Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Viyana girseydik???

BullDoG

Öne çıkan mesajlar

said:
huun, 20 Eylül 2005 17:05 tarihinde demiş ki:
eminim sizlerde duymussunuzdur ama hikaye diyip gecmissinizdir .

ekili arazinin icersinden gecen osmanli ordusu askeri topladigi urunun parasini oraya birakmak zorundaydi .

osmanlinin duzenledigi seferlerin planlanma asamasindan , uygulanma asamasina kadar en detayli bilgileri iceren arsivler kullanima acik .

5 sene oncesinden ciftciye ve halka duyurular yapilirmis alo . askerin 5 sene sonra oglen yemeginde yiyecegi uzum icin pesin odeme makbuzu diye birsey duydunuz mu ?

osmanlinin lojistik konusunda digerlerinden farkli olan anlayisini lutfen adlari zalim top-10 da olmasi gereken digerleriyle karsilastirmayiniz .

kisaca demek istediklerimin ozeti . osmanli zaten 200.000 kisilik kuvveti bir oraya bir buraya surmuyordu . sinir boylarindaki ufak anlasmazliklar bagli beyliklerin duzenledigi seferlerle hallediliyordu .

ordu var ordu var anlayisi bugun abd tarafindan da gayet guzel uygulanmaktadir . dunyanin dort bir yaninda askeri olan abd katrina kasirgasina yardim icin 3 gun icersinde asker toplayabiliyorsa arada bir alaka kurabiliyorum ben .

adamlar asker toplamıo ki zaten ulusal muhafızları fln var heriflerin halihazırda...
Sosyal ağlarda paylaş

Üç günde toplanıyor dediğin ordunun 24 saatte toplanmış olması gerekirdi. Bu yüzden zaten eleştiriliyorlar.
National Guard, yarı sivil bir ordudur. Aslen haftaiçinde normal mesleklerini icra eden bu kardeşler, haftasonları askerlik yapar. 2 ayda bir de eğitim-tatbikat karışımı şeyler yaparlar. Görevleri bir saldırı olduğunda milis görevi görmek veya olağanüstü hal durumlarında teyakkuza geçip duruma el koymaktır.

Katrina kasırgası da bir olağanüstü hal sonuçta, National Guard'ın önceden uyarılmış olması ve harekete hazır beklemesi lazımdı. Durum böyleyken ancak 3 gün içinde ordu toparlanabilmesi Amerika'nın aksayan sistemini gösterir, mükemmelliğini değil.

Türkiye de 3 gün içerisinde istediği yerden istediği yere adam sevkeder, Afganistan'a askerlik yapmaya giden, Bosna'da görev yapan tanıdıklarım var. Gerekirse 30 saat içinde hava yoluyla bütün birlikleri Türkiye'ye çekme kapasitemiz var, kalan 42 saat içinde de nereye lazımsa rahat rahat götürürüz.

Konuyu dağıtmadan national Guard tartışılacaksa sizi "Silahlar hakkında"ki konuya davet edeyim. Öbür türlü buyrun Viyana Osmanlı tartışalım.

Saygılarımla,[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...