Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Network kuramıyorum

Wuchstein

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar iki tane xp kurulu makinam var biri laptop bu ikisini cross cable ile bagladım. kaboldada ethernettede sorun olmadıgına eminim fakat kabloyu taktıgım zaman ag kablosu takılı degil diyor. bunun ayarları nedir biri ilgilenirse cok sevinirim[signature][hline]Bir akılsız baştan gayri nem kaldı..
soulwaX

Istanbul Akşamları[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

ag kablosu takılı degil diyor diyorsun. algilamiyor işte ya modemde bisey var temasizlik fln veya kablo ezik flnsa sorun yaratmasi cok normal ba$ka türlü düzelmes o hani desem etkinleştirilmemiş olsa ağ ayarlarin o ağkablosu takılı değil demez zaten.[signature][hline]Deli olduğumuzu iddia etmiyoruz. Onlar gibi değiliz olmakta istemiyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
UP.

Laptop aldım. PC deki verileri laptopa nasıl taşıyabilirim. Netwwork için bi kablo aldım Teknosa 'dan ama sanırım PC ile laptopu birbirine tanımlamam mı gerekiyomuş IP miymiş neymiş...

Nasıl yapacağım bu işi, pek anlamam bu işlerden (çok fazla teknik terimler kullanmadan) izah edecek biri var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi tip kablo ne zaman kullanılır en basit şöyle akılda kalır.Farklı iki cihaz için düz kablo,aynı iki tip cihaz için cross kablo kullanılır.Yani pc-pc,hub-hub gibi aynı cihazlara cross kablo kullanılır.PC-hub,pc-router,pc-modem için düz kablo kullanılır.Bu şekilde sorun yaşanmaz.

Basit Network oluştururken ise dikkat edilecek noktalar şunlardır.

1.Cihazlar aynı çalışma grubunda olmalıdır.WORKGROUP genelde herkesin default olduğu gruptur.
Bilgisayarım,sağ tık-Computer Name tabı seçilince görebilir ve değiştirebiliriz.

2.Aynı IP grubu içinde olmalıdır.192.168.x.x genelde en çok kullan IP bloğudur ev kullanıcılarının.TCP/IP ayarlarından ayarlanabilir.Bu noktada dikkat edilecek kısım ise subnet mask denen ve IP'nin hemen altında yazan 255.255.x.x şeklindeki numaradır.Genelde Bilgisayar seçilen IP grubuna göre otomatik verir subnet mask'ı.Networkte olacak bilgisayarların IP'lerin değişken kısımlarına göre subnet verilmelidir sorunla karşılaşmamak için.

ör:
-192.168.2.1 ve 192.168.2.2 IP leri için 255.255.255.0 subnet yeterlidir.Farklı olan kısım son hane olduğu için subnet mask'ın en son hanesi 0 olmalı.
-192.158.4.2 ve 192.168.2.2 için ise subnet mask 255.255.0.0 olmalıdır.Farklılık hangi kısımda başlarsa o kısımdan itibaren subnet mask 0 almaya başlar.

Bu en basit hali ancak subnetting denen olay çok daha komplike ağlar kurmamıza olanak sağlar.Oldukça geniş ve uzun bir konudur.İlgilenen varsa http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=subnetting&meta=

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 17:16 tarihinde, Odrin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...