Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zaman makinesi

SON_SAVASCI

Öne çıkan mesajlar

Sadece ileriye doğru zamanı hızlandırabilirsin, mesela sana 1 gün geçmiş gibi olurken, dünyada 100yıl geçmiştir. teorikte mümkün, pratikte imkansız bir olay.[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Kara Paticikler Grubu
Kurucu ve Üyesiyim.
(Üye Sayımız=1)

[Bu mesaj LordOfBlood tarafından 27 Eylül 2005 23:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

zamanda yolculuk etmek mümkün hatta bunu yapmaktayız ama ne yazıkki bu süre zarfı içinde mekan da değişmekte , birebir aynı iki farklı saatten (dijital yada analog farketmez) birini uzay mekiğine koyduğunuzda ve diğerinide dünyada bıraktığınızda , uzay mekiğindeki saatin dünyadakine göre 1dk geri kaldığı görülür . Buda zamanda ileri gidildiğini gösteriyor :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Kral, eğer sorduğun makine bi DeLorain ise yok b@b, olmaz, just forget about it.
Solucan deliklerinden, kızıl şeritlerden bahsediliyor ki daha tesbit edilebileni bile yok, yani zaman yolculuğu sadece teorik.[signature][hline]" We're not a threat. We're salvation.
The world will have to deal with us. "
Sosyal ağlarda paylaş

ben fikrimi değil yapılmış bir deneyi söyledim , bir zamanlar bi yerde okumuştum[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yok sana demedim zgrw, senin dedigin olay dogru. soylemek istedigim, paylastigimiz bilgiler dogru ve destekli olsun. konuyu ogrenmek isteyenler direk bu ne diye sormaktansa su soyleymis siz ne diyosunuz, boyle bisey okudum siz konuyla ilgili baska seyler biliyomusunuz tarzinda olursa daha saglikli olur diye dusunuyorum. benim fikrim boyle...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US)
Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US)

RamsesII, 26 Eylül 2005 14:20 tarihinde demiş ki:
bazı travestilere hasta oluyorum,çok güzel ve sexi oluyorlar...
Sosyal ağlarda paylaş

Zaman yolculuğu imkansız.

Şunu şöyle açıklayayım;

Bugün evdeki vazonuz kırıldı. Bundan 10 sene sonra zaman makinesi icat oldu ve siz geri gelip vazonuzun kırılmasını engellemek istediniz.

Eğer geri gelir ve o vazoyu kurtarırsanız;
1. artık gelecekte bir siz yoksunuz. Çünkü gelecekteki siz, vazoyu kıran sizdiniz. Şimdi vazo kırılmadığı için artık varolmayacaksınız, bu da geri dönemeyeceksiniz demektir.
2. Kendinizle karşılaşamazsınız, zira gerçek varlık 1 tanedir (burasını bilimsel olarak konuşabilenler anlatabilir).
3. Zaman bir kere kırıldıktan sonra, tekrar aynı nokta varolamaz.

Yani imkansız...[signature][hline]
Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için;
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için;

Mail: [email protected]
MSN: [email protected]

Takaslık ve satılık...
Sosyal ağlarda paylaş

ya hani varya filmde geleceğe geçmişe gidiyor.öle bir makina olabilir mi? olma taraftarıyım olsa ne güzel olur bir düşünün. ben mesela ileride ki hayatıma bir yolculuk yaparım. geçmişte ise attila, cengiz,sezar,pluton,aristo,fatih sultan mehmet, eski türkler ,,,,, hepsini görmeeye giderim açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

Teorik olarak konuşunca, böyle bir makien varolsa bile etik olarak çok sıkı kurallara bağlanması gerekir. Herkes bi Dr. Brown değil çünkü.
"Marty, geleceğe gider gitmez bu makineyi imha edeceğim!"[signature][hline]" We're not a threat. We're salvation.
The world will have to deal with us. "
Sosyal ağlarda paylaş

Gelmiş geçmiş en büyük mantıkçılardan biri olan Kurt Gödel de zaten ortaya bunun olasılığının 0 olduğunu kanıtlamaya çalışmış ve bu konuda başarılı olduğu kabul edilmiştir.Yani ona göre Geçmiş e gidilemez ama uzay-zaman da zamanı genişletip 1 saatte diğerlerine göre 1 hafta geçmesi mümkün[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki:
ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kymophobia, 28 Eylül 2005 01:18 tarihinde demiş ki:
Zaman yolculuğu imkansız.

Şunu şöyle açıklayayım;

Bugün evdeki vazonuz kırıldı. Bundan 10 sene sonra zaman makinesi icat oldu ve siz geri gelip vazonuzun kırılmasını engellemek istediniz.

Eğer geri gelir ve o vazoyu kurtarırsanız;
1. artık gelecekte bir siz yoksunuz. Çünkü gelecekteki siz, vazoyu kıran sizdiniz. Şimdi vazo kırılmadığı için artık varolmayacaksınız, bu da geri dönemeyeceksiniz demektir.
2. Kendinizle karşılaşamazsınız, zira gerçek varlık 1 tanedir (burasını bilimsel olarak konuşabilenler anlatabilir).
3. Zaman bir kere kırıldıktan sonra, tekrar aynı nokta varolamaz.

Yani imkansız...

1. zamani degistirmek degil, gecmisi gorebilmek soz konusu. ikisi farkli seyler. kimse vazonun kirilmasini engellemeye calismiyo. kaldi ki eger engellenseydi, bu gun zaten onu hic kirmamis olarak algilanirdi.
2. varligin her saniye degistigini dusunursen, gecmise kendinle karsilastigin zaman bunun sen-(x yil) oldugunu da dusunmen gerekir.
3. zaten ilerde ben su gune donmussem ve bi seyleri degistirmissem; bu gun o degisikliklerin yasandigi gibi devam eder. yani gelecek zaten benim gecmise donup vazoyu kurtarmama gore sekillenmistir. bu durumda da zaman kirilmaz.

bizden milyonlarca isik yili otede olan gezegenlerin isiginin daha bize yansimadigi icin gorunmedigini biliyoruz. yine ayni sekilde isigin belli bi hizinin oldugunu bildigimiz icin, bizim jupiter'i gordugumuz zaman aslinda onun orda olmadigini, bilmemkac milisaniye ilerde oldugunu da biliyoruz. bu da demek oluyo ki jupiter bizden bilmemkac milisaniye ilerde. relative olarak gelecekte. zaten bizi alakadar eden de bu.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

said:
[b]riglous, 28 Eylül 2005 19:24 tarihinde demiş ki:
3. zaten ilerde ben su gune donmussem ve bi seyleri degistirmissem; bu gun o degisikliklerin yasandigi gibi devam eder. yani gelecek zaten benim gecmise donup vazoyu kurtarmama gore sekillenmistir. bu durumda da zaman kirilmaz.

+98[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...

[Bu mesaj nileppezdel tarafından 28 Eylül 2005 19:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bence geçmişi yaratan bilinçtir.Sadece bize göre geçmiş kavramı var ama evrensel olarak geçmiş die birşey yoktur çünkü o süreç geçmiş ve ilerleme kaydedilmesi gerekmektedir.[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki:
ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...