Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Messerschmitt Me-262

nba

Öne çıkan mesajlar

Me-262 Schwalbe (Kırlangıç) hava muharebesine giren ilk jet uçağıdır. Proje Prof. Willy Messerschmitt;in B.M.W tarafından geliştirilmekte olan jet motorlarından ikisini kullanacak yeni bir av uçağı projesini yapmak üzere çağırılmasıyla başlamıştır. Seçilen konfigürasyon ince aerodinamik yapılı bir gövdeye ve kanat altındaki podlara yerleştirilmiş iki jet motoru olan bir uçaktı. Bu Sovyetler tarafından çok benimsenmiş ve savaş sonrası yaptıkları tasarımlarda uzun süre yararlanılmıştır.

Gövde 1941 de uçmaya hazır olmasına rağmen B.M.W. devamlı uzayan gelişim gecikmeleriyle boğuşuyordu. Bu nedenle ilk uçuş, uçağın burnuna takılan pervaneli motor ile gerçekleştirildi. Bu ilk uçuşlar iyi kullanım özellikleri sergilediler ve motorlar hazır olana kadarki sürede diğer sistemlerin denenmesine olanak tanıdılar. İlk prototipler klasik kuyruk tekerleği ile donatılmıştı. Ancak bu uygulama kalkışlarda büyük tehlikeler yaşandığı için, bilahare standart hale gelecek olan içeri toplanabilir üçlü iniş takımı seçildi.

Projenin gecikmesinde Luftwaffe komuta kademesini ilgisizliği ile Adolf Hitler in bombardıman versiyonundaki israrı ( Me 262A-2a Sturmvogel (fırtına kuşu)) kadar motorda yaşanan sorunlar da neden olmuştur. 1943 yılında Junkers gerekli güç ve dayanılıklıktaki motoru üretince uçağı yapmak olası hale gelebilmiştir. Luftwaffe Me 262A-1a yı 1944 ortalarından itibaren cephede kullanmaya başlamıştır. 30-mm toplar, havadan havaya roketlerle çok iyi donatılmış olmasına rağmen savaşın kaderini Almanya nın lehine dönüştürmek için çok geç kalmıştı. Me 262 ler müttefikler tarafından sayısal olarak dışlanmışlardı. 18 Mart 1944 de bir müttefik hava saldırısına 1221 bombardıman ve 632 eskort uçağı katılmış ancak Almanlar bu uçaklara karşılık 37 Me 262 gönderebilmiştir. Bu saldırıda 12 bombardıman ve 1 av uçağı düşürmüşler, kendileri de 3 kayıp vermiştir. Bir sonraki olayda da yine kendilerinden 4 kayıba karşılık 16 müttefik uçağını düşürmüşlerdir. Bu 1 e karşı 4 gibi çok iyi bir orandır ancak düşürdükleri uçak miktarı %1 i bile oluşturamamaktadır.

Büyük endüstri merkezlerine devam eden hava saldırıları nedeniyle üretimi devam ettirmek te çok güçleşmişti, birçok uçak yüzeydeyken imha ediliyordu. Bazıları da kötü pilot eğitimi ve müttefik uçaklarının çok sayıda ve iyi manevra yetenekli olmaları nedeniyle düşürülmüştü. Yaklaşık 1,433 uçak üretilmiştir ancak bunlardan yalnız 300 kadarı göreve çıkabilmiştir. 500den fazlası daha yerde iken tahrip edilmiştir. Kalanlar da yakıt ve parça yokluğu nedeniyle uçamamıştır. Sağlam kalan birçok uçak zaferin sahipleri tarafından henüz gelişmekte olan jet çağına atlayış yapabilmek için kullanılmışlardır.

Bu uçağın diğer modelleri olarak, iki topun kaldırılarak yerine bombalamaya yardımcı aletlerin takıldığı Me 262A-2a/U1 tipi gösterilebilir. Diğer bir model de Me 262A-2/U2 dir. Bu modelde de cam buruna bombardımancı yerleştirilmiştir. Bütün bunlar bu yetenekli uçağın nasıl yanlış hedeflere yönlendirildiğini, av görevlerine oranla daha düşük verimli işlerde nasıl kullanıldığı göstermektedir.

Yine diğer bir versiyonu da iki kişilik eğitim modeli olan Me 262B-1a dan geliştirilen kara taarruz ve gece av uçağıdır.

Çekoslavakya nın Alman işgali esnasında bu ülkede üretilen ekipman ve parçaların kullanılmasından yararlanan Çekoslovaklar, savaş sonrasında Me 262 leri S.62 rumuzu ile Avia fabrikasında bir süre üretmeye devam ettiler.
kaynak:teyyareci.com[signature][hline]
Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir
Mustafa Kemal Atatürk

[Bu mesaj nba tarafından 08 Eylül 2005 14:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Hay Allah. Bir aksilik oldu. Ben sizlere en iyisi ilgili internet sitesinin adresini vereyim:

http://aeroweb.brooklyn.cuny.edu/specs/messersc/me-262.htm

Ordumuz Türk Birliğinin, Türk Kudret ve Kabiliyetinin, Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş İfadesidir.
Kemal Atatürk

[Bu mesaj King_Tiger tarafından 08 Eylül 2005 19:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

resimler açılmadı[signature][hline]
Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir
Mustafa Kemal Atatürk
Sosyal ağlarda paylaş

güzel uçak ama bir çok teknik sorun yüzünden zamanında geliştirilemedi[signature][hline]
Mustafa Kemal Atatürk
Sosyal ağlarda paylaş

duyduğma göre savaş bittiğinde almanlar kendi geliştirdikleri uçakları (bunun arasına me-262 de giriyor) havalanlarındaki hangarlarından çıkartıp müttefikler alma zekasını ve mühendisliğni görsün diye ortalıkta bir yerde bırakmışlar
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış duymuşsun. Aksine bunların çoğu yeraltı depolarından çıkarıldı, sonra özellikle King Tiger ve Tiger tanklarıyla Me-262lerin bazıları Amerika-Rusya arasında "Kim alacak?" krizine yol açtı. Bunun sonucunda buldukları çözümse, bunları gemilere yükleyip denize açılıp gemileri batırmak oldu.

Fakat Amerikanlar hinlik yaparak Almanların bütün uçak mühendislerini ve ciddi miktarda diğer mühendislerini şu veya bu şekilde Amerika'ya kaçırdı. Bu şekilde Amerikan silah sanayisi coştu, M-103 ağır tankı gibi projeler yapıldı ve hava silahlarında Amerikalılar bir adım öne geçtiler.

Sonuç, Amerikalılar hala düzgün tank yapamazlar ama uçak konusunda da yanlarına yaklaşılmaz.[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cafein, 09 Eylül 2005 22:53 tarihinde demiş ki:
Amerikalılar hala düzgün tank yapamazlar

M1 A2 ye rakip olarak bile bir tank yokken (Leo2 A6 deme sakın, tank daha hareket halinde doğru düzgün atış yapmaktan aciz) bunu demen baya komik :)[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı?
IllidanStormrage, bi zamanlar demiş ki:
Dinciler nefes alıyo ooo ozaman biz almamalıyız
Sosyal ağlarda paylaş

said:
navyamphs, 10 Eylül 2005 16:01 tarihinde demiş ki:
said:
Cafein, 09 Eylül 2005 22:53 tarihinde demiş ki:
Amerikalılar hala düzgün tank yapamazlar

M1 A2 ye rakip olarak bile bir tank yokken (Leo2 A6 deme sakın, tank daha hareket halinde doğru düzgün atış yapmaktan aciz) bunu demen baya komik :)

Dünyanın en iyi tanklarından biri olarak gösterilen Leo2A6 yı hangi verilere dayanarak bu şekilde yerdiğini merak ediyorum .

Ayrıca Challanger2 , Merkava , T90 gibi birçok tank var Abraams'dan daha iyi olarak gösterilen .[signature][hline]MaXi...
Sosyal ağlarda paylaş

Bakın, tank konusunu daha önce de tartıştık. Amerikalılar tank yapamazlar, reklam yaparlar. İsraillilerin Merkavaları örneğin, bir çok yönden dünyanın en iyi tankı olmaya adaydır kimsenin ruhu duymaz, Leopardlar da öyle. Fakat Amerikalılar her yerde "Bakın Abrams süper inanılmaz" diye reklam yaptığı için size öyle geliyor.[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

leoparın ekli modelerini kulanıyoruz ve onları almadık benzinli oldukları için işe yaramazlardı ve modernize etmek yerine nato ülkesi olan bize hibe edildi...

aslında her tankın -fısatbulursam bunlan ilgi ayrıtılı bir makale var onu yazıyım- kulanım amacı farklıdır leopar hızlıdır..., israil tankının ise sokak savaşları için yapıldığı için motoru öndedir ve bölge zırhı yüksekti ayrıca çöl şartlarına uygun havalandıramsı vardır.... rustankı dünyadaki en seri ateş eden tanktır....

ama amerkan tankı bu tanklardan birçok yönden geridedir. artı olabilecek en iyi özellikleri gaztürbün motoru ve zırh yapısı olabilir bir de geçek savaşta kullanıldığı söylene bilir ama kime karşı hurda tanklara karşı sanırım tabikat daha gerçekcidir...
Sosyal ağlarda paylaş

1- M1 A2 (ABD)
2- Challenger 2 (İngiltere)
3- Leo2 A6 (Almanya)
4- Merkava 4 (İsrail)
5- Type 88/120 (Güney Kore)
6- T-90 (Japonya)
7- LeClerc (Fransa)
8 - Type 80UM2 (Rusya)
9- Type 98 (Çin)
10- T-90 (Rus)

Aha da dünyanın en iyi tankları.Bu sıralamayı ben yapmadım. Fiyat/performans, idame oranları, saha performansı, atış performansı vs bir sürü kriterden sonra çıkarılan bi liste.
Daha da ABD tank yapamaz felan demeyin.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı?
Sosyal ağlarda paylaş

Hala inatla diyorum Amerikalılar tank yapamaz. Listedeki tankların çoğu gerçek bir çarpışma görmedi ve birebir test edilmedi. Bunu geçtim Abrams tankı bu listedeki tanklarla da çarpışmadı (T-80 gibi).

Olaya bir açıdan daha yaklaşıp bana o listedeki Abramsdan sonraki en genç tankın yaşını söylersen mutlu olurum. Abrams M1A2nin muadilleri henüz ya test aşamasında (T90 olsun, Leclerc olsun) ya da ilk üretim celsesinde henüz düzgün kullanılmıyor. 2000 model bir otomobili de kalkıp 1980-1990 model araçlarla karşılaştırırsan tabii ki her açıdan döver.

Tank tartışmasına devam edeceksek, eski konuyu bulup oradan devam edelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Sherman rules:)
yavrum caydanligim benim[signature][hline]Amd Athlon 64 3000(939) @ 2450mhz = MSI K8N Diamond = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = 2 SLI 6600 GT = Coolermaster Stacker = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7
Sosyal ağlarda paylaş

Abrams 2000 modelmi :)
İlk M1 1978 senesinde üretildi. M1 A1 1985, M1A2 1986 da. 20 senelik bir tank. Leo2 1980 de üretildi, Leo2 A6 ise 1998 senesinde.
Demekki Abrams hiç te yeni bir tank değilmiş.
Ha konu dağılmasın diyosan, diğer konudan devam ederiz :)[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...