Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çakılma sorunu

Hakiki_Portnoy

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayarımda (genelde yüksek grafikli oyunlarda) meydana gelen bir çakılma sorunu var.Ama çok tiksinç bir olay.
Öncelikle bilgisayarın özelliklerini sayayım:

Intel Motherboard
Intel P-4 1.6Ghz
128(133Mhz)+128(133Mhz)+64(non-speed) = 320 MB SD RAM
GeForce 4 MX440 64 MB(v78.01 driver ile)
WinFast 4X ses kartı

falan felan.
Şimdi bu bilgisayardaki sorunu ben anlamadım.Ekran kartımın driverları son model.Herşey yerinde gözüküyor ama mesela Warcraft FT oynuyorum,önce grafikler birbirine geçiyor.Aynı atari oynarken oyunun ortasında kaseti Eject etmiş gibi oluyor sesler ve görüntü."fayt" dicek ya mesela "fa fa fa fa" diyo kalıyo.Bi kaç saniye sonra da bilgisayar kendine reset atıyor.Üstüste 2 campaign bölümü bitiremedim daha.
Bu model ekran kartlarında fan yok.Ama fan alsam sorunumu çözer mi diye de düşünüyorum.Çünkü bikaç belirti ekran kartının fazla ısındığı yönünde.Öte yandan,çok ilginç bir olaydır ama denemek için normalde XP kullandığım bu bilgisayara bi de 98 yükledim.Warcraft'ı açtığımda oyun kesinlikle göçmedi.Bilgisayar kendine restart atmadı.Ozaman düşünüyorum,ekran kartı ısınıyosa W98 de de ısınır.RAM mi yetersizdir nedir?(non speed diğer RAM lerle çakışmıyo,onu çıkarıp da denedim.gene çakıldı.).Sırf bazı oyunları oynamak için W98 de yüklemek istemiyorum alete.Açılışta soruyo falan ayar ediyo adamı.
Bu olayı daha önce yaşamış,bilen birisi beni aydınlatırsa aydınger kağıdı gibi pırıl pırıl olurum.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...