline]iki sey sonsuzdor. insanların aptallığı ve evren ama ikincisinden o kadar emin değilim (einstein)
Sosyal ağlarda paylaş

bilimle ugrasan her kisi bilimadami olmuyo pek. tabi kendi capinda bi seyler arastiriyo yapiyo ama... bak bu isin ilk adimi bilimsel yolu benimsemektir. "kanitlama", "aciklama" ve "gosterme" farkli seylerdir. harun yahya'nin bu yuzden bilimle bi alakasi yok.

hadisleri o mu yazmis... lol. hadisler bizi ilgilendirmiyo o kadar da. bizim bakmamiz gereken sureler, allahin dini sadece kuluyla kendi arasindadir, bu 1. ikincisi soyut soyut kavramlarla yazilmis bi kitabi kendi istedigin yonde yorumlayip istedigin yere cekebilirsin ancak bunun dogrulugunu ancak dusunerek anlayabilirsin, iyilik ve dogrulugu anlatan bi kitabin gelecek hakkinda haber vermesi, kitabi putlastirmaktir.

Harun yahya ortaya bilimsel teori surup sonra teorisi curutulen birisi degildir... newton'in da teorileri curutuldu. ancak o aciklayamadigi olaylari aciklamaya yonelik deneyler yaparak tez suruyodu ortaya; aciklayamadigi seylere "cenab-i hak'in lutfu" demiyodu. sacmalik burda zaten. sayfalarca tartistik evrim konusunda, iyice karisiyo yine ortalik. bi seylerin oyle olmadigini kanitlamak, baska bi tezin kaniti degildir. kaldi ki kanitlama seklinin "unlu bilim adami x kisisinin dedigi gibi evrim mantik disidir" tarzi cumlelerle olmaz. cunku verilen isimlerin cogu ne sozu gecen universitede, ne de oyle bi laf sarfetmis. bu mu bilimadamligi? o zaman ben de diyorum ki "MIT mezunu unlu profesor Abdul Ludba tanriyla iletisim kurdugunu, kuran'in degistirildigini ogrendigini soyledi. son peygamberin Muhammet oldugunun gectigi bolumun iptal edilmesi gerektigini kendisinin de peygamber oldugunu tanrinin ona ilettigini acikladi. demekki kuran tamamen degistirilmis. demekki ona inanmamamiz lazim artik. musluman olmak gunahtir." bu mu? kendi icinde bile tutumlu olmayan bi paragraf oldu. kimsenin inanacagini sanmiyorum. ama harun yahya aynisini yapinca saygi duyun deniyo. ama soz konusu bilim olunca herkes bilimadami oluyo. bu is o kadar kolay olsaydi...[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 04 Ekim 2005 14:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nileppezdel, 02 Ekim 2005 17:49 tarihinde demiş ki:
Dinsel bilim yoktur da yani din'i kitaplara ve şahsiyetlere dayanandan daha kısa olduğu için böyle yazdım. Adam sadist zaten. Hayatımda din ödevi yapmamış adamım ya :(

adammı sadist yoksa sendemi bi gariplik var adam sana en baba iki öğeyi birleştirip sormuş bence bilmemen biraz ayıp 1. si senin dinin 2. si senin genin bunları bilmemekmi ayıp yoksa sormakmı sadistlik ben çıkartamadım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...