Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrasya Maratonu 2005

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Avrasya Maratonu'nu Kenyalı Mbithi kazandı

27. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı Joseph Mbithi, bayanlarda da Rus Madina Biktagirova kazandı. 42 kilometre 195 metrelik parkuru erkeklerde Kenyalı Mbithi, bayanlarda da Rus Biktagirova ilk sırada tamamladı..

42 kilometre 195 metrelik maratonu Kenyalı Mbithi 2.15.13'lük derecesiyle ilk sırada tamamlarken, bayanlarda ise Rus Biktagirova, 2.34.25'lik derecesiyle parkur rekoru kırarak birinci oldu. Erkeklerde ilk 3 sırayı Kenyalı atletler paylaşırken, Türk sporculardan en iyi dereceyi 15. olan Ahmet Yavuz, 2.22.24 ile yaptı. Bayanlarda ise Rus Biktagirova 2.34.25 ile parkur rekoru kırarak ilk sırayı aldı. Bayanlarda daha önceki parkur rekoru 1997 yılında 2.34.39 ile Rumen Adriana Barbu tarafından kırılmıştı. Biktagirova, bu başarısıyla 5 bin dolarlık
ekstra bir ödül daha kazanmış oldu. Bayanlarda Türk sporculardan en iyi dereceyi ise 7. olan Lale Öztürk, 2.43.24 ile yaptı.

Kaynak ve haberin devamı

Benim yaşadıklarım ise:
Sabah taksime gidicektim meğer kapatmışlar yolları. Otobüs aksaray a geldi laleli ye çıktı tekrar aksaray a geldi ve son durak dedi taksime yollar kapalı gidemiyoruz dedi heh. Bir amcam da aksarayda yolun karsısından binmişti laleliye universiteye çıktı otobüsle geri döndü ve bindigi yerin tam karşısında otobüs gelip parka girince şok oldu . Eh söyleseydin bari taksime gitmicek diye binmezdim yolun karşısına geçirdin durdun diye tartıştı şöförle. Şöförde başka yoldan götürebilirsin diye tarif edenlere ben yolu okadar uzatmak zorunda değil diye çıkıştı ( özel halk otobüsü). Yani kaldım aksaray da :)

Polise sordum "nasıl gidebilirim taksime ?"
Cevap ise tabanvay gitmen gerek dedi :)

aslında yarışa bi şort fln giyip katılsam taksime cıkardımda üstüm müsait deil bende arkadaşı tophaneye çagırdım.

Tophaneden dönerken eminönüne dogru gittik ve köprünün üstünde ilginç bişi gördüm ama süper hoşuma gitti :)

Yarış artık bitmek üzere ve katılanlardan son yarışmacı geliyor. Amcam 55 yaşlarında ve oldukça yorulmuş ama b ırakmıyor ve yürüyerek devam ediyor. Peşinde ise polis otosu, belediye kamyoneti . Arkada ise halk otobüsü özel otolar yani bildiginiz trafik..

Amcam ise halinden memnun yavaş yavaş yürüyor, kimse onu geçemez yasak. Trafik açılmış ama polis yarışmacıyı koruyor gecmek yasak oldugu için mesafeli takip ediyorlar. Obobüs şöflrler ibaymış adam açmış kapıları yavaş yürüyen amcamla aynı hızda gidiyorlar hehe bütün yoldakiler onu bekliyor.. Ne keyif dogrusu yani böyle bir olay birkere nasip olur hehe onun yerinde olmayı çok istedim dogrusu :)[signature][hline]G3NK
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
koşan yabancılarıda gördüm
sanırım o kazananlardan bir idi
valla öyle bir türk zor cıkar yani süper vücut yapmışlar
1 gr yag yok, yersen kebap tı hamur işidi zor gibi :)
ki zaten ırksal olarakda üstünlükleri ve yatkınlıkları var kenyalıların atletizme artık ispatlanmış bir olay[signature][hline]G3NK
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...