Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Şimdi, ben sadece bir beyin fırtınası istemiştim. Ama cılkını çıkardınız bunun propaganda ile alakası yoktu öyle anlaşılmış ıse kabahat benin neyse. Birde olayı halamın bıyığı olayına indirgediniz ya helal olsun. Tarih sadece nuri binbin yılında üzüm bağında üzüm topluyordu ayşede ona yardım ediyordu, yok öyle değil o ayşe değil fatma idi üstelik üzüm değil armut topluyorlardı.... polemikleri olmamalı. Bu olsa ne olur.. v.b. bunun gibi konularla hem bilgi akışı sağlana bilir , hemde değişik görüşler baylaşıla bilir fikrindeyim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nba Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 doğru söyledin [Bu mesaj nba tarafından 09 Eylül 2005 13:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
King_Tiger Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Bu topicin de akibeti şimdiden belli bana göre. Ya kilitlenir yada silinir. Çünkü tarih bölümüyle ilgisi yok.[signature][hline]Ordumuz Türk Birliğinin, Türk Kudret ve Kabiliyetinin, Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş İfadesidir. Kemal Atatürk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Başka konulara sapsak daha iyi olacak herhalde. Mesala benim aklıma gelen: Roma yıkılmasa nasıl bir dünyada yaşardık, Haçlı seferleri başarılı olsa idi müslümanlık bitermiydi-tarihi olarak-, biz çinlileri durdurmasaydık çin mısıra kadar gide bilirmiydi, İstanbul alınmasa ne olurdu, Atatürkten sonra 2.Atatürk gelse biz japonya olurmuyduk, İnönü Hitlere yadım edip rusyaya arkadan saldırsaydı buna afkanlar ve iranda katılsaydı ne olurdu ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
King_Tiger Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 said: Solgunadalet, 09 Eylül 2005 13:03 tarihinde demiş ki: Başka konulara sapsak daha iyi olacak herhalde. Mesala benim aklıma gelen: Roma yıkılmasa nasıl bir dünyada yaşardık, Haçlı seferleri başarılı olsa idi müslümanlık bitermiydi-tarihi olarak-, biz çinlileri durdurmasaydık çin mısıra kadar gide bilirmiydi, İstanbul alınmasa ne olurdu, Atatürkten sonra 2.Atatürk gelse biz japonya olurmuyduk, İnönü Hitlere yadım edip rusyaya arkadan saldırsaydı buna afkanlar ve iranda katılsaydı ne olurdu ... Roma İmparatorluğu o zaman yıkılmasaydı bile günümüze kadar mutlaka yıkılmış olurdu. Çünkü her insanın belli bir ömrü olduğu gibi her devletin de belli bir ömrü vardır. Ömrünü tamamlayan devlet yıkılır. Haçlı seferleri başarılı olsaydı bile müslümanlık günümüze kadar ulaşırdı. Çünkü müslümanlık, daha o zamanlarda çok geniş bir coğrafyaya yayılmıştı. Ayrıca Haçlı seferlerinin görünürdeki nedeni dindir. Asıl nedeni, ekonomiktir. Doğunun zenginliklerini yağmalamaktır. Biz Çinlileri durdurmasaydık bu sefer de onları Müslüman Araplar yada Bizanslılar durdururdu. İstanbul bizim tarafımızdan alınmasaydı başka bir millet tarafından muhakkak alınırdı. Çünkü Bizans ömrünü tamamlamıştı. Tarihte önemli olan doğru yerde doğru zamanda bulunabilmektir. Atatürk'ten sonra 2. Atatürk gelseydi şüphesiz Türkiye, şimdiki durumundan çok daha iyi bir durumda olurdu. Aslında Atatürk, çok erken vefat etmiştir. 20 yıl daha yaşasaydı herşey çok başka olurdu. İnönü, Hitlere yardım etseydi Almanlar, Rusyayı ezip geçerdi. Çünkü o zaman Türk ordusu Kafkasya üzerinden Ruslara taarruz edip; Kafkas petrollerini ele geçirirdi. Petrolsüz savaş sürdürülemeyeceği için Stalin'in işi biterdi. Zafer, Almanların olurdu. Ayrıca Türk ordusu, İran'ı da ele geçirirdi. Böylece İran üzerinden Rusya'ya gelen İngiliz yardımları da kesilirdi.[signature][hline]Ordumuz Türk Birliğinin, Türk Kudret ve Kabiliyetinin, Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş İfadesidir. Kemal Atatürk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Dusunursek, Cinlilerin onunu Turkler kesmeseydi devletleri bir yere kadar genisler ve sonrasinda gerek dev bir devleti idarenin zorlugu gerekse karsilasacagi devletler nedeniyle bence parcalanirdi. 2. bir Ataturk olsaydi ne olurdu bilinmez ama Japonya ornegi bence yanlis. Neden derseniz Japon tarihini ve 2. Dunya savasi sonrasi gectigi sureci bilmek gerekli. Turklerin Almanlarin yaninda savasa girmesi apayri bir hikaye. Ya Ruslara saldiralim derken 2. Sarikamisi yasasaydik veya Ruslar direnip karsi saldiriya gecseydi? Su anda eski bir Sovyet ulkesi olup surunebilirdik de, siz ne derseniz bilmem ama o zamanki Turk ordusu oyle ahim sahim bir sey degil, savasip direnseydik bile saftimiz kayacakti, sonra yine kaybeden taraf oldugumuz icin yine Sevr gibi bir seyi dayayacaklari ulkenin safti kayacakti. Churchill, ugrunda savasa girdigi Polonya'yi bile bir kalemde silip atmissa, ona neredeyse kariyerine malolan bize ne yapardi dusunmek gerek. Bunlar benim dusuncelerim tabii.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Evet, bence: 1 - Aslında biz Macarlardan filan daha iyi durumdayız asker kalitesi bakımından. Ve Hitler bize İtalyanlar kadar yardım etseydi ki onları aslında hiç sevmez ve yardı etme taraftarı değildi neyse biz iyi işler yardık üstelik almanlar müttefiklerini, müttefikler gibi ulu ortada bırakmadılar. Birde ben iran ve afganistanında miğfere katıla bilme olasılığına değinmiştim işte o zaman rusların işi biterdi.Aslında bunlar olması imkansız olaylar değil mesela almanlar 1de ve 2de irlandaya doğru düzgün yardım etselerdi olay farklı olabilrdi... Ama almanlar bir ingiliz değiler ve bu tür oyunlar kullanmayı asla denemediler deneselerdi ben iddialyım. 2- Bence değil aslında ama, Çınlileri araplar ve bizans filan yenemezdi nitekim araplar yene medi ve bizi kulandılar. Ama tabi genişlemeden ötürü yıkılırlardı. 3-Tabi müslümalık devam ederdi ama nerde eğer haçlılar kazansaydı... çok zayıf belkide yahudiler gibi olurduk .Aslında biz dinimizi iki defa kurtardık.Birde şundan bahsedilmiyor eğer selçuklular daha güçsüz bir zamanlarında olsalardı haçlı yıkımık çok daha büyük olurdu. 4-Roma bence yıkılmazdı neden çünkü adamlar barbarik kavimleri çok iyi idare ediyorlardı.Tamam belki çok güçlü olmazdı pax romana zamanındaki gibi ama hala hayata kalırlardı.Çünkü roma sistemi propagandyı çok iyi uygular senatoda yüzyılardır bu çalışılıdı ve hıristiyanlığın kabul edilmesi ile üst boyutlara ulaştı. 5- Bizansta demek istediğim rönasans olmasaydı ne olurdu eğer osmalı olmasaydı Bizans asla düşmezdi kanatindeyim çünkü 16 yy da bile -fatihten sonraki top teknolojisin saymaz isek - doğru düzgün bir ordu yok. istiyen beli başlı savaşlardan olan 100 yıl savaşlarını incelesin. 6- Japonyadan kastım halk arasındaki deyim hani amerika olduk var ya onun gibi. Sizinde bunlar gibi kafanıza taklanlar yokmu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 olsaydılarla varsayımlarla tarıh olmaz roma ımparatorlarından bırının gaz cıkarması bıle tarıhı derınden degiştirebılır beyın fırtınası hede hodo sacma tarıh oldu bıttılerdır olsaydı bıtselerdıler degıldır[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Agent_47 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 olsa ne olurdu die bitr şey YOK, OLAMAZDA. olan olmuş olmasaydı başka ne olurdu bilemezdik "." [nokta] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Önemli düzeltme.... Miğfer devleti diye bir şey yoktur. Miğfer, kafayı korumak için takılan genelde metalden yapılan askeri amaçlı başlığa verilen addır. Bunu üretip satarak geçimini sağlayan devlet olmadığına göre "Miğfer devleti" diyemeyiz. Doğrusu Mihver devletleri olacak(Merak edilirse Mihver = Eksen). Çok sataşmak istemiyorum ama daha bunu bilmezken çıkıp "Beyin fırtınası yapalım" demek bana gerçekten çok saçma geliyor, gerçi ben alan yetkilisi olarak etliye sütlüye çok karışmadan izlemekle yetineyim, bir şey dememiş olayım.[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım. Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 said: Viktor, 09 Eylül 2005 20:39 tarihinde demiş ki: tarıh oldu bıttılerdır olsaydı bıtselerdıler degıldır viktor çok güzel açıklamış. katılmamak elde değil...[signature][hline]There is no emotion; But I feel anger There is no ignorance; But I don't care about the pain There is no passion; But still it burns There is no death; But I die every day Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Ya suyunu çikardınız ya ben burda yazı yazmak için canım cokıyor siz bir harf derdindesiniz. Ve siz tarihi ne olark görürsüz bilmem ama olsa ne olurdu gibi sorular söylenmeden tarihi nasıl inceleyebileceğiz. Roma yaşasa veya atilla olmasa gibi konularda düşünmek olatın gidişhatını değerlen dirmeye ve osöz konusu devletin var olan kapasıtesini anlamaya yarar sağlar ve bu kabul gören bir kuram ama galiba sizi aşıyor son saygılarlaalalallalal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Miğfer veya Mihver ne fark eder. Konumuz ile bir alakası olduğunu zannetmiyonrum. Sonuçda dediğim anlaşılmadımı zaten diz üstünün klavyesi de farklı karışıtor hem bunlar bilmediğimiz şeylerde değil ve zaten telafuzlarıda benzer.Bir metinden sadece bunu cıkardıysan herhalde diğerlerine katıldığını düşüne bilirmiyim. Hem niye karışmıyacan ki sonuçta bilgiye ihtiyaç herzaman olur. Bildklerim tartışma götürmez ama imala hataları ile işim olmaz... Benim anlayışıma göre tartışma olamdan fikir yürütmeden tarih olamaz olmamalı aksi okul kitabı olur ve ilk okulda okutulur ve bize bir şey katmaz. Konuyu saptırmayada çok meraklısınız zaten ben roma yıılmasa ne güzel olurdu bee , buralar hep bizim di gibi bir olayda değilim. Zaten roma yıkılmasa ne olurdu gibi bir olay,adamın gaz çıkarması değil o zamanın develerini bilmeye ingilterede ne ispanya da cartacada, yunanda .... ne oldu, bu devletler ,bölgeler kimlerden oluşur aralarındaki ilişkiler nelerdir, roma imp. kimdir nasıl bir piskolajisi vardır halk nasıl bir durum dadır.... bunları bilmeyi gerektirir tabi sizden çok şey istedim bunların çoğunu tarih mezunları bile bilmez.... Şimdi tarihi bu şekilde incelemesek ne manası var atillanın kavimler göçünü başlatmasını bilmenin tabi roma sadece bir örnek bunlar çoğaltıla bilir.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 sahsen eegr sen tarıh profesoru olsaydın dedıkelrını adam gıbı dınlerlerdı ama gezegenın ustundekı gelmıs egcmıs butun tarıhcılerın yuzde 90 ı bızım dedıgımız kuralı kabul edıyor tarıh oldu bıttıelr oldugu ıcın tartısılmasına ıhtıyac vardır ama su olmasaydı ne olurdu demek tarıhın ıcıne gırmez tarıhte tartısma acaba su adam baska ne yaptı veya bu davranısını neden yaptı veya osmanlı su savasında su taktılerı neden kullandıdır olsaydı bıtseydıler tarıh sevenler gaz olmak ve olumsuz olayları yada atrıhte haz etmedıkelrı olayalrı baska turlu hale getırıpo kendılerıne yakısan ve lan keske soyle olsaydı halıne getırmelerıdır[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Ya neden anlamakta ısrar ediyorsunuz ki yok sa ordan başkamı okunuyor yazdıklarım. tammam vakit dar eksik ve yanlış oluyor ama ben beğenmediğim bir şeyi değiştirmek isteyen veya böyle sapıkça ve gereksiz zevkleri olan biri değilim olsa bile ki burda yazmam sadece değişik bir tartişma ortamı yaratmaya çalıştım ama anlaşılmadı. Şu olamsaydı ay ne güzel olurdu da demedim. illa bunu koyumu yazmak lazım ki... anlıyacağınızı düşündüm. Hem ben roma örneği verdim şimdi ben roma yıkılmasa bu olurdu dediğim zaman sen çıkıp: ne alaka olum şu şu nedenle böyle olabilir desen.... bunun neresi atmasyon veya tatmin anlamdım ki.... --tarıhte tartısma acaba su adam baska ne yaptı veya bu davranısını neden yaptı veya osmanlı su savasında su taktılerı neden kullandıdır -- bizde burda bunu yapmaya çalıştık ama insanların dediğini bile anlamayanlar nereye getirdi konuyu. üstelik: Roma yıkılmasaydı ne olurdu ile şu adam başka ne yapsaydı ne olurdu arasında bence, benim algıma göre hiç bir fark yok. Ben birçok konuya vakıf olan biriyim bu sadece tank, top, hitler, osmanlar mahmutklar falan değil ve burda sadece bu konular dönüyor en azından 20 gündür ve ben biraz değiştirmeye çalıştım ama anladığım kadarıyla geçmiş tarih bilgimiz osmalıdan geri gitmiyor, gitse bile kahve lakırtısından öte bir şey duymadım şahsen. Çok yazık... Size dedim ben birçok 'prof.' gördüm ama onlar 200 yıl önce elin frank ının yazdığı yazıları okuyorlar ve papağan gibi tekrar etmekten başka bir şey bilmezler siz neden bahsediyorsunuz ya. KAçınız aslında hittilerin ne, nasıl bir halk olduğunu bilirsiniz veya aslında nasıl müslüman olduğumuzu, hıristyan dinin nasıl romanın oyuncağı olduğunu.... Bir ilber ortaylı gibi bir adam daha kim var türkiyede çok az... hittleri bile almanlardan öğreniyoruz, asya öyle keza , kaçınız sümerlileri araştıran türkün kim olduğunu ve tarihte devrim yaratığını biliyor ve ya son yapılan -türkiyedeki kazıda- insanlığın bilinenden önce yerleşik hayata geçtiğini biliyor ve medeni şehirler ve sanat eserleri ile..... Bu yazı daha böyle gider ve ben yazarım ama.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 viktora +1.. fantazi die bi bölüm olsaydı oraya açardık bunu.. aslında garbıçtanda ayrı bölümler lazım patiye.çok ciddiyim..[signature][hline]zebani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 bı su adam soyle yapsaydıyı degıl bu adam ne yaptıyı arastırırız tarıhte "what if" senoryoları fantastık tur e gırer hıkaye olur edebıyat olur ama tarıh olmaz[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 ne yaptığını bilmeden ne yapacağını da bilemez sin zaten bana 3. dünya ülkesi tarihcisi ayakları yapmayın ayrıca fantaziyide sizden öğrenecek değilim.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dalamardl Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Abi sen bi muhabbet açalım içinde tarih olsun filan dıye gırmişsin ama sen bu konuyu tarih diye yorumlamışsın böyle yapmaman gerekir sen buna tarih diyemessin,Senin yapacagın veya yapmaya kalkıştıgın diyelim sadece içinde tarihtende bahsedilen bir başlık olur Ama hak veriyirum aslında konuşulacak bir konu tabi mıllet suyunu çıkarmadıgı sürece öyle olur...[signature][hline]Yazım kuralı!!! ıgıhıg boşuna aramayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: Solgunadalet, 12 Eylül 2005 09:29 tarihinde demiş ki: ne yaptığını bilmeden ne yapacağını da bilemez sin zaten bana 3. dünya ülkesi tarihcisi ayakları yapmayın ayrıca fantaziyide sizden öğrenecek değilim.... zaten fantezı dunyasında yaşadıgın ıcın benım ne haddıme sana fantezı ogretmek[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang [Bu mesaj Viktor tarafından 13 Eylül 2005 20:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Almanya ve Italya'ya 1943 sonunda savas ilan edip On iki Ada'yi koparabilirdik. Ama buna cesaret edilemedi netice de savastan sonra Ingilizler On iki ada'yi yunanistan'a verdiler. (1946'ya kadar Italya yonetiminde idi ve nufusun onemli kismi muslumandi). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 sonrada stalın gelıp yoldas muttefıkelrının ustunden avrupaya 2. cephe bahanesıyle bızı ozgurleştirirdi başımızada bır partı bırakıp turkıye sosyalıst cumhurıyetını kurardı o işler ole kolay degıl dur bı talyaya savas acıım de adalar benım olsun mantıgı yok bunda almanlardan cok stalın tehlıkesı vardı o yıllar stalın zırt pırt sınırın yenıden cızılmesı ıle bogazlarda ozel hakalr ve us kurma yetkısı ıstıyordu bırde muttefık olsaydık resmen denıze dusmeden kendımızı yılanın kollarına atmıs olurduk daha once bu konuyu cok tartıstık zaten[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 insanlşarın kendi birşey sanıp ona buna laf atmaları ne kadar garip... ben sadece bir konu açamak istemiştim beyenmediysen girmeseydin ve zamamını bu işlen harcamasaydın. tyoksa çok boş zamamnın mıvar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 ıyı o zaman buda yenı moda oldu begenmedıysen gırmeseydın bende buraya gızlı bır orgut kurup dunyayı yoneten jameıklalılar ın hıkayesını yazıyım ve jameıkalıalrın marstakı uzaylıalrda 1400 lerden berı temas halınde oldugunu sallıyım sonrada begenmıyorsan gırmeseydın dıım yok oyle aşagıdakı mesajımı gonder tusuna basmadan once yazınızı bır 10 defa dusunun konu tarıh ıse 20 defa dusunun oyle basın elestırı oklarına hedef olunca okumasaydın demek sacmalıktır[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar