Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cok acil... Bilgisayar acilmiyor... Acil yardim gerekli

wizardofoz

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayari acarken A disk-read error has occured derdi, bir kac kere restart atinca gecerdi...
Az once bir mesaj aldim, sanirim windows goctu gibisinden bir seyler ima ediyordu bana.. Ama windows goctu mu emin degilim...
Emin oluklarimi soyleyeyim ne olup ne bittigi siz bana soyleyin:

1) BIOS a girip baktim Harddisk i hala goruyor... Yani hard disk yanmis olamaz...
2) Windows screen i cikmasada hani o Windows logosunun oldugu siyah ekran uzerinde pencere cikiyor, ama daha ileriyoe gitmiyor, cunku mavi bir ekran bir saniyeden kisa bir sekilde belirip restart attiriyor bilgisayara
3) Daha dun aksam pasalar gibi kullaniyordum anlamadin ne oldu/
4) 3 fan var... CPUisisi 50 derece oluyor en fazla... Onun disinda ekran karti vb. 35 derecelerde geziniyor. Sanrim isinma problemi yok.
5) Bir arkadas bad sector olabilir dedi... Eger boyleyse yeni HDD sart olacak sanirim.

Yeni Hard disk alacagim ama simdi HDD den degilse problem bosu bosuna para vereyim istemiyorum. Windows tan sa format atarim, ama daha 2 ay oldu olmadi formatlayali ve yine ayni olay yuzunden format atmistim bilg. e
Sorun nedir, nerdedir. YEni bir HDD sart mi? Windows a format bir halta yarar mi bu sefer.. yoksa RAM lerden bir problem olabilir mi? (RAM leri de taniyor BIOS tan baktim, uyumlular hepsi)
Motherboard la bir sorun olabilir mi?
Elim kolum bagli oturuyorum, okulda bilgisayar kullaniyorum, bu sayede patideyim... Kisa surede bir ya da bir kac cevap alirsam geregini yapacagim. Tesekkurler[signature][hline]Bal adam...
Sosyal ağlarda paylaş

mavi ekran o kadar cabuk kayboluyor ki (restart atiyor kendi kendine) ben sadece zar zor mavi oldugunu gorebildim...
Ama anlamadigim bazen Windows a girer gibi yapiyor... tam giriyor derken restart geliyor vve sonra ya A disk read error occured.. Press CTRL ALT DEL to restart diyor ya da Windows has not been shut down properly safe mode vs. oalyi cikiyor... onu da normal ya da last good known config desem de yine resart yiyorum...
Eskiden ugrasirdim girerdi sonunda... artik girmiyor:([signature][hline]Bal adam...
Sosyal ağlarda paylaş

GAliba ben en temizinden hem C ye hem D ye formati atacam, boyle gunlerce huzunlenecem o kadar giden setup dosyasidir resmidir mp3 udur vs. Sonra bakaacam aclismiyorsa hala HDD yi yuksek bir binaya cikip asagi atacam...
Bad sector oalyina gore bolme isleri falan benim gibi politika okuyan, bilgisayari azcik bilen adami asar:)[signature][hline]Bal adam...
Sosyal ağlarda paylaş

buna benzer bi problem geçen gün cafede oldu
bizim makınalardan birinin monitorunu baskasına takıyorduk neyse tabi butun makınalar aynı deıl montıtor dığer işyi olan makınanın ayarlarına uyumluydu (çözünürlük falan) neyse diğer eskiye takınca kaldıramadagı için aynı şeyi yapıyordu.acaba diyorum monıtorde grafikleri falan yukselttinmi ondan da olabilir.
başka bi sebep de bios tan olabilir biosun pilini sök bi kaç dakka sonra tekrar takmayı dene.
sonra cmos da bi sorun varmı onu dene
nasıl dersin sen şimdi mesela fazladan bi yerden jumper sök ana kartın köşesinde bi yerde ufacık cmos diye bişey yazar onun ustunde de jumperları takıcagın yer var oraya bı jumperı tak makınayı ac sonra makınayı kapat jumperı cıkar tekrar ac düzelebilir.
(bu sorunda işlemciyle ilgili ama ben yine de söyliyim dedim olur mu olur. overclock edince cıkıyor bu sorun)

valla aklıma şu an bunlar geliyo makinayı görmeden cidden bazen pek yorum yapamıyorum ama önümde makina oldugunda sorunu çözüyorum çünkü tüm parcalar elimin altında oluyor.
onun dışında başka bi şey su an söliyemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Low level format biostan atılabiliyor eğer opsiyon olarak sunulmuşsa, eğer yoksa disk üreticilerinin bu işler için kullanılmak üzere utility sağlıyor.

Öncelikle bir EIDE ya da SATA, artık hangisini kullanıyorsan, kablolarını bir kontrol et. Daha sonra bir şekilde chkdsk ya da scandisk'i çalıştır makinanda. Misal bir arkadaşının makinasına bağlayıp. İhtiyaç duyduğun dosyaları arkadaşının bilgisayarına yedekle ya da bir CD-R'a, ya da DVD-R artık ne varsa.

Sonrası sana kalmış, istersen bir high level format atıp kullanmaya devam edersin. Yok bu bad sectoreler manyetik alan yüzünden oluştu ve bunlardan kurtulmalıyım dersen giriş low level'a. Ama donanımsal bir sorun oluştu ise yakın bir zamanda kendine yeni bir disk al. O bad sectorler amip gibi çoğalacaklar çünki.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...