Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux her konu

Angelfire

Öne çıkan mesajlar

said:
sharky, 08 Ağustos 2005 15:06 tarihinde demiş ki:
gün gelecek ve herkes slackware ci olacak. Sonra da gelip "lan sharky ne haklıymışsın" diyeceksiniz.
hastasın : p eheh misyonerler bile bu kadar çalışmadı zamanında eminim : ))[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Sosyal ağlarda paylaş

abi ağlatıcaksınız beni yazıyı okumadınız mı verdim linkleri
sadece ilk cd yi indirmen yeterli kalanını swareti indirip halledebilrsin[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zopik, 07 Ağustos 2005 21:40 tarihinde demiş ki:
Hm peki ilk soru benden o zaman : )

Yarın dizüstü bilgisayarım geliyor. ahanda bu Bu aletle beraber orjinal xp verilmiyor. Üzerinde mandrake kurulu olarak geliyor. Bunca senedir de meraklıyım ama teknik yetersizliklerden dolayı kurup çalışma şansım olmuyordu bir türlü. Hazır bu alet bu şekilde kurulu gelirken oturup linux ile başlayayım.

En son mandrake 9 kurmuştum sanırım. Diğer sürümlere nazaran daha kolay gelmişti. Şimdi sorayım hikaye kısmından sonra : )

Şöyle sıkı sıkıya bir Linux kullanıcısı olmak için (slackware kadar kasmasın mesela. sharky'de yok ortalarda soracak adam olsun : p ) mandrake yeterli mi dersiniz ? Yok değilse nasıl bir dağıtım tavsiye ediyorsunuz ? Stabilitesi ve uzun süre yaptığım hataları tolere edebilecek bir sistem istiyorum yazıcam ama vindoz mu lan diye kızarsınız diye korkmaktayım :-)

Laptop'da debian'dan şaşma derim..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv**********
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 08 Ağustos 2005 15:06 tarihinde demiş ki:
gün gelecek ve herkes slackware ci olacak. Sonra da gelip "lan sharky ne haklıymışsın" diyeceksiniz.

Geç bunları, anam babam, geç
Geç bunları bir kalem
Bilirim ben yaptığımı.

(orhan veli :) ) [signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv**********

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 09 Ağustos 2005 04:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ubuntu kurdum.
guzel hakkaten. ama onemli bi problem var.
ne kadar apt-get update yapsam da, ne kadar internette yazilan bir kac seyi denemis olsam da, herhangi bir seyi apt-get ile install etmeye kalktigimda

said:
root@loj08033:/etc/X11 # apt-get install kubuntu-desktop
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
E: Couldn't find package kubuntu-desktop

burdaki "E: Couldn't find package" hatasini veriyor.
biraz google yaptim, ayni durumda olan baskalari da var. cozum bulamadim ama.

(intel x86 makinaya intel x86 ubuntu kurdum. v5.04)
Sosyal ağlarda paylaş

kubuntu-desktop'u ornek olarak yazdim oraya.
elimde ubuntu cd'si vardi ondan ubuntu kurdum, ve gnome'dan memnunum da.. neyse konu o degil..

elli tane program denedim, mplayer, xmms, imwheel gibi populer programlar hem de. hic biri olmadi. http://packages.ubuntu.com/'da bulduklarim falan da yok yani. ne update, ne install, apt-get ile ilgili hic bir sey calismiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

apt-get update çalışıyormu ?
apt get in serverlarıyla oynama yapmış olabilirmisin ?
ki yapmanda gerekicek zaten m player gibi programlar için
ayrıca m playerdansa xine yada xine tabanlı totem kullanmanı önericem[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber...
Sosyal ağlarda paylaş

humm
şimcik bu ubuntu da ekran kartımı tam özellikleriyle kullanamıyorum. ekran kartımı config edebileceğim yeride bulamadım ve ses kartımda çalışmıyor. nasıl olcak bu iş : )[signature][hline]ICQ#85889898
If you need a host, contact me.
ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon...

Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
Sosyal ağlarda paylaş

ses tercihlerini iyi bi kurcala belki kısık fln kalmıştır driverları değiştirmeyi dene alsa configden
ekran kartın içinde
dpkg-reconfigure x-window-xfree86
tm özellik ne demek onu anlamadım ?[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber...
Sosyal ağlarda paylaş

tam özellik dediğim max. çözünürlüğü kullanamıyorum. 1280x800 olması lazım ama çözünürlük değiştir dediğimde sadece 1024x768x60hz görünüyor. x11.conf içinde tanımlı çeşitli seçenekler var ama onların hiç biri listede yer almıyor. hatta o dosya içinde 1024x768 dahi yok. hepsi 1280x800 olarak geçiyor.

root@zpnd:/ # dpkg-reconfigure x-window-xfree86
Package `x-window-xfree86' is not installed and no info is available.
Use dpkg --info (= dpkg-deb --info) to examine archive files,
and dpkg --contents (= dpkg-deb --contents) to list their contents.
/usr/sbin/dpkg-reconfigure: x-window-xfree86 is not installed[signature][hline]ICQ#85889898
If you need a host, contact me.
ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon...

Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...