Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

başlamak istiyorum ama...

Othranx

Öne çıkan mesajlar

Buraya yaşı büyükçe adam gibi soru sorabilecek , tanımadığı adamlara 2 dakikada bulaşmadan soru sorabilecek birisi gelecekmi acaba ?

forum.paticik.com/view.php?id=98091

bak burada herşey yazıyor. 12 yaşında veletlerden öğrenmene gerek yok

manualida var oyunun
bilgi almak istiyorsan detaylıca oradan öğrenebilirsin.

Sıkça sorulan sorular topicini görüp sonada buraya gelip veletsin meletsin geyiksin köpeksin laflarına gerek yok burada ![signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Beş Hececiler

[Bu mesaj Arkansis tarafından 25 Eylül 2005 16:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arkansis, 25 Eylül 2005 16:30 tarihinde demiş ki:
Buraya yaşı büyükçe adam gibi soru sorabilecek , tanımadığı adamlara 2 dakikada bulaşmadan soru sorabilecek birisi gelecekmi acaba ?

forum.paticik.com/view.php?id=98091

bak burada herşey yazıyor. 12 yaşında veletlerden öğrenmene gerek yok

manualida var oyunun
bilgi almak istiyorsan detaylıca oradan öğrenebilirsin.

Sıkça sorulan sorular topicini görüp sonada buraya gelip veletsin meletsin geyiksin köpeksin laflarına gerek yok burada !

Öncelikle starwars forumlarında yeni olabilirim ama paticikte yeni değilim ve yaşımda yeterince büyük. Ayrıca o yazıyı da okudum. Starwars forumlarından kimseyi tanımıyorum herkese merhaba diye başladım teşekkürler diye bitirdim ben kimseye bulaşmadım, basit birkaç soru sordum ama bu oyunda acemiyim diye benimle kafa bulmaya çalıştın, ilk yaklaşımın espriliydi sana teşekkür ettim ama uzatıp beni aptal yerine koymaya çalışmana gerek yoktu çünkü bu ne sana ne de bana hiçbirşey kazandırmıyor. İnsanların bazı konuları biliyor olması onlara bilmeyenlerle dalga geçmesi hakkını tanımaz. Her neyse konuyu daha fazla uzatmaya ve boş polemiklere girmeye gerek yok. Sorduğum sorulara 3 satırla basit cevaplar verseydin zaten bu lüzumsuz yazılara da gerek olmayacaktı.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyuna başlayıp başlamıyayım mı gibi bir soru sordun , bende gereksiz dedim.

Zaman kaybı olacak şeklinde bir yanıt tır aynı zamanda bu.

Bir sonraki mesajda başka bir soruna , bunu pekiştirerek hatırlattım.

Aşağılama ?
küçümseme ?

Tekrar edeyim
o mesajı atarken çok ciddiydim , gerçekten hiç gerek yok başlanılmasına gibisinden kendi fikrimi belirttim tekrar ediyorum.

Uzun uzun açıklama yerine kısaca bir yanıttı bu , gerçi bunun nedenlerini birdaha yazarım istersen , fakat 1 2 sayfa geriye gidersen diğer topiclerde neden gerek olmadığını benim açımdan görmüş olacaksın.

Ayrıca dalga geçme kelimesi çok yanlış , burada kimse cem jedi haricinde bir başkasıyla dalga geçmiyor. Cem jedi dediğimiz kişi ise insanları kandırmak üzerine 3 skill masterlamış bir arkadaşımız.

Oyunda acemi olabilmen için oyuna başlamış ve oyun ile ilgili çok basit anlaşılabilir birşeyi yapamayıp benimde gelip kafa bulmam şekilnde olabilirdi.

Fakat böyle birşey yok. O mesajda da bir o kadar ciddiyim. 2 kere söylememi neden bu kadar alaycı karşıladın anlamıyorum.[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

bence craftdan başla en azından zamanın çoğunu oyuna ayırmassın ben şu an çalışıyorum akşamları 1-1,5 saat oynuyorum ha eskiden 10-12 saat oynuyordum ama artık gerçek hayata adım attık. tatil zamanalrındada istersen oyunu derinliklerni keşfedebilrsin[signature][hline]Tuman Lee
Freedom Rebel Fighters in eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

said:
veliaht34, 25 Eylül 2005 20:19 tarihinde demiş ki:
bence craftdan başla en azından zamanın çoğunu oyuna ayırmassın ben şu an çalışıyorum akşamları 1-1,5 saat oynuyorum ha eskiden 10-12 saat oynuyordum ama artık gerçek hayata adım attık. tatil zamanalrındada istersen oyunu derinliklerni keşfedebilrsin

Bende çalışıyorum günde en fazla 3-4 saat zevk için takılacağım eğer gerçekten wow'u bırakıp swg'ye başlama kararı alırsam(Biraz sıkıldım wow'dan). İngilizcem iyidir ama çalıştığımdan dolayı oyunu derinlemesine incelemek için vakit bulamadım, sadece geçen yıl bu oyunu oynamış bir arkadaşımdan biraz bilgi aldım o kadar. O yüzden en iyisi buradan oyunu bilen birkaç kişiden bilgi alayım diye düşündüm hemde oyunu oynayan birkaç Türk'le tanışırım, arkadaş olurum dedim ama pek olumlu karşılanmadım. Sanırım boş bir vaktimde 4-5 saat araştırmam gerekecek, yine de yardımın için sağol.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer oyuna başlayamaya niyetlenirsen vede rebel olmak vede türk arkadaşlarla beraber birşeyler yapmak istersen Dantooine gezegeni Freedom City sehrinde sana kapımız açıktır.
Ha yok ben imperial olmak istiyorum diyorsanda merka etme imperial türk kardeşlerimiz de seni yanlız bırakmazlar...[signature][hline]Tuman Lee (Padawan of reave)
Sevgi Lee (Crafter of FrF)
Biz FrF' yi karşılıksızda Severiz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deadmarine, 25 Eylül 2005 13:38 tarihinde demiş ki:
Peki kısa ve öz olarak, oyunda kaç tane karakter açılabiliyor?
Bir karakter için kaç meslek seçilebiliyor? Bu mesleklerden en kazançlı olanları veya pvp için en faydalı olanları hangileri? Oyunda max kaçıncı lvl'a çıkabiliyorsun? Talent template varmı?

Teşekkürler

[Bu mesaj Deadmarine tarafından 25 Eylül 2005 13:40 tarihinde değiştirilmiştir]

simdi 1. olay bence oyuna basla :) sahsen ben seviyorum 2. olarak oyunda toplam 10 karakter aciyorsun her bir serverda max. 1 karakter acabilirsin jedi olunca o serverda 2. bir karakter acma hakki veriyor oyun bence böyle daha iyi oyunda denge daha iyi oluyor meslek olarakdan olay söyle 30 kadar meslek var bunlarin 2 tanesini alabiliyorsun ayni anda hemen hemen tabi 3 e kadar cikabiliyor duruma göre ayrica diyelim sevmedinmi o meslegi surrender edip baska bir meslek kasabiliyorsun yani tum hepsini deniyebilirsin ben yaklasik 15-20 kadar meslegi denedim hepsi zevkli hepsinin kendine göre özellikleri var ayrica cesitli kombinasyonlar yapabilirsin degisik degisik yani cesitlilik bol umarim yardimci olabilirmisim
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada hep pvp den bahsetmissin ama biraz hayal kirikligi yasayabilirsin cunku bu oyunun amaci tam olarak pvp degil(Aslinda oyle olmasi lazim ama degil iste sorma neden =P)ve oyunun cikali 2 yil olmasina ragmen pvp cok dengesiz(Space pvp dengeli sayilir royal guard interceptor adli gemi haric) gerci bunu hos karsilamak lazim sonucta herkes 2 class secebiliyor nereden baksan crafting profflari saymazsak 342(aslinda bundan daha fazla ama 2 master prof. seklinde dusunursek)kombinasyon yapabiliyorsun eh tabii ki dengelenmesi zor..Yani diyecegim o ki bu oyunu pvp amacli oynama git cantinaya twi'lekleri seyret yada naboo da arkadaslarinla kamp kurup sohbet et yok eger ben pvp isterim diyorsan bu oyun sana gore degil.Ayrica emin ol bu oyun wow dan daha detayli ve bence daha eglenceli ben wow da 1.5 ayda level 60 olup sıkılip birakmistim ama 22 aydir swg oynuyorum =D.Ayrica oyuna baslayinca ezilmezsin pvp biraz yetenege bakiyor wow gibi epic set en uber silahi alip i win butonuna basamiyorsun ayrica jediler su siralar cok ezik o yuzden hic korkmana gerek yok onlardan(veteran olanlari haric tabii =D)

[Bu mesaj Sylian tarafından 25 Eylül 2005 21:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

"Ayrica oyuna baslayinca ezilmezsin pvp biraz yetenege bakiyor wow gibi epic set en uber silahi alip i win butonuna basamiyorsun ayrica jediler su siralar cok ezik o yuzden hic korkmana gerek yok onlardan(veteran olanlari haric tabii =D)"

nasıl yahu ?
hala düşmüyormu über rifle lar ? veyahut teras kasi hedesi ?[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Bana arkadaşım açacağın karaktere meslek seçersen pvp talentlarından kaybediyorsun demişti. Pvp'ye yönelik talent'lar seçip yanına weaponsmith ve doctor mesleklerini seçebilsem süper olurdu bu mümkün mü? Swg'nin sayfasını okumaya başladım. Jedi olmak çok zor olduğundan, şu anda en mantıklı seçim MBH gibi gözüküyor. Talent template için örneğin MBH, MRifles, Combat Medic 4/0/0/0 yazmışlar. Bu talent template'i biraz açıklarmısınız yazılan 4/0/0/0 nedir? Ayrıca bu combat medic doktorluk mesleği midir yoksa bu talent template'in yanına 2 meslek daha seçebiliyormuyuz?

Yardımlarınız için teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

talent diye birşey yok swg de, talent ile profession gibi birşeyde yok.

Şöyle oluyor. Weaponsmith , doktor , armorsmith olur isen başka birşey alamıyorsun.

istersen master pistol master bounty hunter olup yanına master medic alabilrisin.

diyelim medic alacaksın
novice den başlar

16 tane kutusu vardır medici masterlamak için
yani master medic olmak istiyorsan 16 kutuyu bitirmek zorundasın
veya doktor olacaksın master, o zaman master medic olarak olursun , yada master medic olmadan doğrudan master doktor olursun.

bu 16 kutu

ilk kutular bi 4 lüdür

yani ben sana 4 0 0 0 diyor isem
en soldan 4 kutu almışsındır
onun üstünde master doctor vardır (misal, unuttum) oradan novice doktora geçmişsindir.

veya 4 4 3 4 , en üstteki kutulara kadar açılmış , eğer o 3 lüyü de 4 e çıkarırsan master olabilirsin.

bu 4 0 0 0 ın olayı şu

her kutuda farklı skiller farklı bonuslar geliyor
mesela en soldaki sütunun 3. kutusunda knockdown var , sen bu knockdownu alabilmek için o 3. kutuya kadar olan bütün kutuları açmak zorundasın , aksi taktirde knockdownu alamazsın.

yani istediğin özelliklere göre bir class ın istediğin yeteneklerine sahip olabiliyorsun.

maksimum 3 prof masterlayabilirsin, fakat daha sonra bu proffession ları surrend edersek yeniden oyuna 0 dan başlayabilirsin.

veya masterladığın profession un kutularını drop edip başka bir classa geçerken zorluk yaşamadan halledebilirins, veya kendi kafana göre oyun esnasında combo yapabilirsin.

gidersin pistol alırsın , onun yanına 3 3 3 3 medic alırsın kendini heal için , sonra fencerden defans için bimemne kutularını alırsın..

Yada master marksman master pistol olup , kırılgan fakat pistol konusunda uzman olursun ...[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Pekala yanlış anlamışsam lütfen düzeltin. Max 3 prof masterlayabiliyorsun ve bunun için her bir prof'tan 16 kutucuğu da doldurman lazım(yani 16*3=48 kutucuk). Verdiğim örnekte MBH, MRifles, Combat Medic 4/0/0/0 yazıyordu. Yani BH ve Rifle'da master seviyesine ulaşmış ve medic içinse sadece 4 kutucuk almış, yani daha doldurabileceği 12 kutucuk var. Mesela MBH, MRifles, Combat Medic 4/0/0/0, Weaponsmith 3/3/3/3 olabilirmi? Yoksa 3 prof seçtin hepsinden master olmalısın başkasını seçemezsin diyorlarmı bize?

Birde bu prof'ların kutucuklarını detaylıca açıklayan bir site varmı mesela medic için 4/0/0/0 seçersem ne kazanacağımı görebileceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sylian, 25 Eylül 2005 22:17 tarihinde demiş ki:
Yanilmiyorsam weaponlarin max dmg lerine bir sinir getirildi o yuzden eskiye gore kiyaslarsak arada denge bakamindan daglar kadar fark var

ben yinede inanmıyorum swg de pvp için yetenek gerektiğine.[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

bu meslek isine son noktayi koyuyorum

adim adim anlatim :) biraz newbie tutoriali olcak ama neyse yanlis anlama yani

1) www.bloodfin.org
2) Downloads
3) Kodan's SWG Profession Calculator Combat Upgrade Edition

bu programi indir mesleklerle ilgili herseyi ogrenirsin ustunde azcik durarsan anlarsin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deadmarine, 25 Eylül 2005 22:50 tarihinde demiş ki:
Pekala yanlış anlamışsam lütfen düzeltin. Max 3 prof masterlayabiliyorsun ve bunun için her bir prof'tan 16 kutucuğu da doldurman lazım(yani 16*3=48 kutucuk). Verdiğim örnekte MBH, MRifles, Combat Medic 4/0/0/0 yazıyordu. Yani BH ve Rifle'da master seviyesine ulaşmış ve medic içinse sadece 4 kutucuk almış, yani daha doldurabileceği 12 kutucuk var. Mesela MBH, MRifles, Combat Medic 4/0/0/0, Weaponsmith 3/3/3/3 olabilirmi? Yoksa 3 prof seçtin hepsinden master olmalısın başkasını seçemezsin diyorlarmı bize?

Birde bu prof'ların kutucuklarını detaylıca açıklayan bir site varmı mesela medic için 4/0/0/0 seçersem ne kazanacağımı görebileceğim.

Toplam 250 Skillpointin var.Bu sp lerle 3 prof masterlayıp geriya kalanlada 4000 medic olabilirsin ama geriye skillpoint kalmaz.

[Bu mesaj Vulcan_Lionheart tarafından 28 Eylül 2005 12:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

walla benim bir hafta oldu baslayalı henuz bir tane bile pvp yapan adam gormedim.ama group halinde npc lere dalmak cok zevkli...bunun haricinde oyunun ambiance i muhtesem.ve cok sayida item bulunuyor olmasi oyuna ayri bir keyif katiyor...eclipse de oynuyorum ve genel tavirlardan anladigim kadariyla yas ortalamasi 20 den yuksek gibi ki bence bu buyuk bir avantaj(yasi 20 den kucuk olanlar alınmasinlar lutfen...bu arada ben 32 yasindayim normaldir bunu demem)

ancak oyunun bagimliligi ne yazik ki/iyi ki cok yuksek.ilk basta biraz sıkıyor adami karekterinle bagdasamadigin icin(her bu tarz oyunda oldugu gibi) ama biraz biraz adam gelisince fena isiniyorsun karakterine ve oyunda da newbie salakliklarini az yapar hale gelidiginden saglam keyif vermeye basliyor oyun...

oyunun skilleri, ipuclari konusunda yeterli tecrubeden bir hayli uzak oldugum icin diyebilecegim hic bir sey yok ancak isin keyif kismi konusunda sanirim digerlerinden sana daha cok yardimci oluyorumdur.Cunku onlar bunu hatirlarlarken ben yasiyorum....herhalde karakteri adam edene kadar ve adam edilmish karakterin meyvalarini toplayana kadar bu bagimlilik devam eder(sevgilimi terk ettim mesela hehehe).....
gerci oyun yapimcilarida bunun farkinda olduklarindan jedi olmayi ikinci bir karakter yapmishlar yani tam adam akilli oyundan sıkılma evrende adamlar sana bir jedi kazandiriyorlar ve hadi hersey sil bashtan basliyor ne yazik ki/ne guzel ki....
sen kararini verirsin artik....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...