Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mecidiyeköy'de düşündürücü olay

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Rahan, 03 Haziran 2005 15:35 tarihinde demiş ki:
dükkanı bekleyecek cuma namazı kılmayan bir kişiyi(hristiyan musevi ateist veya cuma namazı kılmayan müslüman) işe aldın mı olay çözülür, ne para kaybı olur ne de müşterileri kış kışlayıp sinir edersin.
gayet basit bir çözümü varken bu şekilde davranmaları garip olan.
said:
forgiver, 03 Haziran 2005 15:35 tarihinde demiş ki:
şu açıdan bak adam açık bıraktı diyelim, cuma namazı kılmadığı için, manevi olarak rahatsız olacaktır, maneviyatınıdan ödün vermektense maddiyatı seçmiş, bence doğru bir karar.
tamam seçebilir kendi şirketi isterse bir hafta kapatsın. ama bu şekilde davranması beni rahatsız eder. müşterilerin tümünü önemsemediği anlamına gelir ben de ordan boş cd bile almam.

bu insanlar sence cuma namazına gitmeyen,saydığın özelliklere sahip birisini işe alırlarmı? almazlar neden çünkü ona bi maaş verio ve o adam çalışıp alnının teriyle kazandığı parayı onun inancına göre günah olan işlerde kullanabilir...
tabi tam terside olabilir,ama sonuçta toplumun oldukça büyük kesiminde başkalarının inancına, düşüncesine saygı diye bişiyin olmadığına inanıyorum ben,olsa zaten böle olmaz...
Mesaj tarihi:
Öyle bir bakış açısı var evet.
Devlete de vergi vermiyorlardı bir ara deyyuslar başa geliyor diye.

La havle vela...[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp
"Biz insan yakıyoruz."
Mesaj tarihi:
Gercekten ilginc bi olay cuma namazı onemlidir tamamda bu kadarıda biraz abartı olmus...[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"
Mesaj tarihi:
cuma namazına gider madem özel mülk ve müşteri kaybetmeyi göze de almış o zaman kapatır.

ama "burda inanlarda var" demek yanlıştır.
kişiyi dil,din,ırk,cinsiyet vb. ayrım yapılmamalıdır.(kitaplarda vardı)[signature][hline]karakedi 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:
evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal.
Mesaj tarihi:
said:
zeyra, 03 Haziran 2005 20:26 tarihinde demiş ki:
bu insanlar sence cuma namazına gitmeyen,saydığın özelliklere sahip birisini işe alırlarmı? almazlar neden çünkü ona bi maaş verio ve o adam çalışıp alnının teriyle kazandığı parayı onun inancına göre günah olan işlerde kullanabilir...
tabi tam terside olabilir,ama sonuçta toplumun oldukça büyük kesiminde başkalarının inancına, düşüncesine saygı diye bişiyin olmadığına inanıyorum ben,olsa zaten böle olmaz...
cuma namazı kılmayan bir insanı almayabilirler de ama onun konuyla alakası yok.

insanların kafasından geçeni "tahmin" edip başka bir olayda nasıl tepki vereceklerine karar verip yargılamak biraz hatalı.[signature][hline] Kedileri seviyorsan buraya tıkla.
Mesaj tarihi:
said:
fastreload, 03 Haziran 2005 21:09 tarihinde demiş ki:
cuma namazına gider madem özel mülk ve müşteri kaybetmeyi göze de almış o zaman kapatır.

ama "burda inanlarda var" demek yanlıştır.
kişiyi dil,din,ırk,cinsiyet vb. ayrım yapılmamalıdır.(kitaplarda vardı)

budur
edik: budur da şimdi aklıma geldi... hayatında hiç "cumaya gittim gelicem" diye bi tabela görmedin mi :D[signature][hline]www.kemirgen.net
DynamicK, 26 Mayıs 2005 00:31 tarihinde demiş ki:
bırah ya turklere erken bosalıyo diyen milletin takımı kazandı

[Bu mesaj tunch tarafından 03 Haziran 2005 21:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
vardır bunun altında bi numara. irticacıları heryerda kadrolaştırırsan böyle olur tabii. benim bildigim namaza çalıştıgın için gidemiyorsan bu olay haram olmaz bu kadar yanlış yorumlanmış olması ilginç yüzyıllarca degişmeyen kuran ın. yanlışım varsa düzeltin ama ben haram olarak bilmiyorum bu olayı.[signature][hline]Diez:
Kalgeldi
lvl 1x sin
Mesaj tarihi:
din sömürülür.. ondan sonra milliyetçilik sömürülür.. sonra sosyalistlikle sömürülür tekrar dine dönülür.. sonra milliyetçilik sonra sosyalistlik..

bu olay duruma bir örnektir sonucunda kendini bir topluluğa ait olma isteği vardır insanda.. (yahudilerde dışarıya kız vermezler ama eğer ki kız giderse ekonomik olarak yardımı keserler)

ama tabii ortada bir iş ahlakı sorunu da var.. madem tüccarsın o zaman o dükkanı açık tutacaksın gerekirse cumaya gitmemeyi seçen birilerini de barıundıracaksın dükkanda isteyen istediği yere gider cuma vakti..

daha bir geniş düşünecek olursak bu tür şeyleri (iş etik ve ahlakına ters gelecek şekilde), yapanlar tarikatçılardır öyle bizim gibi normal vatandaş değildir.
tarikatçılar o zındık dedikleri putperestlerden kat kat put peresttir, dini para kazanma aracı olarakk ullanan insnalara hizmet ederler. ve her tarikatın başında biri vardır ki kendisi o tarikatın "put"udur.. fettullah güklende bir puttur tıpkı saidi nursi, saidi kürdi ve diğerleri gibi.. amaçları ekonomik olarak güçlenmek ve bu yolda dini kulalnmaktır..

o bahsi, geçen dükkan maşalardan biridir ve tezgahtarın "inanna insanalrda var" demesi bir nevi ayak üstü beyin yıkamaktır ki hedefine ulaşmış ki bu laf konuyu açan kişiyi de etkilemiştir

bir çoğunuz bilmiyorsunuzdur ama bu adamlar daha çok para için bu ülkedeki demokrasiyi kaldırmaya niyetlidir çünkü cebini en güzel arap yarım adasında bolca gördüğümüz "prenslik" işiyle sağlaya bili ayrıca onalra yardım eden dış mihraklarda vardır ki onalr da yer altı ve yer üstü kaynaklarımıza göz dikmişlerdir
bu i,nsanlar inanılmaz iyi çalışıyor adeta tırnaklarıyla geliyorlar, kulak kesilin ve dinleyin onalrın seslerini duyabilirsiniz

putlar, putperestler, büyük emperyalistler, din sömürücüleri, duygusal vampirler..

belki size çok masumca görünüyor olabilir ama malesef değil.. çünkü biz aydınlşanamamış bir toplumuz ve karanlık çağımızda debeleniyoruz.. biz kaybediyoruz kazananları da görüyoruz (20 milyon dolarlık düğünü bana yapmadılar..)[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
bence her firma o kadarda iyi olmuyor. 15 çalışanı olsa bile yeterince kaliteli olup, iyi hizmet verebilecek bir düzeyde olmuyor. ankara'da da var böyle birkaç firma.[signature][hline]===> orc_lord <===
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet||KTB için..|
orc_lord/phoenix (day:260/melancholy/depression)|
Mesaj tarihi:
Bence Akp'nin yaptıgı değişikliklerden bir tane daga.İnsan sinir olur böyle şeye ya..
AllaHIM bende elhamdurullah muslumanım ama bole saçmalıklara fırsat bırakıcak kadar aptal olmamaız gerekir bence...[signature][hline]Learn to Obey before you Command....
Mesaj tarihi:
adam cuma namazına gitti ve olaylar nereye uçtu, walla bu topici görse(konu saptıktan sonraki mesajları) neresiyle güler merak ediyorum[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
*!Düşünür*[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
[ quote ]Apache, 03 Haziran 2005 23:59 tarihinde demiş ki:bigün dövelim çocukları pvp olur[ /quote ]
Mesaj tarihi:
Gerçekten çok düşündürücü, Bende birkere berberdeyken adam zort diye gitmişti. Yani bunun suyu cıkmaya baslatı ufaktan ama bişi de diyemiyoruz ki....[signature][hline]
Mesaj tarihi:
olay cuma namazına gidilmesinden ziyade müşteriye karşı takınılan tavır ve adap sorunu.. yoksa isteyen istediği şeye inanmakta serbest bunu kimse engelleyemez..[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Mesaj tarihi:
bu pek ufak bir şey değil.. 21.yy dasın.. ticaretle uğraşıyorsun.. ve bu tür bir uygulama bu tür bir davranış sergiliyorsun

ya geçekten düşünmeyi bilmiyoruz ya da düşünmüyoruz[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Mesaj tarihi:
İlk olarak tabi ki özel bir sektörde herkes istediği saatte dükkanını açıp kapatabilir. Ama bunu da çok doğal bir olaymış gibi görmemek lazım. Son günlerde bu tip olayların gittikçe daha da arttığını hissetmiyor musunuz?
Kaba tabirle diyecek olursak her yerde sofu tarzı davranışlar artmış bulunmakta. Kendi memleketimden örnek vereyim İstanbul' da üniversite okuduğumdan ayda bir kez mutlaka İzmit' e uğrarım ve ne zaman gelsem şehirin duvarlarında ayrı bir afiş var; yok efendim binlerce kadınımız kur' an la buluşuyor, yok peygamberimize mektup yarışması. Markete giriyorum her yerde zemzem kola ve gittikçe bu tür davranışlar ya da olaylar artıyor. Tamam herkesin inancı sadece kendisini ilgilendirir ama gittikçe Türkiye'nin daha da şeriatçi bir zihniyete doğru sürükleniyoruz. Artık böyle olayları es geçmemiz gerekir. Yeşil sermayenin Türkiye' yi kendi istedikleri gibi şeriat düzenine sahip bir memleket haline getirmeye çalıiştıkları aşikardır.
Mesaj tarihi:
anlaşılmayan 2 şey var sanırım. birincisi Cuma vaktinde müslümanın ticaretle uğraşması para kazanma çabasında bulunması haram kılınmıştır. dolayısıyla ticarethanesini açık bırakma, kazanç elde etmesine sebep olacaktır . başına bir hırsitiyan veya bir kadın koyma vs. gibi şeyler söz konusu değildir. ikinci konu satıcının demiş olduğu laf dolayısıyla arkadaşın rahatsız olması mevzusu. Bireysel bir hata belki bir yanlış anlama..ve adam bi bk yemiş böyle demiş..
mevzuyu gene yobazlar vs. olayına dönüştürmüşsünüz.
bunlar bizim insanımız. her kesimin eğitimisizi olduğu gibi müslümanlarında eğitimsiz kesimi var. bunları yakamayız atamayız, satamayız. bu şekilde yaftalamaya da hakkımız yok.[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Mesaj tarihi:
İnsanlar kendi inanç ve düşüncelerine saygı beklemeden önce karşısındakinin inanc ve düşüncelerine saygı göstermeli ki, kendi de aynı saygıyı görebilsin..

Dükkan sahibi o tür bir igneleyici laf söledikten sonra ne dense yeridir yani.

Bu tür olayların artma nedeni de gene hükümetten kaynaklanıyor. Aldıkları kararlarla toplumdaki insanları fazlasıyla germeye basladılar. Dini degerler etrafında insanları karşı karşıya getiriyorlar. En ufak bir olayda insanlar artık aşırı tepki göstermeye basladılar ki, bu da hiç de iyiye bir gidiş degil. Yüzde bilmem kaç oy aldıgın farketmez, sen artık bu devletin hükümeti oldugun yerde, artık her kesime aynı mesafede olmak zorundasın.
Mesaj tarihi:
said:
Dela, 03 Haziran 2005 22:08 tarihinde demiş ki:
yesil sermaye diyoruz. ictiginiz cola turkalar tayyibin fettullahin ogluna kizina yegenine kuzenine bmw mercedes olarak donuyor, bu heriflere de bisey olmaz allahin adiyla actiklari icin dukkanlarini.

bnde bunu bildiim icin hyatta ustunde ulkerle ilgili bsi yzan malzeme almam hyatta... yada bimden alısveris yapmam.. oralardan alısveris yaptıımz zman bu kısmı dahada zenginlestiriorz ve dahada guclendiriorz...[signature][hline]ilex globus... gustus abs æther.. amen
Mesaj tarihi:
höde? bu kısım? bu kısımdan kastı nedir? müslüman insanlar mı?[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Mesaj tarihi:
daha beterini biliyorum ben. geçen yaz başımıza geldi..

tatile gideceğimiz için arabayı muayene ettirmek gerekti. çünkü yolda polise muayenesiz yakalanınca sağlam cezası vardı. neyse bizde gittik yaptırmak için ve baya bir sıra vardı.

bekledik, arabalar ilerledi, falan filan. bir süre sonra ilerlememeye başladı sıra ve ordan muayene yapanlardan biri 'cumaya gidioz' diyerek herkesi orda öylece bırakıp gitti. o yaz sıcağında bizde adamları bekledik 1 saat falan.

hadi bana birşey olmaz da sonuçta yanımda büyükbabam da vardı. birde sırada bekleyen bir sürü araç. bu mudur inanma mevzusu yani?
  • Yeni Oluştur...