Prawler Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Şimdi bööle bi sistemde DB den bilgi çekeceğim. Diyeceksiniz ki SELECT * From ile yapacaksın tamam da; hadi select * fromla yaptık diyelim onu da buton clickte ayarladık. checkbox ayarlarını yaş maş aralık ayarlarını nasıl yapacağız? Biliyorum çok soruyorum ama :( Yardımcı olursanız sevinirim. Yani yapacağımız mesela adam medeni hali bekar olanları seçti, yeni liste ön izlemeye tıkladığında yeni tabloda repeaterdan çekeceğim medeni hali bekar olanları olayımız bu yani. :)[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say...SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 burada cevap beklemek nette tutorial okumaktan uzun sürer aslında, keşke o yola başvursaydın kolay bir soru çünki.. SELECT * WHERE medenihal='evli',yas<18 böyle olması lazım ama bir tutoriale baksan daha iyi sonuç alırdın dediğim gibi.. hep karıştırıyorum çünkü ' mı " mı kullanacam falan diye :) neyse bir dene işte.[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 ' kullanılcakta ben dedim praw'a php mantığı böyle diyom o da yok ben aspx diyom sana hehe[signature][hline]karnım aççç! çok klas bi blog Zarkuu lvl ?? NE Rogue (ThePantheon) - Frostwhisper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 PHP kullancak olsa ama olmuyomuş PHP'yle[signature][hline]Quantum Unit Engineered for Exploration and Nullification OkuzumTruck'tım ben aslında. Oha falan olunmaz, oha falan doğulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 sql bağımsız bie programlama dilciği kabul ediliyor. querylerin nagi platformda kullanılacağı fark etmez, dediğim gibi yapacaksın işte. queryde hangi şartları istediğini belirteceksin olay bu, o da sana o şartlara uyanları listeleyecek sonra. başta bütün hepsini listeletip, sen kendin filtreleyebilirsin ama bu performans kaybından başka bir işe yaramaz.[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 where blabla in ('1','3','4','7') and blabla like '%bla%' and blabla >'12' vs gidiyor işte[signature][hline]www.edepom.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 said: Sailor, 21 Eylül 2005 15:49 tarihinde demiş ki: sql bağımsız bie programlama dilciği kabul ediliyor. querylerin nagi platformda kullanılacağı fark etmez, dediğim gibi yapacaksın işte. queryde hangi şartları istediğini belirteceksin olay bu, o da sana o şartlara uyanları listeleyecek sonra. başta bütün hepsini listeletip, sen kendin filtreleyebilirsin ama bu performans kaybından başka bir işe yaramaz. %100 haklı. DB ler bu işler için. sql bir dildir. değişmez(!) hmm az değişir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 private void LinkButton1_Click(object sender, System.EventArgs e) { string connectionstring ="server=localhost;DataBase=epostaci;uid=serdar;pwd=sifrem"; SqlConnection conn= new SqlConnection(connectionstring); conn.Open(); string query="SELECT * FROM UyeTablosu WHERE 1=1"; if(CheckBox5.Checked) { query += "and UyeCINSIYET ='"+DropDownListCINSIYET.SelectedValue+"'"; } if(CheckBox2.Checked) { query +="and UyeMEDENIHAL ='"+DropDownListMEDENIHAL.SelectedValue+"'"; } if(CheckBox1.Checked) { query+="and UyeSEHIR='"+DropDownListSEHIR.SelectedValue+"'"; } if(CheckBox6.Checked) { query+="and UyeSEMT like '%"+TextBox6.Text+ "%'"; } if(CheckBox7.Checked) { query+="and UyeED='"+DropDownListED.SelectedValue+"'"; } if(CheckBox9.Checked) { query+="and UyeSEMT like '%"+TextBox3.Text+ "%'"; } /*if(CheckBox4.Checked) query += "and UyeEMAIL like '%" + textboxUye.Text + "%'";*/ şööle birşeyler yazdım ama,şimdi işaretlilere göre listelenir olayını nasıl yapacağım?[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say... SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla! [Bu mesaj Prawler tarafından 22 Eylül 2005 15:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 ama 2 sorgu birden olmuyor off[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say... SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 said: conn.Open(); OdbcCommand command=new OdbcCommand(query,conn); OdbcDataReader datas = Command.ExecuteReader(); while(datas.Read()) { username = datas.GetString(0); email = datas.GetString(1); ..... } conn.Close(); şeklinde yapacaksın. while içinde sen queryde belirtmişsen o sırada, belirtmemişsen dbdeki sırada verileri alırsın. yani GetString(0) demek ilk columndaki veriyi almak demek. (int ise ona göre değiştirirsin GetInt16 yaparsın vs vs).. while içinde işte ekrana yazdırma cart curt yapacaksın, verileri alıp yazdıktan sonra while döngüsü içerisinde bir sonraki satıra geçiyor kendisi.[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 peki senin dediğin sistemde adam 2 tane birden seçebilir mi? hem bekar hem istanbullu mesela?[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say... SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 ya ben sana sadece verileri nasıl yazdıracağını gösterdim. üstte yazdığın query i kullanacaksın orada.[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 prawler burda herseyi soracagına acıp iki bişiler okusan sana daha fazla yardımcı olabilir. bunlar basit şeyler cünkü, kısa zamanda ögrenebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 açıp baktım da , dynamic query nasıl yazılır bilmiyorum. Bulamadım da. Kitaplarda basit insert select update komutları var ya.[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say... SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fellantis Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 bak şimdi en basitinden if'li sorgu ifadeleri kullanarak normalde boş olan değişkenleri kullanıcının seçeneğine göre değer atarsın, değer derken SQL ifadeleri..mesela SQL Command'ını şöyle yazarsın: SELECT * FROM WHERE " & ad_secenek & ad_texbox_text& .... mesela eğer ad bölümüne bişey girilirse, yani olay olursa ad_secenek değişkeninin değerini "ad=" olarak atarsın, textbox'a yazılanı da zaten getirtmiş olacağın için SQL ifadesi gibi verielr gelir... Verileri daha özel ve şık göstermek istersen Panel yada Placeholder kullanmanı öneririm... Her veri için istediğin kontrolü gösterirsin (link, resim, vb.) yani: While datas.Read() .......burada kontollerden hangilerini istiyorsan onların tanımları........ panel1.Add.Controls("label1").....mesela bir label Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar