Misafir Guest Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Türkiyenin 60larda başlattığı su kapasitesi ile ülkelerin talep ettikleri miktar arasındaki fark bölge ülkeleri arasında sınır aşan suların paylaşımındaki anlaşmazlığı yaratmaktadır.Fırat ve dicle sularının paylaşımı konusundaki yaşanan anlaşmazlık türkiyeyi 60lardan itibaren suriyenin uyguladığı suya karşı terör politikasıyla karşı karşıya bırakmıştır.60larda başlayan gap projesi gerginliği zirveye taşımıştır.Suriye pkk örgüt başı ve 40.000e varan teröristi barındırıp beslemiş ve eylemlerinde desteklemiştir *23 kasım 1989 da ankara rezevlerin doldurulması amacı ile su tutulacağını açıkladı yapılan bildiride 1987 protokolüne sadık kalınacağı belirtildiği halde suriye ve ırak olayı protesto etmiş arap dünyası türkiye karşıtı tavır almıştır. *içişleri bakanı ismet sezgin 1992de şam gezisinde:Türkiyenin güneydoğu anadolu bölgesinde 1985 yılından beri terörist falliyetlerde bulunan ve son zamanlarda eylemlerini şehirlere taşıyan 30.000den fazla ölüme sebep olan örgütün suriyeden yardım aldığını açıklamıştır.İçişleri bakanı ismet sezgin yaptığı açıklamalara kanıt olarak''Pkk liderinin şamda yaşadığını ve suriye gizli servisi tarafından korunduğunu,pkklıların üzerinden çıkan gizli kimlikleri,pkk nın şamda birçok defa toplantı ve miting düzenlediğini ve suriyenin SAM-7 füzeleriyle korunan bekaa vadisindeki örgüt kamp ve eğitim merkezinin varlığını,pkklılarla birlikte ölü ele geçirilen suriyelilerin resimlerini ve yakalanan 25 suriyelinin ifadelerini gösterebileceğini'' bildirmişştir....kaynak:ortadoğu ve türkiye(daha çok yazmk isterdim kusura bakmayın vakti yok)[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki: bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar