Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ileride dünyanın hali?

SON_SAVASCI

Öne çıkan mesajlar

Amerika bu şekilde devam etmez. Ama kimin süper güç olacağı şüpheli. Eğer avrupa birliği düzene girer ve tutunabilirse ve Arap yarımadasında bir birlik daha kurulursa (İran, Afganistan fln) güçler dengeli olabilir. Ama İslami bir birlik ile AB arasında Türkiye'nin yeri ne olur bilmiyorum.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 02 Ekim 2005 17:59 tarihinde demiş ki:
Her ne kadar şu an berbat olsada ben Türkiyenin Yeni bir güç olacağını, OrtaAsya'yı ve OrtaDoğuyu kontrol edeceğine inanıyorum.Ayrıca Amerikanın bir iç savaşla bölüneceğini düşünüyorum.

Bence Amerikan halkı bir iç savaş çıkaramayacak kadar aptal bir halk. Koyun gibi oldukları için iç savaş zor ama büyük ihtimalle yıkılacaklar. Bence de Türkiye büyük bir güç olabilir ama orta doğuyu kontrol etmesi demek İslami bir rejim demek bence. Bana riskli geliyor ama laik bir güç olursak manyak olur :)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

amerika çok büyük bir etnik yapıya sahip domino taşları gibi birini düşürdünmü diğer hepsi yıkılır amerika bu yüzden dünya üzerinde fazla kalacağnı sanmıyorum avrupaya bakarsak rusya ve müttefiki çin e karşı avrupa siyasi ve askeri gücünü koruyabilmek için birleşebilir ve tek bir devlet olur daha sonra japonya ve avusturalya bunun gibi güçler tarafından saldırıya uğramamak için ordularını güçlendirme gereksinimini duyar bu yüzden pasifikdeki pek çok adayı ele geçirirler ve aralarında bir ortaklık yaparlar[signature][hline]kurduğmuz hayallere rağmen değişmeyen dünyanın şerefine
Sosyal ağlarda paylaş

Pax Americana bir süre daha (1 kaç yüzyıl falan) yoluna devam eder.. Sonra dünya savaşı veya bölgesel savaşlar olabilir.. Önemli olan bu olaylar içerisindeki şansları değerlendirmek ve kendi çıkarına uygun gelen şeyleri ön plana çıkartmaktır.. (devletlerin vicdanı, ahlak anlayışı vs. olmaz. Çıkarı doğrultusunda hareket eder..)[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

ileride sadece birbiriyle ortaklık yapan ya da pek çok önmeli ele geçirip kendini kanıtlayan ülkeler ayakta kalır bu dünyada bir devlet ayakta kalabilmek istiyorsa ilk önce dünyanın en güçlü devletin karşı bi savaş kazanması lazım[signature][hline]kurduğmuz hayallere rağmen değişmeyen dünyanın şerefine
Sosyal ağlarda paylaş

doğru diyorsun ama amerika güç kaybettikçe kendisiyle birlikte tüm dünyayı götürmeye çalışçak böyle bi ortamda avrupa birleşir çünkü kabak kendi başılarına patlayabilir bu yüzden birleşirler rusya ve çin de aralarında çeşitli antlaşmarla müttefik olurlar bu arada türkiyenin çıkış biraz ertelenebilir çünkü türkiye otadoğu nun sahibi olursa bu ülkelere türkiye ye karşıda birleşir[signature][hline]kurduğmuz hayallere rağmen değişmeyen dünyanın şerefine
Sosyal ağlarda paylaş

Yolunu bulacağı yer sadece dünya mı? Belki o zamana kadar ay veya marsta kolonilerimiz olacak. Ayrıca nükleer bombadan etkilenmeyen yerler olacaktır dünya üzerinde. Bunun dışında da sığınaklar fln var. Radyoaktivite geçene kadar buralarda hayatta kalınabilir.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

nükleer savaş olabilir belki..
1-kaynaklar tükenicek ve yeni kaynak arayışı olacak bulununca(tabi dünya dışında) da rekabete yol açacak sonunda da kaçınılmaz olan savaş.
2-ülkeler birbirine düşmeden önce ortak bir düşman çıkarsa ortaya konfederasyon gibi birşey olur.(bkz.starcraft)
başka da birşey olmaz.[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
nesi güzel abi.
düşünsene , rus kızları filan hepisi türk.
aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki:
bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege...
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlar tabii iyimser düşünceler.Mars ta ayda koloniler kurmak, oralarda yaşamak.Şu an onları hayal ürünü filmlerden öte değil 50, 100 yıl içerisinde bile göremeyiz.Ha 1000 yıl boyunca insanoğlu sabreder birbirine nükleer leri sallamazsa, belki bu uzay senaryosu tutabilir.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu
Sosyal ağlarda paylaş

50 sene önce de bugünkü hayatı nasıl düşündüklerine ve bugün elde edilenlere bakarsak, bence 100 sene sonrasında uzaya açılmak falan olmayacak şeyler değil. Siz 1955 yılındaki bir adama "Telefonlar küçücük olacak, onlarla fotoğraf bile çekilecek, saatte 240 km/h ile giden trenler yapılacak, tıp acayip ilerleyecek, insanlar kablolar yardımıyla yüzlerini bile hiç görmedikleri insanlarla konuşup istedikleri bilgilere ulaşacaklar" deseydiniz size "Hadiii laaan" demez miydi?

Şu anda da yörüngede istasyonlar kurulmaya çalışılıyor, Mars'a keşif araçları yollanıyor, uzayda koloni kurma, yayılma olmayacak senaryolar değil o yüzden. Zaten bu hızda büyümeye devam ederse bu dünya nüfusu, 200 seneye bu dünyaya sığmaz olacağız.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar Amerikan karşıtı olmayın. Şu anda dünyanın güç odağı onlar, imkan olarak da çok yüksek imkanlara sahipler, onlar yapıyor.

Ah vah Amerika demektense, düzgünce onların seviyesine yükselmeye çalışmak gerekli. Bu yapılamaz da değil "Bizi engellerler" de değil, öyle olsaydı bugün Japonya hala balık tutup yanına yosun katık ettikleri, halkının hala köylü olduğu bir üçüncü dünya ülkesi olurdu, adamlar 2. Dünya Savaşı'nın yıkımına rağmen ayağa tekrar kalkıp bugünlere gelmişler. Demek ki onların çok daha fazlası bir nüfusa sahip olan bizim kadar köklü bir milletin de yerinde sayıp "Ah Amerika Vah İngiltere Tüh Rusya" diyene kadar kalkıp bir şeyler yapması gerekiyor...[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

100 yıllık bir zaman diliminde uzaya insanoğlunun uzaya yayılacağını sanmıyorum.Tarihe baktığımızda görmekteyiz ki,teknolojik ilerlemeler, ihtiyaçların giderilmesi çabaları sonucu oluşmakta.
Esasen yakın bir zamnada uzaydışı koloni kurmak mümkün,ama ekonomik değil.Muazzam paralar harcanması yanında getirisi oldukça zayıf.Dünyamızdan umudu kesmediğimiz sürece teknik atılımlar daha çok gündelik yaşamın daha da kolaylaşması yönünde olacaktır.Devletler ancak güvenlik yahut prestij kaygısıyla sofistike teknolojik araştırmalara kaynak ayırmakta.
Yüzyıl sonra, umduğumuzdan daha az,ama şu an tahmin edemediğimiz icatlar yapılacak.Tek bir ilerleme motoru var zannımca ve kıstas hep böyle olmuş;ihtiyaçların en az maliyetle karşılanması
Sosyal ağlarda paylaş

Telefon,uçak,araba,tıp gibi şeyler, ihtiyaçların getirdiği sonuçlardır.Uzayda koloni kurmak şu an ihtiyaç dahilinde olmadığından yapılmasını pek mümkün görmüyorum. En fazla 3-5 uzay aracı atıp, kuma saplanmasını tüm dünyaya izletirler.Hem uzayda koloni kurmak bir araba icat etmekten filan çok çok daha pahalı olacağı için, devletler bu işe sıcak bakmaz.Anca 100 yıl içerisinde belki bi uzay mekiği indirirler, istasyon tadında Mars'a filan o kadar.Onun dışında kimse o denli büyük miktarda parayı şu an için harcamaz.1000 yıl sonra belki diyorum.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
bana göre ilerde amerikanın akıbeti sscb gibi olacak.türkiye ise tabi başa iyi devlet adamları gelirse,bölgesinde üstün bir güç olarak öne çıkıp oraları kontrol edecek.ya da(yanlış anlamayın savaş yanlısı değilimdir ama bu da bir ihtimal)ortadoğunun,kafkasların ve balkanların en güçlü devleti olan türkiye,asyanın en güçlü devleti olan çine karşı gizli rekabetlere girişebilir.yani herşey olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...