Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kedi beslemesi öncesi kafa karışıklığı


arar

Öne çıkan mesajlar

uzun yıllardan beri var böyle bir hevesim. yakında da nasip
olabilir. lakin, kafamda kedi olayına ilişkin bazı soru işaretleri
var. şöyle buyrunuz:
1- evde yalnızım, günün büyük bölümü dışarıda olucam, sorun teşkil eder mi?
2- iki - üç, bilemedin dört haftada bir memlekete gitmem gerekiyor iki günlüğüne. kedinin ruh sağlığı bozulur mu yalnız kalsa.
3- ev bahçesiz
4- veterinerdir, aşı parasıdır vb.dir pahalı şeyler mi bunlar?
5- kedinin gürültü yapıp apartman sakinlerini rahatsız etme olasılığı var mı?

işte bu maddeler beni caydırır gibi oluyor. bir bilene danışayım dedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
kediler genelde apartmanlar için uygun evcil hayvanlardır çünkü köpekler kadar havlayıp rahatsız etmez komşularını. fakat onlarda her hayvan gibi yavruluk döneminde veya erişkin olduğunda oyuna ihtiyaç duyabilir. yalnız kalmayı hemen hemen hiç bir hayvan sevmez. o yüzden yalnız bırakmamaya özen göstermelisin. kediler yaramaz olabilirler; örneğin sen gezideysen her tarafı dağıtabilir. kedi veya köpek bakmak masraflı bir işmidir bilemiyorum; çünkü herkeze göre değişebilir. fakat aşıları,mamaları ve kum masrafları asgari gelir ile çalışan kişilerin bütçesine dokunabilir.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!|
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğer yavru alıcaksan eve geldığınde onunla ılgılenmen yeterlı olacaktır.gunlerce eve gelmemen sorun olabılır.tabi aynı durum yetişkin bir kedi içinde gecerli.yeterki eve geldiğinde onunla ilgilen.ayrıca yetişkin bir kediyi evde tek başına bırakabilirsin.yeterli miktarlarda su,mama ve kedi kumu olduğu sürece sorun olmaz.ama her hafta gıdeceksen onun garantisi yok.yavru kedi alırsan tırmıklanmaya ve hafifçe(bazen sertçe) ısırılmaya hazırlıklı olmalısın.oyunları bazen can yakabılıyor.

masrafına gelınce benım 2.5 yaşında ki kedim ayda 2 kilo kuru mama yiyor.friskies veya goody(yerli mama,fena değil) alıyorum.friskiesin 2 kiloluk poşeti 13.50ytl, goodynın 5 kiloluğu 16ytl.

veteriner masraflarına gelince karma ve kuduz aşılarını, bunlardan oncede parazit tedavisini yaptırman şart.bunlar olmazsa olmaz.ankara'da en ucuz yapan yer karmayı 30ytl'ye kuduzu 25ytl'ye yapıyor.diğer aşılara pek gerek görülmez aslında,hayvan sahibinin isteğine bırakılır,tedavılerı mumkun fakat hastalığa yakalanırsa baya çöküyor hayvan.evde bakılan bır kedıye karma ve kuduz haricinde bir aşı yapılmasına gerek yok bence.

parazit ilaçları içinse değişik ilaçlar var.uygulanacak ilaca gore eğişir.enjeksion(iğne)yapılacaksa10-15ytl arası.haplarda 5-10 ytk arası.bu ilaçlar iç parazit içindir.ya bunları yaptırıcaksın yada dışkı muayenesi yaptıracaksın.laboratuar muayenelerının fıaytlarını malesef bılmıyorum.dış parazit içinse eğer kene varsa frontline adında bır ilaç var enseye suruluyor(hayvan yalayamasın diye),deri yolula emilip kana karışan bu ilaç kene kanı emdiğinde keneyi öldürüyor.6 hafta etki süresi var.48 saatte tüm keneleri döker.(frontline köpekler içinde uygundur.birde sadece köpeklerde kullanılan advantix adında bır ilaç var buda boyundan kuyruk sokumuna kadar deride 4 noktaya uygulanıyor.4 hafta etki süresi var guzel yani kene köpeğe değdikte hemen sonra iğnesini batıramadan ölüyor.ama ben frontline ı tavsiye ederim.).ev kedilerinde kene pek görülmez.bu ilaç ayrıca bit ve pireye de etkilidir fakat bit ve pire için stronghold u tavsiye ederim.gene enseye surulur ve aynı mantıkla calışır.kedilerde pire rastlanır fakat evden cıkmadığı surece sorun olmaz.

eğer dişi bir kedi alırsan çiftleşme dönemlerinde apartman için sorun olabilir.erkek kedilerse çifleşme dönemlerinde alan belirlemek amacıyla keskin bir koku bırakırlar ve bu koku yıkasanda tamamen cıkmıyor.bunun onune gecebılmenın tek yolu kısırlaştırmaktır.çok az risk taşıyan bir operasyondur.maliyeti erkek için 100-150ytl,dişi için 150-200ytl civarında.tabi bu verdiğim fiatlar yerine göre değişiyor.
bırde yaşını doldurmamış hayvanların kısırlaştırılması doğru değildir.gelişimini tamamlayamaz.gene gelişimini tamamlamamış bir hayvanın doğum yapmasıda gelişememesını yol açar yol açar.

evde uzun sure yalnız kalması yavruyken buyuk ihtimalle sorun olur.yanında goturebılırsın memleket uzak değilse .pazardan alabıleceğin 10-15 ytl lık plastik piknik sepeti işini görür.yalnız ağız kısmını sağlam bişeyle bağlaman lazım açılabılır yoksa.birde uzun yolculuklar için bir tarafi açık kalıcak şekilde torbalamakta fayda var.soğuk almasın.bazen izin veren oluyor ama çoğu yanına almana izin vermezler.bagajada nasıl konduğuna ayrıca dikkat etmen lazım. yok ben daha iyisini alıcam dersen 50-60 ytl kaptırırsın biryerlere.ben ankaradan bodruma 12 saatlık yolculukla 2 yavru kedı taşıdım piknik sepetiyle.bıraz su kaybedıyorlar ama bı kaç saatte kendılerıne gelirler.yola cıkmadan 12 saat once yemek,6 saat oncede su verılmemesı lazım ki ortalığı batırmasın.kendısı içinde kötü olur.

bir diğer husus daha önce hiç kedi beslememişsin emin ol hiç kolay bir iş değil.köpek kadar zahmeti yok gibi görünsede oldukça zahmetli bir iş.anlattığın durumlara göre bence girme bu işe kediyede sanada yazık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...