MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2005 Sorum elektroik müzik ile ilgili olmadığı için oraya açmadım.. Şimdi elektronik müzik, kısaca bilgisayrdan çıkışa'a(hoparlör) yollanan efektlerin birleşimi.. Bilgisayar sayesinde bir çok sesi taklit edebiliyor isek normal bir vatandaşında sesini çıkartabiliriz değil mi? hatta birebir aynı sesi çıkarabilmek bile mümkün olabilmeli. bu konuda bilgisi olan var mı?[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Eylül 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2005 Dijital yaklaşımla analog bir olguyu birebir gerçekliyemezsin. Çok yaklaşırsın ama asla birebir olmaz. Bu ne demek, yapacağın suni ses ile bir insanı aldatabilirsin ama detayli inceleyen bir mekanizmayı asla. Yani mahkemede delil olarak kullanamazsın. :) Sonuç olarak dijital sistemler asla mükemmel değillerdir. Ama onlarında sağladığı başka güzellikler var. İşin içine dijital kavramı girdiği zaman limitlerinden bahsetmek mümkün oluyor. Nasıl mı? Senin fikrinle biraz oynayalım. Ben sesi değil ama görüntüyü kullanacağım. Ancak aynı mantığı sese de uyarlıyabilirsin. Monitörü düşün. Çözünürlüğü 640x480 olsun. Bir kod üretiyorsun. Kodun amacı tüm pixelleri sırasıyla açıp kapamak. t=0'da hepsi kapalı. t=1'de sağ alt köşedeki 1. pixel yanacak diğerleri kapalı. t=2'de 1. kapalı hemen solundaki 2. pixel yanıyor. t=3'de 1. ve 2. pixellerin ikiside yanıyor, t=4'de 3. pixel yanıyor diğerleri kapalı. bu şekilde devam etsin. 2. sayma sistemi mantığı ile. Böyle bir sistem sana görülebilecek herşeyin siyah beyaz olarak görüntüsünü ekranında görünmesini sağlar. Ne gibi mi, misal Bill Clinton'un Monica ile oval ofisdeki görüntüsünden tut da senin çok sevdiğin ünlü ile bir plajdaki görüntüne kadar ve hatta uzayda varlığından bile haberdar olmadığın bir sistemin görüntüsünü. Eğer pixelin dönme çapını arttırırsan misal 256 renge bunları renki olarak görmen de mümkün olur. Lakin ufak bir sorun var, o da tüm bunları görebilmen için çok uzun ömürlü olman gerekiyor. Yoda'dan falan bile fazla, hatta kat kat fazla. Müthiş değil mi? Ahh 2'li sistem, nelere kadirsin.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 tanıdığım en iyi elekronik ses draaaannnnjjjjjj.....belki babannemi kandırırsınız ama gerçek birini asla...uzay yolu dizisinde bile tam insan sesi omadığına göre[signature][hline]mazeretim vaaaaar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Analog olguların dijital olarak taklit edilmesi çok fantastik bir konu. İki şey var elinizde: Biri yaptığınız taklit, diğeri yapabildiğiniz ölçüm. Eğer analog birşeyde yaptığınız ölçümler, dijital ses üretiminden daha detaylı ise asla %100 taklit edemezsiniz. Eğer taklit ederken kullandığınız teknoloji, ölçüm yaparken kullandığınız teknolojiden daha iyi ise hiçbir zaman dijital'in eksiklerini ölçemeyeceğiniz için %100 taklit etmiş "gibi" olursunuz. Aslında olmazsınız ama bundan kimsenin haberi olmaz :) İkinci olasılık "araba yaptık ama direksiyonu nasıl yaptığımızı tam anlamıyoruz" demek gibi olduğu için imkansız gibi duruyor. Teknolojide nelerin olacağı hiçb belli olmaz. Bakarsın ikinci seçenek bir gün var olur ve yeterince kaotik bir otram yaratabiliriz :)[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi WoW:Narcosis[Burning Legion] | Shab[Warsong] | Prion[Skullcrusher] | Crook[Al'Akir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Zaten analogdan dijitale geçişte illaki kayıplar olmakta. Doğada herşey analogdur. Bunlar üzerinde oynama, saklama iletim gibi işlemleri yapabilmek için dijital ortama geçirip bu bilgileri işleriz. Dijital ortama geçerken ise analog olan ses mikrofon ile mekanik > elektrik dönüşümü yapar. Elektriksel olarak da dijital ortama aktarılıp kayıt edilir. tekrar geri ise elektrik > mekanik olarka hoparlörden kulagımıza ulaşır. Bu süreçte yaşanan kayıplarla birlikte sesin kaydedilmesi anında da kayıplar olmakta. Her şartı aynı olmak koşulu ile tamamen %100 kalitede kopyalama söz konusu değil fakat insan kulagının seçmekte zorlanacagı kalite düşümlerine yakın halde bir üretim yapılabilir.[signature][hline]G3NK zitem illede zitem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar