Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biz Turkiyeliyiz(!)

Tralier

Öne çıkan mesajlar

Adi ustunde rum. Bir rumu zorla neden Turk yapiyorsun anlayabilmish degilim.T.C Vatandasi olabilir bu onu zorla Turk yapmaniz anlamina gelmez. Bu arada benim verdigim ornekte yazdigim uzere ve bildigim kadariyla Turk geleneklerinde ulkeyi satmak yok. Yada bugune kadar bana yanlsih ogretildi. Adam dediklerimin hepsine uyar da ailesi atiyorum almanyada yasiyordur. Yada abd de dogmushtur. O zaman ben ingilterede dogmush olsam ingiliz olucam senin dedigine gore.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

Ya kardeşim madem özgürlük war bn türkiyeliyim demek istemiorm hade bni hapse atın...Nolcak ki türk yerine türkiyeliyim dersem,kürtler branda dağdan incek we kardeşçe laylaylom yaşıycaz ölemi?Belkide ellerine koz wermemek için sölüosunuzdur ama bi dewleti birbirine bağlıycak brber yaşamayı sağlıycak şey sadece ırk olamaz.Bu amerikada olduğu gibi para weya bazı yerlerde olduğu gibi dinde olabilir!
Eğer kürtler isyanı bırakıp tmm biz artk kardeşiz diecekse bn türkiyeliyim derim ama bu sizi inandırıomu?
Aşağılık herifler gidio polis arabasını yakıo,otobüs yakıo sn bunu nası yaparsın hangi hakla yaa?Türk bayrağı açana dalıolar flan nedir bu yaa sn bide onnar incinmesin die ırkından utanırmış gibi türkiyeiyim dieceksin!!
Not:Aşağılık derken ırkçılık değil yaptıım,pkk yı kastettim.!.[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar...
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu kürtlere getirmeyelim şimdi biraz alakası olsa da şu anda bunu tartışmıyoruz.Şimdi almanya da yaşayan arkadaşın dedikleri bence dogru delidumrulun dedikleri de yani bi ruma zorla türksün diemezsin adam diilim der haklı da degil.Ha eger derse ki ben TC vatandaşıyım ben türkçe konuşuyorum ben türkiye için bunları bunları yaptım bende türküm.Tamam haklı türk ama dese ki ben türk deilim türkiyeliyim bence buna da karışılmaz yada karışılmamalı[signature][hline] Her an her tuvalete dalabilirim
Korkun benden
Eski Öküz Yeni Aşık
Bodrack The Tuvalet Psycho is back
Sosyal ağlarda paylaş

Bir gun ABD'de sokakta yururken, Kazakistan'li kizlar gelip bize sokakta "Turkmusunuz?, biz de Tarkan dinliyoruz, vs." diye gelip yanimiza konustular, yanimda ailem de vardi, bizi konusurken duymus olmalilar. Turkce kursuna gitmisler, tatile Antalya'ya gitmek istiyoryuz falan dediler. Cok sicak ve guleryuzlu idiler, ben ayni bizim Anadolu kulturunu gordum bu insanlarda. Yurtdisinda cok kaldigim icin baskalarini da tanidim, ornegin Azeri, Ozbek, Turkmenistan vb. Onlarda cok sicak ve guleryuzlu idiler. Belki benim sansima ama bunlardan negatif olanina hic rastlamadim. Bi Avrupali hayatta bunu yapmaz ornegin, kibar olabilir belki ama bi cogu kibar bile degil, ama ayni kultur ayni yakinligi hissetmezsiniz. Bazi seyler kulturle ilgili, gen, dna, bunlara cok takilmamak lazim.

Kisisel tecrubem bu.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen

kafatası mıllıyetcılıgının devrı coktan bıttı

aynı degerlerı tasıdıgın ınsanlarla kaynasman lazım avrupanın degerlerı bıze taban tabana zıt kısacık bır dusunmeyle sıze en az 10 tane zıtlık gosterebılırım

Turk mıleltı doguya aıttır bunun ıcındekı azınlıkalrda

unutmayın bızanslılar beyazıt zamanında ıstanbul kusatılınca katolıkelrden yardım ıster ve onalrda kılıselerın bırlestırılmesı tezını atar ortaya bızans bunu tamamen reddeder katolıkelrde halıyle yardım etmez
fatıh ıstanbulu kusatınca aktolıkler bu defa teklıfımızı dusunun der fakat bızanslılar Istanbulda latın kulahı gormektense turk sarıgı gormeyı tercıh ederız dedıler

bızans ta yanı rumalrda onalrın ıcınden degıldı o tarıhte yanı onalr doguya aıttıler ve bu sebepten dolayı osmanlı ıyıce guclenınceye akdar batıdan dışlandılar
yunanıstana gıdın turkıyeden farkı olmadıgını goruceksınız pek cok şeyın cunkı ortak bır kultur var

dogu mayası dıyoruz bız buna

doguya bakın dogudakı butun ulkelerın deger yargılarıyla bızımkıler ortusurken batıda zıt bır taplo cıkar karşımıza

buna ragmen bız doguyu kucuk gorup guclu dıye batının safında yer almaya calısırız ama herkesın bıldıgı bısey vardırkı batı artık gucunu tukettı

21. yuzyıl dogunun olucak not alın bunu

gumbur gumbur gelen çin teknolojıde kafayı sıyırtan japonlar ve askerı gucunu eskı sovyet gucununde ustune cıkarmayı hedeflıyen ve 2. kutup olmaya gerı donmek ıstıyen bır rusya var
bunun yanında potansıyelı cok guclu genc nufusu acılmamıs bor madenlerıyle gumbur gumbur gelen bır turkıye var

ve dıkkat edın saydıgım butun ulkelerın aleyhıne calısır batılılar

çin-SARS
rusya-terorızm ve kullanılmış komunıst propagandaları
turkıye-terorızm ve beyın yıkama
japonya-buna bi yamuk yapamıyorlar işte japonların zekası yuzunden boluculuk yapamaz anarşık olayalr cıkartamaz japonalr kakadır dıye propaganda yapamaz cunkı japonlara akrsı dunyanın en buyuk ınsanlık sucunu ıslemıs hastalık yollasa sar mısalı japonlar dırek cozum uretır

olayın ozetı bu yanı batının gucu gıttıkce azalıyor cunkı Amerıka tukenmeye başladı dınamık ve genc bır kıta ama cok hızlı tuketıldı bunun yanında endıstru devrımınden nasıbını alamamıs çin turkıye ve rusya gıbı dogal kaynak zengını ulkeler var doguda

turkı cumhurıyetlerın potansıyel gucununden sozetmıyorum bıle

japonya çin rusya turkıye ve turkı cumhurıyetler bır bırlık olusturursa kulturel oalrak yozlaşmış batı bıter

turkıye ıcın cozum ıkıyuzlu batılılar degıl avrasya da kurulucak yenı bır bırlıktır

unutmayın Ataturk bıze hedef oalrak batıyı degıl cagdas medenıyetler duzeyını gosterdı[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda tamamen aynı fikirdeyim.Doğu giderek güçleniyor ve batı giderek güç kaybediyor.Batının sonu yakın gibi tabi doğu birbirine girmezse ki bence girmez.Nese umarım bişy olurda şu AB işinden vazgeçeriz(benim kişisel fikrim yada umudum) doğuda kurulacak bir ittifak çok büyük işler başaracaktır
Ne olursa olsun umarım türkiyenin yararına olur
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle son söylenen doğu ile 'ilgielenme' fikri çok yerindedir.

ve birde Rum ve Ermeni olayı var.Bakın osmanlının türklleri 2. sınıf vatandaş olarak gördüğü doğrudur en azından anadoluda bu böyle olmuştur.Buarada rumeli bizim anayurdumuz türk yurdunur biz orda nerdeyse bulgarlardan daha fazla bulunduk ve buranın kaybı rumeli vilayetinin kaybı değil anayurtun kaybıdır.Neyse türkler çok ezildi dedik ve bunların arasında dindeğiştiren veya rum ve ermeni gibi davranmak zorunda bırakılmıştır.Zaten ermeniler saf olanları öyle çok değildir ve kürtler ile okrabadırlar yani Hurri ve samidirler onlarda hint kökenli bir kavimdir hititlilerden farklıdır.Türkler hrıstıyanda oldular asyada ve hâlâ olanları var ve biz bunlara hıristiyan türkler diyoruz.Nitekim anadoluda da bir çok ortadoks olmuş türk var ama onlar yukarda bahsettiğim neden ötürü ermeni olmayı tercih ve lanse edilmiştir.ve biz onlara ermeni diyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Birde güneydoğu sorunu diye birşey yoktur onun yerine güneydoğu toprak sorunu vardır. Yani toprakların ağalık düzeninden kurtarılmaları gerekmektedir.Şunu unutmayın yüzlercce yıl ağalık düzenine başkaldıramamış bu halk nasıl olurda ıvır zıvır yüzünden devlete başkaldırmaya cesaret bula bilmiştir.saygılarla
Sosyal ağlarda paylaş

Kim türkiyelyim derse desin bn demiorm...İşte nese ama sizde konuyu sapıtmışınız yani konu türkiyenin yeri weya geleceğide diil.Ama bnde çin-rusya-türkiye-pakistan bir olsn isterim ki çok zor çünkü hepsinin ne ırkı ne yönetim biçimi ne dini flan ortak diil.Hiç bi ortak nokta yok.Ortak olunacak tek şey askeriye olur buda dünyanın başı dertte demektir:D[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Delidumrul, 07 Eylül 2005 07:24 tarihinde demiş ki:
Adi ustunde rum. Bir rumu zorla neden Turk yapiyorsun anlayabilmish degilim.T.C Vatandasi olabilir bu onu zorla Turk yapmaniz anlamina gelmez. Bu arada benim verdigim ornekte yazdigim uzere ve bildigim kadariyla Turk geleneklerinde ulkeyi satmak yok. Yada bugune kadar bana yanlsih ogretildi. Adam dediklerimin hepsine uyar da ailesi atiyorum almanyada yasiyordur. Yada abd de dogmushtur. O zaman ben ingilterede dogmush olsam ingiliz olucam senin dedigine gore.

+1 söylenecek sözler bunlardı sağol[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...