Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mitoloji...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
baaluo, 08 July 2003 03:30 tarihinde demiş ki:
baal nedir ne değildir ?
bi bakiyorum yunan mitinde birinini oğlu
bi bakiyorum misirda birinin kizi
nedir anlamadim bende
herkez kendi kafasına göre yorumlamış nedense webdeki sitelerde mitolojik olaylari

ben annesini iyi tanirim baalin[hline]
Mesaj tarihi:
harbi sorun ne ben onu anlamadım.....taktı millet topice.....
mitoloji ile ilgili hoşunuza giden konu,hikaye,soruları paylaşabileceğimiz bi topic..........
4 tane alt alta osman yazıyo ya bıkmadınızmı?
[hline]
Deliren Tavuskuşu 5 kişi yedi.........
Dellenenrüzgar

[Bu mesaj Fiercewind tarafından 10 July 2003 03:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Fiercewind, 08 July 2003 01:55 tarihinde demiş ki:
[b]1-)[b] Apollon a güneş verildi..hatta önünde göktaşı bağlı bir atarabasının olduğu söylenir

[b]2[b]başka.......hah mesela heer tanrının bi sembolü yada kullandığı bir aleti vardır
Athenanın kalkanı vardır
Zeus un yıldırım kılıcı
Poseidon un "Trident" denilen çatalımsı bir aleti
Spartanın bi gürz ü
Apollon un dediğim gibi ateş topu karavanı :)
[b]Hades in Cerberus u[b].......vs vs...

1-)Yorum yok...Önünde göktaşı bağlı atarabası? İlginç
2-)Cerberus bir canavardır, Hades'in sembolü görünmez kılan bir başlıktır hatta Hades görünmez demektir, bilginize sunulur.[hline]What the hell are you looking down here for?
Mesaj tarihi:
o apollonun arkasındaki gök taşı deyil güneştir yunanlılar apollonun atarabsıyla güneşi çektiğine sabahleyin güneşin doğmasını onun sağladığına inanırlardı yunanlı işte fazla birşey beklemeyeceksin :)

[Bu mesaj TheSilver tarafından 12 July 2003 19:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Fiercewind:

Yunan mitolojisinde belirli Tanrilarin hukum surdugu belirli donemler war. Soyleki bir tanri kusagini bir dahaki kusak sawaslarla alt edip yerine gecebiliyor. Zeus ve diger saydiklarin 3. kusak...

Dunyanin yaratilmasiyla gelen ilk kusak Uranos (Tanri) ve Gaia'nin (Tanrica) kusagi. O kusagi kafalayip sona erdirende Uranosoglu Kronos ikinci kusaktir, onun tanricasi Rhea. O donemde dogum kontrolu olmadigindan Kronos ondan sonra gelen kusaktan birileri kendisinin Uranos'a yaptigini yapmasin diye butun dogan cocuklarini yiyor (afiyet olsun!). Fakat Rhea Zeus'u Girit'e saklayarak kurtariyor. Zeus buyuyunce babasini ve onun tayfasini yenip bi yere hapsediyor. Kronosoglu Zeus iste boyle Olympostaki mekanina yerlesiyor. Zeus'un tanricasiysa Hera. Zeus'u da kafalayanlar oluyor (Athena, Apollon falan) ama yirtiyor bizimki... Sonra neler oluyor o kadarini bilimiyorum, benim Ilyada itibariyle bildigim bunlar.[hline]Day after day we will gratefully suffer for more
Predestined's our part
So we bleed in the name of god

Blind Guardian - Age of False Innocence
---
So please, a little respect. For I am Costanza. Lord of the Idiots! - George "Gammy" Costanza (Cantstandya)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
Mesaj tarihi:
said:
Asteroth, 11 July 2003 16:40 tarihinde demiş ki:
said:
1-)[b] Apollon a güneş verildi..hatta önünde göktaşı bağlı bir atarabasının olduğu söylenir

[b]2[b]başka.......hah mesela heer tanrının bi sembolü yada kullandığı bir aleti vardır
Athenanın kalkanı vardır
Zeus un yıldırım kılıcı
Spartanın bi gürz ü
Apollon un dediğim gibi ateş topu karavanı :)
[b]Hades in Cerberus u[b].......vs vs...

1-)Yorum yok...Önünde göktaşı bağlı atarabası? İlginç
2-)Cerberus bir canavardır, Hades'in sembolü görünmez kılan bir başlıktır hatta Hades görünmez demektir, bilginize sunulur.[hline]What the hell are you looking down here for?

1-)Yorum yok derken ne kastediyosun öyle bişeyin olmadığınımı?eğer öyleyse var resim fln bulabilirim istiyosan...ha eğer çok saçma diyosan dicek bişeyim yok
2-)e evet ben ne demişim,?birazdaha dikkatli okursan görüceksin ne dediğimi Cerberus hakkında...[hline][b]Eraq, 09 July 2003 17:56 tarihinde demiş ki:

ne baarıyon bonkıraşır :P
ah gözüm çıkmış :D
Dellenenrüzgar
Mesaj tarihi:
said:
HellHound, 13 July 2003 10:43 tarihinde demiş ki:
Fiercewind:

Yunan mitolojisinde belirli Tanrilarin hukum surdugu belirli donemler war. Soyleki bir tanri kusagini bir dahaki kusak sawaslarla alt edip yerine gecebiliyor. Zeus ve diger saydiklarin 3. kusak...

Dunyanin yaratilmasiyla gelen ilk kusak Uranos (Tanri) ve Gaia'nin (Tanrica) kusagi. O kusagi kafalayip sona erdirende Uranosoglu Kronos ikinci kusaktir, onun tanricasi Rhea. O donemde dogum kontrolu olmadigindan Kronos ondan sonra gelen kusaktan birileri kendisinin Uranos'a yaptigini yapmasin diye butun dogan cocuklarini yiyor (afiyet olsun!). Fakat Rhea Zeus'u Girit'e saklayarak kurtariyor. Zeus buyuyunce babasini ve onun tayfasini yenip bi yere hapsediyor. Kronosoglu Zeus iste boyle Olympostaki mekanina yerlesiyor. Zeus'un tanricasiysa Hera. Zeus'u da kafalayanlar oluyor (Athena, Apollon falan) ama yirtiyor bizimki... Sonra neler oluyor o kadarini bilimiyorum, benim Ilyada itibariyle bildigim bunlar.[hline]Day after day we will gratefully suffer for more
Predestined's our part
So we bleed in the name of god

Blind Guardian - Age of False Innocence
---
So please, a little respect. For I am Costanza. Lord of the Idiots! - George "Gammy" Costanza (Cantstandya)
to pull a homer: to succeed despite idiocy

titanlardan bahsediyosun zannedersem?
bu arada gökyüzünü tutan adamın adı Atlas tı dimi?[hline]Eraq, 09 July 2003 17:56 tarihinde demiş ki:
ne baarıyon bonkıraşır :P
ah gözüm çıkmış :D
Dellenenrüzgar
Mesaj tarihi:
horus hakkında bilgisi olan varmı?ben osiris ve isis in çocukları olduğunu bilyordum fakat geçen gün bi insanlık tarihi kitabı elime geçti.horusun annesinden bahsetmemiş artık isis dede horus la ilgili bişey söylememiş.meraka bak ya ehe
Mesaj tarihi:
Mısır mitolojisimi o banamı öyle gelmiyor değil?[hline]"Do not fear, my son! Awake the dragon inside
For he may guide you, being the worlds hidden eye
Through a dark time, when mankind is bleeding within
Oh little dreamer..."
Mesaj tarihi:
[b]başka.......hah mesela heer tanrının bi sembolü yada kullandığı bir aleti vardır[b]
Athenanın kalkanı vardır
Zeus un yıldırım kılıcı
Spartanın bi gürz ü
Apollon un dediğim gibi ateş topu karavanı
[b]Hades in Cerberus u.......[b]vs vs...

Burda kastettiğim Hades'in sembolünün Cerberus olmadığı görünmez kılan miğferi olduğudur. Dikkatli okursan anlarsın demişsin dikkatli okudum Cerberus ne bir alettir ne de -dediğim gibi- Hades'in sembolüdür

İkincisi, yani yorum yok dediğim senin anlatış tarzın, önüne göktaşı bağlı atarabası ilginç geliyo kulağa.Atarabasını atarabası yapan attır.Ama senin söylediğin -önüne göktaşı bağlı atarabasında- at yoktur.İlginç bir durum yani.[hline]What the hell are you looking down here for?
  • Yeni Oluştur...