Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Can Dündar`dan...

Wolfshade

Öne çıkan mesajlar

Bunun o kadar çok suçlusu varki saymakla bitmez içinde [X devlet büyüğü] da var [Y devlet büyüğü]de o yüzden politik bir tartışmaya götürmek yerine susmayı yeğliyorum burada düzgün tartışılabilecek ortam olana kadar.[hline]RK1
"Onzac" Clan Martian Artist
"Ederan" Clan Fixör
"Gafur" Clan Enforcer
"Story of SadButcher"

[Bu mesaj Emaleth tarafından 18 July 2003 14:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Emaleth, 18 July 2003 14:47 tarihinde demiş ki:
said:
unity100, 18 July 2003 14:45 tarihinde demiş ki:
ben turkiyede cinsel anlamda 80lere gore buyuk ozgurluk gerektigine inaniyorum.
benim yazdıklarımla ilgisini anlamadım. aç lütfen.

aslında savunduğumuz şeyler aynı, hiç kimse kıç-baş kültüründen memnun değil...

demissin. ben olusan bu yeni durumu tam olarak kic bas kulturu olarak gormuyorum. bu bir gecis sureci. aynen 50 lerin muhafazakar doneminden sonra patlayan 68 lerdeki cinsel ozgurluk dalgasinda ayarin hemen bulunamadigi gibi. tabii ki kizlar guzelliklerine onem verecek niye vermesin, erkekler kizlarda guzellige onem vermiyor mu ? analar ogullarinin aldigi gelinin guzel olup olmadigini onemsemiyor mu ? is basvurularinda "prezentabl" olma kisvesi altinda guzellik/yakisiklilik aranmiyor mu ? butun bunlari yapan toplumun kendisi. sonra da kendi talepleri dogrultusunda insanlar estetige gidiyor diye yerinmesinler. 18 yas altinda estetige gidilmesi kanuni olarak dogru olmasa da bu genclerin ileride kendinden talep edilecek seylerin farkinda oldugunun bir gostergesidir.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Ehehe yani sen birileri talep etti diye orani burani gerdirip yag aldirmayi dogru buluyorsun. Zaten sorun da bu. Insani oldugu gibi kabul etmeyen bu sistemin dayattiklarini kabul etmek modernlik oluyor, ilerigörüslülük oluyor.

Hastayim bu perspektife...[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki:
Ya yemek falan da olcak yani dikkat et.
Kartal da olmasa gelirdim kesin.
Uzak ama..
nicotinee, 06 July 2003 23:34 tarihinde demiş ki:
senın oturdugun yer neresi caddebostana özel otobus hattı koyucagız.(yakın bır zamanda)

LoL!
Sosyal ağlarda paylaş

abi anadolu liseleri ve kolejler hariç,eski sistemde(lise 4 sene değilken) liseden mezun olma yaşı 17 idi.anadolu lisesi ve kolejlerde bu yaş hazırlık sınıfının uzunluğuna göre 18-19 olabilir.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
and so do the angels because of His Awe.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Wolfshade, 18 July 2003 14:55 tarihinde demiş ki:
Ehehe yani sen birileri talep etti diye orani burani gerdirip yag aldirmayi dogru buluyorsun. Zaten sorun da bu. Insani oldugu gibi kabul etmeyen bu sistemin dayattiklarini kabul etmek modernlik oluyor, ilerigörüslülük oluyor.

Hastayim bu perspektife...[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki:
Uzak ama..
senın oturdugun yer neresi caddebostana özel otobus hattı koyucagız.(yakın bır zamanda)

LoL!

kabul etmeme sansin var mi ? universitede saclarini uzatan tum erkekler son sinifta kestirmek zorunda kaliyor. secenekleri var mi ? ac is ilanlarinin herbirinde "prezentabl" olma kosulu oluyor. hayir ben "prezentabl" degilim alacaksiniz beni zorla ise deme imkani var mi kimsenin ? yok. genclerden kaci istedigi boumu okuyor en basitinden universitede ? kaci tiyatro okumak istedigi halde gidip iktisat okuyor parasi daha iyi oldugu icin en basitinden ? demek ki bazi seyleri kabul etmemenin imkani yok.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrica 68lerdeki dalga ile su andaki furyayi ayni kefeye koymak kusura bakma ama tam bir kafasizlik örnegidir. 68lerde bu patlama muhafazakarliga bir tepki olarak ortaya cikti.

Günümüzde ise pazarlanan ve sistem icinde varolmak icin zorunlu olarak tüketilen bir süprüntü anlayis. Buna karsi olmanin muhafazakarlikla alakasi yok.

Kadin vücudunun surda burda afislerde bu sekilde kullanilmasi seksizmdir baska bir sey degil. Cinsiyetcilik = Fasizm derim ben. Kadini sex objesi olmaya indirgeyen, kic bas memeden ileri bir sey olarak görmeyen igrenc bir pazarlama anlayisidir o kadar. Duvarlarda artik tangali kicini gösteren kiraz popolu kadinlar görmekten biktim. Kadinlar asla o afislerde gösterildigi sekle sokmak zorunda degiller kendilerini. Kadin vücudu cikolata ambalaji degildir kusura bakma.

68lerde cinsel özgürlük olarak ortaya cikan muhafazakarliga karsi tepkinin simdi ise cinsiyetci fasizm olarak adlandirilabilecek bu siniflandirmaya karsi ortaya cikmasi gerekmektedir. Ama senin gibi düsünenler oldukca etini budunu sisteme pazarlayip varolmaya calisan kücük insanciklar oldukca bu böyle uzun zaman gidecek eminim. Insan emeginin ve düsüncelerinin sömürülmesinden sonra simdi de beden ölcülerinin sömürülmesiyle karsi karsiyayiz. Bu belki cok uzun zamandir var. Ama su anda en üst noktasinda yasaniyor. Buna alkis tutmak ise asagilik bir seydir derim.[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki:
Uzak ama..

LoL!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ra_d, 18 July 2003 14:59 tarihinde demiş ki:
abi anadolu liseleri ve kolejler hariç,eski sistemde(lise 4 sene değilken) liseden mezun olma yaşı 17 idi.anadolu lisesi ve kolejlerde bu yaş hazırlık sınıfının uzunluğuna göre 18-19 olabilir.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
and so do the angels because of His Awe.

benim okudugum zaman anadolu lisesinde hazirlik mecburiydi, okumiycam diyemezdi kimse isterse ingiliz uyruklu olsun.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 18 July 2003 14:53 tarihinde demiş ki:
ben olusan bu yeni durumu tam olarak kic bas kulturu olarak gormuyorum. bu bir gecis sureci. aynen 50 lerin muhafazakar doneminden sonra patlayan 68 lerdeki cinsel ozgurluk dalgasinda ayarin hemen bulunamadigi gibi. tabii ki kizlar guzelliklerine onem verecek niye vermesin, erkekler kizlarda guzellige onem vermiyor mu ? analar ogullarinin aldigi gelinin guzel olup olmadigini onemsemiyor mu ? is basvurularinda "prezentabl" olma kisvesi altinda guzellik/yakisiklilik aranmiyor mu ? butun bunlari yapan toplumun kendisi. sonra da kendi talepleri dogrultusunda insanlar estetige gidiyor diye yerinmesinler. 18 yas altinda estetige gidilmesi kanuni olarak dogru olmasa da bu genclerin ileride kendinden talep edilecek seylerin farkinda oldugunun bir gostergesidir.

hmmm...
önce kendimi tutamayıp söylemem lazım ki, eğer mesajımın sadece o bölümünü quotelasaydın daha anlaşılır olacaktı. ama neyse, ben sordum sen de anlattın di mi? yine de paticik bölümünde quote threadini yemeklerden sonra bi doz tavsiye ediyorum, ve bu parantezi kapatıyorum :)

kıç-baş kültürü derken kastettiğim şeyi pek anlatamamışım sanırım ben. kıç-baş kültürü derken kastettiğim şey, mesaj yokluğunda öne çıkan mesajların kıçla başla ilgili olması. yoksa yani alternatif gösterdiğim şey 19 mayıs'ta gençlerin diz altı etek giymesi tadında bir şey değil...

tabii ki gençler cinsellikle tanışacak, tabii ki bilgiyi adam gibi almaları, yeri gelince deneyimlemeleri çok önemli. ama bunun içinin boşaltılıp toplumda örnek teşkil etmesine karşıyım.

örnek üzerinden anlatmaya çalışayım:
mesela ben 8 yaşında kız çocuklarının nez'i örnek alıp, büyüyünce nez gibi olucam demelerine üzülüyorum. nez'in kıçından başından başka temsil ettiği hiçbir değer, anlam, bişey yok.
ya da mesela 15 yaşında delikanlıların adam olmayı pahalı araba kullanmak, manken kız arkadaş düşürmek ya da laila'nın kapısından geçebilmek zannettiğini görünce de üzülüyorum.

özellikle medyadan yansıyan ve etkisi kulaktan kulağa, ağızdan ağıza böööle yayılan bir "makbul insan olma" prototipi var ki, midemi bulandırıyor. işte ben buna istinaden kıç-baş kültürü demiştim...
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes senin gibi düsündügü icin hic bir sey degismiyor zaten unity.

Herkes her seyi oldugu gibi kabul edip onun bir parcasi olmayi benimsiyor. Hayatlarini kolaylastirdiklarini düsünüp zehirliyorlar oysa.[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki:
Uzak ama..

LoL!
Sosyal ağlarda paylaş

haa hadi desek anadolu liseleri yuzde 20 yi olustursa da o yuzden 18-19 yasinda mezun olunuyor, diger liselerden 16-17 yasinda olunuyor, yine de ben can dundarin bu sozkonusu mezuniyet balosunu hangi okulun balosunda gozlemledigini merak ediyorum. can dundari herhangi bir endustri meslek lisesi ya da devlet lisesinin mezuniyet balosunda dusunemiyorum.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Abi seninle tartismak mümkün degil cünkü koca yazida gecen bir cümleye takmissin abuk subuk bir mantik üzerinden konusup duruyorsun kusura bakma.[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki:
Uzak ama..

LoL!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Wolfshade, 18 July 2003 15:03 tarihinde demiş ki:
Ayrica 68lerdeki dalga ile su andaki furyayi ayni kefeye koymak kusura bakma ama tam bir kafasizlik örnegidir. 68lerde bu patlama muhafazakarliga bir tepki olarak ortaya cikti.

Günümüzde ise pazarlanan ve sistem icinde varolmak icin zorunlu olarak tüketilen bir süprüntü anlayis. Buna karsi olmanin muhafazakarlikla alakasi yok.

Kadin vücudunun surda burda afislerde bu sekilde kullanilmasi seksizmdir baska bir sey degil. Cinsiyetcilik = Fasizm derim ben. Kadini sex objesi olmaya indirgeyen, kic bas memeden ileri bir sey olarak görmeyen igrenc bir pazarlama anlayisidir o kadar. Duvarlarda artik tangali kicini gösteren kiraz popolu kadinlar görmekten biktim. Kadinlar asla o afislerde gösterildigi sekle sokmak zorunda degiller kendilerini. Kadin vücudu cikolata ambalaji degildir kusura bakma.

68lerde cinsel özgürlük olarak ortaya cikan muhafazakarliga karsi tepkinin simdi ise cinsiyetci fasizm olarak adlandirilabilecek bu siniflandirmaya karsi ortaya cikmasi gerekmektedir. Ama senin gibi düsünenler oldukca etini budunu sisteme pazarlayip varolmaya calisan kücük insanciklar oldukca bu böyle uzun zaman gidecek eminim. Insan emeginin ve düsüncelerinin sömürülmesinden sonra simdi de beden ölcülerinin sömürülmesiyle karsi karsiyayiz. Bu belki cok uzun zamandir var. Ama su anda en üst noktasinda yasaniyor. Buna alkis tutmak ise asagilik bir seydir derim.[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki:
Uzak ama..

LoL!

68 lerdeki ozgurluk dalgasi muhafazakarliga karsi tepkiydi de simdiki tepki degil mi ? 80 den itibaren herseye sansur konmadi mi ? benim lisede okudugum zamanlarda erkeklerin kafalarini asker trasi yaptiriyorlardi milli egitimin talimati dogrultusunda. kizla erkek rahat rahat antalyada dahi yanyana gezemezdi, goze batardi. televizyonda bugun dikkat bile cekmeyen dansoz kavrami ilk kez 85 lerde cikmaya basladiginda dumura ugramis bir sekilde televizyona bakardi herkes. anla buradan ne kadar bastirildigini mani olundugunu.

yasamamis olan bilmez, bu ulkede gectigimiz 20 yilda baski vardi, sansur vardi, engelleme vardi. agzini acmak da yasakti. bir acidan da soyle dusunun, herseyin yasak oldugu donemden ozgurlesme donemine girildi. neticede de medya mensuplari da cok baski gordu ve sansur gordu. bir ara tvde zeki muren, emel sayin, nilufer, kayahan ve ersen ve dadaslardan baska birsey cikmazdi. bugunku hokkabazlar gecidi bir olcude bu donemde biriken engellenmisligin bosalmasidir, suclamamak lazim.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Wolfshade, 18 July 2003 15:07 tarihinde demiş ki:
Abi seninle tartismak mümkün degil cünkü koca yazida gecen bir cümleye takmissin abuk subuk bir mantik üzerinden konusup duruyorsun kusura bakma.[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki:
Uzak ama..

LoL!

ya sen de taktin benim takmis olma olabiliteme. iki ayri muhabbet donuyor burada farkindaysan. birinde yeni ortaya cikan neo kultur tartisiliyor digerinde can dundarin provokatifligi. senin benim taktigimi soyledigin olay da bu provokatifligin bir isareti. iki ayri mevzu iki ayri olay.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kicini basini acmak mi özgürlük? Bu ülkede insanlar düsüncelerini sesli bicimde ifade edemezken dekolte giymeyi mi özgürlük olarak görüyorsun. Ha ben de diyorum ki zaten bu erotizm özgürlügü toplumu oyalamak icin verilmis bir bebek mamasindan baska bir sey degildir.

O dönemleri ben de yasadim merak etme. Ben kadinlar eve kapatilsin su yapilsin demiyorum söylediklerimi carpitma. Ben kadinlarin cinsel objeye indirgenmesine, kalca ve gögüsten öte bir sey olarak görülmemesine karsiyim. Bu mudur senin özgürlük anlayisin?

1. sayfada söyledigimi tekrarliyorum. Özgürlük uckurda degil kafada baslar. Seninki belden yukari cikamiyor sanirim.[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki:
Uzak ama..

LoL!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Wolfshade, 18 July 2003 15:04 tarihinde demiş ki:
Herkes senin gibi düsündügü icin hic bir sey degismiyor zaten unity.

Herkes her seyi oldugu gibi kabul edip onun bir parcasi olmayi benimsiyor. Hayatlarini kolaylastirdiklarini düsünüp zehirliyorlar oysa.[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki:
Uzak ama..

LoL!

80 li yillarda tvde beraber ve solo sarkilardan baska birseyin yayinlanmadigi donemler yerine simdi icinde bulundugum donemde bulunup kabullenmeyi yeglerim. en azindan bugunlerde insanlar hayir ya da evet, begeniyorum ya da begenmiyorum demek icin agzini acabiliyor. eskiden boyle bir sans yoktu. bak bugun elestiriyorsun yeni kusagi ne guzel. eskiden elestirmeye gerek yoktu, zaten asker yetistiriliyordu ortaogretimde cocuk yerine. tek tip, tek kafa. bugun ise kisilerin senin elestirdigin kesimden , ya da tasvip ettigin kesimden ya da bunlarin disinda kalan bir kesimden olmak icin secim yapabilmek gibi bir imkani var.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle bir sans yok. Varmis gibi görünüyor. Ama böyle bir sans yok. Sen tam sistemin özgürlük propagandasini kabullenmissin. Insanlari tektip hale getirmeye devam ediliyor. Sadece bunu sopa zoruyla degil allayip pullayip pazarlayarak yapiyorlar. Sen ise secme sansin olup bunu gönüllü kabullendigini saniyorsun.
Modern arkadasim benim.[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki:
Uzak ama..

LoL!

[Bu mesaj Wolfshade tarafından 18 July 2003 15:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Wolfshade, 18 July 2003 15:21 tarihinde demiş ki:
Abi kicini basini acmak mi özgürlük? Bu ülkede insanlar düsüncelerini sesli bicimde ifade edemezken dekolte giymeyi mi özgürlük olarak görüyorsun. Ha ben de diyorum ki zaten bu erotizm özgürlügü toplumu oyalamak icin verilmis bir bebek mamasindan baska bir sey degildir.

O dönemleri ben de yasadim merak etme. Ben kadinlar eve kapatilsin su yapilsin demiyorum söylediklerimi carpitma. Ben kadinlarin cinsel objeye indirgenmesine, kalca ve gögüsten öte bir sey olarak görülmemesine karsiyim. Bu mudur senin özgürlük anlayisin?

1. sayfada söyledigimi tekrarliyorum. Özgürlük uckurda degil kafada baslar. Seninki belden yukari cikamiyor sanirim.[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki:
Uzak ama..

LoL!

kicini basini kapatacaksin ! demenin baski oldugu kadar kici basi acik gezmek de ozgurluktur. isteyen kici basi acik gezer, tasvip etmeyen de gezmez.

ayrica cinsel muhafazakarlikla dusunce kisitlanmasi herzaman tarihte paket olarak gelmis seylerdir. cinsel ozgurlugun olup da dusuncenin kisitlandigi ya da dusuncenin serbest olup da cinselligin kisitlandigi bir yer duymadim ben bugune kadar. ozgurluk uckurda, kafada, herhangi bir yerde degil, heryerde ayni anda baslar.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Televizyon insanlara fazla beğenme ve seçme şansı tanımayan bir alettir. Birşeyleri kendi iraden ile beğenmez beğenmek zorunda bırakılırsın. İzlediğin yayınlar senin büyük resme bakma yetini hiç farkına varmadan unutturan, tanımadığın yeni olduğun düşünceleri altında ne olduğunu bilmeden kabul etmeni sağlayan programlar, toplumu istediği yöne itebilen programlardır.

Bir iddiam var eğer Türkiyede 2 sene televizyon yayını olmasaydı bugün siyasi tercihlerimiz tamamen başka şeyler olurdu. Yada ahlak anlayışımız bambaşka olurdu.[hline]RK1
"Onzac" Clan Martian Artist
"Ederan" Clan Fixör
"Gafur" Clan Enforcer
"Story of SadButcher"
Sosyal ağlarda paylaş

Ben tartismayi kesiyorum. Bana daha cok zaman kaybi gibi görünüyor cünkü. Karsimda söylediklerimi carpitan ve demagoji yapan biriyle tartismayi sagliksiz görüyorum.

Herkese iyi günler diliyorum.[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki:
Uzak ama..

LoL!

[Bu mesaj Wolfshade tarafından 18 July 2003 15:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hayir bilakis, televizyon varken secme sansi oluyor. bakin ben 13 yildir mtv izlemiyorum. ondan once surekli izlerdim. son 5 yildir yaygin turk kanallarini da izlemiyorum, national geographic, discovery, cnbc e ve history channele indirdim izlediklerimi. buna secme hakki deniyor artik kanal secebiliyoruz. eskiden bir taneydi ve beraber ve solo sarkilar yayinlardi

benim savundugum fikirlere gelince, sunu soyluyorum ki ozgurluk oyle surasini alayim burasi kalsin denilebilecek bir kavram degildir. eger bir seye izin verilir, toplum baska bir yandan baski altina alinirsa, o izin verilen seye ket vurmak isteyen cevreler engellenen seyleri gerekce gostererek ayni uyuglamayi getirmek isteyebilirler. bakiniz bilgisayar oyunlari ve cinsellik, bakiniz bilgisayar oyunlari ve siddet. eger bugun bilgisayar oyunlarinin cocuklari cinsellige erken yasta tanisitiriyor diye bazi kesimlerin bunlara ket vurmasina izin verirsek yarin bir bakariz cocuklari siddete meyillendiriyor diye quake yasaklanmis.

iste bunun gibi aciklar verilmemesi icin insanlarin fikir ozgurlugu istedigi yerde baska insanlarin da kendi fikirleri olan cinselligi rahat yasamalarina engel olmamak gerekir. neticede o da bir gorustur, kisi cinselligini on plana cikarir. ha su bu kisi bunu mazur gormez, tasvip etmez. ama bu bu kisilere tasvip etmedikleri kisiye ket vurmaya calisma hakkini vermez. aynen sosyalist ya da milliyetci ya da herhangi bir siyasi gorusu tasvip etmesek de tolerans gostermemiz gerektigi gibi.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...