Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Grup elemanlarının davulcuları grupları dışında tanıtması...

RedallHoor

Öne çıkan mesajlar

Anlamıyorum ben bu konuyu mesela şöyle söyliyeyim bir çok grup mesela duman ı örnek vereyim Redd i örnek vereyim..

Adamlar davulcularını grup içine katmıyor cliplerinde yok Redd in mesela ...

Ne iş anlamadım biz davulcular aşağı kesim adamlar oluyoruz sanırım..[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
Sosyal ağlarda paylaş

Müzik piyasası şova dönük hareket ettiğinden haliyle katmıyor. Onlar için gitaristlerin şarkı sırasında 2-3dk solo atması ya da vokalistin seyirciyle çılgın diyaloğa girmesi daha önemli. Dikkat ederseniz rock-metal konserleri dışında davul solosu atılmaz, çünkü o kitle bunu kaldırabilecek kapasitede değildir. Davulu sadece ritm unsuru olarak görüyordur (kendini davulcu sanan pek çok kişi gibi). Üzülecek bir durum yok. Müzikten anlayan herkes entrümanlara eşit derece yaklaşır.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Sosyal ağlarda paylaş

tamamen anlaşmaya dayalı olduğuna inanıyorum, bazı gruplar var bateristleriyle çıkıyolar bazı gruplar var bateristsiz gözüküyorlar ( tanıtımda ) grubu kuran üyelerin katılması için para verdiği bateristler böle oluo snrm. ama nitekim sürüyle grup var bateristiylede tanıtım yapan.[signature][hline]Selmion, 06 Temmuz 2005 16:37 tarihinde demiş ki:
arkadaşlar ben bi hata yaptım ve böhühü kötü film dl ettim...
Karsinizda Pipican,Fanus Hayati Yasayan octopus
[b]we are gods unwanted children
Sosyal ağlarda paylaş

said:
RedallHoor, 12 Eylül 2005 22:20 tarihinde demiş ki:
Anlamıyorum ben bu konuyu mesela şöyle söyliyeyim bir çok grup mesela duman ı örnek vereyim Redd i örnek vereyim..

Adamlar davulcularını grup içine katmıyor cliplerinde yok Redd in mesela ...

Ne iş anlamadım biz davulcular aşağı kesim adamlar oluyoruz sanırım..

Duman'ın davulcusu yok çünkü. O an için albüme kayıtlarla birlikte katılan kişi çalıyor diyeyim...

Redd olmasa da olur zaten...
Ha Duman'da olmasa olur...[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lexius, 12 Eylül 2005 23:07 tarihinde demiş ki:
davulcuya kız bile vermiolar :(
:( nası vermiolar istemeye gidince meslek ne davulcu, başka kapıya mı dediler.[signature][hline]Selmion, 06 Temmuz 2005 16:37 tarihinde demiş ki:
arkadaşlar ben bi hata yaptım ve böhühü kötü film dl ettim...
Karsinizda Pipican,Fanus Hayati Yasayan octopus
[b]we are gods unwanted children
Sosyal ağlarda paylaş

yok öyle diilde şöyle bi tepkiyle karşılaştım

kız: ee müzikle uğraşırmısın
ben : evet - davul çalıorum 4 yıldır
kız : hmm ne tarz çalıosun
ben : jazz ve black metal
kız : ıyyy çalcak başka bişi bulamadınmı
git gitar fln çal gitaristler daha karizmatik oluolar siz eziksiniz hihihihi
ben: allah belanı ...[signature][hline]Viva La SémiH

Sosyal ağlarda paylaş

John Henry Bonham suz bir led zeppelin olurmuydu ki olmadıda bence ölünce o kadar önemli bence davulcu.[signature][hline]Goooooooooogle hayatınızı bir tıklar değiştirin.
''Bu bir google reklamıdır''
Goooooooooogle aramadıklarınızda burada.
Goooooooooogle iyiki varsın.
Goooooooooogle reklama para isterüm
''Bu google a bir uyarıdır''

Sosyal ağlarda paylaş

Davulcular müzisyen değildir diyen arkadaşa burdan sövüyorum artık ne gelirse azıma .. bu konuda çok konuştum kimse anlıyamamış hassasiyetimi sırf post kasmak veya dötlük olsun die buraya bu mesajı atan insanada anca sövülür kusura bakmıcaksın...[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
Sosyal ağlarda paylaş

Davulcu neymiş be sen dan dun vur önündeki yuvarlaklara prim yap olmaz öyle :)[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence"
Kerforn/Night Elf Druid (Nizam-ı Cedid)
Burning Legion

[Bu mesaj Sensible tarafından 13 Eylül 2005 07:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

lol be dela..
harbi lol.

bence bu durum müzik türüne ve davulcunun gruba katkısına bağlıdır. genelde davulcuların iyi olduğu nokta ritimdir. seslerin değişik frekansları konusunda bilgileri olmaz. bir gitarist ya da vokal kadar müziği analiz edemezler, daha doğrusu etmelerine gerek olmaz, bu yüzden kendilerini bu yönde geliştirmezler. bu da onların yeni oluşumlarda (yeni şarkı ve cover durumlarında) geride kalmalarını ve dışlanmalarını getirir. çünkü sıradan bir gitarist bir şarkı yazarken davulcunun düşünebildiği kadar ritim düşünür. fakat bir davulcu tam tersini yapamaz.

fakat bu blues, jazz ve türevlerinde (daha doğrusu adam gibi müzik yapan insanların olduğu yerde) tamamen farklıdır. oradaki insanlar müziğin gerçek anlamda eğitimini aldıkları için (okul ya da üstadlar aracılığıyla) grubun hiçbir üyesi diğerlerine göre çok sivri değildir ve kimsenin dışlanması olası değildir. çünkü hem bu müziği yapan, hem de dinleyen insan grubun her üyesinin oradaki performansının farkındadır.[signature][hline]anonymity brings out the worst in people
BandRoLL
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı grupların davulcuları yoktur, parçaları kendileri yazıp davullarıda ya kendileri ya prodüktörlerine ya da dışardan bir davulcuya yazdırırlar. Haliyle canlı performansta da dışardan davulcu ya çaldırılır. Senin grubunun başlık altındaki elemanlar 3 4 kişidir o yüzden davulcuyu ayrıca tanıtırsın. Bu yanlız davul için geçerli değildir herhangi bir grup gitarist yada bassist dahil etmemiş olabilir kadrosuna.

Davulcuların müzisyen olmadığı konusunda; Dela şaka yapmış ama ben öyle düşünenler içün izah edeyim :p aslında sizden benden daha fazla müzisyenler, nota/harmony bilgileri yoktur sanmayın her davulcuyuda işlevi sadece davul çalmaktan ibaret sanmayın. Sözüm gerçek davulcuları hedef alıyor taklitleriyle karıştırmayalım ;)

Ayrıca jazz konserlerinde davulun da pek çok müzik tarzının tersine, bir hikaye anlattığını unutmayalım. Soloda atar ritm de tutar. Netekim kendisi bir enstrumandır ve akordu bile vardır.

Ha bu arada, davulcu aranıyor...[signature][hline][b]Love is a sensation caused by temptation when a guy sticks his location in a girls destination 2 increase the population of the worlds generation...did you understand my explanation or do you need a demonstration??[b]

[b]Umrae[b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...