Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

USB güç eksikliği

Mavi

Öne çıkan mesajlar

USB portuna bağladığım bazı donanımlar, sürücüleri hatasız olmalarına rağmen çalışmıyor ya da keyfine göre çalışmayı reddediyor.

USB yeterliliğine sahip cihazlar çalışmalarını sağlayacak elektrik enerjisini de USB portundan sağlarlar. İşletim sistemi ve sürücülerde bir sorun olmadığı halde bazı USB cihazların çalışmaması ya da belirli USB cihazların çalışmamalarının nedeni güç eksikliği olabilir.

Benim Web kameramın çalışmamasının nedeni ve cevabı yukarıda.

Ancak bunu nasıl halledebilirim güç eksikliğini bios'tan mı neresinden ?[signature][hline]
Hö ?

Sosyal ağlarda paylaş

Masaüstünde "Bilgisayarım" ı sağ tık.
"Özellikler" i tık.
Sekmelerde "Donanım" ı tık.
"Aygıt Yöneticisi" ni tık.

"Aygıt Yöneticisi" penceresinde "Evrensel Seri Yolu Denetleyicileri" var.

Orayı çift tıklamak suretiyle genişlet.

Altından bir sürü "USB Kök Hub" çıkması lazım.

Şimdi onların bir tanesine senin kameran bağlı. Hangisine bağlı olduğunu hepsini kontrol ederek bulucan.

Bulmak için :

"USB Kök Hub" u tık.
Sekmelerden "Güç" ü tık.
Altta "Takılı Aygıtlar" diye bir pencere olması lazım. İşter orada kameranın adı ve modeli yazar.
Bu yöntemle kameranı bul ve karşısında yazan "xxx mA." olan kısımda kaç yazdığını bi yazıver.

Böylece sorunu çok daha kolay buluruz.[signature][hline]with my mind on my money and my money on my mind
Snoop Dogg
Sosyal ağlarda paylaş

yazılımsal değil donanmsa bir sorun , kasayı açıp neden olabilecek her türlü şeyi kontrol et derim ben :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Anakarttaki USB portlarını dene (eğer ön panelden kullanıyorsan).

PSU'dandır belki de, 300W Aopen PSU'm vardı bir aralar, 2 tane USB aygıt takınca kafayı yiyordu bilgisayar. Şimdi 480W Tagan var ve takılı fare, modem, webcam, printer ile bazen mp3 player var.[signature][hline]Verecek ışığı olmayan, karanlığı sever...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya gözünüzü seveyim nerede elektrikle ilgili bi arıza görseniz "PSU değiştir düzelir" demeye çok alışmışsınız siz...

Kamera dediğiniz zımbırtı 160mA güç kullanır.
USB dediğiniz zımbırtı portu max. 500mA. güç kullanır.

ne power supply'i?[signature][hline]with my mind on my money and my money on my mind
Snoop Dogg
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Silphatos, 15 Eylül 2005 02:23 tarihinde demiş ki:
Anakarttaki USB portlarını dene (eğer ön panelden kullanıyorsan).

PSU'dandır belki de, 300W Aopen PSU'm vardı bir aralar, 2 tane USB aygıt takınca kafayı yiyordu bilgisayar. Şimdi 480W Tagan var ve takılı fare, modem, webcam, printer ile bazen mp3 player var.

Benimde psu aopen kaç watt bilemiyorum sorunun bundan kaynaklandığınıda bilmiyorum boşuna para vermeyelim.[signature][hline]
Hö ?

Sosyal ağlarda paylaş

mousenin sol tıkı çalışmasa power supply den bileceksiniz. yapmayın gözünüzü seveyim.

power supply'nin gücü yetmeyecek, şöyle bir düşünecek, "hmm ben kameranın gücünden keseyimde kendime geleyim" diyecek, sadece kamera hata verecek...

power supply arızasında sadece kamera arıza vermez. kafadan RAM hatası verir. Ayrıca kamera denilen alet 160mA. ne alakası var power supply yetmemesiyle?[signature][hline]with my mind on my money and my money on my mind
Snoop Dogg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...