Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biz Turkiyeliyiz(!)

Tralier

Öne çıkan mesajlar

said:
Bilge_Tonyukuk, 01 Eylül 2005 14:42 tarihinde demiş ki:
Hayır ben Türkküm kürt te kürt oda ben kürdüm desin banane. Atatürk ne mutlu TÜRKÜM dieyene demiş ne mutlu türkiyeliyim diğene değil

Tamam işte. Ancak sen o kürtten daha üstün değilsin. İkiniz de eşit haklara sahipsiniz. O yüzden o kendine kürt dese de bir tane bayrak altında birleşmişsiniz. Ya ayrı gayrı yapacan sen kürtsün ben türküm diye yada hepimiz türkiyeliyiz diyeceğiz. Ben türkiyeliyim deme taraftarıyım hepimiz bu vatanın evlatlarıyız ben türküm sen kürtsün diye ayırmama taraftarıyım.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 01 Eylül 2005 13:17 tarihinde demiş ki:
said:
Solgunadalet, 01 Eylül 2005 13:12 tarihinde demiş ki:
Ya bide bu bölün me olayı nedir ya insanlara bu haki kim veriyor. Devletin kurucularu o veya bu şekilde Türkler değil midir bu ülkeyi bölme hakıda ancak onlardadır.Türkiyelide değil.Adam vergisini verir ve karşılığını alır ama bunu karşılığı etnik hakdeğildir.bunu verecek belidir kimse alamaz

bu ulkenın kurucuları azız turk mılletıdır turkler degıldır

turk mıleltı calıskandır turk mılletı zekıdır sırf turkler degıl

turk mılletı bu vatanda yasamak ıstıyen aynı dılı konusan aynı gelecegı hedefleyen herkestır

turk mılletı kafatası olcusuyle belırlenen bişey degıldır

safkan turk dıye bısey yoktur her sey corba olmuştur onemlı olan ortak degerler ortak dıl ve ortak kulturdur

Ya adam hala herşey corba olmuştur dior,çorba falan olan bişey yok anca sizin gibiler çorba etmeye çalışıyor yada öyle görmek istiyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes, siz anlarsınız başkası anlamaz ne demek? Bunu açıklar mısın?

Hukuki olarak her vatandaş Anayasa'da yazanları bilmek zorundadır. "Ben görüp duymadım, bilmem" diyemezsin, kanunlar için de geçerlidir bu. Anayasa olunca o devletin vatandaşı olman anayasayı bildiğin anlamına gelir. Anayasa'nın ne dediği de alenen yazılmış burada. Bu ne demek? Herkesin bilmesi gerek, çıkıp da "Vay ben bilmem, anlamam" diyemez, dağın tepesinde yaşayan okuma yazma bilmeyen 80 yaşında bir dede de bilmek zorunda kabul edilir sen de. Çıkıp da "Bak siz Atatürk'ü anlıyorsunuz, onlar anlamaz" demek, hem hukuken olan bir şeyi kabul etmemek hem de o adamları aptal yerine koymaktır benim gözümde.

Bunun tartışılacak bir tarafı yok. Türkiyelilik diye bir kimlik yoktur, olamaz. Bunu öne sürenlerin amacı, ilk başta bir federasyon elde ederek sonra kendi çıkarları doğrultusunda ülkeyi parçalamaktır. Bunu da göremeyecek kadar kör olma, bugün "Türkiyelilik" kavramını kimlerin ateşli bir biçimde savunduğuna ve isteklerinin ne olduğuna bakarsan hemen anlarsın.

Bir şey daha var. 2. Dünya savaşı'ndan beridir, ulus-devlet yapısı çözülmeye başladı, günümüzde zaten globalleşen dünyayla birlikte ulus devlet gücünü yitirdi. Şimdi hal böyleyken "Vay Türkiye diyor ben isminde Türk geçen ülke istemem, değiştirin Zopikistan olsun!" diyenin bil ki apayrı amaçları vardır.

Lütfen kalkıp bir daha Atatürk'ün milliyetçiliğini anladığını söyleme. Sana gösterilmek istenen, kanunlarda geçen bu anlayışın bu topraklarda yaşayan tüm yurttaşlarca bilinme zorunluluğu. Bizde bu kavram yerleştirilmediği için aramızda 10 kişinin bile Anayasayı alıp şöylece bir okuduğundan şüpheliyim, muhtemelen bu rakamın yarısı kadarı da 1924ten beri anayasalarda ve devlet yapısında ne değişti bilemez.

Arkadaşlar, hepinizden ricam, enikonu araştırın, öğrenin ve bilin. Birilerinin uydurduğu, kulağa hoş gelen kavramları, altında üstünde ne olduğunu bilmeden eleştirmeyin veya savunmayın.

Saygılarımla,[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi güzel diyorsun da, ben söylenen şeyi yorumlamaktan bahsediyorum, insanların kandırılmasından bahsediyorum, sen vatandaş yükümlülüklerinden ve anayasal şeylerden bahsediyorsun bana.
Türkiyede yasalar yazıldığı gibi işlenseydi zaten mükemmel bir ülke olurduk. Yine de gözardı edemeyeceğin sorunlar yaşıyoruz türkiyede, doğuda adam çırpınıyor ben türk değilim türk değilim diye sen hala onu türküm demeye zorluyorsun. İki ucu kakalı değnek hesabı bu da yani iki tarafı da hayra çıkmıyor.
Neyse bundan ötesini tartışmam fikirdir ancak şunu söylemeliyim ki Alan Yöneticisi olman benim atatürkçülük ilkelerini kavrayış şeklimde herhangi bir yargıya varma hakkı vermez sana, bu yüzden lütfen bir daha benim atatürkçülüğü anlamam anlamamam hakkında yorum yapma, bu konuda bazı fikirlere sahipsen de bunu birer fact'miş gibi değil de benim düşüncem diye ortaya at.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir örnek vermek istiyorum ve yorumlarınızı ama yapıcı ve eleştşrel olsun lütfen.
Bir şirket düşünelim,biz patronlar işcilerimizi sömürmek yerine onlara bağzı haklar verdik veya japonlar gibi onlara paydan hisse verdik.Bu hisse hakı adamlara o hisseyi satıp başka yerlere kullanma hakı verirmi? veya biz bu adamların suyuna gidip , ya adamları kızdırmayalım adamlar şimdi hisselerini satarlar bizde açıkta kalırız diyebilirmiyiz?ve adamların bu hisseleri satma hakkı varmıdır yoktu çünkü onlar sadece işcidir.Ben burda ırkcılık yapmıyorum ve kurtuluş savaşında savaşan herkes bu ülkenin kurucu üyesidir ve unutulmamalıdır ki bizi arkadan satan bizden daha fazla türk olan adamlar yok değildi.Bize düşen görev şirket örneğinde değidiğim gibi bu admlardan korkmak yerine onları bir bir tesbit edip şirketten kovmak ve o hisselerin hakkını vererek çalışanlarıda en iyi şekilde ödüllendirmeliyiz anca bu şekilde geleçeğimizi temiz tutabiliriz.
Türk milleti dediğimiz şey Türktür
Sosyal ağlarda paylaş

Saçmalığa bakın ya..

Benim soyumda da bulgar kanı var ben bulgarım o zaman? Türk değilim de türkiyelimiyim ben? Yok böyle saçmalık ya.. Türküm ben kardeşim.. Bu topraklar üzerinde yaşayıpta ben Türküm diyen herkes Türk'tür..

Türkiyeli şekilndeki deli saçması kavram ülkeyi bölünmeye bile götürür be.. Bu kadar çok ulustan insan, birbirine karışmış ırk varken.. Türkiyeliymiş.. lol..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes, yanlış anlaşılma olmuş, mesajımı tekrar okuyunca gördüm. "Lütfen kalkıp Atatürk milliyetçiliğini bir daha anladığını söyleme" derken, bu konuyu zaten senin anladığını ve bunu bizim bildiğimizi anlatmak istedim, "Sen ne bilirsin" anlamında söylemedim. Özellikle Viktorla olan mesajlarında en az 3 kere Atatürk'ü anladığını ama senin dediğinin farklı olduğunu söylemişsin.

Ayrıca Alan Yetkilisi olarak asla "Benim dediğim dedik" gibi bir anlayış içine de girmedim,girmiyorum. Kalkıp bana böyle ithamlarda bulunmayın bu sebepten, mesaj yazarken 10 kere silip değiştirmek, aman yanlış anlaşılmasın demek gerçekten zor bir iş, bunun da farkındasınızdır umarım bana "Alan yetkilisi olmasan görüşürdük" şeklinde yaklaşan arkadaşlar. Sözüm meclisten dışarı tabii, lütfen Antimodes alınmasın.

Saygılarımla,[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bakin arkadaslar ben bu topicte olayin ne kadar vahim oldugunu aciklamaya calistim.

Bazi arkadaslar osmanli zamaninda turkler 2.sinif vantas degildi demis.

Soyle izah edeyim,Osmanli zamaninda turkler 2.sinif vatandasti.En basitinden,hic bir osmanli padisahi turk hatunla evlenmemistir.Daha bir cok ornek var.Turklere verilen gorevler,toprak ayrimi gibi.Neyse bunlara hic girmeyelim.

Cafein bir sey belirtmis.Ne mutlu turkum lafinin amaci fln.Cok da hakli.Ataturk bu lafi bosuna soylemedi.

T.C sinirlari icinde yasayan herkes turktur

Bu boyledir baska bir aciklamasi olmaz.Slavsin ermenisin şusun busun.Ama sen bu topraklarda yasiyorsan once turksun.

Zaten itiraz edenler olucak.Ben ermeniyim nesi var fln.Turksen nesi var?Turkum demek senin ermeni soyuna hakaret mi?

Turkiyelilik diyerek,bir bakima ataturkun turk kimligi cope atiliyor.Akp hukumetinin yapmaya calistigi bu.[signature][hline]intikam yüzümüzde gülümseme ile servis edilmesi gereken soğuk bir yemektir

[Bu mesaj Tralier tarafından 02 Eylül 2005 00:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Türklük üst kimliğimizdir. herkesin alt kimliğinde değişik sıfatları vardır. laz, çerkez, rum, bulgar, kürt gibi. ama yasamızda yazdığı(66. maddenin 1. fıkrası) gibi hepimiz Türk'üz. Türkiyeliyiz kavramı son zamanlarda çıkarılmış tam aksine bölücülük yaratmak ve Türklük benliğini ortadan silmek için ortaya atılmış bir savdır. eğer buna karşı olan varsa gitsin anayasa mahkemesinde anlatsın derdini. herkes sinmiş vaziyette. bir Allah'ın kulu kalkıpta başbakana "sen napıyorsun? bu dediğin anayasamıza aykırı" demiyor, diyemiyor. arkasında ki faktörlere girmeyecem bile. içinden çıkamayız. neyse gece gece bu kdr :)[signature][hline]Can düşer, gül düşer, baş düşer ama Bayrak düşmez...-Şeyh Şamil

khas changed into LonelyWolf
Sosyal ağlarda paylaş

İsin komik yani bu sav tam tersine birtakim ermenidir kurttur o sorunlardan kurtulmak icin cikarilmistir.

Adamlar bir tasta iki kus vuruyorlar.Hem cok istedikleri Osmanlı kulturunu geri getirmek,hemde alt kimlik sorunlarindan kurtulmak.

Bravo ya.Cok akillilar.[signature][hline]intikam yüzümüzde gülümseme ile servis edilmesi gereken soğuk bir yemektir
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Natural, 01 Eylül 2005 01:40 tarihinde demiş ki:
ne demek bu ya,rumlar ve ermeniler neden türk olamiomuş?
''ne mutlu türküm diyene''
söz bu...
senin yorumlayış şeklinde şu;
''ne mutlu türk olana,ermeni,rum olmıyana''

Yanlış anlaşılma yine ..

Türkiye Cumhuriyetinin Tanıdığı iki azınlık grubu vardır . Bunlar Ermeniler ve Rumlardır . Bunlar haricinde geriye kalan herkes türk kabul edilmiştir . Söylediğim şey bununla alakalıdır . Yani Ermeniler veya Rumlar biz Türk değiliz deme hakkına sahiptir pek doğal olarak .

Ama demiyorlar o ayrı bir olay . Çok sevdiğim birçok ermeni arkadaşım var ve seni temin ederim Irkçı bir insan değilimdir :) .[signature][hline]MaXi...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 01 Eylül 2005 15:31 tarihinde demiş ki:
İyi güzel diyorsun da, ben söylenen şeyi yorumlamaktan bahsediyorum, insanların kandırılmasından bahsediyorum, sen vatandaş yükümlülüklerinden ve anayasal şeylerden bahsediyorsun bana.
Türkiyede yasalar yazıldığı gibi işlenseydi zaten mükemmel bir ülke olurduk. Yine de gözardı edemeyeceğin sorunlar yaşıyoruz türkiyede, doğuda adam çırpınıyor ben türk değilim türk değilim diye sen hala onu türküm demeye zorluyorsun. İki ucu kakalı değnek hesabı bu da yani iki tarafı da hayra çıkmıyor.

çözüm türkiyeli diye bi kavram çıkartmak değildir bu noktada.anayasayı adam gibi uygulamaktır.ne mutlu türküm diyene kafını benimsememiş yada yanlış benimsemiş bi adamın öyle bi hakkı yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tralier, 01 Eylül 2005 00:58 tarihinde demiş ki:
Son gunlerde ozellikle dikkatimi cekti.

Basbakan Recep Tayyip Erdogan ve onde gelen akp vekilleri hic bir zaman "Türkler" diye bir hitap da bulunmuyorlar.Her zaman "Biz Turkiyeliyiz" gibi kelimelerle halkimiza sesleniyorlar.

Peki bunun sebebi ne olabilir?

Zaten gerici olan bu partinin osmanlı soyundan gelen bir inanistan yola cikmis olduklari oldukca acik.Cunku Osmanlı devletinde devlet yonetimine her zaman devsirmeler getirlirdi.Türkler her zaman ikinci sinif vatandasti.

Bu deyisten yola cikarak, zar zor Ataturk doneminde buyumus turkluk inancini yok etmek icin bu yontemi kullaniyorlar.

Cunku idolleri Osmanlıların, sozde asagiladigi bir toplumdan olmak istemiyorlar.

İste boyle insanlar yonetiyor bizi.Helal olsun.

+1[signature][hline]Sırlar aldatır. AA
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Türkiyeliyiz'in temelinde ümmetçilik mantığı yatar . (Tayip'in Türkiyeliyizi)Ümmetçilik ve milliyetçilik birbirlerine ters olduğu için Türk yerine "Türkiyeli" kavramını kullanmaktadırlar . Onlar için müslüman - gayri müslüman olduğundan temelde Türküz gibi milliyetini gösteren bir duruş sergilemezler.

Tabi günümüzde popülizm uğruna herşeyi yaparlar o ayrı .[signature][hline]MaXi...
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes bırakmış heralde yanıt vermeyi keşke daha önce okusaydım bu topici ya
Neyse adam burda çırpınmış resmen ya ben Atatürkün dedigini anlıorm ama diorm ki eger siz herkes türk burda ki derseniz azınlıklar bunu alır istedigi yöne çeker "Ben türk deilim kardeşim sen benim kökümü mü deiştirmeye çalışıosun aha işte anam babam türk deil bende deilim o zaman ne die türk dicekmişim kendime kardeşim sen beni asimile mi etmeye çalışıon ha!!" die coşma şansları var azınlıkların yeter ki amerika ingiltere yani bi dış güç gazı versin alttan.Ama bi diyi türkiyelisin sen adam ne dicek hayır ben türkiyeli deilim mi tabi ki diyemez o zaman dersin o zaman türkiye de ne işin var??
Yani en azından benim anladıgım bu antimodes umarım yanlış anlamamışımdır seni ama eger dogru anladıysam bence sonuna kadar haklısın![signature][hline] Her an her tuvalete dalabilirim
Korkun benden
Eski Öküz Yeni Aşık
Bodrack The Tuvalet Psycho is back
Sosyal ağlarda paylaş

85 senedır bu problem olmuyordu şimdimi oldu allah aşkınıza
faşizan mıllıyetcılıgın tırmanısta oldugu yıllarda bıle turkıye azınlık sorunu yasamadı fazla
kaldıkı burdan baskıyla goc eden rumlara yunanıstanda turk dıyorlar oda ayrı komık bır mesele sımdı sıze ıkı tane kaynak verıcem sabıredın okuyun ne demek ıstedıgımı anlıycaksınız

ılkı Metal Fırtınanın Kırılması ısmındekı kıtap
kıtap metal fırtınanın ABD lıler tarafından ozellıkle psıkolojık gergınlık yaratmak ıcın yazdırıldıgını ıspaları ve analızlerıyle gosterıyor bıze orda su turkıyelılık kavramının tamamen eyalet sıstemıne dolayısıyla tayyıp ın baskanlık sıstemıne on hazırlık oldugu amerıkanında bu işi destekledıgı yazıyor
turkıyeyı uniter ulus devlet statusunden cok uluslu federal devlet statusune getırmeye calısıyorlar bununda ılk adımı mıllı benlıgı yok etmek ama gencler anlamıyor bunu ne yazıkkı basta turkıyelılık ınsana tozpembe guzel gelıyor ama alatında yatan amaç çok kotu

ıkıncısı ıse Polıtıkı kouzina ısmındekı bır fılım avrupa ve amerıkada a lıttle tuch of spıce olarak bılınıyor orda kıbrıs meselelerı sırasında aılesının asırlardır yaşadıgı turkıyeyı terketmek zorunda kalan bır rum un hıkayesı anlatılıyor yunan yapımı oldugu ıcın bıraz daha objecktıftır
tamer karadaglı fılan oynuyor zaten fılımde

sımdı sıze yapılmaya calısılan oyunu soylıyım
1-PKK ve medya vasıtasıyla faşizan mıllıyetcılık tetıklenıcek
2-ABD karşıtlıgı bılınclı oalrak hat safhaya yukseltılıcek
3-halk azınlıkalra abskı uygılıycak hepsıne terorıst ve bolucu gozuyle bakıcak
4-turkıyelılık kavramı getırılcıek devlet azınlık sorunalrıyla basbasa kalıcak
5-Orduyu gucsuz ve yetkısız bırakılıp kışlaya hapsedılıcek
6-turkıyelılık sıstemınden sonra ummetcı anlayıs hakım olucak bır nevı osmanlının azınlıkalra yaklasımı ornek alınıcak
7-cozum ıcın federal yapıda ulke eyaletlere bolunucek baskanlık sıstemı gelıcek ordu dırek emıraltına alınıcak
8-sonra o eyaletler bır bır bızden kopartılıcak turklere sevr sartlarıyla azıcık bır yer verılıcek

işin en guzel yanı ıse butun bunlar tek bır kurşun atmadan ve kurtulus savasında oldugu gıbı kendıelrını dunyaya rezıl etmeden yapılıcak boylece turklerın masabasında kaybetme tezınden oynıycaklar
basbakanımız guzel bişey dedı
AB ye verıcek tavızımız kalmadı
daha muzakereler baslamadan turkıyenın elındekı butun kozlar bıttı bravo alkışlıyoruz nadıde hukumetımızı[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

Yada bunların hepsi komplo teorisi:D
İyide babacım madem bunların hepsi olacak türkiyeli dendigi zaman sen medyum falan olsaydın
Pardon biraz abarttım ama bence sende çok abarttın türkiyelilik sözünü.Neyse belki eskiden olsa bende abartırdım o yüzden sana bişy diyemem hatta haklısındır belki ama ben anlamıyorum hala
Daha da iğrenci NER OLMUŞ DÜN İSTANBULDA YA!!!
Bunlar isyan falan mı çıkarıolar
Not:üstteki iki satır sadece bir anlık gazdan dogan tepkidir yanıtlanması gerekmemektedir[signature][hline] Her an her tuvalete dalabilirim
Korkun benden
Eski Öküz Yeni Aşık
Bodrack The Tuvalet Psycho is back
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel kardeşim polemiğe girmek istemiyorum ama bana kimse TÜRKİYELİYİM dedirtemez. Kürtlere kardeş diyenler desin ben demem. ben iyisine rastlamadım valla kusura bakmayın. Benim kardeşim yine ben TÜRKÜM diyendir başkasını tanımam.[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir. bir daha tekrarı halinde cezalandırırsınız]
Sosyal ağlarda paylaş

anayasamızda belirtildiği üzere de; Türk kelimesi üzerinde her zaman ısrarlı olucağım.

Bu ülkede azınlık diye birşey yok. herkese eşit haklar tanınmış. herkes eşit, herkes din konusunda da özgür. Bu ülkede çoğunluk olan Türkler tek birşey istemiş belki de. Türkiye'deki milletin adını Türk milleti koymayı istemiş. bunu bile çok görüyorsunuz, bunu bile şanlı Türk milletine çok gören varsa beğendiği ülkede yaşama hakkına sahiptir, fazla tutmayalım.[signature][hline];;suitfly
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 01 Eylül 2005 03:36 tarihinde demiş ki:
Ben de diyorum ki, gel birlikte Türk'ün tanımını yapalım.
Türk: 1-) Orta asyada ortaya çıkmış bir ırk.
2-) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı
yanlışım var mı burda? Sanırım yok.

sanırım var...
TDK SÖZLÜK:
1 . Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan halk ve bu halktan olan kimse:
"Ne mutlu Türküm diyene!"- Atatürk.
2 . Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan, Türkçenin değişik lehçelerini konuşan soy ve bu soydan olan kimse:
"Ben bir Türküm, dinim, cinsim uludur."- M. E. Yurdakul.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde
Sosyal ağlarda paylaş

aynen bravo

turk turkce konusan ınsana denılen ısımdır kafatası olcusune gore belırlenemz cunkı turk dedıgımzı kıtle saf bır ırk degıldır akrman corman corba olmuş artık

eger corba olmadık dıyorsanız asya turklerını gorun bı çinli gibi cekık gozluler veya ozbekler mogol yapısına sahıp

bızde anadoluda butun buetnık guruplarla akrısmışız[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

Turk olmak icin Turkce konusmak yeterlidir.

Genler, kafataslari, irklar artik gunumuz dunyasinda bizim onumuzu kapatir, kisitlar. Guclenmek ve buyumek istiyorsak beyin gocu vermeyi birakmamiz hatta disardan beyin gocu almamiz lazim. Isteyen herkes Turk olabilmeli, yeterki Turkce konusulsun ve ne mutlu Turkum diyene denilebilsin. Ornekleri var, bu ulkeye gelip 'ben artik Turkum' diyenler yok mu? Azinlik diye bir olay kabul edilmemeli bu ulkeyi boler.

ABD'ye bakarsak, herkes 'once Amerika' diyor. Ondan sonra nerden geldigine bakiyor. Avrupa'da bole olabilmek icin ugrasiyor. Hic kimse azinlik degil. Bizde niye olsun ki?

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 06 Eylül 2005 20:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Turk olmak icin neler gereklidir yada nasil Turk olunur. Cogu kisiye ve dusunceye gore bu sorunun cevabi deyishir. Kimileri icin sadece Turkce konushmak yeterliyken kimileride Turkce konusmak ve Musluman olmak olarak yorumlar bunu. Turk kelimesinin 2 anlami var. Birincisi Turkiye Cumhuriyetine Vatandaslik bagi ile bagli olan herkez (Bkz. Anayasa). Ikincisi ise Asya ve Avrupa kitalarinda tarihte zaman zaman cesitli devletler kurmush bir irk (Buna isterseniz nesil diyin isterseniz millet yok cok fasist kaciyor derseniz halk) Hicbir devlet daimi degildir dunya ustunde. Daima birileri biter bir yenileri bashlar bu yuzden Turk kelimesini anayasaya gore algilamamiz eksiklik olur dushuncesindeyim. Osmanlidan yada daha geri Gokturlerden vs ornek vermek gerekirse Gokturkler yikildiginda yada Osmanli yikildiginda oradaki halk gene orada kaldi ve onlara gene Turk dendi. Bu ornekten anlasilacagi uzere bir Irk i bir devlet ile bagdashtiramayiz. Peki Turkce konusmak uzerine konushalim birazda. Ornek veriyorum ben Almanyada dogdum anadilim almanca hayatimin her kesiminde kullandigim. Ama ailem beni Turk geleneklerine gore yetishtirdi.Davranishlarim Turk gibi. Bir arkadashimi gordugumde yanaklarindan opebiliyorum. Cogunuzun bildigi uzere Erkekler Erkekleri yanaklarindan opmezler dunyanin bircok ulkesinde. Ben bu sekilde davranan bir insanim. Bana Alman diyebilirmisiniz? Peki bir alman gibi egitim aldigimi varsayalim. Ailem beni bir alman gibi yetishtirdi. Gorunusum ? Fiziksel ozelliklerim? (Atlamayin simdi kafatasi mi diye hayir bundan basetmiyorum)Kisacasi onlar gibi istesem de olamam. Ben danimarkaliyim desem adamlar acip biyerleriyle gulerler bana. Degilim cunki. Bir Turkle evlendigimi varsaysam Danimarkada ve cocuklarimin da Turklerle evlendigini... 50 Nesil gechsin birsey farketmez. Kisaca acikladim zaten dushuncelerimi de.
Benim icin Turk olabilmesi icin bir insanin
a- Turk genlerini tasimasi
b- Herhangi bir Turk lehcesi bilmesi ve konusabilmesi
c- Turk geleneklerini bilmesi ve bunlara gore davranabilmesi.
Yine benim icin asagida yazdiklarim bir insanin Turk oldugunu gercegini deyishtirmez.
a- Dini (Turk tarihinde bircok dine inanmish Turk var)
b- Vatandasi oldugu ulke

Bunlar benim kisisel dusuncelerim. Isteyen katilir isteyen katilmaz.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

pekı bu ulke ıcın canını varını vermis ailesinde onlarca şehit olan ve turkum dıyen bır rum a turk demıycez senın mantıgınla ama ABD ye gıdıp TC yı cokertmek ıcın elınden gelen her haltı yapan ortada connı the kenk seklıyle gezen kendı dogdugu ulkeyı doydugu ulkeye satan adama genlerı yuzunden turk dıcez

oldu[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...