Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 kanser hücresini düşün. çok fazla çoğalıyo sonuçta populasyonu dengeleyen bi etken olmadığı için kaynaklarını tüketiyo ve vücutla beraber kendisi de ölüyo... biyolojik olarak ne kadar başarılı olursa olsun kanser hücresi ölümsüz olmuyo bu durumda. sadece kendi sonunu hazırlayacak bir kontrol mekanizması yok... [hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? [Bu mesaj Grudge tarafından 18 July 2003 22:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Güzel bi yaklaşım. Fakat bir ölçüde makul olan GAIA (dünya organizma) teorisine göre de dünya organizması bunun hesabını yapan. Yani birinin beslendiği şey aslında başka bir organizma. Hemen bir örnek verip olayları sakin bir hale getireyim: eğer sinekleri öldüren hiçbir canlı olmasa, sinekler max: bir yıl içinde dünyayı kaplar ve akabinde yok olurlardı.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 yaw zaten ben bütün evrenin tek bi organizma olduğu görüşünü destekliyorum. dolayısıyla dünyamız (gaia) da daha büyük bir organizmanın parçası olan nispeten küçük bir organizma kendi başına...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brad Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Ya da uzaylılar üreme fonksiyonu koydular bize... ref:12 planet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Şunu da eklemeyi unutmayayım; ne olursa olsun ölücek ya bu organizmalar; tamam ok. Diyosun ki o yüzden kendisinden bi tane daha bırakıyo ortada. Peki bunun kendisine ne faydası var? Kendisi öldükten sonra ne gibi bir fayda getirebilir ona? Şöyle denebilir: Aslında bunu hedefleyen genlerdir ve biz değiliz, ve onlar aslında devam etmek istiyolar ve bizi de pek sallamıyolar yani. O durumda da aynı şey mikro düzeyde geçerli. O gen niye böyle bişey yapıyo? Yani sonuçta neden yaşamkalım mekanizması önem sıralamasında üremenin daima altında?. Tabii ki bu son soru konu başlığıyla aynı soru değil. Fakat en azından ona bi cevap alırsam kendimi bahtiyar sayarım. Grudge teşekkürler yazdığın güzel yazılar için. Valla. Oturup düşünüyosun yani saol. Kimse alınmasın yazan herkese de teşekkürler. Ama yazmya devam![hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 said: Grudge, 18 July 2003 22:12 tarihinde demiş ki: [hline] 2- bireylerin sayısını eski bireyleri ayıklamak suretiyle tehlike sınırının altında tutucaz... [hline] ayrıca böylelikle değişen koşullara daha uyumlu bireyler oluşturucaz. misal çiçekli bitkiler peydah olduğunda bisürü canlı aynı anda dünya yüzeyinden silindi. ondan sonra çiçekli bitkilerle beslenebilen canlılar çıktı ortaya. bunlar da uyum sağlayabilmiş olanlardı. yani şartlar değiştikçe (dış etken) canlının hayatı tehlikeye giriyo hatta ölüyo. bu değişimlerin sonucunda varlığını sürdürebilmesi için canlının üremesi gerekiyo ama çok fazla çoğalmaması ve kaynaklarını tüketmemesi için de ölmesi gerekiyo ve bu gen meselesi çıkıyo karşımıza... çözdük mü ne?[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 horace varoluş mu önce gelir yoksa öz mü? :D[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Daha önce de bununla ilgili bir thread'e aynı cevabı vermiştim. Çeşitlilik yaratarak, türünü devam ettirebilmesi için. Ben mi anlatamıyorum ?[hline] -ee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 eheh şarki anlatıyosun. da "neden türünü devam ettirmek istiyo" diyomuş horace meğersem :)[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? [Bu mesaj Grudge tarafından 18 July 2003 22:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Ayynen öyle grudge.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 said: Grudge, 18 July 2003 22:27 tarihinde demiş ki: horace varoluş mu önce gelir yoksa öz mü? :D[hline] bilimin bittiği yerde felsefe başlar diyorum ben de bu durumda :)[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? [Bu mesaj Grudge tarafından 18 July 2003 22:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Eğer ölmez de bu sorunun cevabını bulursam bi sonraki aşama da fizikten (atom) biyolojiye geçiş evresini incelemek olcak...[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Hııı.. Biraz saçma bir soru olmuş. Bu tür arkadaşları 3-4 hafta, şöyle Adana - Kayseri arasında bir yerlerde Açık İşletme 'ye falan götüreceksin, 3. günün sonunda zaten sorunun ne kadar önemsiz olduğunu anlayacaktır.[hline] -ee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brad Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Nie türünü dewam ettirmek istemesin ki...Bence bastırılmış egolar yüzünden...Yaşadığı yere hakim olma isteği.... Ve genel olarak demin herkesin söylediklerine bağlarsak, herkes üremeyi bi bakıma yaşamını dewam ettirmek..bir bakıma "ölümsüzlük" gibi görüyo....O yüzden türünün dewam etmesini istemezse,bir bakıma kendi yaşamının da dewam etmesini istememiş olacak...Kimse ortada bi neden yokken kendini öldürmek istemez değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Anlaşıldı, biraz kasnak bişi sormuşum. Grudge beni sadece sen anlıyosun :P Fakat yok diyosanız ki hayır ben de seni anlıyor ve işte sana şöyle bir cevap veriyorum... aara beni boya beni (tercümesi: mesaj atınız.)[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-xception- Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Why not?[hline]Save me from the nothing i've become... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brad Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Horace ben anlamadım tam olarak neyi örrenmek istediğini..daha açık anlatsana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Tam olarak şu. Üremenin organizmanın kendisine açık bir faydası olmamasına rağmen, ölmek gibi bir zararı var. Ve buna rağmen organizmanın tek istediği üremek. Bunun sebebi ne. Yaşama isteğinden fazla üreme istemesinin sebebi ne. İşte soru bu. Ve bunun tek muhatabı insan diil. Bütün canlılar. Hücreler de dahil...[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 ya ben kimsenin mesajını okumadım adam gibi ilk sayfada gunn ın mesajını falan gördüm de. birisi güzel cewap demiş hatta ben mi yannış anladım bi sorıyım dedim. yani dini açıklamalar konu dışıdır diyerek, gunn ın bahsettiği durumdan yani "allah öyle yaratmış" cewabından farklı şeyler istemiş zaten horace. yani aslında gunn ile horace aynı şeyden bahsedio? yada ben anlamadım. öyle diilse anlayan biri anlatsın ilk 2-3 mesajdaki karmaşıklığımı gidersin bakalım...[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brad Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Üremenin nasıl ölmek gibi bi zararı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 dunyadaki insanlarin %99 icin hayatda yapabilecegin en zevkli sey asik olup uremek, boyle buyuk bir sistem yaratilmis dusunebiliyomusun?[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Hehe ne kadar yalvarırsan yalvar iki cıvıyacağım şurda izninle Bu topikten çıkardıım sonuç şu Horace üremeye karar vermişte nedensel bir insan olduundan bi türlü yediremiyor kendisine sormuş sormuş ııh. Demiş patiye soriim bilen çıkar elbet. Sonuç: KAÇIIIN! birden fazla horace fazla bu dünyaya! samimiyetine sığınıyorum[hline]RK1 "Onzac" Clan Martian Artist "Ederan" Clan Fixör "Gafur" Clan Enforcer "Story of SadButcher" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 edit: Sly a cevap. Tam olarak aynı sayılmaz ben bi de iddia ediyorum ki bunun fizik olarak bilimsel bi açıklaması - gerek bilimsel düzlemde gerekse dini düzlemde - olmak zorundadır. Eğer yoksa o zaman kimse din dışı kalamaz. Anlatabildim mi bilmiyorum. Ayrıca konunun kilit yemesini, silinmesini vb. istemediğim için de bunlardan konu açılıp gerginlik meydana gelmesini de istemiyorum.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? [Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 18 July 2003 23:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 said: Infeqted, 18 July 2003 23:04 tarihinde demiş ki: dunyadaki insanlarin %99 icin hayatda yapabilecegin en zevkli sey asik olup uremek, boyle buyuk bir sistem yaratilmis dusunebiliyomusun?[hline] yapabileceğin en zevkli şey çünkü kodlarının en çok üstünde durduğu nokta bu! SadButcher... daa bişe diyemiyom ben sana :) [hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? [Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 18 July 2003 23:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 şindi eğer tanrı kavramını "the ultimate judge" olarak değerlendirirsek bütün bu mevzuyu ona sormak lazım. çünkü bizim (bütün canlıların) kendi benzerlerini üretmelerinin amacı, tanrının başlangıçta insanları yaratma amacından farklı değil. ancak şu gaia olayındaki gibi düşünür ve tanrıyı bu üst seviye organizmaların en büyüğü olarak kabul edersek, en büyük organizmanın varlığını sürdürmesi için bir reflextir bizim çoğalma güdümüz diyebiliriz basitçe. yani bizim için varoluş önce gelir, tanrı içinse öz. ama tanrı için varoluş ve öz birbirinden farklı değil aslında bla bla bla. lisede bile felsefe dersi almadım kim soktu bu saçmalıkları benim kafama :-p ...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar