Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cpu Fanları hakında sorular

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
merhaba arkadaşlar benim cpu fanları hakkında bikaç sorum olacaktı umarım yardımcı olabilirsiniz bana.
Gerçi Urza bi konu başlığında yazmış fakat benim özell 1-2 sorum olacaktı.
AMD 2400 Xp + Cpu almayı planlıyorum fakat duyduğuma göre üzerinde gelen fan pek de okadar iiyi diilmiş .
bu Cpu sistemli bi makinayı İnternet cafede kullanacağım için Fanın gürültüsünün pek de okadar önemi yok benim için .(nede olsa dükkanda müzik çalıyor bütün gün ,ama tabii okadar hayvani gürültülü bi fan da istemem doğrusu :-) )
bana bu doğrultuda fiyatı uygun (20 dolar civarı geçmesse sevinirim) bi kaç fan modeli yazabilirsenin çok sevinirim .
bide sormak istediğim bi sorum daha var .Bu fanların maximum üfleme değerlerinden bahsediliyor bikaç sitede gördüm .örnek vermek gerekirse:
THERMALTAKE Volcano 7 Fan Socket A, Socket 370 5000 rpm 53.00 CFM
COOLER MASTER HSC-V62 Fan Socket A 6800 rpm 36.11 CFM

bu iki fanında fiyatları aşaa yukarı aynı birinde 5000 devirde 53.00 üfleme değerinden bahsederken (thermaltake) diğerinde ise 6800 devirde 36.11 üfleme değeri var . benim anlamadığım şu üfleme değeri yani bildiğim kadarıyla ilk seçenek daha fazla hava üflüyoo yani daha ii soğutuyor olması gerekmiyormu?(deviri daha az olmasına rağmen)
bide yanlış anlamayın burda amacım kesinlikle reklam yapmak falan diil .deli gibi bu konuyu araştırıyorum ama bi türlü bi karara varamadım ve aklımda önemli sorular kaldı.
bide ben kesinlikle bu iki model arasında da kalmak istemiyorum eğer bildiğiniz daha ii fan modelleri varsa ve bunları benimle paylaşırsanız çok sevinirim .
şimdiden herşey için çok teşşekür ederim[hline]
Mesaj tarihi:
abi biglisayarda brute force bişi yapmayacaksan gerek yok bu kadar kasmana.:) [hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
and so do the angels because of His Awe.

[Bu mesaj Ra_d tarafından 19 July 2003 19:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bak simdi eger overclock yapmiycaksan demiyorum, voltaji arttirmiycaksan hicbir turlu fana IHTIYACIN YOK

hele hele arctic silver a hic gerek yok, ama eger biraz biseyler veririm diyosan xdream hacv81 iyidir, 20$ vermem diyosan athlonun kendi fani seni fazlasiyla idare eder

islemcin 70$ load bile olsa senin psikoojik sikilman haricinda islemci omrunde kisalma olmadan rahat rahat kullanirsin dutc kodlu athlonlarin [en dusuk yanma sicakliklar] die erime sicakligi 90c dir o bile hicbisey olmaz[hline]
Mesaj tarihi:
bende de amd 2400 var içinde gelen falnla coolmaster galiba şu an 3487 rpm de dönüpo ve cpu nun sıcaklığı çok yüklendiğim zaman 53 ü geçmio yüklenmessem 49 civarlarında dolaşio[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
Mesaj tarihi:
bak benim islemcin barton 2500

220 [eya 225] bus x11 veya 10.5 da calistiriyorum islemci olarak denk geldigi hiz 3700+ civari ve xdream se [tamamen bakir] + coolermaster aero 7 fan load da 60c yi buluyo ama kuzey koprusu, ekran kartini, hdd fanini ve kasa fanlarinin hepsini cikarttim zaten aero 15db falan hdd nin tikirtisini duyuyorum butun fanlarini kapat sogutmanin bir onemi yok anakartin 40 i islemcin 70 i gecmedigi surece hicbirsey olmaz omrude kisalmaz

ayrica arctic silver dogru duzgun suremezsen islemci sicakligini arttiriyor bile bence cok manyagi isen bir xdream al 20$ a altini once 50 sonra 200 le zimparala [bakir cikacak ayna gibi] sonra en dusuk devirde calistir, termal macun yerine kursun kalemle cizersin, kursun kalemin materyali as3 den daha iyi bir iletici[hline]
Mesaj tarihi:
bide bartonlar mı 64 bitlik işlemciler oluo bi ara öyle bişiler duymuştum amd 'nin 64 bitlik işlemcisi çıkacak die[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
Mesaj tarihi:
Senko bende de 2400+ ve coolermaster fan var. Tek farkı bendeki 4500 küsürlerde dönüo. Üstünde gelen deil galiba. Ben unutmuştum kontrol etmeyi, box demiştim cpu'ya oem vermişler. Sonradan gidip parasız almıştım coolermaster'i. UD Agent yüklü ise o CPU'yu %100 kullandığı için sıcaklık 58-59'larda gezio bende. O programı kapattığın an 5 dk içinde 49'a düşüo.

Bi kere 60-61'i gördüm ondada hava nemli ve çok sıcaktı. 35-36 derece falandı hava.

Onun dışında sorun olmuo. Zaten ASUS anakartlarda COP var ayarlarım 75'i geçerse otomatik kapatacak hehehe.

Bu arada benimde kasanın içine üfleyen bir fan daha olmam lazm. Power supply'deki fan ile onun hemen altındaki fan dışarıya üflüo. Cpu'nun fanı'da heatsink'e estirio. E içeriye veren bi fan da aldımmı kasayı kapatabilirim ehehhe.
Çünkü şu an kapatınca ısı artıo.[hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 20 July 2003 19:55 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...