Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Turk dedıgımız mıllı benlıgımızın en cok golgede kaldıgı en cok asagılandıgı donemdır osmanlı donemı ortasayda bıle eyy turk mılletı seklınd ehıtap goren bu mıllet osmanlı zamanında kendı benlıgını kaybetmiş veya kaybettirilmiştir sebep: Turk aılelerden bırı cıkıp tahta ortak olmaya calısmasın. bu bılıncler harıekt eden bır ımparatorluga turkluk benlıgını 600 yıl baskı altında tutan bır ımparatorluga turk lugun şanını yakıştırmak devşirme orduları ıle mehmetcıgı bır tutmak 50 mılletten karma kanıyla yonetım yapan padişaha turk demek ve bunları savunmak turk mılletıne yapılabılıcek en buyuk hakarettır osmanlıyı bız kurduk biz savasarak yukselttık savaslarda bız on saflarda carpıştık ve hep ezılen bız olduk 600 kusur yılda turk mılletının yurdu anadoluya tek bır osmanlı çivisi cakılmadı selcuklu da benzer yonetım uyguluyordu ama onların turkluk bılıncı vardı gıdın anadoluya hep salcuklu eserlerı bır tane osmanlı eserı goremessınız anadoluda ve kendı kurucu mılletıne tahta rakıp cıkarmamak ıcın pıslık gıbı davranan, 2. sınıf azınlık muamelesı yapan bır hanedanı savunmak turk mıllıyecılıgı ıle uzaktan yakından bagdaşmaz turkculuk akımı dogdugu noktadan berı osmanlıyı reddeder kı turk mıllıyetcılıgının dogum tarıhı fransız ıhtılalınden 20-30 yıl sonradır 70 yıllık degıldır[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 ataturk osmanli mirasini topyekun redden birisi olsa borclarini odemezdi . kendinden onceki devletin borclarini odemek ne demektir ? bu cok onemli bir olaydir . borclari kabul eden mirasi da kabul etmis demektir . ataturkcu dusunce icersinde osmanlinin turk olmadigini soylemek en basiti abesle istigaldir . osmanli turk olmasaydi ataturk borclarini neden odesin ? denebilir ki efendim diger devletlerin barisi kabul etmesi icin odenmis bir rusvettir . alakasi bile yok . savas biz istedik diye degil onlar istedi diye bitti . demek ki reddi miras ataturkcu bir dusunce degildir fikrindeyim . geri kalan her seye gecmis topiclerde kendi mantigimca cevaplar verdim . osmanli turktur fikrindeyim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 said: Viktor, 19 Eylül 2005 14:13 tarihinde demiş ki: Turk dedıgımız mıllı benlıgımızın en cok golgede kaldıgı en cok asagılandıgı donemdır osmanlı donemı neden ya neden ? su soruma hic bir topicte duzgun cevap vermedin . osmanli doneminde turklerin asagi olarak goruldugunu dusunmene sebep nedir ? gocmen turkmenlerin devletle sorunlarini ve doguda ayaklanma baslatan siilerin katlini de dile getiren benim . bunlar disinda osmanlida turkler asagiydi fikrini savunabilecegin bir arguman yok . enderunda devsirmelere turkce ogretilirdi cunku devletin resmi dili turkceydi , devlet turkce konusurdu . sadrazamlarin yaridan fazlasi TURK , devsirme ordu dediginse kanuni zamaninda sayilari 10.000 olan bir birlik . ordunun geri kalani nerden geliyor diye hic dusunup arastirmadin mi ? 200.000 kisilik ordunun 10.000 devsirme 190.000 ne ? [Bu mesaj huun tarafından 19 Eylül 2005 14:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 eheh turkler sinir boylarina surulmus . ee kardesim git orta avrupanin gobegine , adamlar sırp atesi altindayken cocuklarina osmanli zamaninda oralarin oyle olmadigini anlatiyordu eminim , ya da avrupanin gobeginde avrupali bir milletin yiktigi kopruyu onaran turkiye cumhuriyeti devleti basbakanin yaptigi acilis hic mi bir fikir uyandirmiyor sizde ? avrupali icin osmanli=turk . benim fikrimdeki milliyetcilikte -ki ben bunu ataturk milliyetciligi olarak adlandirmak istiyorum yuksek musaadelerinizle - boyle . osmanli turk degildide arkadasim turkleri surdukleri dedigin sinirlara kadar bir suru millet neden hala osmanliyi unutmadi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Ben atalarımın savaştan savaşa sürülmesini pek hoş karşılamıyorum.Sen karşılıyor ve bundan haz alıyor olabilirsin.Osmanlı, Türk ırkını asker millet olarak nitelendirdi ve bu yöne kayacak şekilde kullandı.Özellikle sınırlarda durum budur. Ama Kurtuluş savaşı ile Osmanlı fiilen ve her yönden bitmiş, gerçek Türk devleti kurulmuştur. Osmanlı yıkılmaya maruz kalmış özellikle son dönemlerinde elinden geleni ardına koymayan bir insan gürühudur.Bunu kabul etmeliyizki, hainleri gerektiği yerde gerektiği şekilde görebilerim.700 yıl öncesindeki güzel günlerle kafamızı çok yormayalım.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu [Bu mesaj lancelotdulac tarafından 19 Eylül 2005 19:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 yunanıstanda osmanlının borclarını odedı o zaman yunanda sahıp cıktı osmanlıya ısrarla anlamadıgınız ataturk osmanlının borclarını Böldürdü kopan devletlere bugun arjentın cokse parcalansa yerını 1000 ksuurd evletcık kurulsa o borcları bır sekılde tahsıl edıcekelr ve uluslararası borclar harcama esasına dayanır osmanlı aldıgı borcların coguna saray yaptırmış ıstanbula balkanlara yatırmış Ataturkte bu borclar sırf burda kullanılamdı dedı ve bastırarak borcun sadece turk toprakalrına dusen kısmını odedı Ataturk Osmanlıyı reddetmiştir kokune kadar hatta bı donem cok sevdıgı halde alaturka muzıgı bıle yasakaltmış sonra gene serbest bırakmılştır sanat dıye Her devrımden sonra devrımın saglıgı acısından gecmıs ınakr edılır fransızlar dınlerıne kadar goturdu bu ınkarı hırıtıyanlıktan gelem dıye takvımlerını bıle degıstırdıler tabı sonra dogal olarak eskıye donduler ama fransada bugun tam laıklık varsa bunun eserıdır bu ama sen devrım yapıp halkın yasamını degsıtırıp gene kendını eskıye dayandırırsan bır zaman sonra eskı hortlar dunyada yapılan butun devrımelrde kural budur sag karkaterlı olsun sol karakterlı olsun devrımden sonra devrılen ınakr edılmelıdır kuraldır bu[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Fransada bugün laiklik olabilir, dini temizlediler, ama aynı devrimciler şu anda dini benimsetmek için çaba harcıyorlar. Çünkü gençlik orada ahlak bakımından tamamen çökmüş. Adam uyuşturucu satıyor, biraz ötede kızkardeşi kendini satıyor. İlkokul Tuvaletleri düşürülen çocuklarla dolu. Devrim herşeyi reddetmek değildir, zararlıyı yoketmek, iyiyi bırakmaktır. O kadar Ruslar devrim yaptı geçmişe ait herşeyi sildi de ne oldu, halk komünizm çöker çökmez eskiye döndü.[signature][hline]Mutlu biten aşk yoktur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 halk eskıye dondumu yoksa donduruldumu daha gecen butun rus komunıst partılerı eskı duzen ıcın haykırarak buyuk topyekun gosterı yaptılar putın sovyetlerın cokmesını 20. yuzyılın en buyuk sıyasal felaketı ılan ettı kızıl ordu yenıden kuruldu vs vs putın ın sovyet sempatızanı oldugunu pılıyoruz zaten fransada ıse ahlak senın dedıgın gıbı degıl fransayla avrupanın cogunu bır tutma fransa su an avrupadakı en temız ulkelerden bırı dıyebılırız almanyayla amerıka ıle fransızlar bır degıl ayrıca parıs e kac kez gıttım gıdenelrle konsutum kımse tuvaletlerde dusuk bebekelr gordugunu soylemedı[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 said: lancelotdulac, 19 Eylül 2005 19:37 tarihinde demiş ki: Osmanlı, Türk ırkını asker millet olarak nitelendirdi ve bu yöne kayacak şekilde kullandı. osmanli mi yapti bunu ? bunun disinda artik girmeyecegim boyle tartismalara dunya kabul etmis patide 3-5 kisi kabul etmemis cok dert degil yani . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 dunya ermenı soykırımını ve aponun ozgurluk savascısı oldugunuda kabul ettı onlarda dogru demekkı[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Ya Viktor, İnat yapmak için demiyorum, ama ben daha geçen ay gitmiştim. Parise. Zamanında oraya göç eden tanıdıklar söylediler. Hepsi anadolu insanı, bozulmamışlar. Adam diyor ki Kız 15 yaşına girdiğinde evine erkek almıyorsa adam gözüyle bakmıyorlar alay ediyorlar diyor. Ve Zaten dediklerim okullarda oluyor, adamlar o yüzden dini okullara vermeye başladılar çocuklarını.(dini okullarda eğitim genelde karma değildir) Eğer ona inanmayacaksam kime inanayım? Ve eğer Fransa en temiz ülkeyse ve bu haldeyse, diğerlerini düşünemiyorum bile![signature][hline]Vermediğiniz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrimi satın alamazsınız. Devrimi yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 @lancelotdulac O zamanlarda askerlik en onurlu ve gurur verici meslek olarak görülürdü, ve genellikle devlet makamlarına askeri kökenliler gelirdi.O yüzden sadece Türklerin askerlik yapmaları enayilik değildir. Selanikten hareket Ordusu hareket ederken Atatürk'e soruyorlar; Rumlarda Orduya girmek istiyor neden almıyorsunuz ki? Atatürkün cevabı, Azınlıklara güvenilemeyeceği, Osmanlı Devletinin asli unsurunun Türklerden oluştuğu o yüzden de Ordunun Türklerden oluşması gerektiği şeklinde oluyor... Saygılarımla...[signature][hline]Vermediğiniz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrimi satın alamazsınız. Devrimi yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 off fransada dını okul yok kurmaya calısıyor oranın yobazları bızım ınsanımız sehır efsanesı uretmeye bayılır gır bak ıstanbulda bundan daha urkunc neler var bırıelrı bısıler yumurtluyor muhabbet olsun dıye veya korkunc olsun asagılama olsun dıye halkta ınanıyor bı defa okula gıden15 yasında kız hamıle kaldı dıyelım (kı sanmam onalr korunma ısını bızden daha ıyı yapıyorlar ) bıze bak bıde 15 yasına gelmıs kız okula gıtmemıs omrunde okuma yazması yok omru tarlada gecıyor 15 ınde baslık aprasıyla bır erkege satılıyor 15 ınden 30 una akdar 8 cocuk doguruyor mınumum o 8 cocugunda 4 unu ıstanbula salıyor bıze gaspcı tınercı oalrak gerı donuyor o cocuklar ama kız dınıne sıkı sıkı baglı muhafazakar sahsen ılkındekı kıza ulkenın daha cok ıhtıyacı var varsın olsun ahlaksız olsun dın ınananla tanrı arasındadır hala sunu anlıyamadınız herkesın dınını ıstedıgı gıbı yasama kuralalrını ıstedıgı gıbı koyma hakkı vardır sonucta onun yaptıgı gunah sana yazılmıyor[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Ah be kardeşim, tarladaki kız ne yapsın ki, ne okul yüzü görmüş nede kitap yüzü, doğudaki çoğu köyde HALA okul yok!!! Ama Fransada devlet basmış parayı, ben insanıma değer veriyorum diyip adam gibi okullar yaptırtmış.Eğitimine Önem vermiş. Orada bir öğretmen ayda 20.000YTL alıyor bizimkisi karnını doyuramıyor! Taşımalı Eğitimi çıkarttılar, çoğu köy okulu kapandı, ufacık çocuklar hergün kilometrelerce yolu yayan yürüyor, neyse konuşmayayım daha çok, AHHH BE TÜRKİYEM NE ZAMAN ADAM OLACAĞIZ BİZ???[signature][hline]Vermediğiniz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrimi satın alamazsınız. Devrimi yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 heh o yuzden fransayla burayı bır tutmayın herıfler o zaman ektıklerını bıcıyorlar su anda bız ektık ustunden dozerle gectık sımdı ıse urun neden olmadı dıye soylenıyoruz[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Bu konuda sana katılıyorum, adamlar parayı eğitime yatırırken bir hortumculara yatırdık.(bu arada bir ortak payda bulduk ne güzel...)[signature][hline]Vermediğiniz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrimi satın alamazsınız. Devrimi yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Dünya kabul etmişi Pati'deki 100 kişi kabul etmiş, bunlar benim okuduklarımı, bildiklerimi değiştirmez.Herkesin fikri düşüncesi kendine.Ben kimseninkini değiştirmeye çalışmıyorum.Başkası da değiştirmeye çalışmasın.Değişmez yani. Türk'ler onurlu bi meslek olan askerliği yapmıştır, bu doğrudur.Ama Osmanlı zorunlu olarak bir çok sınır boyuna Türk halkını yönlendirmiş, zorunlu olarak buraya yerleşeceksin demiştir.Kimse Türk'lerin askerlikten kaçtığını zaten söylemez.Bunu onuruyla gururuyla yapar.Ama Osmanlı bunu abartı derece de kullandı.Yıllar boyunca Türk ırkını ezdi.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Ben şöyle düşünüyorum, o zamanlar doğudaki topraklar verimsizdi,(Türkler İran taraflarından obalar ve aşiretler halinde geliyordu genellikle, yani hala yarı göçebe idik)Bizanstan alınan topraklar ise Oldudukça verimli ve bereketliydi, Avrupaya doğru ilerledikçe hep Türkler bu yeni ve bereketli topraklardan yerleştiriliyordu. Mesela o zamanlar OrtaAsyanın kıraç topraklarından gelenler verimli, topraklara göç ediyorlardı.(Osmanlı Devletinin Kalıcı Olma Politikası neticesinde) Şimdi nasıl bürokrasi meslekleri üst konumdaysa( Hakimlik, Valilik, vb...) O zamanlarda askerlik kaymak tabaka konumundaydı. Zaten son Dönemlerdeki yenilgilerde İttihat-Terakki Partisi yüzünden alınmıştı(1. ve 2. Balkan Savaşları, 1.Dünya Savaşı) Ama yinede Ordu-Millet olan Türk Milleti çok dezavantajlı olmasına rağmen yüzyılların verdiği tecrübeyle ÇANAKKALE SAVAŞI gibi bir ZAFERİ elde etmişlerdir.[signature][hline]Vermediğiniz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrimi satın alamazsınız. Devrimi yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak... [Bu mesaj LordOfBlood tarafından 19 Eylül 2005 23:49 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj LordOfBlood tarafından 19 Eylül 2005 23:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Bu arada Fikirler pekala değişebilir, ben şahsen bir fikrimin yanlış olduğunu anlarsam değiştiririm. Yoksa düşünmenin ve fikir üretmenin ne manası olabilir ki?Gurur yüzünden yanlış olduğunu bile bile aynı fikir üzerinde sabit kalmak Cehaletin göstergesidir bence. Vermediğiniz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrimi satın alamazsınız. Devrimi yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak... [Bu mesaj LordOfBlood tarafından 20 Eylül 2005 00:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 sınırlar verımlı taze toprakmış peh adı ustunde sınır yolgecen hanı gıbı her bahar hasttan once mahsulelrının ustunden asker gecıcek orduyu belıcen dusman saldırınca ılk senı kesıcek ılk mudehaleyı develt senın yerlesımınden yapıcak yıyıcegını ordu alır paranı dusman alır sınır kasabaları ve sehırlerı hıcbır kulturde toplumda hatta hatta dunyada yerlesılmeye uygun yerler degıldır sınıra yerlesırsen her savas yenıden ev yaparsın[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Merak etme Viktor, Osmanlı Devleti o zamanlarda Lojistiği en iyi olan devletti, yani öyle savaş olduğunda yanan sınırlardaki halk olmuyordu. Zaten unutma ki Osmanlıda bir Uç Beyliğiydi. Ve En Önemlisi Sınırlara Yerleşenler Kendi İstekleriyle Yerleştiriliyordu. Zannettiğin gibi pala bıyıklı, acımasız bir yeniçeri eğri kılıcıyla gelip ya sınıra gidersin yada geberirsin demiyordu:)[signature][hline]Vermediğiniz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrimi satın alamazsınız. Devrimi yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak... [Bu mesaj LordOfBlood tarafından 20 Eylül 2005 00:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Kendi isteğiyle , kısmını sanırım bir zaman makinası ile gidip oraya görmemiz gerekiyor.ben pek böyle olduğunu sanmıyorum.Ve bence bu konuda fikrini değiştirmen lazım.Nitekim kendi dediğin fikirler değişmezse cehalet vardır, cümlesi burada sana yönelmiş oluyor.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Şöyle diyeyim; Osmanlı Devleti zorla hiçbir şey yaptırmamıştır, yoksa İspanyanın 14. ve 15. Yüzyılda yaptığı gibi insan yerleştirmek yerine Rum, Sırp, Macar ve bilumum milleti müslüman yapardı(Nasıl diyorsanız bkz:Engizisyon Mahkemeleri) Zorla yerleştirme sadece 19.YY'da Çapanoğlu diye bir aşiretin zorunlu olarak Sivas'tan Adana'ya sürülmesi olmuştur.(Şehirler değişik olabilir)Sebebi ise devlete başkaldırma. Tabii herkes isteyerek gitti demiyorum arada bazen çıkmıştır elbet bir kaç zorlama, ama Devletin menfaatleri gerektirdiğinden uygulanmıştır.Eğer desen ki sen olsan ne yapardın, İstemezdim tabiki, ama bir yere kadarda devlete baş eğmek lazım yoksa başın kesilir.(Sırf Osmanlıda değil Bütün devletlerde bu böyledir T.C.'de bile) Ve eğer bir fikrimin yanlış olduğunu kanıtlarsan veya beni inandırırsan tabiki değiştireceğim merak etme sen;)[signature][hline]Vermediğiniz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrimi satın alamazsınız. Devrimi yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak... [Bu mesaj LordOfBlood tarafından 20 Eylül 2005 00:48 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj LordOfBlood tarafından 20 Eylül 2005 00:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Gelmek istediğim nokta buydu.Fikrini değiştirmek gibi bir düşüncem yok.Fikrine saygı duyuyorum, doğru olabilir veya olmayabilir.Ama direk olarak tarih forumunda fikirler değişecek, tabular yıkılacak şeklinde girişler bence biraz kötü kaçıyor.Yoksa hepimiz yetişkin insanlarız elbet herkes hatasını veya yanlış fikrini belirtip, doğrusuyla değiştirecektir.Doğru oland zaten budur. Fikir olarak gelirsek, elbet devlete uymak gerekir ama Türk'lere karşı gösterilen katı yönetim diğer bir çok azınlığa gösterilmedi.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 osmanlıda en az dıger ulkeler akdar kotuydu ıstersenız sıze ıngılız RP sı yapıp bırlesık krallıgı hunharca elestırıyım veya fransız RP sı yapıp napolyon fransanı elestırıyım cok te ktaraflı bakıyorsunuz olaylara devletler ıyı ve kotu olamaz hatta genelde kotu olmak zorundadırlar varlıkalrını korumak ıcın olay sudur kendı halkına ıyılık yapmak ıcın akrsıdnakı halka kotuluk yapmak korumak ıcın savas saldırıldıgın ıcın saldır olduruldugun ıcın oldur develtler boyle yonetılır uclarda olmesı gereken bırılerı lazımdı turkler kendı ıstegıyle gıdıcek tabı sen adama zulum edersen dını ozgurluklerıne karısırsan hatta dogru duzgun hızmet goturmessen adam hızmetın oldugu tarafa gıder halıyle bu bır nevı zorunlu goctur turkler ozellıkle dagıtılmışlar baskı altında tutulmuslar tahta ortak olmasınlar dıye hanedan kendı varlıgını korumak ıcın dıgerlerıne zulum yapmıs ancak bız hanedanın aprcası olmadıgımıza ve o zulum yapılan dıgerlerı oldugumuza gore hanedanın polıtıkalarını benımsıyemeyız veya o zamankı turkler sen yasa dıye bız olelım demezler kolay kolay padısaha turk dıyınce hakaret etmıs oluyordun osmanlıda buna ragmen adam turk dostuydu dıyorsanız pes dıyorum herıf turk dıyorsanızda çüşşşşş diyorum[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar