Fistan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 üzülmek için sevmişler o zaman. mazoşist jimnastikçiler![signature][hline]FİLTHY PLAY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Hehehehe Görünce Çok Güldüm 2004 Tarihli Ama Olsun :D[signature][hline]Her Türk Mutlaka Okumalı! Accountların Hacklenmesinden Korunmanın Birkaç Yolu... Efsane Topic,Bakın Yarılın :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 siz konuşmuşsunuz daha önce ama ben yine söyleyecem: Maçın en bomba olayı, yapılan baskındı :)[signature][hline]arc, 18 Eylül 2005 13:42 tarihinde demiş ki: işin komik tarafı, beşiktaşlıların sanki ortada süper bir "ezeli rekabet" varmış gibi göstermeye çalışmaları. halbuki bu ülkede sadece 2 (gerçekten büyük) futbol takımının arasında ezeli ve inanılmaz heyecanlı bir rekabet vardır o da FB-GS arasındadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 said: Eternal, 18 Eylül 2005 22:42 tarihinde demiş ki: Olayın koptugu an.. Ve kale arkasında bir grup taraftar üzerindeki Beşiktaş Formalırını çıkarıyor... Şampiyon Fener en büyük fener.... harika bir maç güzel oynayan bir takım..mükemmeldi Teşekkür ediyorum Fenerbahçeme bu muhtesem akşam için.. said: Zegna, 18 Eylül 2005 23:05 tarihinde demiş ki: formalarin cikarilmasi inanilmazdi tuylerim diken diken oldu :) said: LonelyWolf, 19 Eylül 2005 21:13 tarihinde demiş ki: siz konuşmuşsunuz daha önce ama ben yine söyleyecem: Maçın en bomba olayı, yapılan baskındı :) İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray Klüp başkanları son yıllarda ülkemizde yaşanan tribün anarşisini önlemek için bir karar almışlar, doğru ya da yanlış, bir yasak getirmişler İstanbul şehri içinde oynanacak maçlar da örgütsel bir şekilde deplasman taraftarı ev sahibi stad'a giremeyecek diye. Bunun neden yapıldığı ortada olan tatsız olaylara baştan ket vurmak bir nevi poke-yoke ile sorunu çıkmadan önlemek amaç edinilmiş ve bu amaç doğrultusunda alınan karara herkes imza koymuşken yapılan bu hareketi kural tanımamazlık, yasalara saygı duymamazlık olarak görüyorum, başlıbaşına suç niteliği taşıyan bir konuyu bu kadar öve öve bu forumlara taşımanız, yanlışın üzerine bir başka yanlışla gitmeniz futbolun güzelliklerini konuşablieceğimiz bir ortamda çirkinlikleri marifetmiş gibi göstermeniz malesef utanç verici. Ne farkımız kalıyor bir cuma namazı çıkışında şeriat nidaları ile kural ve yasak tanımayan aşırı dincilerden, yada yasak denildiği halde bile bile bölücü örgüt liderini desteklemeye gelen teröristlerden. Herkesin yasaları ve kuralları kafasına göre yorumladığı bir ortamda anarşiden öteye gidilemeyeceğini hala görememe aczi içinde olmak gerçekten çok vahim. Şu anda marifetmiş gibi gösterdiğiniz tribün içine sızıp da forma çıkarmanın muadilini artık diğer takım fanatiği de düşünüyor, herkes tribündeki şiddeti azaltmaya çalışırken körükle gidiyoruz yangına. Keşke Anelka'nın atmış olduğu golü, Tuncay ile Nobre'nin uyumu ile yaratılan pozisyonu, rakipte olsa Kleberson'un muhteşem şutunu konuşabilseydik. Maalesef bilgimiz ve görgümüz sadece GOOOLLL yazma ile sınırlanmış, kimse görmüyor mu ki 3 metre geriden başlayıp aniden 3 metre öne atılan deparı, o depar sonunda yapılan vuruşu misal. Böyle devam edelim, böyle devam ettikçe neler kazandığımızı! daha çok göreceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 said: doğru ya da yanlış, bir yasak getirmişler oldu.. hiç ses çıkarmayalım.. said: alınan karara herkes imza koymuşken herkes kim? tv lerde en çok eleştirilen bu olayı vali nasıl yaptı hala anlamış değilim.baştan sona yanlış. said: Keşke Anelka'nın atmış olduğu golü, Tuncay ile Nobre'nin uyumu ile yaratılan pozisyonu, rakipte olsa Kleberson'un muhteşem şutunu konuşabilseydik konuştuk kumadan neden böyle mesaj atıyorsun ya? hemde ne konustuk.. o adamı geçirmeyin,, ne vurdu be.. gibi. gözünden kaçmış.. said: Maalesef bilgimiz ve görgümüz sadece GOOOLLL yazma ile sınırlanmış, kimse görmüyor mu ki 3 metre geriden başlayıp aniden 3 metre öne atılan deparı, o depar sonunda yapılan vuruşu misal. GOOL mesajları gol anında atılan msjlar. oraya hızlıca atılmış ve maça dönülmüş. Maçımı izlicez maç sırasında anelkanın deparını mı konusacaz? kaldı ki anelkanın golünün deparını buraya anlatmaya gerek yok bence."bjk-fb maçın öyküsü" topici olsa deparda yazılır golde. fb taraftarının yaptıgı yasak ama bu da bi isyan.. ot gibi herşeye boyun eymektense bence böyle daha iyi.. belki vali bi daha ki sene yanlışından dönerde dünyanın hiçbiyerinde olmayan bu salak saçma uygulamayı kaldırır. fb taraftarı böyle bişeye kalkışmasa "aha iyi oldu bak koyum gibiler" dicekler ve bu böyle yanlışda olsa gidecekti.. iyi oldu.[signature][hline]FİLTHY PLAY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Herkes kim? Klüp başkanı böyle bir karara imza atıyorsa bu bence herkesi kapsıyor demektir, Ot gibi yaşamayalım kanunlara itraz edelim demişsin, bunun yeri sence yeşil sahalarda teröristler gibi kuralları hiçe sayarak hareket etmekmedir yoksa Klüp avukatları tarafından bu uygulama hakkında açılabilecek davalarmıdır yada alınan kararın altına imza atmama basiretimidir. Hala daha kuralları ve yasaları kendi kafamıza göre yorumladığımızı görüyorum yazılarında. Yasalar itraz edebileceğin yerler bellidir. Buraları Türkiye Cumhuriyeti Mahkemrleridir, maalesef Fistan televizyon kanalları değildir. Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi gerek klüp başkanları gerekse mülki idare amirleri tarafından suç kapmasına alınmış bir davranışı burada bir mariftemiş gibi yorumlamak bence çok kötü bir yaklaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ryan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 sanki fenerbahceli taraftarlar oraya girip de teror estirdi.. geldiler (ne kadar yanlış - doğru olduğu tartışılır) ve sonra güvenlik güçleri tarafından çıkarıldılar paşa paşa. bu arada o atılan mesajları yanlış anladın bence sen kumadam, böyle bir macta böyle bir enstanteyi görmek her takımın taraftarının tüylerini diken diken eder, açıkcası benimde etti. hey be ne adamlar var dedim. ha ama orda bi olay çıkarsalar, stadı ateşe verseler yada ne biliyim karşı tribünle kavgaya girseler sonuna kadar haklısın, yapılan şey ayıptır ama bir nevi protestoydu bana göre fenerbahçeli taraftarların yaptığı. o yüzden çok da büyütülücek bi olay değil kanımca. ayrıca fistanın gol niye deniliyo sadece deparı konuşsanıza tarzı laflarına verdiği cevaba +1 demek istiyorum. heralde mükemmel depar attı, heralde nobre ile süper paslaşıp gol oldu bunları yazmaya gerek yok, izliyoruz zaten ki yine fistanın dediği gibi o GOLL mesajları ani yorumlar.[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Merhaba Ryan, Cuma namazı çıkışında da şeriatçılar sadece bildiri okdu, terör estirmediler, bu onların yasak olduğu halde bile bile yaptıklarını meşru kılıyor mu? Tekrar ediyorum, bir karar alınmış ve bu kararın alınmasına neden olan olayların mesneti belliyken, yapılan hareket açık bir tahrik değilmidir? Suç olacağı en baştan yazılmış ve çizilmiş üstüne üstülük tüm taraflar bu karar altına imza atmış, sen bunu bile bile gidip bu davranışı göstermek bir yanlışsa, bu forumlar da o davranışı övmek de bence o kadar yanlış. Daha önce de dediğim gibi kuralalrı ve yasalar, nasılsa bir şey olmadı, paşa paşa terk ettiler stadı nasılsa diyerek esnetmek bizi doğru yöne sokmaz ve götürmez. Yazdıklarım nedeni ile bana kızabilirsiniz ama bu kural tanımamazlık, yasalara saygı duymamazlığın övünülecek bir davranışmış gibi lanse edilmesini içime sindiremiyorum. İlla kan akması mı gerekli yasaları saygı duymak ve tanımak için bir kendi içinizde sorgulayın lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 1) Bugün 90 Dakika'da Hıncal Uluç'un dediklerini dinlemeyenler lütfen saat 00:30 da tekrarını seyretsinler. Olaya bir de o açıdan baksınlar. Özet olarak: Vali münferit bilet alarak maça gelenlerin maçı izleyebileceğini ve kimsenin maç seyretme hakkının engellenemeyeceğini söylediği halde maça "biletix" den bilet alarak gelmiş olan Fenerbahçe taraftarının jop eşliğinde stattan çıkartılmasının yanlışlığı üstüneydi. Şimdi, lütfen sapla samanı karıştırmadan konuşalım. Valilik ve kulüpler tarafından konuşulan olay eskiden yapıldığı gibi kulüplere toplu bilet verilme ve stada toplu giriş çıkış olayının kaldırılmasıydı. Fenerbahçe taraftarı maça bilet alarak gelemez değildi. Fenerbahçe taraftarı rahatlıkla hiç bir engelle karşılaşmadan Biletix'den biletini alarak maça gelmiştir, bir kısım Fenerbahçeli orada kendilerini ifşa etmiş ve bunun ardından can güvenliklerini korumak amacıyla İnönü Stadında "kafes" diye tabir edilen yere geçmiştir. Stad içinde Fenerbahçeli olup da Kafeste fenebahçeli diğer taraftarları görenlerin bazılarının oraya toplanmasıyla 300-400 kişilik bir kalabalık oluşmuş ve takımlarını desteklemeye başlamışlardır. Olayda suç unsuru ve yasalara aykırı hiç bir şey yoktur. 2) Fenerbahçe taraftarı sadece futbol seyretmek ve belki birazda o ortamda takımının yalnız olmadığını göstermek için oraya gitmişlerdir. Ben ve yukarda kumadamın alıntı yaptığı arkadaşlarımın çoğunun da Beşiktaşın maç başlangıç ritüeli olan "üçlünün" ardından Fenerbahçenin "omuz omuzasını" duymak yüreklerini kabartmış ve taraftar olarak gurur duymamızı sağlamıştır. Bunu da Beşiktaş-Fenerbahçe konusuna yazmaktan hiç bir sakınca göremiyorum.[signature][hline]rtc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patos Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 kumadam bence kurali yanlis hatirladigin icin bunlari soluyorsun. kural : rakip takima ozel yer ayrilmiyacak, kluplere bilet verilmiyecek. bireysel olarak herkes maca istedigi sekilde istedigi yerde istedigi formayla gidebilecek. dun ne oldu? her fb taraftari ayni bjk taraftari gibi bilet giselerinden aldilar biletlerini gittiler mac izlemeye. organize ya da degil bu biseyi degistirmez, sonucta kural uygulandi kimseye ayri yer tesis edilmedi, gittikleri tribunde de bin fenerli olunca renklerini belli etmek istediler. bunu hem bjk taraftari hazmedemedi ve ardindan valiye istifa cagrisi yaptilar, hem de vali hazmedemedi salak bir karar aldi ve insanlarin mac izleme ozgurlugunu ellerinden aldi. ve bunu yaparken de sadece gosteris icin yapti cunku orada 1000 tane fenerbahceli varken sadece 64'unu goturdu sadece bisi yapmis olmak icin.[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ryan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 said: Smoke, 19 Eylül 2005 23:44 tarihinde demiş ki: 1) Bugün 90 Dakika'da Hıncal Uluç'un dediklerini dinlemeyenler lütfen saat 00:30 da tekrarını seyretsinler. Olaya bir de o açıdan baksınlar. Özet olarak: Vali münferit bilet alarak maça gelenlerin maçı izleyebileceğini ve kimsenin maç seyretme hakkının engellenemeyeceğini söylediği halde maça "biletix" den bilet alarak gelmiş olan Fenerbahçe taraftarının jop eşliğinde stattan çıkartılmasının yanlışlığı üstüneydi. Şimdi, lütfen sapla samanı karıştırmadan konuşalım. Valilik ve kulüpler tarafından konuşulan olay eskiden yapıldığı gibi kulüplere toplu bilet verilme ve stada toplu giriş çıkış olayının kaldırılmasıydı. Fenerbahçe taraftarı maça bilet alarak gelemez değildi. Fenerbahçe taraftarı rahatlıkla hiç bir engelle karşılaşmadan Biletix'den biletini alarak maça gelmiştir, bir kısım Fenerbahçeli orada kendilerini ifşa etmiş ve bunun ardından can güvenliklerini korumak amacıyla İnönü Stadında "kafes" diye tabir edilen yere geçmiştir. Stad içinde Fenerbahçeli olup da Kafeste fenebahçeli diğer taraftarları görenlerin bazılarının oraya toplanmasıyla 300-400 kişilik bir kalabalık oluşmuş ve takımlarını desteklemeye başlamışlardır. Olayda suç unsuru ve yasalara aykırı hiç bir şey yoktur. 2) Fenerbahçe taraftarı sadece futbol seyretmek ve belki birazda o ortamda takımının yalnız olmadığını göstermek için oraya gitmişlerdir. Ben ve yukarda kumadamın alıntı yaptığı arkadaşlarımın çoğunun da Beşiktaşın maç başlangıç ritüeli olan "üçlünün" ardından Fenerbahçenin "omuz omuzasını" duymak yüreklerini kabartmış ve taraftar olarak gurur duymamızı sağlamıştır. Bunu da Beşiktaş-Fenerbahçe konusuna yazmaktan hiç bir sakınca göremiyorum. @kumadam, ben bunu demeye çalışmıştımda toparlıyamadım düzgün sanırım, özür dilerim. ama demek istediğim olay tam olarak buydu.[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 said: Yasalar itraz edebileceğin yerler bellidir. Buraları Türkiye Cumhuriyeti Mahkemrleridir. tamam güzel söylüyorsun bunu bende biliyorum haklısın ama kime dava açıyorsun ve nerede dava açıyorsun? bura türkiye demekte istemiyorum aslında.. böyle bi olay olmalıydı. benim görüşüm budur.[signature][hline]FİLTHY PLAY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 bole bisi GS a yapılsa ayıp oldu derdim cunku gs li taraftarlar normal 2 de 1 olay cıkarmıyolar kendi sahalarında kufur ederler takımlarını desteklerler (pek normal degil kufur etmeleri hele sadece turk futboluna sadece katkı saglayan baskanımıza kufur etmeleri) ama bjk taraftarı gider kadıkoy u dagıtır olay cıkarırlar yok kadıkoy u basacaz dovecez butun fb lileri olaylarına girerler cokta guzel cevap oldu bjk lılara hic te uzulmedim bole bi olay yasadıgı icin aksine alkısladım..centilmen olalım dedik kufur etmeyim dogru duzgun destek liyelim dedik takımımızı bjk yendi kendi sahamızda alkısladık(ki hic bi yerde gorulmemis olay) taktir etmeleri gerekirken iste biz bole takımız alkıslatırız kendimizi dediler..karsımızdaki kisiler centilmen lik nedir bilmezse bizde onlaralayık bi cevap verdiriz iste..(stad olaylarına yorum) bjk ın en buyuk sansızlıgı taraftarı mac basladı direk kufurler havada ucustu sora kartal gol gol gol diye takısmıs plak gibi 131213 kere bagırdılar adamlar stres oldu bole desteklenmez takım(bjk taraftarı ile ilgili yorum) en uzuldugum olayda mac sanki adamlarin hakkıymıs gibi gosterilmesi bunda en buyuk suclu daumdur oynayacaktın atacaktın 1-2 tane ilk yarı 2. yarı defans a cekilmeyecektin adamlar dumur halde kalacaktı..noldu defansa cekildin adamlar pozisyon buldu cok kolay pozisyonlarda volkan kurtardı (bazılar zordu) volkan cok ii idi atamadık dediler..bole mac olmaz yani..keske 2-0 olsaydı da adamlara siz ne diyonuz??diyebilseydik..(mac hakkında yorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 03.08.2005'de alınan karar şu şekilde, "İstanbul Valisi Muammer Güler, 2005-2006 futbol sezonunda 'üç büyükler'in kendi aralarında yapacakları derbi maçlarda, misafir takımın bilet talebinde bulunmayacağını açıkladı. İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, ' Yeni uygulamaya göre Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin kendi aralarında yapacakları maçlar için misafir takımın seyircileri bilet talebinde bulunmayacak ve misafir takım seyircileri için özel bir yer ayrılmayacak' dedi. Vali Güler, maça girişlerde 2 bariyer üzerinde güvenlik araması yapılacağını belirterek şöyle dedi: 'Stat girişlerindeki numaratörler en iyi şekilde çalıştırılacak. Bileti alan kişilerin kimlikleri tespit edilecek. Toplu bilet tahsis edilmeyecek, ücretsiz bilet dağıtılmayacak. İkiden fazla bilet satılmayacak. Özellikle toplu küfür ve şiddet olaylarının önüne geçmek için statlarda kamera sistemi çok iyi çalıştırılacak. Kanunlara aykırı davranan kişiler tespit edilecek ve müsabakalardan men cezası verilecek" Şimdi iki kişiden fazla bilet alınamadığı halde 1000 kişilik bir grubun aynı tirbünde yerleşmesi ve tahrik niteliği taşıyacak davranışları bu kapsam dışındamıdır? Tabi ki tribünler de futbol seyricisi olmadan hiç bir zevki yoktur, nasıl burada iki ayrı başlık altında yazı yazarken herkese yavan geldiyse birşeyler bu tribünler de aynı şekildedir. Ama bu noktaya o, şu, bu demeden herkes elbirliği ile getirmiştir. Zaten bu kadar radikal tedbirlerin alınması da bu nedenledir. Şimdi bu şekilde artık tahrik'inde futbol'da ve tribünlerde suç unsuru sayıldığı bir ortamda yapılanların meşruyiyetini savunmak bence yanlıştır. Tribünlerde yaşanan şiddetin önünü kesmek için çaba harcayacığımıza bunu körüklemek ve marifetmiş gibi göstermek hoş değildir. Herkese iyi geceler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Suç unsuru nerde peki? Ben münferit olarak bilet satın alabiliyorum. Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Ben ve benim gibi 1000 kişi var. İnönü stadı Saraçoğlu gibi değil. Herkes numaralı koltuğuna oturmuyor. Hadi bakalım ozaman bir suç unsuru veya yasaya aykırı bir şey varsa koltuklarda numaraya dikkat etmeyen Beşiktaş İnönü Stadı sorumlularıdır. Eğer 00:30 da Hıncal Uluç'u dinlersen benim burda yazıya dökmeye çalıştığım şeyleri daha etkili bir ağızdan dinleyebilirsin. İsyanını anlıyorum, yasa dışı olan bir şeyin burada övülmesini veya o olayla gururlanılmasını bende görmek istemem. Ancak olmadığı halde yasaya aykırı bir durum varmış da sanki Fenerbahçe taraftarı holigandır akan kanların sorumlusu olacaktır tarzı yaklaşımları da görmek istemem.[signature][hline]rtc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patos Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 "her zaman her yerde en buyuk fener" demek tahrik, "aziz yildirim anani avradini...." demek 'hic bisi' ise. cok haklisin. nasil bir bjk taraftari kendi takimina tezahurat edebiliyorsa, fb taraftari da eder. buna tahrik demek cok yanlistir. karari sende gosteriyorsun ama eksik yazmis o alinti yaptigin kaynak, canli izledigim icin o konusmayi, bireysel olarak her takim taraftari istedigi yerde istedigi formayla maci izleyebilir, bunlarin guvenliginden de valilik ve emliyet sorumludur dedi. 1000 kisiye bilet satilmasi alanin degil satanin sucudur ayrica orada 1000 fb var diye bunlarin hepsinin ayni anda bilet aldigini gostermez, organize birseyler kararlastirilmistir belki ama herkes ayri ayri da almis olabilir biletlerini yani her halukarda yine futbol izlemek ve takimina destek vermek isteyenin bir sucu yoktur. bu konuyla ilgili buraya linki verilen antu.com'daki o tribundeki taraftarin yazisini okumani tavsiye ediyorum. futbol konusmak konusuna gelince de hem son zamanlarda burada olusan ortamdan hemde futbol icerikli bir topigimin anlamsiz ve sacma bir nedenden kitlenmesinden oturu kolay kolay futbol konusmak istemez canim.[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok. [Bu mesaj Patos tarafından 20 Eylül 2005 00:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Ayrıca çifte standarttan bıktım artık ya. Okan Koç, Hasan Kabze vb. gibi genç yıldızlar yok edilir. Hala karşımıza "Tarık'ı yediniz Fenerbahçe genç yıldızları yok ediyor" lar gelir. Kadıköyde "Rıza Efendi iki ekmek bi süt" gibi bir pankart açılır... Tüm spor medyası ve pati spor severler çıldırır olay başka boyutlara taşınır pankartı tutanlar 1.000 YTL para cezasına çarptırlır. Dün maç boyunca Fenerbahçeli taraftarların annelerine küfür eden pankart hakkında (ki isteyen olursa resminin linkini pm den atabilirim ama buraya koyamam) kaliteli türk medyası ve pati deki spor sevenlerden tek bir kınama sesi yükselmez. Suç unsuru taşımayan bir olayda iki gündür coğu spor yazarı fener taraftarını suçlar ama geçen sene kadıköydeki maçta iskeledeki yaşlı teyzelere saldıran Beşiktaşlılar hakkında gıkı çıkmaz aynı kesimin. Sanırım tuttuğumuz takım veya sempati duyduğumuz takım bazen bizim doğrularımızında değişmesine sebeb olabiliyor. Biraz daha objektivite LÜT FEN[signature][hline]rtc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patos Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 smoke, bi ara bende biraz bu konuyla ilgili bisiler yazmistim, nedeni biraz fanatik bir yorum olucak ama diger takim taraftarlarinin almis oldugu tutum olaylara gosterdikleri tepkilerden bir fenerbahce taraftari olarak, kiskanclik gibi bir neden cikartiyorum. hicbir takimin yabanci futbolcusundan, harikalar yaratmasi, mac kazanmasi, avrupada tek basina tur atlatmasi vb. seyler beklenmiyor, fenerbahcenin yabancisina gelince, adamdan tanri olmasi bekleniyor olmazsa "adam mi lan bu" oluyor. sebebinin cok buyutuldugu icin olustugunu dusunenlere de lafim cok buyuten yine diger takimlarin taraftarlari ve medyasi. hicbir takimdan avrupada bisi yapmasi beklenmiyor, yapinca en buyuk, yapamayinca hicbisi yok(normali bu) fenerbahceye gelince milani san siro da yenmesi beklenir, yenemezse yapilmayan kalmaz. bu ligte baska hic takim sampiyon olmuyormus gibi, bu federasyonlarla, bu hakemlerle kimse mac, sampiyonluk kazanmiyormus gibi, nasi bisiyse fenerbahce sampiyon olunca ya da mac kazaninca "sike, saibe" oluyor. bu tur seyler saymakla bitmez, yani dedigim gibi fanatik bir yorum olsa fenerbahceli olarak bunlara yorumum kiskanclik ya da onun turevlerinden kaynaklaniyor hersey.[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 İyi geceler Smoke, Öncelikle tavsiyene uyarak yarın sabah erkenden bir toplantım olmasına rağmen 90 dakika'nın başını dinledim. Yaptığım yorumlara bir futbolsevergözü ile yaklaşıyorum. Bu forumlarda yapılan en büyük hatanın şu takım taraftarı geçmişte bunu yapmıştı, diğerleri şu cezayı almıştı, ama bize bunu vermişlerdi şekilde bir bilanço karşılaştırması yerine işin özüne inmeyi tercih ederim. Futbolumuz da son yıllar da tırmanan şiddet, etkinin tepkiyi, tepkinin de daha fazla tepkiyi doğruması, artık herşeyin bir hesaplaşma varmışcasına hafızalara kaydedilip bir sonra ki maça yada rövanşa herkesin bilenerek gelmesi bu kadar radikal tedbirleri doğurdu. Muammer Güler'in yapmış olduğu açıklamayı bende sizler gibi seyrettim ve dinledim. Lütfen konuşulanları tekrar hatırlayın. Toplu bilet olmayacak, toplu seyredilemeyecek, bireysel seyirciye kimsenin bir şey dediği yok, ama ne zaman o bireysel grup bir araya gelip büyüyüp toplu bir nitelik taşırsa ki bu durumun oluşmaması için bu yasak getirildi, işte o zaman valilik tarafından alınmış kararın mesnetleri daha net görülebilir. Burada konuştuğumuz konu onların yaptığı suç değil sizinki suç meselesi değildir. Stadlar da küfür varsa bu da suçtur, stad dışında saldırı ve gasp varsa bu da suçtur, zaten bu forumlarda bunun aksini iddia edebilecek saih yoksunu kişilerin var olduğunu düşünmüyorum bile. Elimizde iki tane konu var, birincisi tüm basında yer alan hatta istanbul valiliğinin resmi sitesin de de basın açıklamaları kısmında duyurulmuş bir açıklama. Bu açıklama altına onay koymuş 3 klüp başkanı ve emniyet müdürü. Bir de bireysel telefon görüşmesinde vali Güler'in Hıncal Uluç'a yapmış olduğu açıklama. Resmi bir kurumun basın bültenin de yer alan bilgilendirme burada benim için daha belirleyici bir nitelik taşır açıkcası. Gelelim diğer konuya, bu işi avrupa birliği yaklaşımı ile bağdaştıramayan değerli basın mensuplarımız ne çabuk unuttu taksimde öldürülen iki ingiliz sonrasında oynana maçların deplasman taraftarından yoksun olma zorunluluğunu. Eğer tribün şiddeti ve terörü şu anda olduğu gibi son noktaya tırmandıysa alınmış bu kararı yanlış değerlendirmiyorum, tam tersine insanlarımız birşeyleri yada klüplerimiz birşeyleri öğrenene kadar uygulanmasından yanayım. Suç unsurunun toplu hareketin olmasına karşı tanımlanmış olduğunu bile bile, basın da aylar öncesinden duyurusu gerçekleştirildiği halde, bu yasağın varlığını hiçe sayarak, bireysel bilet alındı deyip, toplu halde tirbünde buluşup, aynı anda söz birliği etmişcesine formları çıkarıp bir harekette bulunuluyorsa bunu bireysel alınmış biletli seyircilerin masum bir davranışı gibi görülebileceğini zannetmiyorum. İşte olmaması gerektiğinin ısrarla altını çizdiğim, alınmış kurallara ve yasaklara saygı duyulması gerekirken yapılan yanlışı marifetmiş gibi lanse edilmesi, hatta onlar bize daha önce bunları yaptı biz bunu yaptık diye belirtip, bizleri artık forumlarda bile ayrı başlıklar da konuşmaya iten olaylara mesnet hazırlamak kabul edilebilecek ve övünülecek birşey değildir. Başkaları yasaları çiğnedi diye, bizlerinde yasaları çiğnemeyi kendimiz için meşru göstermek bir yanlışa başka bir yanlışla cevap vermekten başka bir şey değildir. Milyonlarca dolarlar ile futbolcu alıp verebilen klüplerin kadrosunda bulunan avukatlar ile hukuki zeminde hak aramaktansa bu işi tirbünlerde, stad dışında anarşi kuralalrı içinde çözümlemeye çalışmak ne mantıklıdır, ne de birşeyler kazandırır. Gülümseyerek anlattığınız size göre masum bir şaka gibi gelen tribün baskının! ikinci devrede bir Beşiktaş fanatiği için belkide onur meselesi olup Türk futbol'una daha ciddi boyutlarda sorunlara yol açabilecek bir hareketin kıvılcımı olmayabileceğini nasıl garanti edebiliyorsunuz. Bu garantiyi Türk emniyet güçleri bile veremezken, bu nedenle çeşitli yaptırımlar alınmışken, çok ciddi sonuçlara ortam hazırlayabilecek tahrik unsurunu nasıl gözardı edebiliyoruz. Burada kimi zaman bizler dahi sağduyumuzu kaybedip yanlışlar yaparken, çok daha fanatik kişilerin ekmeğine yağ sürecek hareketleri nasıl bu kadar rahat karşılıyoruz anlamış değilim. Dün yaşananlar her iki açından da maalesef kötüydü, bir zamanlar aynı tribünler de oturup maç seyredebilen insalar artık neredeyse birbirlerinin semtlerine giremeyecek konuma geldiler, bu kadar vahim bir tablo ortadayken, yapılan yanlışları bile bile savunmak değilmidir asıl fanatiklik, lütfen bu akşam uykuya yatmadan önce birde bunu düşünün. Gözlerimin ağırlığı ancak bu kadar yazmama imkan veriyor. Herkese iyi geceler Kumadam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar