Wolfshade Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 http://www.milliyet.com/2003/07/17/yazar/dundar.html Uzun zamandir üzerinde düsündügüm bir konu üzerine yazmis bu yaziyi. Genc kusagin icinde bulundugu ahlaki cöküntü üzerine... Sadece Türkiye degil dünya baglaminda. Paylasmak istedim sizlerle...[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki: Ya yemek falan da olcak yani dikkat et. Kartal da olmasa gelirdim kesin. Uzak ama.. nicotinee, 06 July 2003 23:34 tarihinde demiş ki: senın oturdugun yer neresi caddebostana özel otobus hattı koyucagız.(yakın bır zamanda) LoL! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 can dundar liseyi alternatif bir boyutta okumus herhalde. orada millet 16-17 yasinda mezun oluyormus. turkiyede lise mezuniyeti 18 yasin sonlarina denk gelir : "...Son zamanlarda bir lise mezuniyet balosunda bulundunuz mu hiç? Gitseniz, gördüğünüz ağır makyajlı, cesur dekolteli, yüksek topuklu, cep telefonlu kızların 16 - 17 yaşında olduğuna inanabilir miydiniz acaba?..." inanamazdik cunku bilirdik onlarin 18-19 yasinda oldugunu.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 hepsini okudum her kelimesinde haklı güzel yazmış helal olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thanatos Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 cok doru soolemi$ adam..[hline]What does not kill,makes stronger. ------------------------ Laraok Deadsoul Kay's sexy necromancer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 :....Genç kızlar annelerinden çok daha erken adet görüyor artık... Bunun, iklimden beslenmeye kadar pek çok nedeni olabilir ama en önemli nedenlerinden biri "psiko - seksüel uyarımın artması"... Yani, okulda, çevrede ve özellikle de medyada cinsel teşhirin yaygınlaşması... Baştan çıkarıcı klipler, uyarıcı filmler, cinsellik yüklü diziler, çıplaklığa çağıran reklamlar, beyinde ergenliği erken uyandırıyor, cinselliğin keşfini hızlandırıyor......" psiko seksuel uyarmaymis. bu tur sacmaliklar muhafazakar kesimin tasvip etmedigi seylere mani olmak icin vesile olarak kullandigi seylerdir. hayat cinsellik yuklu. bunu cekemeyen gitsin iranda yasasin. bugune kadar iran gibi yasandi bu ulkede. psikoseksuellikle alakasi yok. ayrica daha onceki kusaklar hep simdikilerden daha kotu sartlarda buyudu, daha az cesitli ve saglikli yiyecekle beslendi. eger yeni kusaklar ucusa gectiyse bunda belki de artik daha saglikli yasandigindan olgunluga hizli erisilmesinin etkisi var.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 can dündar'ın bu yazısı birkaç gündür maille dolaşıp dolaşıp geliyor. hatta en son bu sabah powerpoint versiyonu geldi, bööle görsel destekli de, ööeeeh dedim ben artık... can abimiz her zamanki gibi naif naif yazmış, iyi hoş da, birkaç önemli detay gözden kaçıyor bence: 1) referans gösterdiği yazı da masama fotokopi olarak gelmişti içinde tofita lafı geçtiği için (bilen bilir, o reklama emeğim geçmiştir). o yazıdan başlıyor problem bence (nerden bulur da okursunuz bilemiyorum ama). bir kere yazının kaleme alınış sebebi "gençlerin yeni terimlerini genç olmayanlara tanıtmak" değil, "genç olmayanları gençlerin dejenereliğine karşı galeyana getirmek, korkuyla doldurmak", ki bu hatalı bir başlangıç noktası. tamam anlıyoruz, haber niteliği taşıması için kitleleri o ya da bu şekilde harekete geçirmesi bekleniyor olabilir, ama yani bu kadarına provokasyon deniyor bizim buralarda... 2) yine referans yazıyla ilgili olarak: benim hiç duymadığım abuk sabuk kullanımlar da vardı orda. hadi ben artık genç diilim, sizden de duymadım hiç, siz de mi değilsiniz (bikaç dinozor var buralarda, üstlerine alınmasınlar :P)? demem o ki, yazının provokatif etkisini güçlendirmek için yaygın olmasa da, kullanılmıyor olsa da kaba etten sallanmış bir takım abidik laflar da vardı orda... 3) yine referans yazıyla ilgili: bu laflar gerçekten var olsa da, orda yansıtıldığı gibi 8569 tanesi kombine olarak bir cümle içinde bombardıman gibi kullanılmıyor. bilhassa bu sözler söylendiği zaman kişi zaten kendisi de [şey] geçiyor oluyor. yani durum "sadece böyle konuşabiliyorlar, allahım ne acı!" değil, "ara ara böyle komik şeyler söylüyorlar" şeklinde vuku buluyor. öyle olmasa da orasından tutup işlenilebilir. ama işte amaç provokasyon olunca... 4) can dündar'ın yazısına gelince... tamam dj tarzı "vuaa-vuaa" tipi konuşanlara ben de kılım. tamam türk kimliğimizi tamamen kaybedersek elimizde yarı-amerikan (ki amerikalıların milli kültürünün ne menem bişey olduğu da tartışılır) hibrid bir kültür dışında hiçbir şey kalmayacak... tamam, içi boş kavramların peşinde sürüklenen bir gençlik modeli hiçbirimizin içini açmıyor... AMA... bu gençlerin suçu mudur? 9456080 tane tv kanalından her gün vua-vua diye konuşan abidik gubidik insan müsveddelerini bu gençlerin suratına diken insanların hiç mi suçu yoktur? naha da bu insanlar can dündar ve tempo'daki o lavuk yazıyı yazan insanlarla aynı plazalarda oturmuyorlar mıdır? koskoca türk toplumunun suratına her allahın günü televoleyi, reha muhtar'ı, erman toroğlu'yu (o mahkeme programına istinaden söylüyorum, yoxa futbol yorumculuğuna sözüm yok, lol!), o mankeni, bu hıyarı dayayanların bu konuda tek bir kelam etmeye hakkı var mıdır? bunları düşünmek lazım. demem o ki: eleştirinin içeriği iyi hoş, ama yapan ağızlar da sütten çıkmış ak kaşık değil. EKLER: 1) tofita'da amerikan özentisi bir taraf yoktur. tamamen türk yapımı olan bir programın, tamamen türk hayal gücü olan bir karakteri (tek çıban pakize) reklamda neşe unsuru olarak kullanılmıştır. ayça ne clubber'dır, ne amerikanca konuşmaktadır, ne de bişey... evet yavşaktır, ama bunun konuyla alakası yoktur. 2) globalleşme denen şey, kültürlerin birbirine karışmasını sonuç olarakl getirir. önemli olan iyi şeyleri koruyup, kötü şeyleri atarak ilerlemektir. ööeeehh... yoruldum... [Bu mesaj Emaleth tarafından 18 July 2003 13:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolfshade Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 MTV kültürünün dayattigi yüzeysel beldenasagi kültüre göre yasamak modernlik mi sence. Hic bir deger yargisina sahip olmadan? Adam testisleriniz yerine beyninizle düsünün diyor sen yok kardesim ben testislerimden memnunum diyorsun olay budur. Adamin yazdiklarindan 1 kelime bile anlamamissin ya da demagoji yapiyorsun diyecegim budur. Edit : Bunu unity100`e yazmistim yanlis anlasilmasin lütfen. [hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki: Ya yemek falan da olcak yani dikkat et. Kartal da olmasa gelirdim kesin. Uzak ama.. nicotinee, 06 July 2003 23:34 tarihinde demiş ki: senın oturdugun yer neresi caddebostana özel otobus hattı koyucagız.(yakın bır zamanda) LoL! [Bu mesaj Wolfshade tarafından 18 July 2003 13:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolfshade Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Bu arada Can Dündar`in elestirdigi kisiler zaten gencler degil. Yazisinin son paragrafinda elestirisini kimlere yönelttigi acik. Ayrica dedigim gibi bu sadece Türkiye icin degil tüm dünya icin gecerli. Bu carpik yasam tarzi müzik & moda kanallarindan tutun video kliplerden genclik filmlerine(!) dek her seyde empoze ediliyor. Yeni dünya kültürü breh bre a.k.a özgürlük?! Özgürlügün uckurda degil beyinde basladigini kavrayamayanlara cekici geliyor gerci.[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki: Ya yemek falan da olcak yani dikkat et. Kartal da olmasa gelirdim kesin. Uzak ama.. nicotinee, 06 July 2003 23:34 tarihinde demiş ki: senın oturdugun yer neresi caddebostana özel otobus hattı koyucagız.(yakın bır zamanda) LoL! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 mtv evet gerçektende ahlaksal anlamda 0 ve hiç bir deyeri yok kim abuk subuk birşey yapsa cool diye bağırıyorlar jack ass gibi aptalca programları var adam çıplak koşuyorsokak ben annemle yürüken yapsa adamı elimden alamazlar abuk subuk şeylerle çocukların beyni sulanıyor dışarı baktığımızda artık çingene çocukları çapulcular bile sokakta başının üsütnde dönmeye başladı nedir bu gidiş böyle.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 globallesme sonucunda kulturel karisma dogal ve engellenemez bir sonuctur. bundan once de boyle olmustur. 1930 larda gencligini yasayan dedelerimiz clark gablelerle buyumus, saclarini biryantinlemis ve vatkali ceketlerle ortada dolasmistir. 1960 larda gencligini yasayan babalarimiz enrico macias dinlemis, fransizca ogretilmis, global 68 olaylarina katilmistir. simdi bu insanlarin hicbirinin, hele can dundar gibi tam yukarida saydigimiz sekildeki kusaklardan yetismis bir sahisin yeni kusagin yasadigi seylere hede hodo demeye hicbir hakki yoktur, kendi dinlemeseymis gencliginde fransiz muzigi. sussun otursun bi yerde. demokratik olmaz. susmasin. neticede biz de cocuklarimizin yaptigi seyler karsisinda dumura ugrayacagiz bu boyledir ezelden ebede.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thanatos Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 said: TheSilver, 18 July 2003 14:01 tarihinde demiş ki: mtv evet gerçektende ahlaksal anlamda 0 ve hiç bir deyeri yok kim abuk subuk birşey yapsa cool diye bağırıyorlar jack ass gibi aptalca programları var adam çıplak koşuyorsokak ben annemle yürüken yapsa adamı elimden alamazlar abuk subuk şeylerle çocukların beyni sulanıyor dışarı baktığımızda artık çingene çocukları çapulcular bile sokakta başının üsütnde dönmeye başladı nedir bu gidiş böyle.... bu kadar aptalca olsadi eger dunyanin en iyi tv kanallari arasinda olmazdi demekki herkez senin gibi du$unmuyo??[hline]What does not kill,makes stronger. ------------------------ Laraok Deadsoul Kay's sexy necromancer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolfshade Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Iyi kanal? Eh neye göre iyi? Düsünmeye üsenen tüketmekten baska bir halta yaramayan genc kusak icin iyi oldugu kesin.[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki: Ya yemek falan da olcak yani dikkat et. Kartal da olmasa gelirdim kesin. Uzak ama.. nicotinee, 06 July 2003 23:34 tarihinde demiş ki: senın oturdugun yer neresi caddebostana özel otobus hattı koyucagız.(yakın bır zamanda) LoL! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 dünyanın en iyi kanlları arasında :) sence tv kanalları çok örenek kuruluşlarmı insanları tüketmeye yönelten kurumlar olarak görüyorum ben onları ve genç kuşak tammiyle beyni sulanmış bir şekilde yetişiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thanatos Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 said: Wolfshade, 18 July 2003 14:05 tarihinde demiş ki: Iyi kanal? Eh neye göre iyi? Düsünmeye üsenen tüketmekten baska bir halta yaramayan genc kusak icin iyi oldugu kesin.[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki: Ya yemek falan da olcak yani dikkat et. Kartal da olmasa gelirdim kesin. Uzak ama.. nicotinee, 06 July 2003 23:34 tarihinde demiş ki: senın oturdugun yer neresi caddebostana özel otobus hattı koyucagız.(yakın bır zamanda) LoL! yuzune bile bakmadigini izlediginde kustugunu nefret ettigini soylerbilirmisin? Eger oylese ne mutlu..[hline]What does not kill,makes stronger. ------------------------ Laraok Deadsoul Kay's sexy necromancer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Aslında benim gördüğüm kadarıyla unity Can Dündar'ın fikrine değil, Ema'nın dediği gibi "bu fikrin sunumuna" tepki gösteriyor. Ben de her ikisine de hak veriyorum. Can Dündar pek çok yazısını keyifle okumama rağmen genel tavır olarak pek kendime yakın bulmadığım bir insandır; çoğu zaman belli bir kitleye yönelik yoğun popülist bir yaklaşımı vardır. Bu yazıda bence buna bir örnek; abartılarak öne çıkartılmış abuk subuk hilkat garibesi kelimelerin, bilinçli olarak fazlasıyla küçültülmüş yaşların kanıt olarak sunulduğu bir gözlem. Haklı olduğu pek çok nokta var bence de, ama bunları ifade etmenin yolu insanları kışkırtmak veya "gençler ne kadar kötü durumda, ne rezalet bu eğiiyyy" demekten ibaret olmamalı; en azından çok satan bir gazetenin sık okunan bir köşesinde hiç olmamalı. Olması durumunda, -Ema'nın vurguladığı gibi- Can Dündar da mesai arkadaşlarıyla aşağı yukarı aynı noktaya gelir benim gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 mtv'yi hazmetmeden seyretmenin kötülüğü konusunda size katılılabilirim. ben de bi gün kızım olursa orda christina agulöröhölölö'yü kıçını başını kıvırıp inleyerek şarkı söylerken görüp örnek almasını istemem. ama sizce o zaman benim anne olarak görevim şu bilinci kızıma aşılamak değil midir? "bak güzel kızım, bu kadın şov işindedir. ne yazık ki bu şov işinin bu aralar böyle iğrençleşmesi söz konusu. sen eğleniyorsan eğlen, al seyret, ama her zaman hatırla ki gerçek hayat böyle bir şey değil. bunu biz eğlenelim diye yayınladıkları için işin boktan taraflarını göremiyoruz burda. hem gel ben sana kitap okiim, daha çok eğleniriz. kapat bu çirkin şeyi..." örnekler çoğaltılabilir: "bak şekerli oğlum. bu jackass programı amerikada ikamet eden bir takım manyaklar tarafından yapılmaktadır. bak başında uyarı da yapılıyor, bunlar dublör, hayatları tehlike içinde geçtiğinden, bundan zevk alır olmuşlar. evet çok komik hallere düşüyorlar, ama biz bu hallere düşmek istemeyiz di mi?" gibi gibi... yanlış anlaşılma olmasın, bence mtv'nin savunulacak bir tarafı yok. son 5-6 yıldır iyice bokunu çıkardılar işin, kesinlikle ve tamamen katılıyorum. ama bunun hayatımıza girmesini engellemenin yolu "mtv'yi banlayalım, böyle konuşan gençlere düşman olalım, bütün clubberları toplayıp yakalım, 'şşt seyircıı' diyeni dövelim" olmamalı... herkes birşeyi izlerken, şahit olurken, deneyimlerken neyin ne olduğunu biliyor olursa, etkilenme/etkilenmeme de ona göre olacaktır. ben sorunun cevabı adam gibi eğitimdedir derim. bebeklikten üniversiteye kadar. aklı başında bir adamı ne jackass bozar, ne de başka bişey... ben seyrediyorum jackass, çok da gülüyorum. kendimi sokaklara atıp, kıç-baş açık kaykay da yapmıyorum, 58 tane yumurta yiyip sağa sola da kusmuyorum. normali budur! [Bu mesaj Emaleth tarafından 18 July 2003 14:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 En iyi ve En çok izlenen tamamen farklı iki ölçüdür. Her iki değeride net olarak ölçmek bizim oturduğumuz yerden yapabileceğimiz birşey değildir. Ek: Yine yetişemedim cevap size değil Ema hn. [hline]RK1 "Onzac" Clan Martian Artist "Ederan" Clan Fixör "Gafur" Clan Enforcer "Story of SadButcher" [Bu mesaj SadButcher tarafından 18 July 2003 14:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gawain Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 said: thanatos, 18 July 2003 14:03 tarihinde demiş ki: said: TheSilver, 18 July 2003 14:01 tarihinde demiş ki: [edit: mesela burayı quote içinde bırakmaya hiç gerek yoktu di mi? quote hakkında açıklamalar için tık tık /ema] bu kadar aptalca olsadi eger dunyanin en iyi tv kanallari arasinda olmazdi demekki herkez senin gibi du$unmuyo??[hline][ayrıca imzaya da gerek yoktu... /ema] Çünkü embesil düşünen çok insan var anlamına geliyor bu. Şu anda sadece egolarıyla hakeret eden gençliğe hitap ediyor MTV denen o kanal anladınmı beni.[hline]Forcedata Ganimet Sitesi Gereksiz Bilgi Kaynağı [Bu mesaj Emaleth tarafından 18 July 2003 14:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 yaa wolf neyi ureticek adamlar soyler misin ? gunumuz gencligi ilkokul oncesinden basliyor artik ders calistirilmaya. ilkokulda kasiyorlar, okulla beraber son senelerinde dershaneye gidiyorlar anadolu lisesi vs sinavlari icin, oraya giriyorlar orda kasiyorlar, sonra son senelerde, hatta son 3 sene dershaneye gidiyorlar universite icin kasiliyor. giriyorlar universitede sonrasi icin kasiyorlar, bitiyor is hayatina atliyorlar karizma, statu ve para edinmek icin tirmaliyorlar. gunumuzde cocuk ve genclerin olgunlasip kendilerini kesfedebilmeleri, ozbenliklerini gelistirebilmeleri, cevreleriyle saglikli bir sekilde sosyallesebilip sosyal nitelikler kazanmalari icin vakit YOK !. neticede cikan carpikliklar, bu KOPTIK egitim sistemini ortaya cikaran hukumetler ve buna neden olan evebeynlerin eseridir. kimse yakinmasin. kendileri yapti, ceremesini de cekerler. tabii ki adam eve gidince dusunmeyecek ne dusunsun. zaten zorla dusunuyor tum gun okulda, dershanede, iste. bi de eve gidince mi dusunecek. veriyor kendini sacmaliga.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 said: Nefr, 18 July 2003 14:09 tarihinde demiş ki: Bu yazıda bence buna bir örnek; abartılarak öne çıkartılmış abuk subuk hilkat garibesi kelimelerin, bilinçli olarak fazlasıyla küçültülmüş yaşların kanıt olarak sunulduğu bir gözlem. Haklı olduğu pek çok nokta var bence de, ama bunları ifade etmenin yolu insanları kışkırtmak veya "gençler ne kadar kötü durumda, ne rezalet bu eğiiyyy" demekten ibaret olmamalı; en azından çok satan bir gazetenin sık okunan bir köşesinde hiç olmamalı. hah be nefircim, ben de onu anlatmaya çalışıyorum işte. eline sağlık :) zaten gençliğinden tırsan bir toplumun, gençlere karşı bu şekilde galeyana getirilmesine karşıyım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thanatos Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 said: Emaleth, 18 July 2003 14:10 tarihinde demiş ki: ben seyrediyorum jackass, çok da gülüyorum. kendimi sokaklara atıp, kıç-baş açık kaykay da yapmıyorum, 58 tane yumurta yiyip sağa sola da kusmuyorum. normali budur! Zaten bu programlar seyretmeyi bilenler icin guzel. yoksa aha bende yapim milleti guldurim altlarina ettirim gulmekten falan diyenler icin degil..[hline]What does not kill,makes stronger. ------------------------ Laraok Deadsoul Kay's sexy necromancer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 dur ben bu adama bi mail atiyim sizin boyutunuzda gencler liseden 16-17 yasinda mi mezun oluyor diyim.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 evet bir yönden hakılısınız böyle ne durumda oldukları yüzlerine vurulunca savunmaya geçiyorlar ince bir dille izah edilmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 said: unity100, 18 July 2003 14:12 tarihinde demiş ki: gunumuzde cocuk ve genclerin olgunlasip kendilerini kesfedebilmeleri, ozbenliklerini gelistirebilmeleri, cevreleriyle saglikli bir sekilde sosyallesebilip sosyal nitelikler kazanmalari icin vakit YOK !. neticede cikan carpikliklar, bu KOPTIK egitim sistemini ortaya cikaran hukumetler ve buna neden olan evebeynlerin eseridir. kimse yakinmasin. kendileri yapti, ceremesini de cekerler. tabii ki adam eve gidince dusunmeyecek ne dusunsun. zaten zorla dusunuyor tum gun okulda, dershanede, iste. bi de eve gidince mi dusunecek. veriyor kendini sacmaliga tüm kalbimle katılıyorum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 bu adamin mail adresini bilen var mi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar