Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

EA yım %12 deyim 312 puan aldım ama karar veremiyorum, tavsiyesi olan varmı acaba?

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

şimdi ben tam olarak %12,82 deyim, marmara üniv de hukuk bölümü %12,82 ile alıyo, ilk tercihe yazsam aaçıkta kalma ihtimali çok mu acaba, hem hukuk da aklıma pek yatmıyo, okumaktan milletin canı çıkıyo, ben o kadar da sıkmaya gelemem ki, anadoılu lis. bitirdim, son 2 ay çalıştım aldım bu puanı, hehe, ayrıca isyanbulda birçok özel üniversitenin de uluslar arası ilişkilerini burlu kazanabiliorum, fakat duyduğuma göre burdu alsan da naşta bi hazırlık okuman lazım (tabi sınavı geçemezsen) ve hazırlık da paralıymış, istanbul iniversitesini kimsecikler tavsiye etmiyor, kavga neyin çok oluyomuş, acaba marmara hukuk mu, yada başka bi iyi üniversitede uluslar arası ilişkiler mi okusam, (marmaranın uluslar arası ilişkileri beni aşıyo biraz heh, ayrıcanak da tam sınır tehlike yani) kafam karışık......
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben söyliyeyim bu sene %lik dilimler çok dolmuş yani çok fazla kişi kazandıpı için eskiden(atıyorum)%1 1000 kişi iken şimdi %1 2000 kişi..yani sen %12 deysen %15-16 olan yerlere iyice bak
ilk tercihini de yüksek yazcan tabi öyle illa ki geçecen diye birşey yokki
şans bu
bakarsın boğaziçi de bir kontenjan kalır.o da gelir.%60'daki adama denk gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

Uluslararası İlişkiler dışarıdan ambalajı güzel bir bölüm ama bitirince sadece dıştan güzel olduğunu anlıyorsun. Akademik bir kariyer düşünmüyorsan Ulus. ilişkileri tavsiye etmem.Tabi diplomat falan olmak istersen o ayrı.[hline]Confucius say, "Man who walk through airport door sideways, surely going to Bangkok."
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar çok halısınız, fakat ben aslında istediğim bölümü biliyorum ama maddi imkansızlıklardan ötürü olmuyo işte, ben Pro 2D grafikerim ve türkiye derecesi almış bir webmaster (sakın bunları hava amaçlı yazdıımı sanmayın, lütfen, lütfen) ve ben bilgi üniversitesi görsel iletişim tasarımı okumak istiodum, orası da zati puanla diil ,yetenek sınavıyla alıo, ve kazanıcama da eminim, fakat hazırlık okumak zorunlu (sınavı geçemezsen) ve hazırlık da paralı, ona para mı daynır be arkadaşlar......
Sosyal ağlarda paylaş

evet reguluscum, eğer bursunu kazanırsan, bi hazırlık paralı, e tabi hazırlığı geçecek kadar ingilizce varsa oke problem yok, ama öss hazırlığında ingilizcemi kaldı yahu.. Kaç gündür kara kara düşünüyodum,en iyisi paticikteki arkadaşlara bi soriyim, o kadar öss ye girmiş çıkmış adam var..
Sosyal ağlarda paylaş

aslında haklısın da....
ingilizce hazırlık okumak bir yönden iyi, hayata iyi bir hazırlık, fakat asıl problen deneme yapılacak gibi diil, her sınav 75 milyon, ki belkida bu sene fiyat artmıştır, ama tabiki haytını kuramk için bu paranın ne önemi var dersen halısın, işte bizde günü kurtarmaya çalışıoz be cnm naapalım...
Sosyal ağlarda paylaş

Ne olmak istiyorsun? Hayatta amacın ne? Puanın tuttugu degil de istedigin bölüm olması onemli.

Bize de geliyor öyle puanı tuttu diye seçen öğrenci arkadaşlar. 1. sınıf sonunda tekrar sınava girmek zorunda kalıyorlar. Özellikle belli mesleklerde bu böyle. Sonradan üniversitede okuyan ama mutsuz bi adam olma. Hele ki mezun olunca daha acı olur kaybettigin seneler.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dragonmax, 18 July 2003 19:56 tarihinde demiş ki:
arkadaşlar çok halısınız, fakat ben aslında istediğim bölümü biliyorum ama maddi imkansızlıklardan ötürü olmuyo işte, ben Pro 2D grafikerim ve türkiye derecesi almış bir webmaster (sakın bunları hava amaçlı yazdıımı sanmayın, lütfen, lütfen) ve ben bilgi üniversitesi görsel iletişim tasarımı okumak istiodum, orası da zati puanla diil ,yetenek sınavıyla alıo, ve kazanıcama da eminim, fakat hazırlık okumak zorunlu (sınavı geçemezsen) ve hazırlık da paralı, ona para mı daynır be arkadaşlar......

Yazık degil mi peki bu yetenekle kazma bir üniversitenin anlamsız bir bölümüne girip de hayatını mahvetmek?

Benim aklıma Anadolu Üniversitesinin Grafik bölümü geldi bu yazdıklarını okuyunca. Hem paralı değil hem de yetenek ile alıyor. Ama çoook zor girebilmek çünkü çok popüler bir bölüm. Egitim süper. Ayrıca Web tasarımı gibi şeylerle de özellikle uğraşıyorlar. Bir bak istersen. Hatta şu sıralar kursları olması lazım eğer ortamı ve hocaları görmek tanımak tanışmak istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

yaa çok teşekkür ederim, çok iyisin saol, mutlaka araştırıcam,mutlaka, gerçekten çok teşekkür ederim...
bizimkiler web tasarımı grafik falan onları okuyup napcan kursuna gidince yine iş var falan diolar ama okulunu okumak ayrı kursuna gitmek ayrı die düşünüorum bakalım bi evde olay çıkarıyım da :) solun
Sosyal ağlarda paylaş

görsel iletişim tasarım bölümü yıldızda filan da var, sabancıda da olması gerekiyor.

ayrıca bilgi'den burs alırsan hazırlığı da kapsıyor ve bursun kalsan da devam ediyor(en fazla 7 sene).

maddi imkansızlık diyorsun, hazırlık parası diyorsun ama görsel iletişim tasarım bölümüne girersen zaten alet edevata çok para gidecek. bunları nasıl karşılayacaksın ki ?
kamera cart curt gerek yani.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca disingrated'ın dandik dediği bölümden mezun olunca çok geniş bir iş platformu karşına çıkıyor.

bence sen bırakma görsel iletişim tasarım işini eğer gerçekten iyiysen bu konuda.
bilgi olmazsa, sabancı olur, yıldız olur.
sabancı ve yıldızda bölümün adı farklı ama sanırım aynı bölüm.
bilkent'te de olması gerek bu bölümün.
Sosyal ağlarda paylaş

ekşi sözlük'te(sozluk.sourtimes.org) bunun hakkında şöyle bir açıklama mevcut :

"bilgi universitesi olarak almak gerekirse;
burslu girmenin pek bir ise yaramadigi gorulmektedir. cunku :

1-yapilacak animasyon ve de kullanilacak programlar icin iyi bir bilgisayara sahip olmak gerekir .(amd veya p4)
2-scanner,dijital fotograf makinesi, iyi bir printer gerekli olan diger console lardir.
3-dia filmi cekileceginden dolayi manuel bir fotoraf makinesi, dia filmi, dia kasetleri ayrica para olayidir.
4-odevler sirasinda gezip gorulecek, arastirma yapilacak bir cok yer olacaktir.
5-kitaplarin toplam degeri 300 milyona kadar dayanmaktadir.
6-yaraticilik isin icine girdiginden, hayalgucunun sinirlarini zorlamak gerektiginden kafanin bambaska yerlere tasinmasi icin maddeler gerekmektedir.

bolum zordur, fakat eglencelidir.
bolum insanlarinin ekstra ukalaligi sinir sinirlarinizi test etmek icin iyi bir kulvardir.

oss ye calismak gerektirmez, bilgisayar ve de fotograf seven insanlar icin eglenceli bir bolum olabilir.

girecek insanlar icin portfolio cok onemli bir faktordur, okul yasantisi icerisinde bolumdeki diger insanlara gore avantaj yaratir.
portfolio ya cd hazirlamak ve ozellikle cizim yapanlar icin yaptiklari cizimleri koymalari (bkz: ben) arti puan saglar."

ama sen yine de bir araştır. sabancı yetenek sınavı yapmıyormuş, yıldız yapıyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

şuan benim oldukça iyi bir portfoliom var, 4 yıldır tasarım yapıyorum, bu tasarımlarımla hatta grafiker olarak iş başvurusunda bulundum, hani yazın boş durmiyim hesabı, beğenmelerine rağmen üniversite olayı olduğu için 3 aylık bir işe alma söz konusu olmadı, olsun, fakat portfoliom iyi, ama (allah razı olsun araştırmışsın saol) oradaki alet edevat, yok makine bilgisayar kıl tüğ, ohooo beni baya baya bi aşar, işte yani buda türkiye istediğin, aşık olduğun öesleği yapamıyosun, neden çünkü paran yok!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...