Arkansis Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 Yaklaşık 9 ay önce , veya daha uzun tam hatırlamıyorum Tuncmatik 1200 VA digitech UPS aldım. Tamam herşey güzel ,yazılımı var , programları kapatıyor evde yokken yedek alıp çıkıyor vs vs çok hoş. Fakat bu alet 9 ay öncesinden saçmalamaya başladı. Elektrik gidince dıııt ötüyor , ekranda 000 işareti (aşırı yükten bir işaret yok) ekran ve kasa kapanıyor. Bende denemeye aldım , fişini çektim UPS nin , bu seferde dalga geçermiş gibi çalıştı. Alla alla dedim daha yeni yada şebekeden yüksek bir gerilim geldi , UPS kaldıramadı bunu. Neyse takibe aldım UPS mi , ne hikmetse , şebekeden elektrik kesilirse makina kapanıyor , yada reset yiyor, ama ben fişini çekince , veya şarterleri indirince makina ve ekran çalışmaya devam ediyor, yani UPS yapması gerekeni yapıyor. Neyse dedim denemeye devam edeyim , belki 2 sindede çok büyük yüklere maruz kalmıştır , baktımki , voltaj gidip gelmelerinde devreye giriyor , iyi güzel , ama zaman zaman makina restart atıyor, dedim herhalde bunda bir sorun var. Ürünü Vatan bilgisayardan almıştım , oraya gönderdim , onlarda tuncmatik servise yollamışlar UPS yi , 1 hafta sonra geldi dediler aldım bende. Aldım almasına ama baktım hala aynı sorun devam ediyor, yani elektrik gidince makina kapanıyor , voltaj gidip gelmelerinde ekran 000 makina o zamanda kapanıyor artık. Neyse dedim yine gönderdim , sora yine geldi yine aynı , yine gönderdim (3. oluyor) sora yine gledi yine aynı sorun. Sonra açtım tuncmatik servise telefon , böle böle ben vatan bilgisayara gönderiyorum , tamir edildi diye geri yolluyorsunuz , fakat herseferinde aynı sorun , hemde değişik semptomlar ile ortaya çıkıyor , telefondaki adam bana sen boşver vatanı matanı , bize kargo ile yolla , biz seri numarasından buluruz onun kime ait olduğunu sorun varmı yokmu burada bakılır , gerekirse iç aksamı değiştirilir sana geri kargo ile postalanır dedi. Pekala dedim , kargoya verdim. Adamlara açtım dedim böleböle sorunu var ürün geldimi , tamam gelmiş yan masadaki arkadaş uğraşıyor ama bi problemi yok gibi görünüyor dedi. Bende dedim ki ekran ve monitor bağlıyorum sadece 1200 VA a böle böle oluyor , adam ilginç dedi , neyse biz bunu 3 gün boyunca teste tabi tutacağız , sorun çıkarsa kesin buluruz dediler. Tamam dedim bekledim , 1 hafta sonra geri geldi ürün , bugün yağmur vs vs den dolayı voltaj arada gidip geliyor , ve gidip gelmesiyle birlikte ilk firesini verdi , ekran monitor kapandı , UPS durmadan ötmeye başladı... Benim şebeke ile bir sorunum mu var ? yoksa prizdemi sorun var ? (prizler topraklı) evdeki farklı prizlerde deniyorum şu anda ama bu sorunun nedeni ne olabilir bir fikri olan varmı ?[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 birde şunu eklemek istiyorum , prizimde sorun olsa bile , topraklı bir priz , ve zaten onun görevi voltajı dengelemek , neden saçmalıyor olabilir ? kendimde aramaya başladım sorunu artık[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Eylül 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2005 up[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar