ZydarHellfire Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Arkdaslar dolar bugün1,377.000.000 den islemi kapatti.. iMBK yükseldi... Dolar daha da düsecekmis...Eeee bize olan getirisi nepeki?? Tek bildigim dolar üzerinden satilan mallarin ucuzlamasi, baska var mi peki faydasi? Bilenle görüslerini yazarsa sevinirim, bende(bizde) bisiler anlar hödök gibi bakmam(bakmayiz) etrafta konusu açilinca. :-)[hline]Bazıları konuşarak rahatlar, bazıları yazarak, dans ederek, spor yaparak, müzik dinleyerek veya şarkı söyleyerek. Beni rahatlatan FRP alanında yaptığım her şey.. kendimi ifade edebilmem... görülmem ve görmem...anlatmam ve anlamam..Kim nederse desin..En iyisi FRP...
quamor Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 yanış bakmışsın dolar 1,401 000 tl den satılıyor. ayrıca bugun gun icinde 1,340 000 seviyelerine dustu ama 3 kez mudahale etti dolara merkez bankası neden eder anlamam. imkb de hep aynı seyirde devam ediyor 1 aydır 11000 ya bi kere oldu ya hiç. Allah sonumuzu hayır etsin.[hline]ALI G. MY BITCH
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 şahsen anlamıyorum bu işlerden. fakat bişeyi biliyorum. tvde bu konuda konuşan tipler de en fazla benim kadar anlıyolar bu tür mevzulardan. ne deseler aksi çıkıyo. walla artık neyin iyi neyin kötü olduğunu bilemez olduk...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? [Bu mesaj Grudge tarafından 19 July 2003 03:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Dolar merkez bankasının müdahalesine rağmen düşmüş senin söylediğğin kur a göre ben 2. seansı kaçırdım bugun ewde deildm de izleyemedim =) Doların düşme sebebi yabancıların Türkiyede kolay para kazanıldığının farkına warıp devlet tahviline yönelmesi eğer yabancılar bir anda tutup paralarını çekip giderlerse dolar tekrar yükselir Bu doların düşmesinin bana yararı okul ücretindeki düşüş =)) geçen sene 1.500.000 TL den sabitlenen kur bu sene 1.300.000 TL den olucak belki daha da düşük olucak dolar böyle düşmeye devam ederse ve geçtiğimiz seneye rağmen daha az para ödicem okula bunun yanında gelirimizdeki artış ile daha rahat bir sene geçirmemiz mümkün olucak şahsen bizim. Bu arada fazla bi yararı olmaz çünkü dolar düştükçe dolar bazında zam yapmaya başlıyorlar satıcılar çaktırmadan asla indirim olmuyor bu yüzden insanların alım gücü doların düşmesine rağmen hiç artmıyor 10 dolarlık şeyi dolar düştü diye 13 dolara satıyorlar örnek vermek gerekirse.[hline]< V ò d à n >
ZydarHellfire Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 said: Grudge, 19 July 2003 03:08 tarihinde demiş ki: şahsen anlamıyorum bu işlerden. fakat bişeyi biliyorum. tvde bu konuda konuşan tipler de en fazla benim kadar anlıyolar bu tür mevzulardan. ne deseler aksi çıkıyo. walla artık neyin iyi neyin kötü olduğunu bilemez olduk...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? +up ayni durumdayim, bu yüzden konuyu açtim bisiler bileyim diye :lol: [Bu mesaj Grudge tarafından 19 July 2003 03:09 tarihinde değiştirilmiştir] [hline]Bazıları konuşarak rahatlar, bazıları yazarak, dans ederek, spor yaparak, müzik dinleyerek veya şarkı söyleyerek. Beni rahatlatan FRP alanında yaptığım her şey.. kendimi ifade edebilmem... görülmem ve görmem...anlatmam ve anlamam..Kim nederse desin..En iyisi FRP...
quamor Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Dolar sadece Tr de degil tum dunyada düşüşte sebebi ise; Amerikan firmaları savastan sonra Amerikanın aldıgı tepkiden dolayı, dış firmaların kendileri ile alış-veriş yapmamasıydı. bunun uzerine doların kurunu düşüren amerika dış firmalara duşuk kurdan anlaşmalar yaptırıyo bi sure yine devam edicek. ve ilerleyen aylarda eski çıkışını surdurur diye duşunuyorum.[hline]ALI G. MY BITCH
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Merkez bankası müdahaleside ihracatçılar için adamlar 50 dolar fiyat weriyo türkiyede tl olarak yaptıkları için verdikleri 50 dolar 1 ay önce 75milyn ediyoken 1 ay sonra 60 milyon ediyor otomatik olarak zarar ediyolar bu durumda Türk ihracatçılar yada yabancıya fiyat yükseltmek zorunda kalıyorlar Bu arada bu doların düşmesi hükümetin başarısı falan değil doların şu an olması gereken seviye 1.700.000 ile 1.750.000 TL arasında imiş. Sadece şu daha önce dediğim devlet tahvillerine yatırılan paradan dolayı dolar düşük şu an..[hline]< V ò d à n >
Öne çıkan mesajlar