Misafir Guest Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 sen ne kadar milliyetçiysen ben de en az o kadar milliyetçiyim ama bu olacakları görmemi engellemiyo senin gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
King_Tiger Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 Herhalde Metal Fırtına kitabının etkisinden kurtulamadığın için böyle konuşuyorsun. O bir kitap. Yani kurgu. Gerçek hayatla ilgisi yok. Zaten bu ABD'nin Türkiye'yi işgali senaryosu da o kitap yazıldıktan sonra ortaya çıktı. Bakıyorum da azımsanamayacak kadar çok insan da o kitabın etkisinden kurtulamamış.[signature][hline]Ordumuz Türk Birliğinin, Türk Kudret ve Kabiliyetinin, Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş İfadesidir. Kemal Atatürk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 ne metal fırtınası 2 tane zibindinin yazdıı kitabı niye ciddiye alıyım sonuçta onlar kafadan atmadı bi kaynağa dayanarak konuşuyolar ben de öyle..Ülkemizin tehdit altında olduğunu anlamam için metal fırtınaya da başka birşeye de ihtiyacım yok.afganistan ırak sırada iran .sadece iran kaldı farkındaysan suudi arabistan,yemen,kuveyt hepsi amerikanın emrinde aynı bizim gibi..ben de diyorum ki bu ülkede biri çıkıp da ben amerikayı dinlemiyorum madenimi çıkarırırm işlerim kime ne derse işte o zaman gör..zaten şuan bi tehdit deiliz onlar için madenler güven içinde yatıyo topraklarımızda ama ırak kullanıyodu ve iran kullanıyo..suudi arabistan da öyle ama parasını amerikadan ve israilden silah almaya harcıyor.ırak sa rusyadan alıyodu biraz dağınık bi açıklama oldu kusura bakmayın.[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
King_Tiger Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 Ülkemiz, her zaman tehdit altında olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Bu nedenle uyanık olmamız gerekmektedir.[signature][hline]Ordumuz Türk Birliğinin, Türk Kudret ve Kabiliyetinin, Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş İfadesidir. Kemal Atatürk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 tamam anladın sonunda..benim demek istediğim de aynen buydu[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cyan_Bloodbane Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 said: King_Tiger, 15 Eylül 2005 19:01 tarihinde demiş ki: Amerikalılar, bizi ancak nükleer silahla dize getirebilirler. Konvansiyonel silahlarla bizi dize getiremezler. Örneğin Türk Hava Kuvvetleri, dünyada Amerikan ordusundan sonra en çok F-16 savaş uçağına sahip ikinci hava kuvveti. Amerikalıların 72 milyonu tek tek öldürmesi lazım. Onu da nükleer silah kullanmadan yapamazlar. Ayrıca Rusya da bize destek verir. Çünkü Amerika'nın boğazları ele geçirmesine göz yummaz. Abi acele kaynak istiyorum.Benim bilgiğim türkiyedeki F-16ların sayısı filo başına %9.6 ve bunlarda Block-50 adlı en düşük model F-16.Nasıl oluyorda dünyadaki en çok F-16'sı olan ikinci ülke oluyoruz.Lütfen kaynak ver.Ayrıca herhangi bir kötü niyetim yok sadece merak ettim sonra yanlış anlaşılma olmasın.[signature][hline]Give me the drink of the fluid That disintegrates And lend me the sweet balm and blessing Of forgetfulness, empty and strong Lethe Oh, lethe [Bu mesaj Cyan_Bloodbane tarafından 16 Eylül 2005 21:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malcolm Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Amerikanin bize saldirmasi bana cok sacma geliyor arkadasinda dedigi gibi bizi zaten kontrol edebiliyorlar arada bir tezkere olayindaki gibi adamlara sorun cikartabiliyoruz ama bunun icin de bize saldirmazlar. Savas olsa bu is sadece f-16 ile de bitmiyor ki adamlarda f14/15/18 hatta bu savas gelecekte olacagi icin f-22 bile var. f-117 stealth bomber, b-1/2 den filan hic bahsetmiyorum. Almanya konusuna gelince bende cogunluk gibi Almanya'nin tarafina biraz daha yakinim. Normal hayatta birileri ile konustugum zaman tek bildikleri Almanların isledigi suclar (bu konuda tabi ki haklılar) ama kimse ne dresden'i biliyor ne de Almanya'yı korumak icin askere cagırılıp olen 15-16 yasındaki cocukları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 3rd Reich sempatizanı patilere sadece Holokost'u unutma diyorum.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust Amaçsızca yürümek de bir amaçtır. Hiçbir şey amaçsız değildir ve her şey amaçsızdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Holokost konusunda ne kadar haklı olsan da, ben de kendisine yapılanları bu kadar dünyaya duyururken gidip de aynılarını başka bir millete yapmalarını anlamıyorum... Yahudi düşmanı değilim, nazi sempatizanı hiç değilim. Ama bu birinin gelip senin aileni öldürdükten sonra, senin büyüyüp gidip başkasının ailesini öldürmen gibi bir şey.[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 said: Cyan_Bloodbane, 16 Eylül 2005 20:56 tarihinde demiş ki: Abi acele kaynak istiyorum.Benim bilgiğim türkiyedeki F-16ların sayısı filo başına %9.6 ve bunlarda Block-50 adlı en düşük model F-16.Nasıl oluyorda dünyadaki en çok F-16'sı olan ikinci ülke oluyoruz.Lütfen kaynak ver.Ayrıca herhangi bir kötü niyetim yok sadece merak ettim sonra yanlış anlaşılma olmasın. 76 F-16C/D Block 50 104 F-16C/D Block 40 37 F-16C/D Block 30 52 F-4E 2020 Terminator (f-4'ün İsrail tarafından modernize edilmiş versyonları) 84 F-4E Phantom 18 RF-4E Phantom Türkiyenin avcı uçakları bunlardır . Bahsettiğinin tersine çoğunluğu F-16 oluşturur ayrıca yine söylediğinin tersine en yüksek model F-16 'mız Blok 50'dir ve EW suitleri yoktur . Genel anlamda sayı büyüktür fakat modeller gün geçtikçe eskimektedir . Önümüzdeki 10 yılda potansyel JSF alımlarıyla hava kuvvetleri yine moderniteyi yakalayacaktır . Şu anki durumda teknolojik olarak geri bir F-16 filosudur bizimki . Bakınız kıçı kırık BAE'nin Blok 60'ları (ki BAE için özel üretimdir) , Yunanistan Blok 52 leri vardır . Tatmin edici bir JSF (f-35) alımı olmaz ise ilerde , Egedeki Hava gücü dengesi Yunanistanın lehine kaymaya başlayacaktır . Ha Amerika için Filo sorun oluşturur mu ? Oluşturur ama tahminen 1 ay sürecek bir mücadele olur ki o bile inanılmaz bir başarı olacaktır .[signature][hline]MaXi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Evet Zaten ABD bir silah satarken kendinsinde o silahın Karşılığı olduğuna dikkat eder. Türk Hava Kuvvetleri bütün komşu ülkelere oranla çok güçlüdür, ama Amerikan Hava Kuvvetleri karşısında bir iddiası olamaz ne yazık ki! Dediğim gibi, Amerika bir silahı etkisiz hale getiremeyecekse niye satsın ki? Zaten bize satılan tankların hepsi ikinci el.[signature][hline]Mutlu biten aşk yoktur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Bize satılan tankların 2. el olmasının Amerika'nın bunları devre dışı bırakabilmesiyle bir alakası yok. İçlerinde çip var, Amerikadan düğmeye bir basacaklar hoop tanklar bozulacak, uçaklar düşecek gibi bir saçmalığa inanıyorsanız gerçek dünyaya dönün. Neden 2. el tank aldık? Çünkü soğuk savaş bitti, bunlar ıskartaya çıktı ve ucuzdu. Yenisini yapmak veya almaktansa eskisini alıp kullanmak daha iyi. Ki bakarsanız bir çok ülkenin envanterinde bu tanklar var. TSKnın durumunu tartışacaksak, buyrun yeni bir TSK konusundan devam edelim efendim. Konuyu karıştırmayalım, yeni TSK konusunu hiç karıştırmayalım. Saygılarımla,[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. [Bu mesaj Cafein tarafından 19 Eylül 2005 09:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Iclerinde cip olabilri basinda tank durabilir ucak dusebilir dogrudur da Tsk da ot toplamiyor. O tanklari aliyorlar herhalde az biraz inceleniyordur.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 İncelenmiyor, gelince genelde olduğu gibi bir sökülür mallar bizde. Ek olarak o tankların çoğu yaşlı, yürür durumda tutulmak için bir çok kereler tadilattan geçtiler. F-16lar için zaten öyle bir şeye gerek yok. Uçağın teknolojisini verseler de, elektronik uçuş paketlerini ve/veya silah paketlerini vermiyorlar. Sonuçta uçağı uçursak da radarını kullanıp hedef bulamıyoruz veya navigasyon olmuyor kör uçuyoruz vs vs... Zaten çip takalım böyle yapalım çok bilim kurgu bir senaryo. Ağırlıklı olarak mekanik olan M-60ların böyle durdurulması bence çok saçma o yüzden özel olarak belirtmiştim, hadi M1 Abrams verselerdi o kadar elektronik olan bir tank için bir nevi mümkün olabilirdi. Konuyu saptırmadan burada bitirelim diyorum tekrardan.[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 said: King_Tiger, 15 Eylül 2005 18:45 tarihinde demiş ki: said: Malruthion, 15 Eylül 2005 18:34 tarihinde demiş ki: sıra bize de gelicek merak etmeyin ama daha var. İşte o biraz zor. Biz ne Irak'a ne de Afganistan'a benzeriz. Bu millet, Kurtuluş Savaşı'nda aynı anda Büyük Britanya'ya, Fransa'ya, İtalya'ya, Yunanistan'a ve Ermenistan'a meydan okudu ve hepsini de ezdi geçti. Ayrıca Türkiye ile ABD NATO müttefiki. Öyle bir şey olursa ortada NATO diye bir örgüt kalmaz. Ezip gectigimiz donemlerde somurge edilmiyorduk,edilecektik.Suan somurge haline gelmis bir ulkede yasiyoruz.Maddi olarak herkeze borcumuz var.Bu durumda kimseye laf edemezsin.[signature][hline]Who can explain? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
King_Tiger Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Kurtuluş Savaşı döneminde de maddi olarak herkese borcumuz vardı. Gördük sonucun ne olduğunu. Geldikleri gibi gittiler. Ayrıca Osmanlı'nın son dönemlerinde zaten sömürge haline gelmiştik. Sen diyorsun ki sömürge edilmemiştik.[signature][hline]Ordumuz Türk Birliğinin, Türk Kudret ve Kabiliyetinin, Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş İfadesidir. Kemal Atatürk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Ey Türk Gençliği ! Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün istiklal ve cumhuriyetini müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezhür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle techit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk İstikbalinin Evladı ! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklal ve cumhuriyetini kurmaktır ! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Cafein, demek istediğim o değildi. Amerika tank üretirken ve satarken ellerinde o tankı yokedebilecek silah olup olmadığına bakaraktan satar. Mesela uçak satıyorsa elinde onu rahat rahat düşürebilecek bir silah varsa satar. Yoksa tanklarda çip varda onunla patlatır filan demedim.[signature][hline]Vermediğiniz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrimi satın alamazsınız. Devrimi yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Silah satan herkes zaten buna göre silah satar. Mantıklı olan da budur, sen kimseye elindeki en iyiyi vermezsin. M1 Abrams tankları da M-60ları konserve gibi açıp köşeye koyar. Konuyu dağıtmayalım, ama haklısın şimdi anladım, benim cevabını verdiğim cümle biraz karışık olmuş diyorum.[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar