Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Silah konusu..

Misafir Guest

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Viktor, 22 Eylül 2005 23:48 tarihinde demiş ki:
CIA turkıyeyı bılıyorda MIT amerıkayı bılmıyormu sanıyorsunuz

bu tıp ılıskıelr tek taraflı degıldır

olabilir ama onlar kadar organize deiliz be birader.
Mesaj tarihi:
11. Sherman olabilir ama savaşlar her zaman sayı avantajıyla kazanılmaz. Öyle olsaydı, aynı sözü eden Almanlar kendilerinden kat be kat üstün Fransızları tepeleyemezdi. 1940ta Almanlar Fransayı tokatladığında, Fransızların karada tankları hem nitelik hem nicelikte çok daha üstündü. Uçak sayısı çok daha fazlaydı, hatta işin komiği savaş başladığında 2200 civarı uçağı olan Fransa'nın Alman işgali bittiğinde 3000 civarı uçağı vardı, uçak kaybetmeyi bırak biriktirmişler.

Aynı örneği Rommel için de verebiliriz. Rommel'e 4 tank destek gelirken İngilizlere 500 tank destek geliyordu. Yakıtı, cephanesi, tankı olmadan İngilizleri Mısır'a kadar kovaladı.

Bunun anlamı savaşlar silah kadar kafada biter. Taktiği daha iyi olan, üstün stratejiyi kuran olayı götürür.

Üstüne üstlük, bilmeden konuşmayalım. Amerika'nın buraya aynı anda sevkedebileceği en fazla uçak sayısı 2 uçak gemisi + Avrupa üslerine gelebilecek uçaklar kadardır. Daha fazlasını kaydırması, tüm dünyada kurmaya çalıştığı Amerikan üstünlüğü politikasını sarsar, boş bırakmak istemedikleri yerleri boşlamasına yol açar. 2 Uçak gemisi kabaca 300 savaş uçağı ve Avrupadan da destek gelirse bir o kadar bombardıman uçağı demektir. Körfez üstlerinden vs de desteklerse, sayı 600ü bulur ve toplamda 1200 uçak tepemize çökebilir. Ama daha fazlası gelemez, artı gelmez. Astarı yüzünü geçer çünkü. Sonuçta 11. Sherman gelse de 13. Sherman gelemez, akıllı bir stratejiyle bir şeyler yapmak mümkün olabilir.

Kara savaşına değindim zaten değinmiyorum. Daha Irak'ı elde tutamayan Amerika, yüzölçümü olarak çok daha büyük ve belirli kesimleri tamamen dağlık olan Türkiye'de sonu belirsiz bir maceraya girer. Bu iş de bas parayı al Cumhuriyet Muhafızlarını savaşmasınlar, ver parayı sür Taliban'ı işlerine benzemez. Hala Afganistanda da direniş sürüyor, Irakta da... Zayıflayacağına güçleniyor üstelik.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Mesaj tarihi:
said:
Cafein, 30 Eylül 2005 10:07 tarihinde demiş ki:
11. Sherman olabilir ama savaşlar her zaman sayı avantajıyla kazanılmaz. Öyle olsaydı, aynı sözü eden Almanlar kendilerinden kat be kat üstün Fransızları tepeleyemezdi. 1940ta Almanlar Fransayı tokatladığında, Fransızların karada tankları hem nitelik hem nicelikte çok daha üstündü. Uçak sayısı çok daha fazlaydı, hatta işin komiği savaş başladığında 2200 civarı uçağı olan Fransa'nın Alman işgali bittiğinde 3000 civarı uçağı vardı, uçak kaybetmeyi bırak biriktirmişler.

bu nasıl oluyor ya . hani savaslarda olan mantık düşmana kalacak sa yakın yokedin möantığını kurmuyorlar mı?
Mesaj tarihi:
onlar fransız..ayrıca yıldırım savaşı diye birşey var adamlar ne olduğunu anlamadan birkaç haftada düştü fransa.birde maginot hattı(yanlış yazmış olabilirim) var diye fransızlar çok güveniyolardı kendilerine ama belçika üzerinden dolaşılıp doğru parise gidileceğni düşünemediler.[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
nesi güzel abi.
düşünsene , rus kızları filan hepisi türk.
aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki:
bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege...

[Bu mesaj Malruthion tarafından 30 Eylül 2005 11:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Uçak sayıları gerçek, hatta benim ilk gördüğüm yer Meydan Larousse katkısıyla hazırlanan 2. Dünya Savaşı Tarihi ansiklopedisidir, açıkça müttefikleri tutmasına rağmen bu bilgi orada alenen yer alıyordu.

Malruthion, benim de dediğim o işte. Silah kadar savaş taktikleri kafa yapıları da önemli. Sen istediğin kadar güçlü ol, düşmanın senden daha kurnazsa onu yenemezsin, eninde sonunda bir yerden patlatır sana.[signature][hline]Working for the weekend...
Mesaj tarihi:
said:
... vs de desteklerse, sayı 600ü bulur ve toplamda 1200 uçak tepemize çökebilir. Ama daha fazlası gelemez, artı gelmez. Astarı yüzünü geçer çünkü. Sonuçta 11. Sherman gelse de 13. Sherman gelemez, akıllı bir stratejiyle bir şeyler yapmak mümkün olabilir.

birak 1200 ucagi abd imkanlarina sahip 200 ucak turkiyenin 100 senesini alip gider . ne baraj ne kopru nede ne vs vs vs
Mesaj tarihi:
said:
huun, 30 Eylül 2005 11:24 tarihinde demiş ki:
said:
... vs de desteklerse, sayı 600ü bulur ve toplamda 1200 uçak tepemize çökebilir. Ama daha fazlası gelemez, artı gelmez. Astarı yüzünü geçer çünkü. Sonuçta 11. Sherman gelse de 13. Sherman gelemez, akıllı bir stratejiyle bir şeyler yapmak mümkün olabilir.

ya bu gercek mi? gercekse bir arkadaş diodu tr ye saldırmak amerikaya ekonomik yönden ağır hede hödö olur diyor du. 200 uçaklık işimiz var sa tamam o zaman hapı yutmuşuz biz. bak yazıyı alıp geleyim

birak 1200 ucagi abd imkanlarina sahip 200 ucak turkiyenin 100 senesini alip gider . ne baraj ne kopru nede ne vs vs vs
Mesaj tarihi:
bu yazıya göre dedim.

hala her yabancı kaynaga ınanmamayı ogrenemedınız

onu gecelım nukleer enerjı denmıs

su an dunyada nukleer fuze kullanabılıcek bır ulus yoktur nokta
kımseyı yemez bu saatten sonra nukleer ICBM atmayı ABD atasa cın ABD ye fırlatır çin atarsa Rusya Çine Rusya atarsada ABD rusyaya atar

ımkansız yanı kaldıkı zaten turkıyede 60 kadar atom bombası var bı kısmı connılerın olsada savas olursa cok rahat 3-4 amerıkan ussu basılıp alınabılır

ama dunyada hıc kımse bu saatten sonra nukleer fuze a-ta-maz

butun dunya bırlesır atanı lınc eder bu saatten sonra

gelelım ordu sayı kavramı eksıklıgınıze

amerıkanın daha cok askerı var hede dıyorsunuz
amerıkan sılahlı kuvvetlerı gonulluler harıc 1.600 bın kısıden olusuyordu (sayı yanlıs olabılır) turkıyenın ıse 700 bın cıvarındaydı bu sayı

yannız ABD nın yuzolcumune bakın ve turkıyenın bakın kıyas ıstıyorsanız

tabıkı turkıyenın ABD den daha kucuk bır askerı gucu olucak cunkı amerıkanın 10 da 1 ı kadar korumamız gereken toprakalr

asıl olay metrakareye dusen asker sayısına bakar

turkıye sınırlarına gore cok fazla bır asker sayısına sahıptır turkıyeye bolgede en yakın ulke olan ıran ın bıle asker sayısı bızden azdır yuzolcumu bızden buyuk olmasına ragmen

turkıye sınrılarına gore devasa bır ordu beslıyor kafalara gırmıyen bu bıde savas seneryolarında amerıka buraya saldırır dıyınce tum bırlıklerı hesaplıyorsunuz ancak mobılızasyon ve kapasıteler yuzunden amerıka bole bır savasa gırse tum avrupadan destek alsa bıle savas gucunun anca 3 te 1 ını buraya yollıyabılır kaldıkı bu bıle amerıkan ekonomısını felch eder

su an amerıkan ekonomısı can cekısıyor ırak savası yuzunden kaldıkı ırakta verdıklerı kayıplar yukselmeye basladıkca amerıkada halk ayaklanmaya basladı ve ırak ı cok az bır dırenısle aldılar

sonucta gercek savas rıse of natıons age of empıres ve red alert gıbı degıl

ulkeler kaynak toplayıp buyuk ordular kurup rakıbın tepesıne bınemez oyunlardakı gıbı
ucan her ucagın yuzen her gemının ılerleyen her tankın korkunc paraya ıhtıyacı vardır ve bu sayı ne kadar yuksekse o kadar vahım olur ekonomıye bındırgesı
ve bır ulke ne kadar uzaktaysa o kadar zor olur ılerlıyebılmesı

kaldıkı turkıyeyı askrı yoldan yenemıyıcegını kanıksıyamamıs ulke yok dunyada bu yuzden ucuz polıtıkalar ve ıc kuklalarla zaten ulkeyı ele gecırdıler

kansız elde etmek varken kımse kan dokmek ıstemez

cok guclu bır ordumuz ve at sınegı oldurmekten ılerı gıdemıycek bır dıs sıyasetımız var
dusman tabıkı ayıf yonden saldırıcak

metal fırtına gıbı yapımlarla halkın ordusuna guvenı baltalanıcak ermenı soykırımı yunan soykırımı kurt meselesı seklınde dayatmalarla toprak ıstenıcek
ulke toprakları ozellestırme altında ona buna peskes cekılıcek
ıcerdekı kuklalar ulkeyı ıc savasa suruklıyıcek

bu sekılde ulkemızı elımzıden alıcaklar askerı yonden almaları ımkansız cunkı

Uyanın ve gerceklerı gorun acın gazeteyı okuyun buzdagının su ustundekı yuzunun bıle gorılmıyıcek kadar buyudgunu anlayın

Uyanın ofer olayını okuyun ve malıye bakanının ukalaıklarını dınleyın ve ulkenın yabancıya nasıl peskes cekıldıgını gorun

Uyanın 3 ekım hedesı yuzunden mıllı kalelerımızın bır bır kıskaca alındıgının farkına varın

eger uyursanız uyandıgınızda her sey ıcın cok gec olucak
tıpkı 3 kasımdakı secımlerde oldugu gıbı

[Bu mesaj Cafein tarafından 30 Eylül 2005 14:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
çok doğru bi kere kendi toprağında savaşıyosan ne kadar güçlü olursan ol(bugünkü şartlarda) inanılmaz derecede zarar görürsün bakın afganistana veya ırak kaç senede toparlanabilir?Toparkanmayı bırak özellikle afganistan diye bi ülke yok yani ortaçağda yaşıyo gibiler bizim kızılayımız gibi birkaç kuruluş da yardım etmese..Biz amerikayı püskürtsek bile cumhuriyetin ilk yıllarından bile daha kötü duruma düşeriz..[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
nesi güzel abi.
Mesaj tarihi:
Evet sonra odasına rommelin posterini asan montgomery taktiksel deha ilan edildi(bkz.discovery channelın belgeselleri).[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
nesi güzel abi.
Mesaj tarihi:
savaş sırasındaki üretim hızınız sanayinizin calışması

savaş sırasında önemli olan şeylerden biride budur ordu için.
düşen ucakların çatlayan tank palatlerinin yerine yenileri geç geliyorsa/gelmiyorsa o savaş bitmiştir zaten[signature][hline]DeviantArt gallery

elvyn, 03 Kasım 2004 23:00 tarihinde demiş ki:
6 yasindan beri resim/karikatur cizerim
Mesaj tarihi:
ben abd isterse bizi isgal eder demiyorum demedim de .

ne varki isterse 100 senesini alir gotururler bu ulkenin . ha bunu yapmak istemeleri icin bir sebep yok ama nihayetinde burda konusulan silah gucu dengeleri .

su bir gercek ki adamlar bariz bir sekilde goklerin hakimi .
Mesaj tarihi:
said:
huun, 30 Eylül 2005 11:55 tarihinde demiş ki:
ben abd isterse bizi isgal eder demiyorum demedim de .

ne varki isterse 100 senesini alir gotururler bu ulkenin . ha bunu yapmak istemeleri icin bir sebep yok ama nihayetinde burda konusulan silah gucu dengeleri .

su bir gercek ki adamlar bariz bir sekilde goklerin hakimi .

çok mu yükleniyorum sana bilmiyorum ama amerkinın nedeni yok ama niyeti var mmı?[signature][hline]İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar
emin değilim..." (einstein)
Mesaj tarihi:
önceki mesajları ciddi anlamda okumamıştım eğer bu sorunun cevabı varsa yoksa neden?[signature][hline]İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar
Mesaj tarihi:
abd istediği kadar uçak üretsin bu uçakları kim uçuracak hatta 2.dünya savaşında mariklılar almanyaya yaptıkları hava akımlarında nerdeyse tüm uçaklarını ve pilotlarının kaybedeceklerdi ve bir pilot eğitiminin bile bir kaç ay süreceğni düşünürsek amerikalılar sadece askeri hedeflere saldırmayı seçtiler her şey üretimle olmaz adam aceminin tekini f-16 ya atarsa iki dakkada o uçak düşürülür[signature][hline]kurduğmuz hayallere rağmen değişmeyen dünyanın şerefine
Mesaj tarihi:
Öncelikle Huun... ABD seviyesi diye bir uçak yoktur. Uçakların sabit kapasiteleri zaten vardır ve ABD uçakları vurulmaz diye bir şey yok, çatır çatır aşağı inerler. "Süper aşmış, olleii" be dedikleri F-117 Hayalet uçakları bile Sırbistan'da yerden açılan ateşle düşürüyorsa, kusursuz teknoloji yok demektir. Bugün acayip övülen B2 uçaklarının da çok aptal iki zayıflığı var. Birincisi, bomba kapaklarını açtıkları zaman radara yakalanıyorlar. İkincisi, yağmurlu havada uçamıyorlar çünkü kabak gibi radara çıkıyorlar. Amerikan reklamına kanıp bunlara inanmayın. Ayrıca bu uçaklar (B2ler) 2 milyar dolarlık maliyetleri yüzünden Amerika'nın bile çok sipariş verip sonra mali külfeti yüzünden iptal ettiği uçaklar, sayıları onlarda da az.

Türkiye'yi 100 sene geri götüremezler. Afganistanda askerlik yapan çok tanıdığım var, oraları geri götüren Amerika değil, Taliban. Ülkede yol yok, geçtim başka her şeyi, adamlar asfalt görmemişler hayatlarında. Irakta da durum farklı değil. Artı vurabilecekleri şeyler nedir? Barajlar, sanayii tesisleri, elektrik santralleri, vs değil mi? E pekala, bütün bunlar 2. Dünya Savaşı'nda da yıkılmadı mı? Adamlar o günün teknolojisiyle 5 senede her şeyi toparladılar.

Bunu da geçtim, neden 100 sene götürüyorlar geri? ABD, çıkarı olmadan mantıken Türkiye'ye saldırmaz. Saldıracaksa, ülkeyi niye 100 sene geri götürsün, o zaman işgal etmek karlı olmaz ki? Bu saatten sonra adamlar toprak peşinde değil, karlı hammadde(petrol, uyuşturucu, afyon tarlası) veya karlı pazar ele geçirme peşinde.

Türkiye'ye böyle operasyon yapıp külfetine katlanmaktansa Çirkinkralın dediği gibi siyasi kartlarını kullanıyorlar, bunu zaten daha önce söyledim. Ordumuzu bu kadar eleştirenlerin de muhtemelen askerlik yapmadığını ve orduyu sadece bir "Kağıt Kaplan" olarak gördüklerini zannetmekteyim. Bilinsin ki, bizim ordu ne kadar kağıt kaplan görünüyorsa, ABD ordusu da o kadar reklamla şişiriliyor. Yoksa elin Iraklısı bile eline mavzer aldı mı(ki mavzer Mauserden gelir, 2. Dünya Savaşı Alman tüfeğidir) Apache düşürebiliyor, Amerika Irakta kasaba alamıyor. İstenilince yapılıyor kısacası.[signature][hline]Working for the weekend...
Mesaj tarihi:
said:
CIRKINKRAL, 30 Eylül 2005 12:07 tarihinde demiş ki:

çok mu yükleniyorum sana bilmiyorum ama amerkinın nedeni yok ama niyeti var mmı?

olur oyle bazen basmaz .
Mesaj tarihi:
abd seviyesi ucak mi dedim ben .

uzuyorsunuz beni bazen .

imkandan kasit sudur .

adamlarin f-16 larinin yapabilecegi bizim f-16 larin yapabileceginin x5 katidir . neden ? zira dunyanin istedigi yerine gonderebilir ucaklarini , lojistik dertleri yoktur - bkz. afganistan icin milyonlarca ton yakiti adamlar dunyanin bir ucundan digerine haftalar icersinde goturdu - , adamlarin uydulari uydu gudumlu fuzeleri var , bize satacaklari awacslar onlarin awacslarinin yarisi ozellige sahip , bu awacslarin yer hedefleri icin olan versiyonlari var adini su an hatirlayamadim - bkz. ilk korfez savasi . havada ucan bir ucak yuzlerce km otedeki tek bir tankin hareketini bile tespit edebiliyor . ustelik bunu yaparken %99 isabet oraniyla modelini bilebiliyor - , sahip olduklari elektronik harp teknolojisi birak ucaklarinin bilgisayarlarina gonderdigin hareket datalarini engellemeyi en basit telsiz konusmani bile engelleyebiliyor - bkz. gene adini hatirlayamadigim ırakta da kullanilan fransizlara ait hava trafik-savunma sistemi savasin ilk 10 saatinde iptal. kalkan ırak ucaklari 1. dunya savasindaki gibi sadece pilotun goz menzilindeki gorebildikleriyle uctu- .

butun bunlara dunyanin obur ucundan kalkip gelip binlerce ton bombayi nokta atisiyla hedefe birakan bombardiman ucaklarini hesaba katarsak cikarmamiz gereken ders .

adamlar isterse gelir yikar ve gider .

ha ondan sonra kara ordulari girse bir halt yapamaz .

not: 100 sene konusuna soyle bir aciklama getireyim . cumhuriyet kurulali 100 seneye yakin oldu . e bu 100 senede yaptigin herseyi adam alip kafana calarsa bu bir ulkenin 100 senesini alip goturmek olur . bilmem ne savasinda yikilan fabrikalarin yeniden yapilmasi vs de bir ornek degildir . o yikilan fabrikalari barajlari yeniden yapabilmek icin dunyanin yarisi 10 larca sene sefalet cekti . abd mi ne yapti ? herkes yikilan fabrikasini barajini yeniden yaparken onlar yeniden degil ama daha iyisini daha cogunu yaptilar .

100 sene olmasin 50 sene olsun . 1-2 rakam icin kirmayalim birbirimizi .

[Bu mesaj huun tarafından 30 Eylül 2005 17:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
incoming transmission
Hızlıca bi iki detay ve düzeltme..

1.F16 konusu: F16 şu an USA için çok mühim bir uçak değildir. F16 sayısı pek bir önem taşımıyor yani. EU kendi F sınıfı (fighter yani) uçaklarını üretirken USA JSF projesi kapsamında geliştirmeler yapıyor. (LwMF ve benzeri uçaklar da projeye dahil)

2.İnsansız Uçak aka. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak v2.00:
Bakın, insansız uçak projeleri (israil'inkiler dahil olmak üzre) çok basit..Yolun başında.. Daha çok haber alma amaçlı kullanılıyor. Suikast amaçlı (basına sızan) 3 olay var. Hızları düşük, feda edilmesi kolay. Bulunması, yakalanması düşürülmesi basit hedefler. Zaten yapılış amaçlarıda bu.. İnsansız uçakları kafanıza çok takmayın şimdi. Abartıldığı kadar iyi değiller.

3.Silah Alım Satımı: Silah satışı büyük gelir ve çarkların dönmesi demek. Ekonomik üstünlük ve hatta diplomatik baskı kurabilme imkanı demek. Burada anımsanması gereken olay. Falkland adaları savaşıdır (İngiltere vs. Arjantin) Tabi bunun gibi şeylerin yaşanmaması için TSK gerekli değişimleri, modernizasyonları yapmaktadır. (Bu modernizasyonlar sırasında elde etmiş olduğum bir F16 tacan kuyruk anteni masamın üzerinde durmaktadır. :D Pek bir güzeldir, sevimlidir) (bkz. F-16 block 50 modernizasyonu) [Ama şu an sanırım block 52 modernizasyonu yapıldı]

4.Atlanan etkenler: Ki bunlar önemli. Açık açık değinmeyeceğim. Ama -herhangi bir- işgal planı içerisinde şunlara dikkat edilmelidir. NBC silahların kullanılmasının zorluğu (zank diye çıkartamazsınız ortaya NBC'leri hatta bunların N serisi için Reagen "Peacemaker" derdi. Yani göz dağı verip barışı koruma amaçlı...). Deniz Kuvvetlerinin'nin artan önemi. Kara Savaşının sadece kara kuvvetleri tarafından yapılmaması. (Orduların Joint Operations'a dönmesi gibi bir tanım da yapılabilinir kolaylıkla) Lojistik destek.(Lojistik destek olmadan hiçbir şey yapamazsınız) Tomahawk ve benzeri uydu güdümlü nokta atş füzeleri. (<- Bunlara pek değinilmemiş). [Ayrıca Delta force hakkında yanlış bilgilendirmeler olmuş.. JSOC içerisinde sadece Delta Force bulunmaz. Bu bir ikincisi ise DF her tatbikata katılmaz. DF'nin hala kullanıldığından bile Sn. süper insan önde gelen lider George W Bush'un Saddam'ı Deltalar buldu bana da bir silah verdiler ehehe şeklindeki eblehçe açıklamasından sonra haberimiz olmuştur. Çünkü CT timidir, sınır ötesi operasyonlar düzenlerler ve kimse bunların duyulmasını istemez..]

Bunun yanında Gerilla savaşı (ki düşmana en çok kayıp verdirme şekli budur. Ayrıca eskiden sadece ormanlık alanda yapılan gerilla savaşı Africa, OrtaDoğu ve Irak'ta ki olayların sonucu şehirlere de taşınmıştır. Alanı genişlemiştir.) Coğrafi etkenler vs. de göz önüne alınmalıdır.

Sonuç olarak savaş kolay kolay yapılmaz. Hızlıca bitmez. Savaş kararı kolay alınmaz. Bunun yanı sıra hiç bir savaş -ortaçağ da olduğu gibi- sınır genişletme maksatlı yapılmaz. Emperyalist güçlerin zamanında yapmış olduğu kolonizasyon faliyetlerinden bu yana getirisi götürüsünden çok -çokçokçokçok- olacak yerlere savaş açılır -veya parmak atılır, yönetimine karışılır, olay çıkartılır- vs vs vs..

End of transmission[signature][hline]MONO(b)LOG

[Bu mesaj dasaaa tarafından 30 Eylül 2005 17:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Arkadasin da soyledigi gibi f-16 abd icin cok da onemli bir ucak degil. Adamlar ondan cok daha yeni savas teknolojilerine sahip. Mesela f-14 tomcatten atılan 200km menzilli phoenix fuzeleri var veya radar gudumlu HARM fuzeleri. Kısaca turkiyenin hava savasında ABD'ye karsı hic sansı yok ama kara savasında da Turkiye cok uzun sure direnebilir.

Konu biraz dagilicak ama 1-2 sey daha soylemek istiyorum.

Turkiye'de bir silah fuarı yapılmıs (kesin istanbul'dadır) televizyondada gosterdiler artık m-4 silahlari turkiyede uretilicekmis abd'den baska m-4 ureten ilk ulke biz olucaz.

Ayrıca Turkiye Almanya'nin doguda kullanamazsiniz yasagini kaldirmasi uzerine leopard-2 tanklarini almaya baslamıs (king tigerin yerini tutmaz tabi:)). Bu tanklar hakkinda ne dusunuyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Silah Fuarı Ankara'daydı, Leopard 2 orada sergideydi, giden arkadaşlar sağolsun resimlerini çekip yollamış. IDEF sanıyorum fuarın ismi, hatırlayamadım tam.

Sarsılmaz, Colt ile anlaşmış. M4 üretimini burada da lisans altında yapacaklarmış, bizim ordu da M4 kullanmaya başlayabilir.

Leo2 bence güzel tanktır ama gereken bölgelerde operasyonlarda kullanmadan bilemeyiz. Bir de hangi versiyonu gelecek ne olacak tam belli değil. Sadece alım önünde engel kalmadığını biliyorum ben.[signature][hline]Working for the weekend...
Mesaj tarihi:
said:
CIRKINKRAL, 30 Eylül 2005 11:33 tarihinde demiş ki:
bu yazıya göre dedim.

hala her yabancı kaynaga ınanmamayı ogrenemedınız

onu gecelım nukleer enerjı denmıs

su an dunyada nukleer fuze kullanabılıcek bır ulus yoktur nokta
kımseyı yemez bu saatten sonra nukleer ICBM atmayı ABD atasa cın ABD ye fırlatır çin atarsa Rusya Çine Rusya atarsada ABD rusyaya atar

ımkansız yanı kaldıkı zaten turkıyede 60 kadar atom bombası var bı kısmı connılerın olsada savas olursa cok rahat 3-4 amerıkan ussu basılıp alınabılır

ama dunyada hıc kımse bu saatten sonra nukleer fuze a-ta-maz

butun dunya bırlesır atanı lınc eder bu saatten sonra

gelelım ordu sayı kavramı eksıklıgınıze

amerıkanın daha cok askerı var hede dıyorsunuz
amerıkan sılahlı kuvvetlerı gonulluler harıc 1.600 bın kısıden olusuyordu (sayı yanlıs olabılır) turkıyenın ıse 700 bın cıvarındaydı bu sayı

yannız ABD nın yuzolcumune bakın ve turkıyenın bakın kıyas ıstıyorsanız

tabıkı turkıyenın ABD den daha kucuk bır askerı gucu olucak cunkı amerıkanın 10 da 1 ı kadar korumamız gereken toprakalr

asıl olay metrakareye dusen asker sayısına bakar

turkıye sınırlarına gore cok fazla bır asker sayısına sahıptır turkıyeye bolgede en yakın ulke olan ıran ın bıle asker sayısı bızden azdır yuzolcumu bızden buyuk olmasına ragmen

turkıye sınrılarına gore devasa bır ordu beslıyor kafalara gırmıyen bu bıde savas seneryolarında amerıka buraya saldırır dıyınce tum bırlıklerı hesaplıyorsunuz ancak mobılızasyon ve kapasıteler yuzunden amerıka bole bır savasa gırse tum avrupadan destek alsa bıle savas gucunun anca 3 te 1 ını buraya yollıyabılır kaldıkı bu bıle amerıkan ekonomısını felch eder

su an amerıkan ekonomısı can cekısıyor ırak savası yuzunden kaldıkı ırakta verdıklerı kayıplar yukselmeye basladıkca amerıkada halk ayaklanmaya basladı ve ırak ı cok az bır dırenısle aldılar

sonucta gercek savas rıse of natıons age of empıres ve red alert gıbı degıl

ulkeler kaynak toplayıp buyuk ordular kurup rakıbın tepesıne bınemez oyunlardakı gıbı
ucan her ucagın yuzen her gemının ılerleyen her tankın korkunc paraya ıhtıyacı vardır ve bu sayı ne kadar yuksekse o kadar vahım olur ekonomıye bındırgesı
ve bır ulke ne kadar uzaktaysa o kadar zor olur ılerlıyebılmesı

kaldıkı turkıyeyı askrı yoldan yenemıyıcegını kanıksıyamamıs ulke yok dunyada bu yuzden ucuz polıtıkalar ve ıc kuklalarla zaten ulkeyı ele gecırdıler

kansız elde etmek varken kımse kan dokmek ıstemez

cok guclu bır ordumuz ve at sınegı oldurmekten ılerı gıdemıycek bır dıs sıyasetımız var
dusman tabıkı ayıf yonden saldırıcak

metal fırtına gıbı yapımlarla halkın ordusuna guvenı baltalanıcak ermenı soykırımı yunan soykırımı kurt meselesı seklınde dayatmalarla toprak ıstenıcek
ulke toprakları ozellestırme altında ona buna peskes cekılıcek
ıcerdekı kuklalar ulkeyı ıc savasa suruklıyıcek

bu sekılde ulkemızı elımzıden alıcaklar askerı yonden almaları ımkansız cunkı

Uyanın ve gerceklerı gorun acın gazeteyı okuyun buzdagının su ustundekı yuzunun bıle gorılmıyıcek kadar buyudgunu anlayın

Uyanın ofer olayını okuyun ve malıye bakanının ukalaıklarını dınleyın ve ulkenın yabancıya nasıl peskes cekıldıgını gorun

Uyanın 3 ekım hedesı yuzunden mıllı kalelerımızın bır bır kıskaca alındıgının farkına varın

eger uyursanız uyandıgınızda her sey ıcın cok gec olucak
tıpkı 3 kasımdakı secımlerde oldugu gıbı

[Bu mesaj Cafein tarafından 30 Eylül 2005 14:06 tarihinde değiştirilmiştir]

Yabancı kaynakları tamamen yalandır diye sınıflandırmak ne kadar kolay değil mi ? Bir şeyde geriysek bu bilgi kesinlikle yalandır ya da eskidir , gerçek değildir çünkü her zaman herşeyin en iyisi bizde vardır .

Nükleer silahlar zaten Japonya (ki deneme amaçlı olmaktan öte değildir bence) haricinde kullanılmadı hiçbir ülke tarafından . Bu silahlar , El altından sopa gösterme silahlarıdır , asla kullanılmaz ama varlıkları bile karşı tarafı sıcak çatışmadan uzak tutar . Dünyada Soğuk Savaş döneminde bir 3. Dünya Savaşı çıkmadıysa bunun yegane sebebi işte bu silahların caydırıcılığıdır .

Türkiyedeki amerikan üslerini basıp başlıkları ele geçirseniz bile bunları kullanamazsınız zaten yukarıda bahsettiğim olaydan dolayı , hadi kullanmaya niyetlendiniz (ki türkiyenin zaten kendi başlıkları var ) Amerikan bombalarını çalıştırmak üzerindeki ARM düğmesine basmakla olmuyor . Ele geçirilmeden önceki protokol uygulanabilirse Amerikalılar tarafından zaten o başlıklar tamamen kullanılmaz olur .

Amerikan ordusunun büyüklüğü ve Türk Ordusunun büyüklüğü karşılaştırmasını yapılmış (Km2 ye düşen asker sayısının nasıl bir fark yarattığını açıklarsan sevinirim). Zaten 1.5 kat gibi bir oran var sayıda . Bir de dev bir fark var . Ordu profesyonelliği , yani bizim 700.000 kişilik ordumuzun çoğunluğunu askerlik görevini yerine getirmek üzere orada bulunan gençlerden oluşurken . Amerikan ordusu ( profesyonellikleri tartışılır olsa da ) profesyonel bir
Mesaj tarihi:
maxigenous bu yazı benim değil viktorun. konu dışında ordumuz dünya 3. mü? konusunda . böyle fikilerin benim olarak lanse edilmememsini istiyorum.[signature][hline]İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar
Mesaj tarihi:
Zaten ben de içeriğe karsı yazmıştım kişiye karşı değil .[signature][hline]
A Line Allows Progress, A Circle Does Not
MaXi...

[Bu mesaj maxigenous tarafından 02 Ekim 2005 01:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
arkadaşlar amerika bir ülkeye hadi saldırayım şuna diye pat diye savaş açmaz.yıllarca önceden ekonomisine saldırı açar.ambargo koyar diğer devletlere de ambargoyu uygulatır.ekonomiyi çökertir.sonra ülke içindeki rejim karşıtlarını kışkırtır iç sorun çıkarmaya çalışır.bu sür zarfında ekonomi iyice çöker.daha sonra hava saldırısıyla savaş başlar stratejik noktaları vururlar.(elektirik santralleri,askeri üstler,gıda depoları)hava saldırısına karşılık vermeye gelince bir ülke kendi uçak parcalarını üretemiyorsa amerikaya karşı zayıf kalır.Irakın da uçakları vardı ama çoğu kalkamadı bile çünkü yedek parça yoktu.üstüne üstlük buna bi de bizim yakıt sorunumuz eklenicek.askeri bir forum sitesinde sınırlarımızın sadece ucaklarla korundugunu duymustum.yani karadan havaya füzemiz yokmuş.stratejik noktalar bombalandıktan sonra(bu bombalama belki aylarca sürebilir).bu arada amerikanın lojistik açıdan sorun yaşıyacağını söyleyen arkadaşlara şunu söylüyorum iran ve suriye hariç amerika bütün komşu ülkelerimize üs kurabilir hangi ülke kurmasına izin vermiycek?yunanistan mı ermenistan mı güney kıbrıs mı?kdenize de iki tane ucak gemisi getidiği vakit hiç bir lojistik sorunu kalmaz.ayrıca bu ülkeler amerikaya asker yardımı bile yapabilir.kara harekatı başlar.zaten amerika için sorun da burda başlıyor.Türkiye dağlık bir ülke olduğu için büyük sorun olur.Bu savaşta Türkiye'nin en büyük sorunu ise ekonomik olur.2. dünya savaşına girmediğimiz halde ne büyük sıkıntılar çektiğimizi biliyoruz.amerika bir kaç noktayı ele geçirir.deniz savaşına gelince ise denizcilikte pek iyi durumda olmadığımızı biliyorum.özellikle denizaltı konsuunda büyük zaaflarımız var.2. dünya savası artıklarını modernize edip kullanıyoruz(artık ne kadar modernize olacaksa)gemiler içinde aynısı geçerli.o yüzden denizde fazla şanmsımız olacagını düşünmüyorum.kara svaşı uzun sürer amerika bir kaç noktada etkili olur savaş uzadıkca amerikaya maliyeti fazla olur direniş artar ve amerika sonunda çekilmek zorunda kalır.(hala ırakda bile tam olarak kontrolü sağlayamadılar)olan yine bize olur amerikanın prestiji sarsılır bizim herşeyimiz gider herşeye sıfırdan başlarız.ama özgür oluruz bu noktada kendime güvenim tam :D .ee bu kadar senaryodan sonra bence amerika Türkiye'ye saldırmaz.Çünkü Türkiye Iraka benzemez TSK da kıcıkırık cumhuriyet muhafızları ordusuna benzemez (adamlar tek mermi atmadan kaçtı be)abd Türkiye'ye saldırırsa güçsüz kalır adb düşmanı ülkeler de bundan yararlanır.Haberlerde cok az yer verildi ama abd ıraka saldırdığında çin nükleer silah denemelerine başladı.abd bi halt yapamadı ne zaman ki ırakda savaş bitti çin nükleer denemelerini durdurdu.Türkiye gibi savaşın uzun süreceği bir ülkeye saldırsa kimbilir rusya ile çin neler yapar.hem saldırıp uyandırsınlar mı bizim gibi kerizleri zaten kukla gibi kullanıyorlar neden saldırsaınlar?[signature][hline]RareBee
  • Yeni Oluştur...