Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 said: sharky, 08 Ağustos 2005 15:06 tarihinde demiş ki: gün gelecek ve herkes slackware ci olacak. Sonra da gelip "lan sharky ne haklıymışsın" diyeceksiniz. hastasın : p eheh misyonerler bile bu kadar çalışmadı zamanında eminim : ))[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 yeni misyoner Angelfire artık. Ben ona devrediyorum görevimi :)[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 büyüksün usta[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 onca aydır sharky yeter bea derdim. bi anda, nedensiz yere ikna oldum. kaç cd? biyerden buliim. fedorayı silip dn kısa zamanda slackware yüklicem... hadi hayırlısı.[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 abi ağlatıcaksınız beni yazıyı okumadınız mı verdim linkleri sadece ilk cd yi indirmen yeterli kalanını swareti indirip halledebilrsin[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 bence gun gelecek, sharky slackware'i kendi tercihleri nedeniyle begendigini anlayacak ve baska insanlarla ayni tercihlere sahip olmadigini anlayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 said: Zopik, 07 Ağustos 2005 21:40 tarihinde demiş ki: Hm peki ilk soru benden o zaman : ) Yarın dizüstü bilgisayarım geliyor. ahanda bu Bu aletle beraber orjinal xp verilmiyor. Üzerinde mandrake kurulu olarak geliyor. Bunca senedir de meraklıyım ama teknik yetersizliklerden dolayı kurup çalışma şansım olmuyordu bir türlü. Hazır bu alet bu şekilde kurulu gelirken oturup linux ile başlayayım. En son mandrake 9 kurmuştum sanırım. Diğer sürümlere nazaran daha kolay gelmişti. Şimdi sorayım hikaye kısmından sonra : ) Şöyle sıkı sıkıya bir Linux kullanıcısı olmak için (slackware kadar kasmasın mesela. sharky'de yok ortalarda soracak adam olsun : p ) mandrake yeterli mi dersiniz ? Yok değilse nasıl bir dağıtım tavsiye ediyorsunuz ? Stabilitesi ve uzun süre yaptığım hataları tolere edebilecek bir sistem istiyorum yazıcam ama vindoz mu lan diye kızarsınız diye korkmaktayım :-) Laptop'da debian'dan şaşma derim..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv********** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 said: sharky, 08 Ağustos 2005 15:06 tarihinde demiş ki: gün gelecek ve herkes slackware ci olacak. Sonra da gelip "lan sharky ne haklıymışsın" diyeceksiniz. Geç bunları, anam babam, geç Geç bunları bir kalem Bilirim ben yaptığımı. (orhan veli :) ) [signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv********** [Bu mesaj MartinLGore tarafından 09 Ağustos 2005 04:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 xp üzerine ubuntu kurcam martin. hem sharky'de laf söyleyemez buna çünkü yerine tayin ettiği kişi tavsiye etti valla.. ehehe[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 valla üşenmediğim bir ara ayrıntılı ubuntu debian ve slackware kurulumu makalelerini yazacağım ama gece olamsı lazım gündüz ilham gelmio neyse bi dul alıp ortamlara akiyim ben :) anca ayıldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 ubuntu kurdum. guzel hakkaten. ama onemli bi problem var. ne kadar apt-get update yapsam da, ne kadar internette yazilan bir kac seyi denemis olsam da, herhangi bir seyi apt-get ile install etmeye kalktigimda said: root@loj08033:/etc/X11 # apt-get install kubuntu-desktop Reading package lists... Done Building dependency tree... Done E: Couldn't find package kubuntu-desktop burdaki "E: Couldn't find package" hatasini veriyor. biraz google yaptim, ayni durumda olan baskalari da var. cozum bulamadim ama. (intel x86 makinaya intel x86 ubuntu kurdum. v5.04) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 delirtecek, bi cozum de bulamiyorum hic bi yerde.. burda da bilen kimse yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 hemen bakıyorum arkadaşım muhtemelen o hatayı aradığın şey senin paket listelerinde yok gnome açıkken synaptic çalıştırmanı ve kde desktop u ordan aratıp yüklemeni öneririm ayrıca kde kulanıcaksanız kubuntu kurun diye bas bas bağrınmıştım ilk yazımda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 apt-get kdesktop komutunu dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 kubuntu-desktop'u ornek olarak yazdim oraya. elimde ubuntu cd'si vardi ondan ubuntu kurdum, ve gnome'dan memnunum da.. neyse konu o degil.. elli tane program denedim, mplayer, xmms, imwheel gibi populer programlar hem de. hic biri olmadi. http://packages.ubuntu.com/'da bulduklarim falan da yok yani. ne update, ne install, apt-get ile ilgili hic bir sey calismiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 senin makinadada hangi dağıtım olursa olsun, olabilecek en nadir problemler çıkıyor... allah sabır versin[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 peki mayfer sana özel yardım yapalım msn atıyorum özeline Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 apt-get update çalışıyormu ? apt get in serverlarıyla oynama yapmış olabilirmisin ? ki yapmanda gerekicek zaten m player gibi programlar için ayrıca m playerdansa xine yada xine tabanlı totem kullanmanı önericem[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 belli programlara alismisligim var, kurcalamayin iste =) hem mplayer-plugin'siz firefox olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 humm şimcik bu ubuntu da ekran kartımı tam özellikleriyle kullanamıyorum. ekran kartımı config edebileceğim yeride bulamadım ve ses kartımda çalışmıyor. nasıl olcak bu iş : )[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 ses tercihlerini iyi bi kurcala belki kısık fln kalmıştır driverları değiştirmeyi dene alsa configden ekran kartın içinde dpkg-reconfigure x-window-xfree86 tm özellik ne demek onu anlamadım ?[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 tam özellik dediğim max. çözünürlüğü kullanamıyorum. 1280x800 olması lazım ama çözünürlük değiştir dediğimde sadece 1024x768x60hz görünüyor. x11.conf içinde tanımlı çeşitli seçenekler var ama onların hiç biri listede yer almıyor. hatta o dosya içinde 1024x768 dahi yok. hepsi 1280x800 olarak geçiyor. root@zpnd:/ # dpkg-reconfigure x-window-xfree86 Package `x-window-xfree86' is not installed and no info is available. Use dpkg --info (= dpkg-deb --info) to examine archive files, and dpkg --contents (= dpkg-deb --contents) to list their contents. /usr/sbin/dpkg-reconfigure: x-window-xfree86 is not installed[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 dpkg-reconfigure xserver-xfree86 olucak o,bide XF86config `in icindeki Section "Screen" kisminin EndSection`a kadar olan yerini yazarmisin buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 hmm sende xfree86 veya x.org yokmu? x11.conf demisinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 ubuntu x.org kullanmiyor mu? bu arada angelfire saolsun apt-get problemi cozuldu, su an cok memnunum ubuntu'dan. apt-get fedora'daki yum'dan hakkaten cok daha basariliymis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar