Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yıldırım düşerken elektrik akımının izlediği yol

Wordellion

Öne çıkan mesajlar

yer pozitif yüklü bulutlar negatif yüklü birbiri aralarında akım geçmekte ama bu arada ki geçiş sebebi üzerinde tartışıyoruz.Toprak - yüklü değildir.Ayrıca Yağmur Saf su değildir.

Birde kendi üzerinde uğraştığım bir konu vardı manyetik alan ve çekim etkisi die.Bulutlar bir manyetik alan yaratabiliyorsa ki yaratıyor.Bu manyetik alan bir ortam görevi görüp toprak ile bulut arasında akım geçişini sağlayabilir.Yani ille de hava değil de manyetik alan "Alan" ını kullanabilir.Bu da ayrı bir düşünce olabilir tabii ki.Ama bize söylenilen yağmur suyunu kullandığıydı ne kadar doğru tartışılır.[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki:
ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok
Sosyal ağlarda paylaş

hala yağmur saf değildir diyorsunuz. neye dayanarak söylüyorsunuz? Buharlaşmadan alınan bir suyun yoğunlaştırdığınızda saf bir su elde edersiniz. Bunun tartışmasını biz okulda ve dersanede geçen sene yaptık. Neyini hala uzatıyorsunuz anlamıyorum Buharlaşma ve yoğunlaşmayı düşünün arkadaşlar. Tuzda suyla birlikte buharlaşmıyor. Ha toz demişsin. sonradan girebilir ama yağmur suyu ilk çıktığı anda saf sudur. sonradan karışan tozları hesaba katmazsak saf sudur. ve öss denemlerindede saf su olarak kabul edilir. Siz daha niye idda ediyorsunuz anlamadım...[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=Araştırdım... Yağmur suyu!]Su havada buhar halinde iken doğal olarak temizdir. Fakat temiz olan bu su yağmur, kar ,vs halinde yeryüzüne düşerken geçtiği kirli hava tabakalarında bulunan gazları, tozları, radyoaktif serpintileri ve mikropları alarak atmosferin kirlilik derecesine göre az veya çok kirlenir. Kimyasal yapısı itibarı ile saf su olmaktan çıkar.[/spo]

Kaynak...

herhalde artık tartışmazsınız bu konuyu.

[Bu mesaj Bloodless tarafından 02 Eylül 2005 15:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

biz bulutlar da iken saf su olduğundan bahsetmiyoruz biz yeryüzüne inerken saf su olmaktan çıktığından bahsediyoruz kendi kendine sorun yaratıosun.Yağmur yeryüzüne inerken saf su olarak mı iner tabii tozdan veya farklı gaz lardan etkilenir.Sen bize hala bulutlarda saf sudur yok birde olmasaydı kim bulutlarda olduğu halinde bahsediyorki biz yeryüzüne inerken ki durumdan bahsediyoruz[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
Sosyal ağlarda paylaş

@Bloodless
arkadasim, zaten ayni seyi soyluyolar. yagmur dunyaya duserken saf halinden cikiyo diyolar. zaten yildirimin ilerlemesinde yardimci olan bu diyolar... kimse buharlasan suyun safligindan suphe etmiyo ki buharin safligi ayri bi tartisma konusu. kisacasi ayni seyi soyluyosunuz.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

bulutta değil sadece ilk çıktığı andada safdır yağmur suyu. Sonradan karışan tabiiki saflığı giderir. Ama benim demdk istediğim saf oalrak kabul edilir. Havadaki tozlar hesaba katılmaz. Normalde saf olan yağmur suyu yere inerken çok çok az bir saflık kaybına uğrar. Bunuda saf oalrak kabul ederler.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

bloodless saf olarak kabul edilmesi gerçeği değiştirirmi.Sonuçta su saflığını az da olsa çok da olsa bir şekilde kaybeder.Ve bu olayın gerçeğidir saf olarak kabul edilmesi gerçeği değiştirmez[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 02 Eylül 2005 16:22 tarihinde demiş ki:
peki bu yildirimin yagmur sularini izleyerek yere indigini curuten bi faktor mu? insanlarin saf "kabul etmesi". ayrica neye gore az? tartismadan bi miktar kopmussun sanirim, yanlis yere odaklaniyorsun.

sadece konu içinde geçen bir yanlışı düzeltmek istedim. Yıldırımların düşesi konusunda araştırma yapıyorum sonucunu tamamen bulunca sizlerle paylaşacağım.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
diablotg, 02 Eylül 2005 16:26 tarihinde demiş ki:
bloodless saf olarak kabul edilmesi gerçeği değiştirirmi.Sonuçta su saflığını az da olsa çok da olsa bir şekilde kaybeder.Ve bu olayın gerçeğidir saf olarak kabul edilmesi gerçeği değiştirmez

Eğer sonucunda büyük olaylar gerçekleşiyorsa. veya azda olsa bir farklılık olsaydı kabul edilmezdi. Demekki gerçekte bu. çünkü araştırmacılar buharlaştırılıp yoğunlaştırılan su ile yağmur suyunu karşılaştırdıklarında kayda alınmayacak, çok küçük bir fark buluyorlar saflık derecesinde.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Bloodless iddia etme ya gerçek yuvarlanan hesap değil küsüratlı hesaptır.gerçek o yağmurun yeryüzünde toprağa gelene kadar saflığını yitirmesidir.O su toprağa Saf su olarak düşmez.Ve eğer bu durum kayda alınmazsa yani saf su olarak kabul edilirse bu kabul sonucu birtakım şeyler açıklanabiliyorsa o açıklanabilen şeylerde yanlıştır çünkü gerçek kayda alınmayan bir durumda yatmaz.gerçek bütündür ve gerçek
su sadece %0,000000001 oranında saflığını kaybetseydi bile gerçek onun saflığını kaybetmesiydi.[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
Sosyal ağlarda paylaş

%0,000000001 oranında değişiyorsa ve sonucunda bir degisiklik olmuyorsa, onu saf kabul ederler. Önemli olan sonuçtur... Sen hala kabul etmiyor musun saf olup olmadığını? saftır fakat düşerken uğradığı saflığını giderir.

[Bu mesaj Bloodless tarafından 02 Eylül 2005 17:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

fazla aramana gerek yok.
http://science.howstuffworks.com/lightning.htm
bu link yeterlidir, 13 sayfa, ayrintisina kadar anlatmislar.

not: ayrica gazeteler hicbir zaman kanit olamaz. olaylari ilgi cekici yapabilmek icin olabildigince degistiriyolar. (kisisel algilamamani oneriyorum) ayrica gazete yazarlari kaynak belirtmeme konusunda oldukca israrcilar.[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 02 Eylül 2005 17:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe Bloodless dalga mı geçiosun yoksa bizimle alay mı ediosun.Kendi ağzınla hem cevabı verip hem itiraz ediosun.Biz diyoruz ki Yağmur suyu saf tır ama yeryüzüne inerken saflığından kaybeder.Yani saf su yun özelliklerini gösterir ama bazı oranlarda çok küçük sapmalar olmuştur.olay bu dur ben saflığını şu ana kadar inkar ettinmi buluttayken ve ilk çıkarken.Ben diyorum toprağa varırken bir takım şeylerden etkilenir ve toprağa düşerken %100 saf değildir.Ve bu oran ne kadar küçük olursa olsun Sonuç:Saf Su değildir artık çok küçükte olsa saflık kaybı vardır ve artık saf su demem.He yani çok küçük bir miktar göz ardı edilemez mi?Tabii ki edilebilir özellikle hesaplamalarda kolaylık olsun die ama Ben Evrensel gerçekten bahsediyorum Evrensel olarak onun gerçeği artık saf olamyışıdır.Bilmiyorum anlatabiliyormuyum[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca Yıldırımın öyle devamlı garip garip şekiller oluşturmasının sebebi Bir yağmur damlasından en yakın olana iletildiği için akım en yakın hangisi bulunursa hemen ona geçio ve toprağa ulaşana kadar yada buluta çıkana kadar en yakın su moleküllerini takip ederek çıkar.

Birde patates arkadaşımız ilk başta güzel bir mantık kurmaya çalışmış.Ama yani önce görüntünün gelip gürültünün sonradan duyulmasını kullanarak bir yorum yapmış.Yani önce köprü kurup sonra akımı saldığın böyle demiş.Hayır önce görüntü sonra gürültünün Tek ama Tek oluşunun sebebi

C>V(ses) (ışık hızı>ses hızı)[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
Sosyal ağlarda paylaş

Saflık konusunda ikimizde aynı şeyden basediyoruz. saftır, su saflığı kaybeder ama sonuçlarda değişiklik olmadığı için saf kabul edilir. bitti. pi sayısı gibi (bazen buda virgülden sonra bolca alınabilir)

said:
diablotg, 02 Eylül 2005 17:08 tarihinde demiş ki:
Ayrıca Yıldırımın öyle devamlı garip garip şekiller oluşturmasının sebebi Bir yağmur damlasından en yakın olana iletildiği için akım en yakın hangisi bulunursa hemen ona geçio ve toprağa ulaşana kadar yada buluta çıkana kadar en yakın su moleküllerini takip ederek çıkar.

buda doğru gibi ama düşünecek olursak yağmur damlalarının bir çok çok yakın düşer. yani çok fazla yayılması gerekir.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

@diablotg, verdigim linkte de anlatildigi gibi yagmurun bu olaydaki tek etkisi bulutun ruzgar etkisiyle kristalize olmasi. yani yagan yagmurla alakasi yok.

bulutun kutuplarina ayrilmasi sonucu aradaki hava iyonize oluyo, daha sonra ruzgar etkisiyle elverisli ortam saglaniyo.

yildirimin dusecegi yerde de kutuplasma olunca yildirim dusuyo.

@Bloodless, tartisma cok yanlis yerlere kayiyo.
ayrica eminim biliyosundurki her madde iletkenlige sahiptir. sadece onu iletken kilacak yeterli enerji saglanmasi gerekir. kisaca saf su da yeri geldiginde gayet elektrigi iletir. (yapisinda sahip oldugu degerler ortalamadir. ortalamanin disinda olan butun degerler buna olanak saglar)
[spo1=konuyla alakasi olmayan gazeteler]gazeteler gayet de degistiriyolar. IHA'nin yaptigi yanlisliklarin haddi hesabi yok. dogru duzgun arastirmadan iki dakikada olaylari yaziyolar kafalarindan sonra satiyolar. ayrica hurriyetim herhangi bi bilgi kaynagi gostermemis. bunu nasil kaynak olarak gosterebilirsin ki?[/spo][signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

riglous dediğin gibi o zaman mantıklı.Ama ben yani suyun iletkenliğini hesaba katarak ve bu arada normalde hesaba katmadığınızda tabii ki yıldırımın baya yayılması gerekio ama hesaba katarsak yani her uğradığı su molekülüyle bir müddet aşağa düştüğünü hesaba katarsak o kadar yayılmasına gerek kalmıo.Yani aslında Bu mantık ta yanlış değil gibi gelio tabii ki kutuplaşma sonucu oluşun bir olay ama yani yağmurun etkisinin %1 bile olsa bir şekilde etkisinin olacağını düşünüyorum yani mantık yanlış değil bence[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
Sosyal ağlarda paylaş

ben elektriği iletmez dedin diye birşey demedim.
Çok yayılması gerektiği konusunda bir bütün olarak ilerlerdiğini ve her su molekülüyle birlikte bir müddet düştüğünü varsayarsak fazla yayılamayacağını kastettiğim.Ayrıca Yıldırımın dallanmaları var yani ana merkez dışında bazı kısımlarda çok küçük dalları çıkıo ama hep zıt yönde[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...