Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

colgate misvaklı diş macunu reklamı


Reaper08

Öne çıkan mesajlar

colgate misvak diş macunu reklamında dede torununu koruda ağaçların arasında dolaştırırken 'çocukken buraya misvak toplamaya gelirdim' diyor ve beni bitiriyor. Türkiye de misvak ağacı yetişiyor da ben bi bilmiyorum yoksa koca şirket çuvalladı mı?[signature][hline]:Rock: - = There Is No Tomorrow = - :Rock:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arabistan’da bulunan erâk agacinin dalindan, bir karis uzunlukta kesilen parçadir. Agacin odunu çok liflidir. Erâk dali bulunmazsa, zeytin veya baska dallardan da olabilir. Nar ve feslegen dalindan misvak olmaz. Insanin dis sagligina büyük bir fayda temin eden misvak, basit bir usûl olmakla berâber, en iyi dis temizleme vâsitasidir. Dislerin çürümesini önlemek için misvak kullanmak, bütün dis macunlarindan daha faydalidir. Larousse Illustre Medical ismindeki Fransa’nin kiymetli tip kitabi, agiz temizligi husûsunda diyor ki: “Bütün dis mâcunlari ve tozlari ve sulari, dislere zarar verir. En iyi dis temizleme vâsitasi, sert bir firçadir. Önce, disleri kanatirsa da, korkmamalidir. Dis etlerini kuvvetlendirir ve artik kanamaz.” Bu sekildeki dis temizligini saglayan en iyi vâsita misvaktir.

Kullanildigi yerler: Agacin dalindan, bir karis kadar parça kesilir. Ucu yeterli miktarda yontulduktan sonra, tuzlu su içinde bekletilir. Belirli bir süre sonra, uç kismindaki lifler açilarak, firça görünümü alir. Çok kart olan dallar için, bir biçak ya da sert bir cisim yardimiyla açilma hizlandirilir. Misvak kullanmak, disleri temizler ve disetlerini kuvvetlendirir. Öz suyu dogal olarak flörür içerir. Dis çürümelerini önler.

Kaynak

Türkiyede yetişmiyor.
Çuvallamışlar sanırım.
Ama zeytin ağaç'ındanda misvak yapılıyormuş.

Şöyle bir şeyde buldum,

Misvak ağacı. Bu ağaç sıcak memleketlerde ve bilhassa Yemende yetişir.[signature][hline]
Ya ben fazlayım bu dünya da yada bu dünya sensiz fazla bana

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de reklamı ve misvaklı dişmacunu fikrini hiç begenmedim, sanki bi artniyet aradim :S[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny"
Ms. Bega
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eheh :) McRamazan: oruç açarken gereken en ideal besinleri içerir mideye oturmaz şişkinlik yapmaz vs vs[signature][hline]Hasan şaş 2005-09-28 07:12:30 tarihinde demiş ki:
Kaç gündür bu maçı bekliyorum. Tromso'yu sahadan sileceğiz
Beşiktaşım hayat sensin dünyam sensin herşey sensin,
Gelecekse tüm acılar biz hazırız, senden gelsin,
Bu sevdadan vazgeçersek Allah belamızı versin!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...