Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows için son derece faydalı Bilgiler

Gothic

Öne çıkan mesajlar

[spo1=Faydalı Bilgiler]1-) SHIFT tuşuna basili tutulduğunda standart açılışta yapılan ve baslat menüsünde baslangiç bölümünde bulunan uygulamalar açilmaz

2-) SHIFT tusuna açilista bastiginiza da otomatik açilan CD’ler bir seferlik açilmaz.

3-) Ya olay madem tuslardan basladi ilk önce su Windows tusunu iptal edelim degil mi? Ilk önce regedit diyoruz. HKEY_LOCAL_MACHINESystemcurrentControlSetControlKeybord Layout burada Scancode Map özelligini bulun ve yoksa siz yapin ardindan su degerleri verin.

00 00 00 00 00 00 00 00

03 00 00 00 00 00 5B E0

00 00 5C E0 00 00 00 00 Windows tusu restart tan sonra artik çalismayacak J [ XP ]

4-) Baslat menüsünü dansöz gibi oynatin, bunu söyle yapabilirsiniz. Araç çubugu sag tiklayin ve görev çubugunu kilitle bölümünü de aktif edin iste saga sola yukari gidebilen bir çubugunuz oldu. yahu çok mu basit oldu bu J

5-) Bilgisayarinizi firewire ile birbirine baglayin ; çevre birim firewire ve USB standartlari ile 2 bilgisayari birbirine bagliyabilir, hizli veri transferi yapabilirsiniz. Firewire de bilgisayarlari birbirine bagladiktan sonra normal Ethernet ayarlarini yapin, USB içinse iki baglanti arasinda ethernetin yapacagi islemi yapacak özel dönüstürücü kablo kullanmak gerekli [ XP ME 2K 98 ]

6-) Windows kayit defterini sıkistırın, regedit zamanla siser ve içinden kalkilamaz bir duruma gelir bu degerleri küçültmek için SCANREG uygulamasini baslatin ve kendi kendine geçmiste olan ve silinen tüm uygulamalar silinsin, DOS ta bu komut “ scanreg / backup “ baslatin sikistirma islemi içinse “scanreg /opt “ hepsi bu kadar [ 98 , ME ]

7-) Regedit’in açilmasini engellemek mümkün bunun için kayit defterine yeni bir deger eklemeniz gerekmekte, eger çoklu kullaniciya sahip bir bilgisayardaysaniz o kullanici adiyla bilgisayarinizi açin ardindan kayit defterinde HKEY_USERSdefaultSoftwareMicrosoftWindowscurrentVersionPolicies System anahtarini aktif hale getirin ve buraya DisableRegistryTools degeri olusturun ve 1 degerini verin eger bu deger varsa direk 1 verin ve artik sizin sifrenizle giren regedit’e geçebilecek J [ 98 ]

8- 98 isletim sisteminiz devamli güvenli kipte açiliyorsa, Windows klasörü içinde bulunan winbootng.sts dosyasini silin ve ise yaramazsa bilgisayarini sistem disketiyle baslatin ve sunlari yazin.

Attrib –s –h –r C:lo.sys

Ren C:lo.sys C:lo.old

Sys C hepsi bu kadar.

9-) Denetim masasini baslat menüsünde görünmemesi için araç çubuguna sag tiklayin özellikler sekmesini seçin burada baslat menüsü kismini seçiniz buradan özellestir ve gelismis sekmelerini seçin orada gereken ayarlari kendinize göre yapilandirin.

10-) Denetim masasinda bulunan ögeleri kaldirmak için ” WindowsSystem32 “ klasöründe CPL uzantili dosyalar denetim masasini ifade eder. Ama bunlari silmeyi sadece dosya disina tasimaniz yeterli olacaktir. Böylelikle denetim masasindan imge kalkacaktir. [ XP ME 98 ]

11-) Denetim masasi ayarlariyla oynanmamasi için gpedit.msc yaziyoruz çalistira ve yönetim sablonlari ve denetim masasi ayarlarini duruma göre düzenliyoruz.

12-) DOS’taki verileri yaziciya almanin yolu var mi ? demeyin olmasa yazmayiz degil mi ? Simdi baslat menüsünden yazicilar kismina gelin ve yaziciya sag tiklayin, nesne bölümünde özellikleri çalistirin ardindan yazici özellikleri penceresindeki ayrintilari aktif hale getirin ve baglanti noktasi ayarlarina tiklayin, gelen pencerede MS-DOS yazdirma kuyrugunu kaldirin, ardindan tamam ve ayrintilar karti üzerindeki kuyruk ayarlari bölümüne tiklayin ve dogrudan yazdir kismini isaretleyin, restart tan sonra artik ms-dos ta bulunan bilgiler yazilabilir hale gelir. [ 98 ]

13-) Baslat >Çalistir> command IPconfig /all komutu ile ip nizi ögrenebilirsiniz!

14-)Diger bir yöntemi ise baslat bölümüne Winipcfg yazmaniz yeterlidir.

15-) Bu yöntemin biraz daha sagliklisi var oda program files dosyasin da bulunan Netmeeting klasörü içinde bulunan Conf ikonuna tiklamak ardindan ileri ileri sonra sizden bilgi ister onlari sallayin ve Netmeeting’i çalisir hale getirin. Netmeeting’in üstte bulunan yardim bölümünde Netmeeting hakkin daya tiklayin ve en altta 2 ayri ip görürsünüz ilk server in 2.si ise sizin IP’nizdir [ XP 98 ME ]

16-) Kullanilmayan .DLL uzantilarini silelim degimli ? Bu sayede hizlanacaggiz ve bos yerimiz artacak ama öne kullanilmayan .DLL dosyalarini bulalim ilk önce kayit defterine gidiyoruz. Burada HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareWindowsCurrent VercionSharedDLLs anahtarini aktif ettik ardindan gelen pencereye bakin ve degeri 0 olan DLL ler kullanilmiyordur demektir. Yani gönül rahatligiyla silebilirsiniz. [ 98 ]

17-) XP’yi yeniden kurduktan sonra tekrar aktive etmek zorunda degilsiniz. Eger ayni donanima kuracaksaniz yeni XP’yi “” WindowsSystem32 “ dosyasinda bulunan “” wpa.dbl “” dosyasini saklayiniz ve kurulumdan sonra tekrar yükl
Sosyal ağlarda paylaş

ard arda guzel bilgiler gelmeye başlıyo terazi olsa tıklicam o derece =P saolasın.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.

[Bu mesaj Cintonik tarafından 24 Eylül 2005 23:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ip numaramı öğrenmek için söylediğin yöntemleri denedim (xp işletim sistemi ve ethernetten bağlı adsl kullanıyorum). Winipcfg komutu çalışmıyor. ipconfig /all komutunu yazdığımda ise anlık olarak bir dos penceresi açılıp hemen kayboluyor. Netmeeting ile anlattığın yöntemde ise bilgisayarımın yerel ip numarası görünüyor sadece.[signature][hline]I'm trapped in this world
Lonely and fading,
Heartbroke and waiting
Sosyal ağlarda paylaş

55-) Eger IE sorun veriyorsa bazi aksilikler oluyorsa bunu iyi okuyun bazi uzmanlar bunu ancak windows un yeniden kurulmasi ile mümkündür der ancak bu olmasa da olur! Nasil mi? IE’nin yeniden kurulmasi ile mümkün XP CD sini cdroma yerlestirin ve Baçlatà Çalistirà rundll32.exe.setupapi,InstallHinfSection.DefautInstall.132.%windir%infie.inf yazip tamam demeniz yeterli olacaktir.[XP]

bunu yapamadim ben olmuyor ?[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zopiks, 25 Eylül 2005 19:57 tarihinde demiş ki:
..ipconfig /all komutunu yazdığımda ise anlık olarak bir dos penceresi açılıp hemen kayboluyor. ....

direkt olarak oyle söylendiği gibi yapmiycaksin ilk önce dos penceresini açmalısın yani command penceresini
"Başlat" ordan "Çalıştır" boşluğa cmd yazıp enter a bas ardından açılan pencerede Ipconfig /all yazip enter a bas, tabi www.ipadresimne.com a girmen daha yararlı ((:[signature][hline]I Love Liv Tyler | IP Adresim Ne ? | BedaXa |
Matrix Code System

[Bu mesaj MrMedia tarafından 28 Eylül 2005 23:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...