Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 zaman aslında insan algıladıladığınca hızlıdır bir şekilde insanın fizyolojisini değişik hıza adapte edilebilirse...[signature][hline]darkening Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 niye 98 merak ettim valla... film gibi izlemek yapilabilecek en basit sey. diyorum ki ben gelecekte makinayi kesfettim varsayalim ve bugun bu saate programladim ve gecmise dondum, yani bugune. sonra kendimle karsilastim. bu durumda benim su an kendimi goruyo olmam lazim. yani 2005'teki ben de etkilesimli olarak kendimle karsilasmis oluyorum. gelecek de zaten buna gore sekillenmis durumda. tabi bu sadece bi teori. farkli teoriler de var, zamanin kirildigina yonelik; yani gelecege donus tamamiyle sacmalik degil, fakat benim aklima yatan en basit aciklamasi bu. baska bi baslikta zaten bunlari tartismamis miydik biz? zamanin genislemesi, gecmise donme isleminin yavasligindan kaynaklanan bi durum. yani soyle dusun. bendeki isin senin gozune ulasana kadar ben yer degistirmis oluyorum. yani sen gecmiste kalmis oluyosun. ancak bunun devam edebilmesi icin benim o hizda devam etmem lazim yoksa sadece zamani genisletmis olurum. yani ivmenin sabit sekilde artmasi gerekiyo, sabit kalirsa bu zamani genisletmek oluyo. [signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 28 Eylül 2005 19:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 said: riglous, 28 Eylül 2005 19:38 tarihinde demiş ki: niye 98 merak ettim valla... içimden öyle geldi :D[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Geçmişe dönüş mümkün ama bilincimiz buna imkan tanımıor yok kendimizle karşılaşçcaz olayları değiştircez bu tamamen bilincimiz yüzünden oluşan sorunlar[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saykoleo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Zaman makinesi Einstein'ın teoremine göre mümkün, ama sadece ileri götürebilir sizi, olay şu: Bir bilim adamı ışığın her zaman aynı hızda gittiğini ispatlamış, yani sistem hız değiştirse bile ışık hızını değiştirmiyormuş (Yani lambayı 1 km/s hızla götürürseniz ışık C+1km/s hızla ilerlemez C ile ilerler (bu arada C ışık hızı demek :))). Einstein ise zaman akışını ışıkla özdeşleştirmiş şöyle ki: Şu şekilde bir saat düşünmüş: __________ Ayna X Lamba Demiş ki lambadan çıkan ışık aynadan yansıyıp, lambaya döndüğünde bir birim zaman geçiyor. Eğer lambayla aynayı birleştirip bir sistem yaparsak ve bu sistem sağa ya da sola doğru yüksek hızla hareket ederse bu bir birim zaman, hızsız ayna-lamba saatlerinden daha yavaş ilerleyecektir, çünkü ışık daha uzun bir yol katediyor ve bir birim zaman dışarıya göre daha uzun sürede geçiyor; ama sistemin içinde zaman normal geçiyor, yani sistemin içindeki kişiler bunu hissetmiyor, çünkü zamanı belirleyen ışık.. İşte böyle birşey izafiyet teorisinin girişi bu. Ben de teoriyi tam bilmiyorum, ama bu kadarını biliyorum. Bu yüzden yüksek hızda giden roketlerde zaman daha yavaş geçiyor bize göre evet. Ama zaman yolculuğu sadece geleceğe doğru yapılabilir(Einstein'a göre). Onda da siz diğerlerine göre daha az yaşlanmışsınızdır. :)[signature][hline]Mekteb-i Sultani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 geleceğe doğru yapılması zaten mümkün ama geçmişten bahsediyoruzx ki ben diyorum böle bişey olmaz[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 aslında o tam olarak şöyle ama şekli nasıl anlatsam ki Bi tren vagonu içinde düşünün.Tavanda yere bakan bir ayna ve tam görüş hizasında lamba.şimdi ışığın ayna ya gidip geri dönmesi bir birim zaman olsun.Vagon ışık hızıyla gitsin ışığın gidişi ve gelişi dururkenkine göre daha uzun bir sürede olcak yani dışardakine göre zaman daha uzucak 1 dakka dışarıya göre 5 dakka olcak misal.ama vagonun içindeki gözlemciye göre hiçbirşey değişmicek o hala normal zaman geçior sanıcak.Aynı şekilde bu cismin boyunun kısalması olayını da kanıtlıor[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saykoleo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 hehe çok gıcığım biliyorum ama izafiyete göre ışık hızında gitmek olanaksız, ışık hızında giden nesnenin kütlesi sonsuz, hacmi sıfır oluyor izafiyete göre, bu yüzden imkansız :) ışık hızı-1 cm/h'yle gitsin tren :P[signature][hline]Mekteb-i Sultani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 bu zaten Einstein kendi zihinsel deneyi. Zihinsel Deney=Gerçek olması deneysel olarak mümkün olmayan olayları zihinsel deney yaptırabiliyorlar.Yani bu da bu düşünceleri mecburen kabul ederek ortaya çıkarıolar Schrodingerin Kedisi bu deney türüne örnektir[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 hehe tamam ayıp edion tren 299.999 km/saniye ile gitsin bence çok az bi değişme olur[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saykoleo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 tamam şimdi oldu :D[signature][hline]Mekteb-i Sultani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 hala daha sezgilerim bana bu konuda bir hata olduğunu söylüo.Einstein Meinstein çok önemli biri ama bence sonsuz kütle hacim 0 olayı nın tartılması ve baştan oluşturulması gerkio ki üniyi kazanır kazanmaz ilk kapak atçağım nokta sonsuzluk kavramlarını yıkmak olucak[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Zaman makinasını tartışmak için zamanın ne olduğu hakkında biraz konuşmak lazım. Burası magazin haberciliğe ve gün sohbetine dönüyor yoksa..[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi WoW:Narcosis[Burning Legion] | Shab[Warsong] | Prion[Skullcrusher] | Crook[Al'Akir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Zaman vardır çünkü hiçbirşey bir anda gerçekleşmemeli...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kymophobia Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 said: riglous, 28 Eylül 2005 19:24 tarihinde demiş ki: 3. zaten ilerde ben su gune donmussem ve bi seyleri degistirmissem; bu gun o degisikliklerin yasandigi gibi devam eder. yani gelecek zaten benim gecmise donup vazoyu kurtarmama gore sekillenmistir. bu durumda da zaman kirilmaz. Aynı filmde izlediklerinizle söylüyorsunuz herşeyi... Matematik sabittir, hesaplar değiştirilemez. Senin daha önce yaşanmış bir olayı değiştirebilmen için, o olayın gerçekleşmesi ve düzeltme imkanı olması gerekir. Bundan sonra zaman tekrar kırılarak "düzeltilmiş olarak" devam etmez. Eğer böyle devam ederse, kırılmış zaman olmazdı. Geçmişe gittin, vazoyu düzelttin e o zaman vazonun sağlam olduğu bir gelecek yaşamak zorunda kalacaksın. Sen geleceğe döndüğünde, vazonun varolmasından sonraki geleceği bilmiyorsun, nasıl yaşayacaksın? Lütfen biraz bilimsel olalım, film öğretileriyle devam etmeyelim.[signature][hline] Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için; Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için; Mail: [email protected] MSN: [email protected] Takaslık ve satılık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Yoksa kimse Einstein'ın Twin Paradox'undan bahsetmedimi henüz burada? Bence geleceğe seyahati açıklayan en anlaşılaiblir teori budur.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi WoW:Narcosis[Burning Legion] | Shab[Warsong] | Prion[Skullcrusher] | Crook[Al'Akir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 @kymophobia: seninki de Butterfly Effect vari. İkinizin teorisi de doğru olabilir. İkinizinki de yanlış olabilir. Ne güzel bi topic, belgesel gibi :)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 arkadasim diyorum ki gecmise donup ben vazonun kirilmasini engellemissem zaten o vazo hicbi zaman kirilmamistir. yani ben bir gun gelecekten bu gune donup vazonun kirilmasini engellemissem; zaten bunu bugun gorurum ve o vazo hicbir zaman kirilmaz. sen once alternatif zamanin varligini soyluyosun daha sonra da boyle bi seyin gercek olamayacagini kanitliyosun. ben de diyorum ki alternatif zaman diye bi sey yoktur. her sey tek bi cizgi uzerindedir. ben 3000 senesinden 2005'e geri donup vazonun kirilmasini engellemissem; 2005'te yasayanlar benim bi anda ortaya cikip vazonun kirilmasini engelledigimi gorurler ve vazo zaten 2005'te kirilmamis olur. olayi boyle anlatan bi film varsa soylesene, izlemek isterim.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Zaman yolculuğu yapmayan kimse doğrusunu bilemez. Ama riglous'unki daha mantıklı geliyor bana.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 said: Qui, 28 Eylül 2005 22:14 tarihinde demiş ki: Yoksa kimse Einstein'ın Twin Paradox'undan bahsetmedimi henüz burada? Bence geleceğe seyahati açıklayan en anlaşılaiblir teori budur. ilk sayfada zgrw benzer bisey yazdi...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) RamsesII, 26 Eylül 2005 14:20 tarihinde demiş ki: bazı travestilere hasta oluyorum,çok güzel ve sexi oluyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 arkadasin soyledigi de tamamen mantikli. zaten bunun icin ikisi de teori... ben hala derdimi antamamisim gibi hissediyorum... soylemeye calistigim, hitler'i oldurup 2. dunya savasini engelleyemeyecegimizdir. cunku zaten 2. dunya savasi oncesinde biz hitler'i oldurmeye calismis ve basarisiz olmusuzdur... yani gecmisi degistiremeyiz. senin soyledigin de mantikli, soyle ki su dakikadan sonra benim ne yapacagim herhangi bi sekilde belirli olmadigi icin benim gelecege gitmem imkansiz. cunku 1 saat sonra odamdan cikip cikmayacagim zaten belli degil. bu durumda hicbir seyin ilerisine gitmek demek zaten belirlenmemis bi yere gitmek oluyo ki yok boyle bi sey. ama sunu dusun; biz ay'i normalde oldugundan 1 saniye geride goruyoruz. yani aslinda ay 1 saniye ilerde bi yerde. ayni sekilde ay'a gore baska gezegenler de oyle. bu durumda relative olarak her sey bi zaman siralamasina girmis oluyo. sonunda da zamanin sadece relative olarak siraya koyma yontemi oldugu cikiyo. onun disinda zaten her sey olmus bitmis, sadece biz gormemisiz. yeterince hizlandigimiz zaman ileriye gidebiliriz, isigin bize ulasacagi zamani kisaltiriz ki boylece gelecegi gormus oluruz. bu arada matematik hakkindaki goruslerin de tartisilir... her sey her zaman dooru degildir.[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 28 Eylül 2005 22:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Tarih yeniden yazılabilir. Kırıldığına çok üzüldüğün bir vazoyu gidip kurtarabilirsin. Bu da benim teorim. Fazla üstüme gelmeyin :)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 zamanin belli bi aninda o vazonun kirilmasini belki engellersin ama baska bi aninda o vazo gene kirilmis olur, yani o vazonun varoldugu her ani degistirmen lazim. 1 aninda vazo kirilirsa 2 3 4 5 aninda o vazo kiriktir. sen 1e donup vazonun kirilmasini engellersen o vazo sadece 1 aninda kirik olmaz 2 3 4 5 aninda gene kirik olur. bence, sacma gelebilir zira anlatamamis olabilirim...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) RamsesII, 26 Eylül 2005 14:20 tarihinde demiş ki: bazı travestilere hasta oluyorum,çok güzel ve sexi oluyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 1de değişince otomatik olarak diğerler de değişiyor bence. Fahrenheit da eski save e geri dönüp oyunu değiştirerek oynamak gibi yani. Biraz garip bi açıklama ama olsun :)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... [Bu mesaj nileppezdel tarafından 28 Eylül 2005 22:38 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj nileppezdel tarafından 28 Eylül 2005 22:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kymophobia Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 said: riglous, 28 Eylül 2005 22:29 tarihinde demiş ki: bu arada matematik hakkindaki goruslerin de tartisilir... her sey her zaman dooru degildir. MAtematik tektir, bu tartışılmaz. Yani yeni fikir üretmeyelim, galaksinin sistemini reddetmeyelim rica ederim. Şimdi başa dönelim, olay şudur; Tarih tekerrürden ibarettir. Sen o vazoyu kurtarırsan, gelecekte varolmayacağın için geleceğe gidemezsin. Çünkü sen kırık bir vazonun geleceğisin. Yaşanmamış bir zamanı tanımlayamayacaksın asla. Rakam olarak tanımlarsın, vesaire tarihi, vesaire saatine zaman yolculuğu yaparsın ama o zamanın soyut varlığında yer alamazsın. Peki bu halde ne olur? Şöyle ki, sen artık olmayacağın için, zaman makinesi ile aslında geri gelememiş olman gerekir. Çünkü sen kırılmış bir vazonun gelecekteki sabitliğinden yol alıp geri geliyorsun. Şimdi kırık vazo yok, onun geleceği de yok, e olmayan gelecekten bir zaman makinesi ya da yolculuğu da olmayacaktır. Böylece, senin de varolman imkansızdır ve zaman yolculuğu olanaksızdır. Sadece "EN BASİT ANLATIMI İLE" (fizikçiler hemen alınmasın diye) 1 saniyede dünyanın etrafında tam tur atabilirseniz, o zaman sizin saatiniz ve dünyanın yer saati farklı olacaktır. İşte size zaman yolculuğu...[signature][hline] Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için; Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için; Mail: [email protected] MSN: [email protected] Takaslık ve satılık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar