taz Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 arkadaşlar selam. şu anki monitörüm (15'') sorun çıkarıyor. yeni monitör alacağım. baştan crt düşündüm ama masamda 17'' crt monitöre yer olmadığı için lcd düşünüyorum. bir kaç gündür dolaşıyorum sitelerde şu monitörü buldum. 8ms yenileme hızı var. fikirlerinizi alabilir miyim? fiyatı 550 milyon. almayı düşünüyorum. eğer senin yerinde olsam bunu alacağıma şunu alırdım diyebileceğiniz başka bir monitör varsa onları da söyleyin lütfen :)VIEWSONIC - 17 VE710B LCD MONİTÖR, 8mshttp://www.bidolu.com/Bascuda.aspx?cmp=Bascuda&pId=658423&aType=product&catId=2825 said: • Ekran Boyutu : 17' (43cm) • Görülebilir Alan : 337.9x270.3mm • Tepki Süresi : 8ms • Çözünürlük : 1280x1024 • Kontrast Oranı : 450:1 • Parlaklık : ~ 300 cd/m2 • Yan Bakış Açısı : 170 • Düşey Bakış Açısı : 170 • Yatay Tarama : 30 - 80 kHz • Dikey Tarama : 50 - 85 Hz • Standartlar : TCO 99, Energy Star • Bağlantı Tipi : D-Sub 15 • Güç Tüketimi : 35 W • Ölçüler (GxYxD) : 377.6x374x195.6mm • Ağırlık : 4.1 kg • Diğer : Ultra Brite Technology • : AutoTune fonksiyonu ile daha net görüntü • : ViewSonic sihirbazı ile kolay kurulum • Garanti Süresi (Yıl) : 3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 viewsonicler cok guzel monitor yapiyordu.Mutlaka lcd dede cok guzel monitorleri vardir.Marka olarak al diyebilecegim ama ozellik olarak bir yorum yapamicam evladim.Ayrica belirtmeden gecemicem o lcd monitorle CS felan oynayamazsin oynasanda zevk vermez benden solemesi evladim.KOLAY GL.[signature][hline]Who can explain? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crane Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Neden oynayamazmis? Bir iddiada bulunuyorsaniz gerekcesini de yazinki kayda deger olsun. 8ms yanit suresi cok guzel, daha dusugu su anda yok bildigim kadariyla yanliz almisken 19" alsan daha iyi olur diye dusunuyorum.Sonucta monitoru her sene yenilemiyoruz(en azindan benim oyle bir luxum yok). 8ms 19"'ler pahali baya ama 12ms yanit suresi de gayet yeterli bence.. 12ms 19" LCD'ler ise 600-800 arasi degisiyor. Eger "19" alayim bari" dersen; buradan devam et.[signature][hline]SeXeN6.Net [Internet Services] FILES.GEN.TR [New File Center] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Viewsonic monitör alan bir kaç arkadaşım hep ölü pixel'lerden şikayetçiydi.Bu konuya dikkat etmen gerekiyor , onun dışında oldukça kaliteli görünüyor diğer özellikleri.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 said: Crane, 19 Eylül 2005 13:50 tarihinde demiş ki: Neden oynayamazmis? Bir iddiada bulunuyorsaniz gerekcesini de yazinki kayda deger olsun. 8ms yanit suresi cok guzel, daha dusugu su anda yok bildigim kadariyla yanliz almisken 19" alsan daha iyi olur diye dusunuyorum.Sonucta monitoru her sene yenilemiyoruz(en azindan benim oyle bir luxum yok). 8ms 19"'ler pahali baya ama 12ms yanit suresi de gayet yeterli bence.. 12ms 19" LCD'ler ise 600-800 arasi degisiyor. Eger "19" alayim bari" dersen; buradan devam et. Taz arkadasim devamli olarak cs oynadigi icin csde verim alamaz.Cunku CS de rate denilen olaylar vardir.LCD monitorlerin CS de verimsiz oldugu asikardir.Zaten arastirirsan ogrenirsin.Genel anlamda LCD daha yeni teknoloji ve daha yeni uretimdir.Zaten pahali olmasinin sebebide budur.Oyuncular icin kesinlikle CRT monitor oneriliyor.Bende ole diyorum.Ha sen gidersin lcd alirsin kimse birsey diyemez.[signature][hline]Who can explain? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 aramis biraz daha detaylı bilgilendirmen gerekiyor bizleri neden lcd'de cs oynanamaz. Benim bildiğim eskiden 25-16ms'liklerde oyun sırasında yeterli hızda görüntü değişimini sağlayamadığı için oynanamazdı.Ama artık 8ms'ye kadar düştü ki oyunlar için 12ms yeterli bile. bildiğim kadarıyla oyunculara crt tavsiye edilmesinin sebebi lcd'ye göre hala ciddi anlamda daha ucuz olması ve oraya yatıracağın para ile daha iyi bir ekran kartı alabilecek olmasıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 said: Genel anlamda LCD daha yeni teknoloji ve daha yeni uretimdir.. Yok öle bişi.Bu senin söylediğim resmen şehir efsanesi.Herkezin ağzında aynı laf "teknoloji daha yeni".LCD teknolojisi çoktan yerine oturdu, üstüne inanılmaz yenilikler getiriyor.Piyasada 4ms LCD'ler satılıyor viewsonic'in. Eğer iyi marka LCD alırsanız 25ms dahi olsa, herhangi bir ghostring/streaking sorunu yaşamazsınız oyunlarda.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 şimdi burda 8ms yazıyor ama pratikte asla 8ms olmuyor eğer olsaydı 1000/8=125 saniyede 125 kare demektir ki bununla fıstık gibi oyun oynarsın. ama işte pratikte 15 20 25lere çıkacağı için biraz sorun yaratabilir. :( bilemiyorum. ölü pixel dediğiniz olay cok bir sorun teşkil ediyor mu? monitörü internetten mi alayım? kargoda gelen üründe geldiğinde ölü pixeller oluyomuş sonra geri veremiyomuşsun falan diye duymuştum birinden öyle şeyler olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Kesinlikle gidip kontrol ederek al.Ölü pixel dediğin çok sinir bozucu ekranda beyaz renkte noktalar şeklinde oluyor.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 bursada nerde bulabilirim ki bu monitörü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 teknolojix, bimeks, teknosa, goldpc gibi yerlere sor getirtirler. teknosa ile goldpc!yi pek tavsiye etmem teknolojix fena deildir bimeks daha iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 19" 16ms alırım yanına bide adana dürüm şalgam yaptırırım valla. oh mis.[signature][hline]FİLTHY PLAY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 bimeks getirir diyosun. baktım bimeks.com.tr'den. sitelerinde yok bu monitör. bu adamlar getirse de pahalı satar şimdi ya pf.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 up. var mı ürün hakkında başka yorum yapacak? alayım mı bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 taz bildiğim kadarıyla monitoru aldın.nasıl memnun musun? bende lcd monitor alıcam ama karar veremedim hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Allahaşkına yapmayın etmeyin ya. Tecrübesizlikle konuşuyorsunuz. Kullanmış olanlardan dinleyin yani. Bende Sony'nin 19' Hx93 Lcd monitörü var 25ms tepki süreli ve bf:vietnam hariç hiç bir oyunda alışamayıp, sizi zora sokacak bir sislenme/buğulanma olmuyor. Hadi ben alıştım diyelim ama siz bir internetten tomshardware.com gibi sitelere girip inceleyin. Ne kadar ciddi şekilde lcd inceledğini göreceksiniz. 25ms ile ben rahat rahat oynarken, 8ms ile siz hiç sorun yaşamazsınız. 12ms olanlar bile bir fark hissettirmiyor. Ya Viewsonic ya da Sony tercih edin.[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 aldım ama başka bi monitör aldım Philips 170C http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=170C6FS/00&scy=GB&slg=ENG&grp=MONITORS_PC_PERIPHERALS_GR&cat=LCD_MONITORS_CA&sct=LCD_MONITORS_17_SU 500ytl'ye aldım 17'' 8ms yenileme süreli. valla al ya da alma demem, performansını ben tam da anlayamadım. ama fena değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Viewsonic 3ms çıkarmış... http://www.fastresponsetime.com/en/3ms_products.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 vow! o.O bir de bu LCD ekranların contrast ratio ve brightness değerleri de var reklamlarda özellikle yazılan, ne aralıklarda olmaları lazım ve de başka hangi özellikler dikkate alınmalı ?[signature][hline]Nasıl? Neden?... Nerede? Okuduğumuzu anladık mı? Cevap verelim '91 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 ViewSonic cok iyi markadir... BEn de 19 inch flat screen var, cok memnunum. (biraz buyuk sadece:) )[signature][hline]Bal adam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Philipsin crt monitorlerinde bildigim kadari ile hala trintron teknolojisi kullaniliyo.70 yillardaki bir teknoloji bu.LCD ona nazaran daha yeni olmuyorda ne oluyor ben anlamadimki ? Monitor olayi cok hassas konu.Zamaninda takip eden varsa bir ay icinde 8 9 kere monitor degistirdim ben.Bunuda forumlara belirtmistim.LCD alinir oynanirda ama hic bi zaman crt deki gibi tad vermez.Sirf oyun icin konusuyorum bunlari.Ofisler icin en idaeli zaten lcd dir.Hayirli olsun gule gule kullan bu arada.[signature][hline]Who can explain? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 CRT nin tadını vermez diyorsun da abicim crt de çok büyük ben crt görünce depresyona giriyorum... LCD almaya kararlıyım ve oyunda oynıcam tabiki,ilk kurcağım 3 oyun HL2 , Prince of Persia 2 ve WOW. Bakalım nasıl olacak...[signature][hline]Love is Divine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 ya 200hz bir crt nin yerini tabii ki tutmaz :) 75hz de gayet iyi cs oynanıyor bahsettiğin oyunları da çok rahat oynarsın zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar