Dalamar Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Selamlar, Bu sene üniverstede bu dili öğrenecekmişiz , pek programcılıkla arası olan biri değilim (1. sınıfım şuan) , nasıl bir dildir bu scheme ? Bilginiz varsa tavsiye verirmisiniz nasıl üzerine çalışılması hakkında? (kaynak istemiyorum , www.drscheme.org de birçok kaynak var)[signature][hline]www.sehitlerolmez.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 recursive'le calisan bi dil iste. basit ama kullanim alanina gore efficient. yani tutupta asmis super programlar yazilmaz scheme'le, onun yerine daha basit seyleri recursive olarak yaptiracagin icin daha az kodla daha cok is yaptirmis olursun. recursion'i arastir. daha sonra hemen hemen her dilde recursion kullanacagin icin scheme'le bu isi ogrenmek iyidir, ilerde rahat edersin epey.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 @riglous: fuck off, fuck you bastard ! dedikten sonra Scheme'i kimler kullanır dersen literal programming ile uğraşanlar kullanır (Kısaca teorik progralama)Lisp'e benzerliğle dikkat çeken bir dildir. Ne yapılır ? hiçbirşey...Gerçek dünyada kullanımı yoktur. Scheme sana algoritmalarını fiziksel limitlerden kurutulup özgürce geliştimene izin verecek bri ortam yaratır. [Bu mesaj Maleboge tarafından 28 Eylül 2005 22:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 tepkini anlayamadim diyecektim ki o "efficient"i gordum. kusura bakma aklima turkcesi gelmedi. 1. onune gelene kufur mu edersin sen? 2. bazen insanlar hatirlayamaz ki bu herkese olabilir. 3. Maleboge ne demek? dinime kufreden musluman olsa... ayrica scheme'le cok guzel seyler yapilir. kullanim alanina gore degisir ne yapacagin... sen kullanmamissan bu islevsiz bi dil yapmaz scheme'i. hatta recursion'i en iyi scheme'de kavrarsin.[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 29 Eylül 2005 08:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar