pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Eski başlığa artık mesaj yazamadığımdan burayı açıyorum. Stalin'le ilgili küfürlerinizi-övgülerinizi-yorumlarınızı buraya eklerseniz diğer konular da kirlenmemiş olur.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Nasıl ki Kurtuluş Savaşı zamanında Ermeni çeteleri emperyalistlerin oyunları neticesinde bizi arkadan vurmuşlar ve Atatürk de -haklı olarak- onları cezalandırmışsa aynısını da Stalin yapmıştır. Tüm Sovyet halkları Alman birliklerine karşı canla başla mücadele ediyorlarken, Türk olup olmadıklarından şüphem olan oradaki insanlar yaptıkları eylemlerle (bağımsızlık girişimleri, Almanlarla ilişki içinde olma (Türkiye'nin de kışkırtmasıyla)) kanımca hakettikleri cezayı almışlardır. Delidumrul demiş ki ailemden birilerinin başına gelse böyle demezdi. Arkadaşım benim akrabalarım arasında Atatürk'le ideolojik anlamda aynı fikirde olmayan ve yurtdışına sürgüne gönderilen insanlar var. Ne var ki bunlar benim Atatürk'e olan yaklaşımımı değiştirmiyor, bilakis ülkenin o anki durumunu düşününce hak veriyorum. Neverhood arkadaş ta şöyle bir cümle sarfetmiş: "Lenin'e saygı duyarım, ama Stalin Lenin'in mirasına konmuş Marx'ın bıraktığı bütün teorik mirasa tükürmüş biriydi". Şimdi Marks'ın bıraktığı teorik mirasa tükürmüş filan diyerek marksizmi çok iyi özümsediğini varsayıyorum. Herhangi bir marksist kaynağı okuyun; halkın anlayabileceği dilde marksizmi anlatan Stalin'kilerden başka kitaplar var mıdır? Ya da diyalektik ve tarihsel materyalizme olan katkıları mı Marks'ın mirasına birer tükürüktür? Stalin bunların hiçbirini yapmasaydı bile, sadece 'tek ülkede sosyalizm' inşaa teorisi, O'nu Marks'ın en büyük öğrencilerinden birisi yapıyor. Lenin'in kısa ömrü nedeniyle, dolayısıyla çok fazla devlet yönetimine katılamamış olmasından ötürü çok fazla hakaret edilemiyor (Stalin'e kıyasla). Aynı durum bizde de mevcut. Atatürk'e tapınası derecede saygı duyan insanlar İsmet İnönü'ye de aynı derecede kin kusuyorlar. Ben Stalin'in ya da başka birinin eğer -kendimce- bir hatasını görürsem açık açık söylüyorum. Fakat bahsetmek istediğim tüm bu hatalar, benim Stalin'e olan saygımda bir değişikliğe yol açmayacak; katılın ya da katılmayın. Bir tek o değil ki? G.Washington, Ropespierre, M.K. Atatürk, Mao, Che, Nasır,S.Bolivar ve daha nicesi benim gözümde dünyada en çok saygı duyulması gereken insanların önde gelenleri. Dediğim gibi katılmak zorunda değilsiniz. Bir de moda mıdır nedir bu aralar herkes Chavez'i sahiplenmeye başladı. Bak bakalım arkadaşım o 'Marks'ın mirasına tüküren Stalin' için Chavez neler diyor, nasıl övgüler düzüyor.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
King_Tiger Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Stalin, Türk düşmanıdır. 2. Dünya Savaşı bittikten sonra Doğu Anadolu'da toprak talebinde bulunmuş ve Boğazlarda üs istemiştir. Türkiye'ye karşı düşmanca bir tavır takınmıştır. Stalin'in savunulacak bir tarafı olduğunu sanmıyorum.[signature][hline]Ordumuz Türk Birliğinin, Türk Kudret ve Kabiliyetinin, Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş İfadesidir. Kemal Atatürk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
enema Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 neverhoodun orda chavez i sahiplendigini sanmiyorum, aksine dalga gecmis o sozleriyle.[signature][hline]fol lol the doh fol the day Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
King_Tiger Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 - 1918-1922, komünistlerin iktidarına karşı ayaklanan yüz binlerce işçi ve köylü öldürüldü. On binlerce insan, yargılanmadan "burjuva" oldukları için öldürüldüler. - 1920, Leninin buyruğu ile Don Kazakları yok edildi; yargılanmadan öldürüldüler. - 1918-1920, on binlerce insan, toplama kamplarına sürüldü. - 1930-1932, doğrudan Stalin'in buyruğu ile 2 milyon Kulak, kamplara sürüldüler; bir daha hiçbirinden haber alınamadı. - 1932-1933 arasında Bolşevik yöneticiler tarafından kasıtlı olarak yaratılan kıtlıkla 6 milyon Ukraynalı öldürüldü. - 1937-1938, Lenin'in ülkesinde "büyük temizlik" yılları; 690.000 insan yargılanmadan öldürüldü. - 1939-1941 ve 1944-1945 arasındaki dönemlerde yüz binlerce Polonyalı, Baltıklı, Moldavyalı, Besarabyalı Sibirya'ya sürülerek ölüme terk edildiler. - 1941, Volga Almanları sürüldü. - 1944, Kırım Tatarları Sibirya'ya sürüldü; ölüme terk edildiler. - 1944-1945, Çeçenler, İnguşlar, Karaçaylar, Balkarlar ve Ahıska Türkleri Sibirya'ya sürüldüler; ölüme terk edildiler. Tuncar Tuğcu, Resmi Tarih ve Adolf Hitler[signature][hline]Malkoçoğlu, 9 Mart 2005 tarihinde demiş ki: Bu ne biçim forum? Üyeliğe ödediğim avuç dolusu paraya yazık. Kaliteli konular tartışın. Attırmayın benim sigortalarımı. Hizaya gelin. Muma çeviririm hepinizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 tek Türk düşmanlığı bunla kalmamıştır, daha trenlerle zorla göç ettirttiği Kırım Türkleri de var. bunun yanında hitler'den daha manyak olduğu ortadadır. kendi halkına zarar vermekle kalmamış ukrayna, litvanya, polonya gibi ülkelere hayatı dar etmiştir. değiştirme: eh evet ben yazana kadar king_tiger bir özet geçmiş zaten.[signature][hline];;suitfly [Bu mesaj metboy tarafından 15 Eylül 2005 18:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 yannız kasap stalın ne yazıkkı bızdekı ımport komunıstlerın goremedıgı bır adam cunkı tsalın komunızmı yokettı eheh ama devrımcıelr hala stalın posterlerıyle gezerler nedense tuhaf iş[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 King, alıntı yaptığın kitap adı olayı özetliyor zaten. İsminde Adolf Hitler bulunan her kaynak Stalin'e elbet sövecektir. Bu saydığın iddiaların için kaynak bekliyorum senden. Ayrıca Stalin'e Türk düşmanı denmiş ki beni epey güldürdü :). Stalin bilakis Türk dostuydu. Bakın, Meclis kurulduktan 1937 yılına kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanlığı görevini yürütümüş Tevfik Rüştü Aras neler diyor: "Komintern'in bizi tutmamasına karşılık, Stalin bizi tutuyordu. Stalin, 'Size para ve silah vereceğiz. Ermeni meselesini çabuk bitirin, ne yapacaksanız yapın. Sizi savunamayız' diyordu. Yusuf Kemal, ona elimizi kana boyayamayacağımızı anlattı. Stalin Türkiye'yi tutmakta bu derece ileri gidiyordu. 1921 Antlaşması'nı Stalin ile imzaladık. Dostluk Paktı'nın imzalanmasında, yusuf kemal Tengirşenk'in büyük hizmetleri oldu. "Stalin ile sonuna kadar dost kaldık. Bu Asyalı Gürcü çocuğu Türk dostluğuna önem verdi. Münasebetler 1939'da İngiliz ittifakının imzalamamızdan sonra bozuldı. İngiliz ittifakını yapmamalıydık. Atatürk, bu ittifakın yapılmasına asla taraftar değidli. Sonuna kadar tarafsız kalacaktık. İngiliz ittifakından hiçbir faydamız yoktu. Onlara tarafsız kalacağımız anlatmış, Nazi saldırısına karşı yardım sağlamıştık. Hitler'e de tarafsızlığımızı kabul ettirmiştik... "Daha önce dede söylediğim gibi Stalin, Türk dostluğuna önem verirdi. Stalin'in Atatürk'ten askeri tavsiye aldığı bile olmuştur. Japonların Asya kıtasında üs kurması üzerine bu üssün Çin'e mi, yoksa Sovyetler Birliği'ne mi karşı olduğunu Atatürk'ten sormuşlardı. Haritaları yayan Atatürk, 'Japonların niyetlerini bilmem, ama bu üs her iki tarafa karşı da kullanılabilir. Sibirya'yı kuvvetlendirmekten başka çareniz yoktur' cevabını vermişti. Bu cevap Stalin'e iletilmiş ve Sibirya kuvvetlendirilmişti. Kaynak: Atatürk'ün Dış Politikası - Tevfik Rüştü Aras -Kaynak Yayınları (sayfa 206 ve devamı) Beyni örümcek ağlarıyla örülü olmayan birisi için yukarıdaki cümleler Stalin'in Türklere ve Türkiye'ye karşı duyduğu sevgiyi anlatmak için yeterlidir. Hala diretenlere sözüm 'güneş balçıkla sıvanmaz'. Türkiye'den toprak talep etme meselesi de Stalin'e değil, Molotof'a aittir. Kaldı ki orada toprak talebi değil, Türkiye'nin Sovyetler'e yönelik ikircikli politikaları nedeniyle bir uyarı niteliğindedir ve son derece haklıdırlar. Eğer okuldan fırsat bulursam bu konuyu da belgeleriyle açıklayacağım.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... [Bu mesaj pekaziz tarafından 15 Eylül 2005 19:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Stalinin Turk dostu da oldugunu ogrendikten sonra diyecek hicbirey bulamiyorum.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 pekaziz stalin'in ukraynada ve kazakistanda insanları açlıktan öldürme politikasını da savunuyor musun acaba merak ettim? veya kendi halkını katletmesini de savunuyor musun? mesela ekonomiyi düzeltmiş olabilir ama bunu düzeltirken halkını süründürdü, tarım reformu yapmış olabilir ama bunu yaparken 15 milyon civarında insan öldürdü. ee yani bu mudur? totaliter rejimleri savunuyor musun pekaziz? eğer bir sorunu yok etmek için sorunu yaratanları kökten temizlemek yolunu seçiyorsanız işte o zaman diktatörsünüzdür. bunu mu istiyorsun?[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Stalin Türk dostu mu ? Yapmayın Allah aşkına ... Gerekirse Türkleri enselerinden tutup savaşa zorla sokmalıyız diyen de eminim Churchill'di ..[signature][hline]MaXi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Diktatörlüğe karşı olduğumu hiçbir zaman söylemedim, bilakis çoğu durumda savundum da. Ama gel gör ki tarım kıtlığını hemen Stalin ve Sovyetler'in suçu diye ilan etmişsin. Acaba bu kişiler yönetimi ele geçirdiklerinde Çarlık ülkeyi ne hale çevirmiş diye soran yok? Ne de olsa hedefte Stalin olduğu için bunları sormaya gerek te yok. Maxi, istediğini düşünmeye devam edebilirsin. Ben yukarıda gerçeği açıkladım, herkesi tek tek bu düşünceye sokacağım diye bir şey yok.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 ben çıksam Türkiye'de yenilik yapçam diye yeniliğe karşı gelen 10 milyon insanı öldürsem, ondan sonra x kökeni vatan hainliği yapıyor deyip (ki bütün etnik kökenin yapçak hali yok bir kesimi yapıyordur) bütün o insanları yaşayamıcakları yerlere sürsem veya toplama kamplarına alsam, ondan sonra ekonomimi düzeltirken halkın refahını hiç düşünmesem, bürokrasiyi son seviyeye getirip de kendimi demokratik bir lider olarak adlandırsam, birazcık deli olup bana karşı çıkan herkesi öldürsem, ve bir de bıyığım olsa. beni sever miydiniz stalini sevenler? sevmezdiniz. neden? cevabını ben vereyim. tek eksiğim var: bunları komunizm adı altında yapmamış olmam. bir de diyalektik ve materyalizm isimli bir kitabımın olmamış olması.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 çarlık rusyasını desteklicem halimiz yok, ama stalin'in yaptıkları çarlık rusyasından daha iyiydi deyip stalin'i desteklicek halim de yok. kim daha az manyak, kim daha az katil diye oyun oynayamam. not: ben dışarı çıkıyorum gece devam ederim.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Metboy atmakta üstüne yok! Acaba Stalin nerede 10 milyon insanı bizzat öldürdü. Yukarıda da yazdım, Çarlık Rusya'sından gelen bir fakirlik zaten vardı. Stalin'in 1 günde sihirli değnek deymişçesine bunları düzeltmesini bekleme saflığına düşmezsin herhalde. Dİğer yandan Castro'nun dediği gibi, sağ ya da sol kanattan gelmiş olsun, bir devrim ayakta kalmak için ne derece sertleşmek gerekiyorsa o derece sertleşmek zorundadır. Bu Amerikan Devrimi'nde de böyledir, bizim ülkemizin kuruluşunda da.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 teyfık rüştü aras ın kıtabından olduguna emın mısın adamcagız bu ulkenın gorup gorebılıcegı en ıyı dışışlerı bakanıydı Ataturk donemındekı basarılı dıssiyesetımızı kendısı yurutuyordu zaten bu ulkenın gorup gorebılıcegı en ıyı en temız bakanalrdan bırıydı kendısı oyle yazmışsa bıle dogruluguna ınanırım yanı ısmet ınonu ataturkun olumunden kısa sure sonra ahrcamıştır kendısını zaten[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Evet Viktor, kitap Tevfik Rüştü Aras'a ait. Zaten orada Stalin'e övgüler düzmüyor; ama kimilerinin dediği gibi Türk düşmanı olmadığını belirtiyor. Bu vesileyle kitabı herkese öneririm; çok ilginç bilgiler ve hatıralar var içinde.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Tevfik Rüştü Aras'a sonuna kadar kefilim alıp okusun herkes Ataturk donemındekı dış siyası başarılarımızı ozellıkle Montrö yu ona borcluyuz Ataturk kadar adamcagız 10 sened eturkıyenın etrafını paktlar satesınde celık bır ag ıle ördü sovyetlerden tutun almanyaya kadar saldrımazlık paktları ımzalandı[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 said: pekaziz, 15 Eylül 2005 19:55 tarihinde demiş ki: Metboy atmakta üstüne yok! Acaba Stalin nerede 10 milyon insanı bizzat öldürdü. Yukarıda da yazdım, Çarlık Rusya'sından gelen bir fakirlik zaten vardı. Stalin'in 1 günde sihirli değnek deymişçesine bunları düzeltmesini bekleme saflığına düşmezsin herhalde. Dİğer yandan Castro'nun dediği gibi, sağ ya da sol kanattan gelmiş olsun, bir devrim ayakta kalmak için ne derece sertleşmek gerekiyorsa o derece sertleşmek zorundadır. Bu Amerikan Devrimi'nde de böyledir, bizim ülkemizin kuruluşunda da. yok canııım, ben sadece örnek veriyorum. fidel dede'nin lafına göre hareket edip 10 milyon insanı öldürsem sever miydin sen onu söyle. yaptığımın adı sosyalizmi getiren devrim olsa severdin eminim.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 hitler de yahudi dostuydu bence yahudilere zulmeden almanlara büyük cezalar vermiştir yahudi soykırımın da ise hiiiç haberi yoktur tamamen generallerinin işidir.[signature][hline]''İşgaldeki hali sakın unutma Atatürk'e dil uzatma şerefsiz Sen anandan yine çıkardın ama Baban kimdi, bilemezdin şüphesiz'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Hala soruyorum Stalin 10 milyon kişiyi bizzat nasıl öldürmüş diye? Kastedilen Ukrayna'daki kıtlıksa o sırada Stalin iktidarı tam olarak ele geçirememişti. Diğer taraftan evet bir devrimin sürmesi için ne kadar kişi ölmesi gerekiyorsa buna karşı koymazdım. Çünkü karşı koyanların hemen hemen tamamı eski düzende çıkarları olan ve büyük çoğunluğun fakirliğinden haberi dahi olmayan asalak kitle. Malhuthion ukalaca tavrından vazgeç, belge sundum sana. Sense kelime oyunlarıyla birilerini kandırmaya çalışıyorsun, bence kendin dahi söylediklerine inanmıyorsun. [signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... [Bu mesaj pekaziz tarafından 15 Eylül 2005 21:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 ukrayna'daki kıtlığın planlanmış olarak yapıldığını okumuştum onun için öyle yazdım. ( ki bir kaynaktan okumadım 3-4 kaynaktan okudum ama bana bunun yanlış olduğunu gösteren bir kaynak adresi verirsen o zaman haklısın bu konuda ) ama biliyorsun ki bununla bitmiyor, karşı çıkanlar halktansa ve sırf fikirleri yüzünden senin devriminle hayatlarını kaybetçeklerse senin kenan evrenden ne farkın kalır? senin düşüncene göre komunizmi getirip bütün dünyayı mutlu etmenin tek yolu bu engelleri aşmak; ama unutma ki benim fikrime göre değil. ve ben hiçbir zaman darbe yapıp komunist düşünce taşıyanları öldürmek istemedim![signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 tabi biz şu anda Türkiye'ye göre konuşuyoruz. diktatorya altında şartlar değişince devrimin niteliği de değişebilir bunları da göz önünde bulundurmak gerek. örnek model olarak Türk devrimi diyorsan (demin bahsettiğin karşı fikirleri yok etmek düşüncesi) eyvallah derim, ama örnek veremiyeceğim şu anki rejimi yıkıp sosyalist ve ardından komunist bir devrim diyorsan "ı-ıh" derim.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Metboy şöyle düşün. Sen toprak sahibine gidiyorsun ve diyorsun ki 'bak kardeşim, senin elindeki topraklar ile 50 aile doyabilir. Eğer buna rıza göstereceksen tüm bu araziyi bu 50 kişi içinde bölüştüreceğiz'. O adam da -kendince- haklı olarak 'hayır' diyor. Bu durumda yapabileceğin bir şey yok ki? Gözü para hırsı bürümüş birisinin -başkalarının aç kalması halinde bile- ölümünü onlarca yoksulun hayatına elbette tercih ederim. Benim savunduğum bir görüş. Maddi durumu iyi olan birisi için bu saydıklarım haksız olarak görülebilir, hatta hırsızlıkla nitelendirilebilir. Ama o zenginin (toprak ağası örneğindeki kişinin) parayı nasıl kazandığını öğrenince (ekonomi politik) bu tür 'kanlı' yaptırımlar gerekli oluyor.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Kisinin malini elinden alma vemesse canini alma. Bunu mu savunuyorsun once bir acik olarak yazarmisin lutfen.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar