Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ucuza Boxer!!!


Finrod

Öne çıkan mesajlar

yetişkin bir boxer ı sahiplenmek bazen sorunlu oluyor.köpeğin geçmişini bilmediğin ve eski sahiplerinin hayvana nasıl davrandıklarını bilmediğinden köpek için tehtid içeren bir davranışta bulunursan saldırganlaşabılıyorlar.bu davranış senın için normal olabılır fakat köpek için tehdittir.mesela eski sahipleri hayvanı terlikle dövüyordu ve sen elinde terlikle yanından gectin.bu durumda her sey olabılır.yakın zamanda bır arkadasımın basına geldı.1.5 yasında bır tiger boxer ı sahıplendı.hayvan ii huylu ve eğitimliydi.fakat 3 gun sonra sebebını anlaymadıklarını soyluyorlar evdekı her keze saldırmıs.yaralanma tehlikesi gecirmişler.gene benzer bır durumu bır veterıner hekımden dınledım.bir arkadası 1 yaslarında bır boxer ı sahıplenıyor ve hayvan bır kac hafta sonra adama saldırıyor.adamın testıslerı ve bır bacağı ciddi şekilde yaralanmış.uzun sure tedavı gormuş.
bu sebeple boxer gibi köpekleri yavruyken sahiplenilmesi daha ii olur.hayvanın neyı sevdığını neyı sevmediğini bilirsin ve buna gore davranırsın.bekçi olarak alıcaksanız gene değişen bir durum yok bakıcısına saldırabilir.
bu durum kesin olur diye bir şey yok fakat olma ihtimali yuksektır.dikkatli olun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında, eğer anlayışlı davranır ve onun da bir geçmişi oldugunu düşünürseniz bir sorun yaşamazsınız.

Ama önce güvenini kazanmalısınız, onu tanımalısınız, onunla anlaşmaya çalışmalısınız, onun özgür bir canlı olduğunu düşünmelisiniz. Onun geçmişinde birçok şey yaşadığını, oyunlar oynadığını, belki kötü davranışlara maruz kaldığınız kabul etmelisiniz.

Ama sonuçta, bir köpek yeterli zaman ve emeği harcarsanız, eninde sonunda kalbini size sonuna kadar ve sonsuza kadar koşulsuz açacaktır.

Bedava Boxer'ı Aşağıki İlanda Bulabilirsiniz
www.petarkadas.com/petbulpet.php?pet=749

[Bu mesaj petarkadas tarafından 01 Ekim 2005 19:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dediklerin doğru fakat boxer.pittbull gibi köpeklerin geçmişini bilmiyorsan sorun yaratabilir.sen istediğin kadar sevgi alaka göster.senin için önemsiz sayılan bir hareket mesela kitaplığından kitap almak için elini kaldırmanı bu hayvanlar saldırı olarak algılayabılıyor.bu kadar basıt olamaz diye dusunebılırsın fakat bu boyle.her seyden once insan sağlığı gelir ve kimseye gecmişi belli olmayan bir boxerı sahiplenmesini tavsiye etmem.kesin sorun cıkarır demiyorum fakat sorun çıkma riski yüksektir.bu tarz saldırılar küçümsenmeyecek kadar fazla var ve sonuçları ciddi boyutlarda olabiliyor.
ayrıca 3-4 gun içinde sahiplendiğin bir boxer sana saldırırsa basına kötü bir durum gelmemiş olsa bile bu hayvanın nasıl sevgisini kazanabilirsin?

[Bu mesaj scarab tarafından 01 Ekim 2005 23:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Düşüncelerinize saygı duyuyorum, ama mesela ben bahsettiginiz olasılığın karşıdan karşıya geçerken bir araba tarafından çarpılma riskinden daha düşük bir olasılık oldugunu düşünüyorum,

Özellikle Boxer ırkı benim bildigim kadarıyla kin duymayan bir köpektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
petarkadas, 02 Ekim 2005 15:33 tarihinde demiş ki:
Düşüncelerinize saygı duyuyorum, ama mesela ben bahsettiginiz olasılığın karşıdan karşıya geçerken bir araba tarafından çarpılma riskinden daha düşük bir olasılık oldugunu düşünüyorum,

Özellikle Boxer ırkı benim bildigim kadarıyla kin duymayan bir köpektir.

düşükte olsa bir saldırganlık olasılığı varsa ve buna rağmen bu köpeklerın sahıplenılmesınde bır sakınca gorulmuyorsa....
benım soyleyebıleceğim hiçbir şey yok bu konuda artık.
bu ülkede insan hayatının bu kadar ucuz olması çok acı.milyonda bır dahı olsa boyle bır olay sekıllenebılecekse kımseye tavsıye etmıyorum.gecmışını bılmedığınız yetişkin köpeklerı(boxer,pittbul,doberman gıbı) sahıplenmeyın.her zaman rısk vardır ve senın dediğin gibi düşük bır olasılık ta değil. bı sepebten sakat kalan insanlar var.ayrıca yenı sahıplerıne saldırmaları kın gutmelerınden kaymaklanmıyor.iç gudulerı bu yonde(saldırganlık) gelişmiştir.

[Bu mesaj scarab tarafından 02 Ekim 2005 20:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten de seni anlıyorum, söylediklerine katılıyorum, ben de ülkemizde insan hayatına çok az değer verildiğini düşünüyorum, bu konuda söylediklerinin altına imzamı atarım.

Ama, öte yandan bazı görüşlerimizde bazı farklılıklar var, bu da son derece normal bişi, yaşamı zenginleştiriyor... :)[signature][hline]Çakıl, süper köpeğin web sayfası (Dikkat, köpek var!) | ücretsiz, sen de yap!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...