Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Image Resizer


Zopik

Öne çıkan mesajlar

Bugün gördüğüm bir kaç konudan sonra aklıma geldi bu fikir, oturup akşam yemeğinden sonra birşeyler yazdım.

Image Resizer web tabanlı bir imaj ölçeklendirme aracı. Adı üstünde zaten : )

Yeniden boyutlandırma için kullanılan üç kriter var. Genişlik, yükseklik ve yüzde. Arabirimde yeniden boyutlandıracağınız imajı seçtikten sonra bu üç kriterden birini seçip "Resize!" butonuna basmanız yeterli. Imajınız yeniden boyutlandırılıp indirebilmeniz için size sunulacak.

Burdan deneyebilirsiniz.

İstekleri, eleştirileri ve gördüğünüz eksikleri yazarsanız vakit bulduk.a eklemeler yapabilirim.[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi Ağırlıklı Fikir ve Düşünce Forumu | Beyaz Sayfa - Uyuşturucu Karşıtı Site
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Host olayıda geldi aklıma ama ayrıca yapmak daha iyi olur diye düşündüm. Bilmiyorum bununla beraber daha mı iyi olur ki ?[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi Ağırlıklı Fikir ve Düşünce Forumu | Image Resizer - Resimlerinizi 3 adımda kolayca büyütün/küçültün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O sorun kullandığın resimden kaynaklanıyor. Resim üzerinde ki çizgi 1px kalınlığında. Yani en küçük resim noktası kadar. Dolayısıyla onu küçültmeye çalışınca bazı noktlarda ortada pek birşey kalmıyor :)

Aynı olayı ps'te denediğimde önce çizgiyi blur şeklinde yayıp sonra küçültme yaptığını gördüm.

Benim kodladığım image resizer bir kütüphane kullanarak bu işi yapıyor (gd lib). GD Lib'i yazan amcalar bu şekilde yapmışlar, adobeci amcalarda o şekilde. Yani olay algoritma farkından kaynaklanıyor.

Yinede bu şekilde çizgi kalınlığı 1 px kadar ince olmayan resimlerde bu tip bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

Biraz araştırayım belki düzeltebilirim ps'teki gibi bir yol izleyerek.[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi Ağırlıklı Fikir ve Düşünce Forumu | Image Resizer - Resimlerinizi 3 adımda kolayca büyütün/küçültün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...