Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 hm path'i yanlış yazmışım. /etc/X11/xorg.conf imiş ... bir satır eklemiştim oraya. o yüzden şu anda x server başlamıyor. vi /etc/X11/xorg.conf şeklinde editlemeyi denedim ama her seferinde boş bir döküman geliyor önüme. nasıl yapabilirim konsoldan bu işi ? edit : Tamam Angelfire'ı yakalayıp bu sorunu düzelttim. Ama kaçtı şimdi. Diğeri hala duruo :p[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... [Bu mesaj Zopik tarafından 12 Ağustos 2005 15:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 birde x'e geçmeden konsolda yukarı kayan yazıları okumanın bir yolu var mı ? ya da help i görüntülerken nasıl sayfa sayfa görüntüleyebilirim ?[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 /etc/X11/xorg.conf [code=php] # /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file) # # This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using # values from the debconf database. # # Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page. # (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.) # # This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only* # if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg # package. # # If you have edited this file but would like it to be automatically updated # again, run the following commands: # # cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.custom # sudo sh -c 'md5sum /etc/X11/xorg.conf >/var/lib/xfree86/xorg.conf.md5sum' # sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg Section "Files" FontPath "unix/:7100" # local font server # if the local font server has problems, we can fall back on these FontPath "/usr/lib/X11/fonts/misc" FontPath "/usr/lib/X11/fonts/cyrillic" FontPath "/usr/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled" FontPath "/usr/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled" FontPath "/usr/lib/X11/fonts/Type1" FontPath "/usr/lib/X11/fonts/CID" FontPath "/usr/lib/X11/fonts/100dpi" FontPath "/usr/lib/X11/fonts/75dpi" # paths to defoma fonts FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType" FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/CID" EndSection Section "Module" Load "bitmap" Load "dbe" Load "ddc" Load "dri" Load "extmod" Load "freetype" Load "glx" Load "int10" Load "record" Load "type1" Load "vbe" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Generic Keyboard" Driver "keyboard" Option "CoreKeyboard" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "tr" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Configured Mouse" Driver "mouse" Option "CorePointer" Option "Device" "/dev/input/mice" Option "Protocol" "ImPS/2" Option "Emulate3Buttons" "true" Option "ZAxisMapping" "4 5" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Synaptics Touchpad" Driver "synaptics" Option "SendCoreEvents" "true" Option "Device" "/dev/psaux" Option "Protocol" "auto-dev" Option "HorizScrollDelta" "0" EndSection Section "Device" Identifier "Intel Corporation Intel Default Card" Driver "i810" BusID "PCI:0:2:0" EndSection Section "Monitor" Identifier "Generic Monitor" Option "DPMS" Modeline "1280x800@60" 83.91 1280 1312 1624 1656 800 816 824 841 EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Device "Intel Corporation Intel Default Card" Monitor "Generic Monitor" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Depth 1 Modes "1280x800" EndSubSection SubSection "Display" Depth 4 Modes "1280x800" EndSubSection SubSection "Display" Depth 8 Modes "1280x800" EndSubSection SubSection "Display" Depth 15 Modes "1280x800" EndSubSection SubSection "Display" Depth 16 Modes "1280x800" EndSubSection SubSection "Display" Depth 24 Modes "1280x800" EndSubSection EndSection Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen "Default Screen" InputDevice "Generic Keyboard" InputDevice "Configured Mouse" InputDevice "Synaptics Touchpad" EndSection Section "DRI" Mode 0666 EndSection [/code][signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg ile yeniden yapılandırmayı dene olmadı elle ekleyebilirsin çözünürlükleri benim acil yemeğe gitmem gerekiyor bakarım akşama tekrar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 bu arada, ubuntu'da browser'larda ve nautilus'ta mouse'un forward/back tuslarini kullanmak icin yapmaniz gerekenleri yaziyorum, eminim isine yarayan birileri cikar. 1) once sudo apt-get install imwheel ile imwheel kuruyoruz. 2) (root olmak lazim) sonra /etc/X11/xorg.conf dosyasinda mouse'la ingili bolumu biraz degistiriyoruz. said: Section "InputDevice" Identifier "Configured Mouse" Driver "mouse" Option "CorePointer" Option "Device" "/dev/input/mice" Option "Protocol" "ImPS/2" Option "Emulate3Buttons" "true" Option "ZAxisMapping" "4 5" EndSection diyen yeri said: Section "InputDevice" Identifier "Configured Mouse" Driver "mouse" Option "CorePointer" Option "Device" "/dev/input/mice" Option "Protocol" "ExplorerPS/2" Option "ZAxisMapping" "6 7" Option "Buttons" "7" EndSection olarak degistiriyoruz. 3) (root olmak lazim) daha sonra /etc/X11/imwheel/imwheelrc dosyasinin sonuna said: ".*" None, Up, Alt_L|Left None, Down, Alt_L|Right "(null)" None, Up, Alt_L|Left None, Down, Alt_L|Right aynen bunu ekliyoruz. 4) (user'ken yapmakta yarar var) vi ~/.mouse komutu ile home'umuza .mouse isimli hidden bir dosya koyuyoruz. icine aynen sunu yaziyoruz: said: #!/bin/sh exec xmodmap -e "pointer = 1 2 3 6 7 4 5" & exec imwheel -k -b "67" & exec $REALSTARTUP xserver her basladiginda imwheel baslatmaya yarayacak zarif bi shell script. 5) chmod +x .mouse komutu ile bu dosyayi executable yapiyoruz. sonra: gnome'da: system - preferences - sessions - startup programs'e bu .mouse dosyasini koyarak gnome acildiginda bu dosyanin execute edilmesini sagliyoruz. kde'de: ~/.kde/Autostart/ diye bi klasor olcak, bu dosyanin bi kopyasini veya linkini oraya koymaniz yeterli olcaktir.. 6) ctrl+alt+backspace ile xserver'i restart edin ve forward/back calissin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 ubuntu altından aynı masaüstü bilgisayarımın paylaşılmış klasörlerine nasıl ulaşabilirim ? diğer bilgisayardaki işletim sistemi xp-sp2[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 samba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 kurulu olup olmadığını nasıl anlarım ? kurulu ise nasıl başlatırım? kurulu değilse nasıl kurarım ?[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 hoca nasıl kurarım diye sormadın dimi :) yok eğer gerçekten sorduysan bu apt-get i yazanların mezarlarında rahat edemeyecekleri anlamına geliyo ama kurulu olması lazım yönetim bölümünde bakarsan olması lazım synaptic e bi göz at derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 eheh tamam tamam[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 abuk bi durum var.. ben root olarak xserver baslatmak istiyorum, izin vermiyo. adam gibi xserver'i kapatip failsafe terminal acip rootken startx ile yapim bari dedim, simdi de failsafe diyince xserver'i kapamadan onume bi konsol getiriyo. printerin driverini yukleyebilmem icin bi shell script calistirmam gerek ve shell scriptin calismasi icin de xserver'in root privilage'larinin olmasi gerek. ben bunu nasil yaparim? sacma geldi root olarak acmama izin vermemesi. linux lan bu, isletim sistemi bizi kullanmasin biz onu kullanalim diye windozu biraktik simdi gene 'izin vermeme' olaylari basladi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 normal kullanıcınla gir user ayarları var ordan kendi privlerini ayarla sonra bütün kullanıcıları göster de root u seç özelliklerden şifreyi değiştir rootlada login olabilirsin artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 gdmsetup'tan hallettim. siradaki problem: printer argh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 oh, o da halloldu. username/password istiyodu ve lppasswd ile verdiğim password'ü kabul etmiyodu, cups.conf'la oynadım oldu. ayrıntılı olarak ne yaptığımı yazıcam, ilerde kendime bile gerekebilir sonuçta.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 mayferle daha önce düşünüştük de olmadı... bu tür linuxta yaşayıp hallettiğimiz sorunları ayrıntılı bir şekilde yazsak, mesela bu en son printer sorunu gibi. arşivlesek yavaştan. daha sonra belki paticik üzerinden belkide ayrı bir sitede bunları sergilesek. başka userlarda ekler mekler. hoş bişi olur... asıl amaç türkçe olması. ingilizce herşeyin cevabı var nette. onları türkçeye çevirsek. bir türkçe linux destek sayfası yok bildiğim kadarıyla[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 var türkçe güzel sayfalarda zopik mayfer fln hepsine verdim türkçe linkleri[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 ehehe eminimki vardır ama. bilmem, kendi arşivimizi oluşturmakta ayrı bi keyif olurdu. mayferin bilgisayarın webserverından yaparız... zopik sen ben bide isteyen bikaç arkadaş[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 çok var türkçe linux sayfaları. vakti zamanında ben de sizler gibi lan dökümante edeyim bunları gazıyla oturup sayfalarca dökümanlar yazdık, siteler yaptık, v.s v.s. elimize ne geçti ? bir kaç kişi linux nedir ne değildir ince detayına kadar öğrendik, ama insanların eline ne geçti ? hiçbişey. Çünkü yurdum insanı döküman o-ku-maz. Okuyan power user kullanıcısı %5 falan. Şaka gibi yani. Gel gelelim, hazırlayın elbette, hiç kırılmasın şevkiniz. Çünkü hiç kimseye yaramasa da size yarayacak. Hele ki ilerde bazılarınız sistem yöneticisi olmak falan istiyorsa, dökümantasyon ciddi bir artıdır bu tür konularda.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Benim de sorularım olucaktı.Kendi bilgisayarımın hdd de yer kalmadığı icin halamın bilgisayarına bilmeden aldığı dergiden cıkan Mandrake 10.0 kurdum(başka kaynaklardan sorunlku olduğunu duymuştum daha önceden iso olarak cekip cdlemiştim ama üşendim evden almaya).Daha sonra muas tanıtılamadı, ertesi gün gelip tanıtcaktım bu sefer de root pass i unuttum.Neyse bi daha kurdum tanıttım ama Kde acılmıyodu sapıttım.Şimdi eve kurucam bi sorum olacak Adsl modem driverları ücretli mi acaba?Bi de root passi unutunca napcam[signature][hline]Lütfen domain name almam destek olun:http://mysolarpower.tk Pati Ebook Unofficial geliyo Huun demiş ki: ilk basta sumeliler misirlilar icin pramitleri yapan taseron uzaylilalarla anlasmisti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 boot loader yüklümü ? yüklü ise hangisi yüklü?[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 arkadaşım ne olursun mandrake kurma :) adsl driver larda birtek eğer sadece windriver ı bulunan usb modemlere sahipsen sorun çıkar onlarında düzeltme yöntemleri var ama hiç ihtiyacım olmamıştı. eğer ubuntu debian slackware gibi sistemleri kurarsan ( slackware zor olabilir ama) debian ve ubuntuda driver sorunların çok daha az olacak emin olabilirsin gel beni dinle yazının başında olan ubuntu linkinden ubuntuyu çek ve kur[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 mandriva* kurmayın!!!! FC4 çıktı bak mis gibi.... *artık dilimiz alışsın, mandrake & connectiva birleşti. şu dökümantasyon konusunda: sharkye katılıorum. zaten 10 kişiye ulaşsak yeter, ben bu işi yapiim dediimde amacım misyonerlik diil keyif di. hakkaten keyif verio bana öle bi dökümantasyon yapmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 iki tane hdd var primaryde xp kurulu diğerinde ubuntu ubuntu kurulken gmp olması lazım (lilo kurulumundan önceki) yapılamadı ve bu nedenle başlarken hangi sistemi seçeceğim isormuyor nasıl bunu geçebilirim xp de de zaten linuxun partitionını görmüyor :) xp boot.ini ye eklesem olmaz heralde ne de olsa görmüyor ikinci sorunum zoom 5510 usb modemim var ve görmüyor xpden yazıyorum bunu çözümünü burdan buldum eğer yapamazsam yardım ihtiyacım olcak gibi :) yani tam bi problem deil bir de bendeki diğer partitionları görmüyor yada ne bilim dosya yönetim sistemini tam çözemedim eski linklere baktım ordan da doyuru birşeyler göremedim bakalım şimdi share ettim bi partitionı birinde de fat32 var reset atip linuxa geçip deniycem kısaca zahmet olmazsa tam detaylı bi dosya yönetim yazısı linki var mı? yada özet geçebilecek birisi. c, d, e, f geçmek istiyorum ama orda bambaşka şeyler yazıyor apışıp kalıyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 işte o zoomm 5510 usb olanı direk söylediğim windriver dan başka driver ı olmayan modem kendileri işin zor o konuda malesef bi bilgim yok o konuda ama diğer bahsettiğin grub işini her hangi bir live cd ile sistemi başlatıp grub.conf u editlemen yeterli olacak diğer partitionları gormen içinde mount etmen gerekli fstab ın içinede ayarlıyabilirsin hangi partitionları görmek istediğini ntfs leri görebilirsin ( yazma desteğide var ama kurulumu uğraştırablir) fat zaten hem okuma hem yazma desteği ile açılıyor örnek olarak şunu bir dene sudo mkdir mntwin sudo mount devhda1 mntwin tabi burda senin bilgisayarındakine göre değişebilir hda 1 yazılı olan yer birde slash ler ters olucak şu an laptopda bulamadım ters slash i [Bu mesaj Angelfire tarafından 16 Ağustos 2005 00:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 oldu gibi saol valla şu kernel olayına daha noobi olarak girmeye çalışmam zor gibi sabah deniycem net için xpye geç bootu değiştir kasış :) ters slash için alt+47 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar