beko Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 SİYÂSİLER Rahşan Ecevit İsmail Cem Tansu Çiller Şükrü Sina Gürel Ercan Karakaş Bülent Tanla Coşkun Kırca Kemal Derviş Câvid Bey Nuri Conker Ahmet İsvan Osman Kibar Hayrettin Erkmen Turan Güneş Sebâti Ataman Emre Gönensay Naim Talû Salih Bozok Aka Gündüz Turhan Kapanlı Mithad Şükrü Bleda Sümer Oral Ali Dinçer Ekrem Alican Cem Kozlu Fatin Rüştü Zorlu Sabiha Sertel Ş. Hüsnü Değmer Kıbrıslı Kâmil Paşa Ahmed Vefik Paşa Faik Nüzhet Tayyibe Gülek SİNEMA-TİYATRO Haldun Dormen Hulûsi Kentmen Ayhan Işık Kenan Işık Aziz Rutkay Doğa Rutkay Aziz Basmacı Yıldız Kenter Müşfik Kenter Leyla Gencer Halûk Bilginer Memduh Yükman TELEVİZYON Ali Kırca Ali Baransel M. Ali Birand Murat Birsel Deniz Arman BÜROKRASİ Gazi Erçel Metin Yalman Osman Olcay Osman Kulin Sadun Terem Kaya Toperi Gaazi Yaşargil S. Kâni İrtem Onur Öymen Özdem Sanberk Hüseyin Poroy GAZETECİLER Güneri Civaoğlu Cüneyt Arcayürek Ahmed Emin Yalman Nazlı Ilıcak Cengiz Çandar Canan Barlas Altan Öymen Örsan Öymen Abdi İpekçi Nail Güreli Güngör Mengi Yusuf Ziya Ortaç Ali Sirmen Aydin Emeç Çetin Emeç Ülkü Arman Sedat Simâvî Erol Simâvî Ali Nâci Karacan Nadir Nâdi Abalıoğlu Yunus Nâdi Abalıoğlu Ali Gevgilli Ruhat Mengi Leyla Umar İlker Sarıer Hasan Tahsin Murat Birsel Fazlı Necib Necmi Tanyolaç Yılmaz Çetiner EĞLENCE Sezen Aksu Nilüfer Burak Kut Neco Sibel Egemen Ciğdem Talu Egemen Bostancı Murat Arkan Perran Kutman Harika Avcı Ozan Orhon Işıl Özışık SERBEST MESLEK Atilla Dorsay Cemil İpekçi Uğur Civelek Yıldırım Mayruk Muvaffak Benderli KARİKATÜRİSTLER Cemal Nadir Güler Semih Poroy Ali Ulvi Ersoy Altan Erbulak Tekin Aral Oğuz Aral Piyale Madra Bedri Koraman SANAYİCİ - İŞADAMI Nejat Eczacıbaşı Bülent Eczacıbaşı Feyyaz Berker Feyyaz Tokar Cem Boyner Ali Koçman Dinç Bilgin Can Paker Ömer Çavuşoğlu Halil Bezmen Dilber Ailesi Rona Yırcalı Selahattin Göktuğ Fuad Sâdıkoğlu Ferdi Vardarman Öner Akgerman M. Cemil Merzeci Ziya Taşkent Cem Uzan Ali Koç YAZARLAR Hâlide Edip Adıvar Orhan Pamuk Yaşar Kemal Muazzez Berkand Nâzım Hikmet Ran Azra Erhat Vedat Nedim Tör Yaşar Nâbi Nayır Celal Sâhir Erozan Emil Galip Sandalcı Ali Cânip Yöntem A. Hamid Tarhan Şinasî ÜNIVERSİTE Kemal Gürüz Kemal Alemdaroğlu Nermin Abadan-Unat Sulhi Dönmezer Talât Halman Gündüz Gedikoğlu Eser Karakaş H.Veldet Velidedeoğlu Sıddık Sâmi Onar İlhan Arsel Sâhir Erman Bülent Tanör Nur Serter Tunç Erem ASKERLER Çevik Bir Ali Fuad Cebesoy **. Sait Halman Tuğg. Halit Göktuğ Yarb. Selim Soley Tümg. Ömer Z. Dorman Kur.Alb. Osman Köksal Tümg. Sırrı Öktem Gen. Cahid Tokgöz Gen. Zeki Soydemir Güven Erkaya Refik Tulga İsmail Toker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulfly Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 kaynak?[signature][hline]you'll hear my cries on the wind... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Eeee? Nooldu yani? Olamazlar mı? Suç mu?[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust Amaçsızca yürümek de bir amaçtır. Hiçbir şey amaçsız değildir ve her şey amaçsızdır. K.A.L Forever! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 o ne demek.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 harbi o ne ?[signature][hline]That is not dead which can eternal lie, And with strange aeons even death may die. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 beni de ekle listeye toobe toobe sanki bir haltmis gibi sabetayist olmak[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani Wen of Burning Legion gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 said: Wendigo, 21 Eylül 2005 20:52 tarihinde demiş ki: beni de ekle listeye toobe toobe sanki bir haltmis gibi sabetayist olmak +999[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust Amaçsızca yürümek de bir amaçtır. Hiçbir şey amaçsız değildir ve her şey amaçsızdır. K.A.L Forever! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 nedir bu sabetayist[signature][hline]Akıl defterim (blog) HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozkolous Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 1.eee nolmuş? 2.kaynak?[signature][hline]Mendoza, 03 Şubat 2005 03:58 tarihinde demiş ki: Hayatimda bu kadar "hastalikli" bir film gormedim... kanberdim bi zamanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elektrot Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Nedir abi sabetayist, yıllardır duyarım, anlamışlığım yoktur, bilen biri bi özet geçse ya.[signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 ben de sorayım, nedir sabetayist bi de neden bu kadar büyütüldü?[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine raistlinn i kalbimde yaşatıyorum CusTodeM 3 Eylül 2005'te Rock'n Coke'da demiş ki: Karı istiyorum yaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 edit:benzerlik hatası [signature][hline]Beş Hececiler Yeni üyelere karşı gösterilen örnek tavır ve örnek alan yetkilisi(iğneleme amaçlı yazılmamıştır) [Bu mesaj Ardeth tarafından 21 Eylül 2005 21:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 sabetay sevi nin goruslerini izleyenlere deniliyor kisaca ilginc bir hikayesi var, arastirin bence[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani Wen of Burning Legion gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beko Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 1666 yılında sabetay zevi nam bir hahamın enel hak türevi bir nida ile önce dinden kovulma, peşi sıra boynu vurulma raddesine gelerek kendini ve dinini inkar edişi ile peşine takılan müritlerinden oluşan tarikattır. türkiye'de dönmeler olarak bilinir. sabetaycılar arasında bugün iki grup vardır: müslüman gibi yaşayan dönmeler ve hıristiyan gibi yaşayan dönmeler. her iki grup da aslında musevidir. sabetaycılar çocuklarına sabetaycı bir aile olduklarını ancak evlilik töreninden sonra bildirirler. bu nedenle sadece yetişkinler sabetaycı bir aileden gelip gelmediğini bilir. evliliklerin aynı topluluk arasında yapılmasına özen gösterir böylece devamlılığı sağlarlar, ancak bunu nasıl yapabildikleri anlaşılamamıştır. dünya üzerinde sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler selanik ve izmir olmakla birlikte, nijeryadan kanadaya avusturalyadan belçikaya kadar pek çok yerde gruplaştıkları söylenir. mehmet şevket eygi, ılgaz zorlu, selçuk eres gibi isimler deşifre olmak pahasına konuyla ilgili türkiyeli kaynaklar olup; bu maddenin yazarı temel bilgiyi tel aviv üniversitesi tarafından odtu'ye bağışlanmış 1970li yıllarda basılmış ve gershom sholem tarafından kaleme alınmış olan sabetay zevi adlı eserden edinmiştir. tesvikiye camiinin altında sabetaycı tarikatın toplandığı bir yer olduğu, "izmirin çılgın dedikoduları" (yazarı hatırlayamadım) adlı eserde, ki artık sahaflarda dahi bulunamamaktadır, yazılıdır ama bir yerde okumuştum lafı her yerde olduğu gibi bu konuda da ikna edicilikten uzaktır. can dündar ulu önder atatürk'ün sabetaycı bir aileden geldiğine dair bir saptama yapmıştır. sebebi, mustafa'nın annesi tarafından gönderildiği mahalle mektebinden, babası tarafından alındıktan sonra gönderildiği şemsi efendi ilkokulu'nun selanik'te yalnızca sabetaycı ailelerin çocuklarını kabul eden bir okul olmasıdır. bu iddia üzerinde araştırmalar sürmektedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elektrot Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 said: beko, 21 Eylül 2005 20:49 tarihinde demiş ki: SERBEST MESLEK Atilla Dorsay Cemil İpekçi Uğur Civelek Yıldırım Mayruk Muvaffak Benderli [signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 http://www.sabah.com.tr/ozel/sabetay927/dosya_927.html[signature][hline]Beş Hececiler Yeni üyelere karşı gösterilen örnek tavır ve örnek alan yetkilisi(iğneleme amaçlı yazılmamıştır) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Sabetay Sevi Sabah gazetesinin arastirmasi[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani Wen of Burning Legion gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nvda Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 said: elektrot, 21 Eylül 2005 20:56 tarihinde demiş ki: said: beko, 21 Eylül 2005 20:49 tarihinde demiş ki: SERBEST MESLEK Atilla Dorsay Cemil İpekçi Uğur Civelek Yıldırım Mayruk Muvaffak Benderli :D:D:D:D:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beko Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 1666 yılında sabetay zevi nam bir hahamın enel hak türevi bir nida ile önce dinden kovulma, peşi sıra boynu vurulma raddesine gelerek kendini ve dinini inkar edişi ile peşine takılan müritlerinden oluşan tarikattır. türkiye'de dönmeler olarak bilinir. sabetaycılar arasında bugün iki grup vardır: müslüman gibi yaşayan dönmeler ve hıristiyan gibi yaşayan dönmeler. her iki grup da aslında musevidir. sabetaycılar çocuklarına sabetaycı bir aile olduklarını ancak evlilik töreninden sonra bildirirler. bu nedenle sadece yetişkinler sabetaycı bir aileden gelip gelmediğini bilir. evliliklerin aynı topluluk arasında yapılmasına özen gösterir böylece devamlılığı sağlarlar, ancak bunu nasıl yapabildikleri anlaşılamamıştır. dünya üzerinde sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler selanik ve izmir olmakla birlikte, nijeryadan kanadaya avusturalyadan belçikaya kadar pek çok yerde gruplaştıkları söylenir. mehmet şevket eygi, ılgaz zorlu, selçuk eres gibi isimler deşifre olmak pahasına konuyla ilgili türkiyeli kaynaklar olup; bu maddenin yazarı temel bilgiyi tel aviv üniversitesi tarafından odtu'ye bağışlanmış 1970li yıllarda basılmış ve gershom sholem tarafından kaleme alınmış olan sabetay zevi adlı eserden edinmiştir. tesvikiye camiinin altında sabetaycı tarikatın toplandığı bir yer olduğu, "izmirin çılgın dedikoduları" (yazarı hatırlayamadım) adlı eserde, ki artık sahaflarda dahi bulunamamaktadır, yazılıdır ama bir yerde okumuştum lafı her yerde olduğu gibi bu konuda da ikna edicilikten uzaktır. can dündar ulu önder atatürk'ün sabetaycı bir aileden geldiğine dair bir saptama yapmıştır. sebebi, mustafa'nın annesi tarafından gönderildiği mahalle mektebinden, babası tarafından alındıktan sonra gönderildiği şemsi efendi ilkokulu'nun selanik'te yalnızca sabetaycı ailelerin çocuklarını kabul eden bir okul olmasıdır. bu iddia üzerinde araştırmalar sürmektedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elektrot Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 said: beko, 21 Eylül 2005 20:49 tarihinde demiş ki: SİYÂSİLER Rahşan Ecevit [signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 haa buymuş sabetayist iyi bana giren çıkan yok[signature][hline]Akıl defterim (blog) HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 tamam abi anladık ya. :P şok olacak ne var ben onu şey edemedim. ya da en iyisi ben bi daha okuyayım şunu...[signature][hline]That is not dead which can eternal lie, And with strange aeons even death may die. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 said: BabacumMostors, 21 Eylül 2005 21:01 tarihinde demiş ki: haa buymuş sabetayist iyi bana giren çıkan yok +1[signature][hline]FİLTHY PLAY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beko Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 güzel kardeslerim oldukca onemli bi konu bu oyzdn yazdm...listeye baktıınızda bi cok ünlü kisi gorceksnz..aynı kisilerden bi cogu mason dur..we siyasiler kısmına bakınca ülkemizi yıllardır yönetenlerin sabetay yani icten yahudi dıstan müslüman olduunu görceksiniz ayrıca adamlar medyaya inanılmaz yayilmıs ...karanlık güclerin parmagıyla biyerlere geldiklerini düsünüorm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Ya yahudi olsalar noolcak? Dünyanın sonu mu haır? Şimdikiler müslüman, daha beter durumdayız![signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust Amaçsızca yürümek de bir amaçtır. Hiçbir şey amaçsız değildir ve her şey amaçsızdır. K.A.L Forever! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar