Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux her konu

Angelfire

Öne çıkan mesajlar

hm path'i yanlış yazmışım. /etc/X11/xorg.conf imiş ...

bir satır eklemiştim oraya. o yüzden şu anda x server başlamıyor. vi /etc/X11/xorg.conf şeklinde editlemeyi denedim ama her seferinde boş bir döküman geliyor önüme. nasıl yapabilirim konsoldan bu işi ?

edit : Tamam Angelfire'ı yakalayıp bu sorunu düzelttim. Ama kaçtı şimdi. Diğeri hala duruo :p[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...

[Bu mesaj Zopik tarafından 12 Ağustos 2005 15:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

/etc/X11/xorg.conf
[code=php]
# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page.
# (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following commands:
#
# cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.custom
# sudo sh -c 'md5sum /etc/X11/xorg.conf >/var/lib/xfree86/xorg.conf.md5sum'
# sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

Section "Files"
FontPath "unix/:7100" # local font server
# if the local font server has problems, we can fall back on these
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/misc"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/cyrillic"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/Type1"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/CID"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/100dpi"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/75dpi"
# paths to defoma fonts
FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/CID"
EndSection

Section "Module"
Load "bitmap"
Load "dbe"
Load "ddc"
Load "dri"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "record"
Load "type1"
Load "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "keyboard"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "tr"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "Emulate3Buttons" "true"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection
Section "InputDevice"
Identifier "Synaptics Touchpad"
Driver "synaptics"
Option "SendCoreEvents" "true"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Protocol" "auto-dev"
Option "HorizScrollDelta" "0"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Intel Corporation Intel Default Card"
Driver "i810"
BusID "PCI:0:2:0"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Generic Monitor"
Option "DPMS"
Modeline "1280x800@60" 83.91 1280 1312 1624 1656 800 816 824 841
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Intel Corporation Intel Default Card"
Monitor "Generic Monitor"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1280x800"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1280x800"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1280x800"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1280x800"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1280x800"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x800"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
InputDevice "Synaptics Touchpad"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection
[/code]
[signature][hline]ICQ#85889898
If you need a host, contact me.
ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon...

Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada, ubuntu'da browser'larda ve nautilus'ta mouse'un forward/back tuslarini kullanmak icin yapmaniz gerekenleri yaziyorum, eminim isine yarayan birileri cikar.

1) once sudo apt-get install imwheel ile imwheel kuruyoruz.
2) (root olmak lazim) sonra /etc/X11/xorg.conf dosyasinda mouse'la ingili bolumu biraz degistiriyoruz.

said:
Section "InputDevice"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "Emulate3Buttons" "true"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

diyen yeri

said:
Section "InputDevice"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option "ZAxisMapping" "6 7"
Option "Buttons" "7"
EndSection

olarak degistiriyoruz.

3) (root olmak lazim) daha sonra /etc/X11/imwheel/imwheelrc dosyasinin sonuna
said:
".*"
None, Up, Alt_L|Left
None, Down, Alt_L|Right

"(null)"
None, Up, Alt_L|Left
None, Down, Alt_L|Right

aynen bunu ekliyoruz.

4) (user'ken yapmakta yarar var) vi ~/.mouse komutu ile home'umuza .mouse isimli hidden bir dosya koyuyoruz. icine aynen sunu yaziyoruz:
said:
#!/bin/sh
exec xmodmap -e "pointer = 1 2 3 6 7 4 5" &
exec imwheel -k -b "67" &
exec $REALSTARTUP

xserver her basladiginda imwheel baslatmaya yarayacak zarif bi shell script.

5) chmod +x .mouse komutu ile bu dosyayi executable yapiyoruz. sonra:
gnome'da: system - preferences - sessions - startup programs'e bu .mouse dosyasini koyarak gnome acildiginda bu dosyanin execute edilmesini sagliyoruz.
kde'de: ~/.kde/Autostart/ diye bi klasor olcak, bu dosyanin bi kopyasini veya linkini oraya koymaniz yeterli olcaktir..

6) ctrl+alt+backspace ile xserver'i restart edin ve forward/back calissin.
Sosyal ağlarda paylaş

abuk bi durum var.. ben root olarak xserver baslatmak istiyorum, izin vermiyo. adam gibi xserver'i kapatip failsafe terminal acip rootken startx ile yapim bari dedim, simdi de failsafe diyince xserver'i kapamadan onume bi konsol getiriyo.

printerin driverini yukleyebilmem icin bi shell script calistirmam gerek ve shell scriptin calismasi icin de xserver'in root privilage'larinin olmasi gerek. ben bunu nasil yaparim?

sacma geldi root olarak acmama izin vermemesi. linux lan bu, isletim sistemi bizi kullanmasin biz onu kullanalim diye windozu biraktik simdi gene 'izin vermeme' olaylari basladi.
Sosyal ağlarda paylaş

mayferle daha önce düşünüştük de olmadı... bu tür linuxta yaşayıp hallettiğimiz sorunları ayrıntılı bir şekilde yazsak, mesela bu en son printer sorunu gibi. arşivlesek yavaştan. daha sonra belki paticik üzerinden belkide ayrı bir sitede bunları sergilesek. başka userlarda ekler mekler. hoş bişi olur...
asıl amaç türkçe olması. ingilizce herşeyin cevabı var nette. onları türkçeye çevirsek. bir türkçe linux destek sayfası yok bildiğim kadarıyla[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....
Sosyal ağlarda paylaş

var türkçe güzel sayfalarda
zopik mayfer
fln hepsine verdim türkçe linkleri[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber...
Sosyal ağlarda paylaş

çok var türkçe linux sayfaları. vakti zamanında ben de sizler gibi lan dökümante edeyim bunları gazıyla oturup sayfalarca dökümanlar yazdık, siteler yaptık, v.s v.s.

elimize ne geçti ? bir kaç kişi linux nedir ne değildir ince detayına kadar öğrendik, ama insanların eline ne geçti ? hiçbişey. Çünkü yurdum insanı döküman o-ku-maz. Okuyan power user kullanıcısı %5 falan. Şaka gibi yani.

Gel gelelim, hazırlayın elbette, hiç kırılmasın şevkiniz. Çünkü hiç kimseye yaramasa da size yarayacak. Hele ki ilerde bazılarınız sistem yöneticisi olmak falan istiyorsa, dökümantasyon ciddi bir artıdır bu tür konularda.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de sorularım olucaktı.Kendi bilgisayarımın hdd de yer kalmadığı icin halamın bilgisayarına bilmeden aldığı dergiden cıkan Mandrake 10.0 kurdum(başka kaynaklardan sorunlku olduğunu duymuştum daha önceden iso olarak cekip cdlemiştim ama üşendim evden almaya).Daha sonra muas tanıtılamadı, ertesi gün gelip tanıtcaktım bu sefer de root pass i unuttum.Neyse bi daha kurdum tanıttım ama Kde acılmıyodu sapıttım.Şimdi eve kurucam bi sorum olacak Adsl modem driverları ücretli mi acaba?Bi de root passi unutunca napcam[signature][hline]Lütfen domain name almam destek olun:http://mysolarpower.tk
Pati Ebook Unofficial geliyo

Huun demiş ki:
ilk basta sumeliler misirlilar icin pramitleri yapan taseron uzaylilalarla anlasmisti
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım ne olursun mandrake kurma :)
adsl driver larda birtek eğer sadece windriver ı bulunan usb modemlere sahipsen sorun çıkar onlarında düzeltme yöntemleri var ama hiç ihtiyacım olmamıştı.
eğer ubuntu debian slackware gibi sistemleri kurarsan ( slackware zor olabilir ama) debian ve ubuntuda driver sorunların çok daha az olacak emin olabilirsin
gel beni dinle yazının başında olan ubuntu linkinden ubuntuyu çek ve kur[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber...
Sosyal ağlarda paylaş

mandriva* kurmayın!!!! FC4 çıktı bak mis gibi....

*artık dilimiz alışsın, mandrake & connectiva birleşti.

şu dökümantasyon konusunda: sharkye katılıorum. zaten 10 kişiye ulaşsak yeter, ben bu işi yapiim dediimde amacım misyonerlik diil keyif di. hakkaten keyif verio bana öle bi dökümantasyon yapmak.
Sosyal ağlarda paylaş

iki tane hdd var primaryde xp kurulu diğerinde ubuntu ubuntu kurulken gmp olması lazım (lilo kurulumundan önceki) yapılamadı ve bu nedenle başlarken hangi sistemi seçeceğim isormuyor nasıl bunu geçebilirim

xp de de zaten linuxun partitionını görmüyor :) xp boot.ini ye eklesem olmaz heralde ne de olsa görmüyor

ikinci sorunum zoom 5510 usb modemim var ve görmüyor xpden yazıyorum bunu çözümünü burdan buldum eğer yapamazsam yardım ihtiyacım olcak gibi :) yani tam bi problem deil

bir de bendeki diğer partitionları görmüyor yada ne bilim dosya yönetim sistemini tam çözemedim eski linklere baktım ordan da doyuru birşeyler göremedim bakalım şimdi share ettim bi partitionı birinde de fat32 var reset atip linuxa geçip deniycem

kısaca zahmet olmazsa tam detaylı bi dosya yönetim yazısı linki var mı? yada özet geçebilecek birisi. c, d, e, f geçmek istiyorum ama orda bambaşka şeyler yazıyor apışıp kalıyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

işte o zoomm 5510 usb olanı
direk söylediğim windriver dan başka driver ı olmayan modem kendileri işin zor o konuda malesef bi bilgim yok o konuda
ama diğer bahsettiğin grub işini
her hangi bir live cd ile sistemi başlatıp grub.conf u editlemen yeterli olacak
diğer partitionları gormen içinde mount etmen gerekli
fstab ın içinede ayarlıyabilirsin hangi partitionları görmek istediğini
ntfs leri görebilirsin ( yazma desteğide var ama kurulumu uğraştırablir) fat zaten hem okuma hem yazma desteği ile açılıyor
örnek olarak şunu bir dene
sudo mkdir mntwin
sudo mount devhda1 mntwin
tabi burda senin bilgisayarındakine göre değişebilir hda 1 yazılı olan yer
birde slash ler ters olucak şu an laptopda bulamadım ters slash i

[Bu mesaj Angelfire tarafından 16 Ağustos 2005 00:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...