Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biz Turkiyeliyiz(!)

Tralier

Öne çıkan mesajlar

bısıelr okumadan once sagduyu ve mantık kullanın yeter

dunyadakı ulus mıleltlere bakın

ıngılızler bız ıngılterelıyız mı dıyor ıngılızmıyıs dıyor kı ıclerıdne dunyanın yedı denızınden toplanmış adam var

fransız fransalıyız mı dıyor fransızız mı dıyor kaldıkı huney afrıkanın cogu fransada

almanlar bız almanmıyız dıyor yoksa almanyalıyız mı dıyor

yunanlıalr bız yunanlıyız mı dıyor yunanıstanlıyız mı dıyor

karman corman rusyada bıle herkes rusyalıyım degıl rusum dıyor

ıtalyan bız ıtalyalıyızmı dıyor yoksa ıtalyalıyızmı

japonyalıalr ben japonylıyımmı dıyor yoksa japonummu dıyor

dunyadakı butun bılmemnerelıyız kavramı olan ulkeler eskı somurgelerdır hındıstanlılık bılıncı avustralyalılık bılıncı onu gectım bızden koparılan arap ulkelerın cgunada yerleştirdiler bunu
ıraklıyız surıyelıyız fılıstınlıyız hede hodo en buyuk ornek tabıkı brazılyalılık arjantınlılık amerıkalılık kanadalılık meksıkalılık kubalılık kavramalrı

amerıka ve kanada ahrıc bu bılıncın uyandıgı butun ulkelerın bugun ne durumda oldugunu bılıyoruz ne yazıkkı[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlar nedense söylemek istediklerimi bir türlü anlamıyorlar. Türklük kavramından rahatsızım demiyorum. Türklük kavrmaını şahsen anlayan bir insanım. Ancak Türklük, karışıklık yaratabilecek bir kavram. Ülkeyi etnik gruplara bölmekten bahsediyorsunuz da zaten ülke bu etnik grup bölünmelerinden çekiyor ne çekiyorsa. Bırakın herkesi serbest bırakın, adam Türkiyeliyim ama kürtüm demek istiyorsa öyle desin. Ülkeden bir parça isterse o zaman susturulur tabii, ancak bu adamın da bizim ırkımızın ismini taşıma gibi bir zorunluluğu yok.
Ayrıca ısrar ediyorum, açın sözlüğe türk kelimesinin anlamına bakın, türk demek 2 anlamlıdır, öncelikle ırk anlamındaki türklük, sonra türkiye cumhuriyeti vatandaşı olma.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

eğer bnm dediğim söze karşıt bir görüş takınıyorsan yasalara da karşı geliyorsun demektir. bu sözü ben uydurmadım. Anayasa Mahkemesinin kararlarından birinde yer alan bir metindir bu. bilmem derdimi anlatabildim mi?[signature][hline]Can düşer, gül düşer, baş düşer ama Bayrak düşmez...-Şeyh Şamil

khas changed into LonelyWolf
Sosyal ağlarda paylaş

abı ıyı guzel dusunuyorsunda avtandaslarda etnık kımıklerı uyandırmak dıs guclerın onlara abgımsızlıkalrı ıcın destek olmasına sebep olur osmanlıda fransız ıhtılalıne kadar cıkan ıcısyanalrın hıcbırı ayrılıkcı harıekt degılde ne zaman mıllıyet bılıncı gelıstı osmanlı ve pek cok cok uluslu ımparatorluk dagıldı

turkıyedekıler ıse mılelten ote etnık guruplardır sayıca cok azdır bu etnık guruplar ve cogunun kokenının kendı ulkesı vardır

bugun bır adam zaten kurt um ben derse kımse hobeeeee dıye gelmıyor ustune veya sus konusma sen kurt degılsın demıyor

ama azınlıkalrı yasal oalrak tanıyıp develtı cok uluslu statuye cekmek bu etnık guruplar ustunden oynanan uluslararası komplo lara davet cıkarır

PKK nın kurucuları bıle turk ken bırden kurt devrımcılıgını savunmaya basladılar

bunların hepsı dış oyunlar

eger su an dunyada bızım ustumuzden sıyaset yapıcak baska ulke olmasaydı eyvallah derdık bu ıstege ama su ankı bu oyunları oynıyanalrın hepsını bıldıgın halde elın kolun baglı durumu oyle bır olayda ulkeye parcalar[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

Anayasanın 66. maddesinin birinci fıkrasında, Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türk olduğu belirtilerek, Türk Ulusundan savı1mak için kabul edilen tek koşulun "vatandaşlık bağı" olduğu, bunun dışında kalan dil, din, ırk v.s. gibi farklılıkların nazara alınmadığı, Türk Ulusunun, bir hukuksal bağ anlamında vatandaş sayılanların oluşturduğu bütünlüğü ifade ettiği benimsenmiştir. Yeterince açıklayıcı sanırım...[signature][hline]Can düşer, gül düşer, baş düşer ama Bayrak düşmez...-Şeyh Şamil

[Bu mesaj LonelyWolf tarafından 01 Eylül 2005 12:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 01 Eylül 2005 01:19 tarihinde demiş ki:
Yanlış bilgilerle burda iddiada bulunmayalım lütfen. Türkler osmanlı zamanında asla 2. sınıf vatandaş değildi bir kere, devşirme olayı vardı, evet, ancak bu türkleri ikinci sınıf vatandaş yapmıyordu hiç bir şekilde. Bunu geçtim, iyi ki Recep Tayyip Erdoğan Türkiyeliyim diyor, doğru düzgün yaptığı az şeyden biri bu. Ben de türkiyeliyim çünkü, kimse çıkıp türküm diyemez burda. Hepimizin dedesi falan başka bir ırkla karışmıştır saf türklük kalmamıştır, saf ırk kalmamıştır. Türkiyeli olmak, türkiye cumhuriyeti yasalarını kabul edip onlara saygı göstermektir, bu bağlamda ben, Türkiyeliyim, sadece türk değilim. Çok da gurur duyuyorum.

Biras konuşurken dikkat etmelisin,herkes senin gibi soyunu kaybetmiş ve melez diil, günümüzde çok azda olsa Oğuzların soyu devam ediyor.Bende Türkiye gibi karışık bir bölgede ve etnik gruplara sahip ülkede saf kan Türküm diyebilicek az sayıda ki insanlardanım,sana 13. y.y kada soy ağacımızı çıkarayım?...Herkesi bozulmuş zannetme Oğuzlar yaşıyor ve yaşayacak...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LonelyWolf, 01 Eylül 2005 12:32 tarihinde demiş ki:
Anayasanın 66. maddesinin birinci fıkrasında, Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türk olduğu belirtilerek, Türk Ulusundan savı1mak için kabul edilen tek koşulun "vatandaşlık bağı" olduğu, bunun dışında kalan dil, din, ırk v.s. gibi farklılıkların nazara alınmadığı, Türk Ulusunun, bir hukuksal bağ anlamında vatandaş sayılanların oluşturduğu bütünlüğü ifade ettiği benimsenmiştir. Yeterince açıklayıcı sanırım...

Değil işte yeterince açık değil.
Sen anayasanın 66. maddesinin 1. fıkrasını biliyorsun o yüzden sana açık.
Ama türk demek aynı zamanda ırk olarak türk'lüğü de barındırır. Olur olmaz yerde başa bela olucaktır illaha türklük. Türkiyelilik kötü bir terim değildir. Neyse bu konuyu daha fazla tartışmayacağım, 15 tane post attım bir tanesini anlayan hepsini anlar.
Son sözüm şudur ki Türkiyelilik lafı kötü amaçla söylenmiş bir laf değildir bu bir. Türkiyelilik lafı türkiyeye zarar verecek bir laf değildir bu iki. Türkiyelilik lafı insanlara köken özgürlüğü verecek bir laftır, siz farkınızda değilsiniz belki ancak Osmanlı bir çok ırktan meydana geliyordu yıkılınca da ortada kalanlar sadece türkler değildi, çoğunluk türklerdi, evet, ancak sadece türkler değildi. Osmanlı 900 sene boyunca kimseye ırksal baskı yapmamıştır, kimse de şimdi türküz hepimiz diye baskı yapamaz. Adam kürtlüğünden memnundur kardeşim, türk kalmak istiyordur ama yine de Türkiye vatandaşıdır, türkiyelidir, bu ülkenin kanunlarına saygılıdır, vergisini ödüyordur ve bu kadardır.(nokta) Viktor sen hala anlayamamışsın çağ değişti artık insanlara zorla ne mutlu türküm diyene dedirtemezsin, silah zoruyla da dedirtemezsin kanunla da dedirtemezsin. Adamın o ülkeye o bayrağa saygısı olmalı. Bunu da bu çağda sadece demokratik çözümlerle yapabilirsin. Siz bu insanların ırklarını silmeye çalıştıkça onlar benliklerini daha da fazla arayacaklardır bunun için daha da fazla savaşacaklardır bunu hala anlayamadınız mı?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
demirbilek2, 01 Eylül 2005 03:12 tarihinde demiş ki:
said:
Antimodes52, 01 Eylül 2005 01:19 tarihinde demiş ki:
Yanlış bilgilerle burda iddiada bulunmayalım lütfen. Türkler osmanlı zamanında asla 2. sınıf vatandaş değildi bir kere, devşirme olayı vardı, evet, ancak bu türkleri ikinci sınıf vatandaş yapmıyordu hiç bir şekilde. Bunu geçtim, iyi ki Recep Tayyip Erdoğan Türkiyeliyim diyor, doğru düzgün yaptığı az şeyden biri bu. Ben de türkiyeliyim çünkü, kimse çıkıp türküm diyemez burda. Hepimizin dedesi falan başka bir ırkla karışmıştır saf türklük kalmamıştır, saf ırk kalmamıştır. Türkiyeli olmak, türkiye cumhuriyeti yasalarını kabul edip onlara saygı göstermektir, bu bağlamda ben, Türkiyeliyim, sadece türk değilim. Çok da gurur duyuyorum.

2 ciddi noktada dikkatinizi cekmek isterim:
1nci nokta: Osmanli gercekten de Turkleri geri planda tuttu, gelismelerini ilerlemelerini engelledi. Neden? Sebebi basit: Kendisine rakip ailelerin yetismesini istemiyordu. Tahtini saglama almak istedi. Onun icin de Rum'a Ermeni'ye Yahudi'ye Arnavut'a ve digerlerine dayandi. Devlet yonetimine zamanla bunlari getirdi, ticareti bunlara verdi. Ileri gelen Turk ailelerini ya evlilik yoluyla, ya surgun yoluyla dagitti ve yenilerinin cikmasini engelledi. Ornegin eski beyliklerden hic birinin soyu ciddi anlamda devam edemedi. Halbuki bu aileleler aslinda ulkedeki ilerlemeyi saglayan onemli lokomotiflerdi. Osmanli'nin da Selcuklu'nun da patlamalari bu birikimlere sahip topluluklarla mumkun olmustu. Osmanli bir anlamda Turk aristokrasisini temizledi ve burjuvazinin dogmasini engelledi. Bu ilk basta bir olcude istikrar getirmekle beraber zaman icerde Turk toplumunun zayiflamasina sebep oldu, sadece asker ve ciftci-koylu durumuna dustu.

2nci nokta: Turk olmak belirli bir DNA veya gen'e sahip olmak degildir. Turkler her zaman genis arazilere yayilan imparatorluklar kurdular ve bunun neticesinde de butun bu cografyalardan gelen insanlarla kaynastilar. Kiz aldilar bazen de verdiler. Kulturel olarak bizde yabancilar dislanmaz dikkatini cekeyim, oysa, 4 jenerasyondur ABD'de yasayan bir Yunan hala Amerikaliyla evlenmez ornegin. Bunun icin Turkiye'de her renkten insan bulursun. Turk olmak esasen dil birligidir. Turkce konusanlar Turk'tur, tabii kendilerini boyle gormek isteyenlerden bahsediyorum. Turkiye'li demek bence baya sulandirilmis bir kavramdir. Turkce konusanlar Turk'tur.

Kaldi ki gunumuzde gen testi falan yapsan kimse oyle saf irk falan cikmaz, cikamaz, bunlar buyuk fantaziler. Bir tek yahudilerde bir olcude bulabilirsin, onlarda da yahudi olmayanlarla evlilik yasak oldugu icin boyledir.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 01 Eylül 2005 03:21 tarihinde değiştirilmiştir]

Çok doğru osmanoğulları oğuz boyları arasındaki rekabeti yok etmek ve kendisinin zirvede olmasını sağlamak için hakimiyetindeki boyları yerleşiğe geçirtti zorlada olsa ve boy kavramını yok etmeye çalıştı oğuzlardaki...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BigBang, 01 Eylül 2005 12:44 tarihinde demiş ki:
Biras konuşurken dikkat etmelisin,herkes senin gibi soyunu kaybetmiş ve melez diil, günümüzde çok azda olsa Oğuzların soyu devam ediyor.Bende Türkiye gibi karışık bir bölgede ve etnik gruplara sahip ülkede saf kan Türküm diyebilicek az sayıda ki insanlardanım,sana 13. y.y kada soy ağacımızı çıkarayım?...Herkesi bozulmuş zannetme Oğuzlar yaşıyor ve yaşayacak...

Aferin işte böyle olun hepiniz. Emin olun o zaman kürtler bırakacaktır peşini bu olayların. Emin olun o zaman türkiyede sorunlar durulacaktır. Oğuzlar yaşıyor ve yaşayacak. Şu yaklaşımı yaptın ya bu topicte, bu kadar aşağılık bir yerden girdin ya konuya sana diyecek lafım yok.
Benim ırkım ve kim olduğum hakkımda da yorum yapma bilip bilmeden, buraya soyağacı çıkarırım mevlana ailesine uzanıyor soyum, anneannemin babasının soyadı çelebi türbede yatıyor önemli olan o değil ırkı gözardı edip tarafsız konuşabilme yeteneği.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam neyse, sert çıkıştım sana da kusra bakma da, bu ırk konuları hassas konular daha fazla girmeyeceğim bunlara.
Tek dediğim, ne olur, siz siz olun, ırkınızla başka bir insanın önüne geçeceğinizi sanmayın.
Her zaman türklüğünüzle gurur duyun, ona sahip çıkın ancak türklüğünüz sizinle kalsın başkasını da buna zorlamayın.
Tek istediğim herkesin özgürce üst kimlik alt kimlik her kimliğini açıklayabildiği bir Türkiye. Türk kelimesi bana tehlikeli bir sözcük gibi geliyor, iki taraflı bir kelime çünkü. Her insan türk türk olmak zorunda değil, kürt türk de var. Ama her kürt kendinden türk diye bahsedilmesini istemeyebilir sadece bunu bilesiniz. Türkiyeli olmakla Türk olmak arasında dağlar kadar fark var.
Budur diyeceğim, benimle aynı fikirde olan aynı fikirdedir.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

ırksalda olsa ıelrde daha buyuk sorunalr cıkmasın herkes azınlık hakalrı dıye ıcıslerımıze karışmasın dıye ataturk un aldıgı bır karardır bu
ve kımse ben turku mdegılım ama bu ulkeyı sevıyorum dıyene karsı cıkamaz
ama ben turk degılım benden baska turk kokenlı olmıyan hekeste turk olmasın banane dersen bu ulkenın unıter yapısını tehlıkeye sokar

ulkucu kenklerın sevdıgım bı lafı vardır
ya sev ya terket
guzel laf bence

sımsıyah bır zencı ben fransızım dıyebılıyor
veya çekik gozlu bır tıp ben ıngılızım dıyebılıyor
hatta ulkelerını son noktaya kadar savunuyor

neden onalrda fransız ıkı anlamlı tehlıkelı olmuyorda bıze gelınce tehlıkelı oluyor? nıye chırac cıkıp fransızlı kdegıl fransalılık bılıncı yetıstırmelıyız serse fransızlar yuzde 99.9 adamı tepetaklak edıyor bıde ustune linç ediyor[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Solgunadalet, 01 Eylül 2005 13:12 tarihinde demiş ki:
Ya bide bu bölün me olayı nedir ya insanlara bu haki kim veriyor. Devletin kurucularu o veya bu şekilde Türkler değil midir bu ülkeyi bölme hakıda ancak onlardadır.Türkiyelide değil.Adam vergisini verir ve karşılığını alır ama bunu karşılığı etnik hakdeğildir.bunu verecek belidir kimse alamaz

bu ulkenın kurucuları azız turk mılletıdır turkler degıldır

turk mıleltı calıskandır turk mılletı zekıdır sırf turkler degıl

turk mılletı bu vatanda yasamak ıstıyen aynı dılı konusan aynı gelecegı hedefleyen herkestır

turk mılletı kafatası olcusuyle belırlenen bişey degıldır

safkan turk dıye bısey yoktur her sey corba olmuştur onemlı olan ortak degerler ortak dıl ve ortak kulturdur[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

Fransa'da İngiltere'de böyle bir sorun yok. Adamlar koloni yapmışlar, ülkeleri yıkılmış bir imparatorluğun ortasında kalmış 10 tane farklı ırkın oluşturduğu bir ülke değil.
İngiltere de aynı şekilde. Ayrıca bu ülkelerin yaptığı da çok yanlış, olaya kendi akıllarınca elitist yaklaşarak fransızı ingilizi diğer vatandaşlardan ayırıyorlar. Bugün Fransa'da polisin bile mantalitesi fransız olmayanlar birbirini kessin umrumuzda olmaz, bir fransızın kılı incinsin 10 tane fransız olmayanı yakarız. Avrupalı haklı, avrupalı akıllı diye bir yaklaşımım yoktur asla.
Ayrıca kolonileşmiş ülkenin insanı kültürünü kaybetmiştir bu sebepten kendine fransız diyerek mavi kan bir insan olduğu kanısına vararak bunu der.
Ayrıca türk olmamız bizi hiç bir şekilde üstün kılmaz. Türkiye bir ülkedir ve bu ülkeyi vatanı olarak gören her insan türkiyelidir. Ancak her türkiyeli ırksal açıdan türk olmak zorunda değildir.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Gafil,hangi üç asır,hangi on asır
Tuna ezelden Türk diyarıdır.
Bilinen tarihler söylememiş bunu
Kalkıyor örtüler,örtülen doğacak,
Dinleyin sesini doğan tarihin,
Aydınlıkta karaltı,karaltıda şafak
Yalan tarihi gömüp,doğru tarihe gidin.
Asya'nın ortasında Oğuz oğulları,
Avrupa'nın Alpleri'nde Oğuz torunları
Doğudan çıkan biz
Nerde olsa,ne olsa kendimizi biliriz
Türk sadece bir milletin adı değil,
Türk bütün adamların birliğidir
.
Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
Ey yığın yığın insan gafletleri
Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde,
Hakikat nerede?

Mustafa Kemal Ataturk[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

peki ben çıkıp uluslararası bir arena'da TÜRKÜM desem bana zararı ne olabilir? Orta Asya'da yaşayan atalarımda Türk olduğu için bundan gocunmam mı gerekir? Türklüğün bilmediğimiz ikinci bir anlamı şeytan veya iblis mi? ne gibi bir tehlike doğurabilir ki bu benim için. İster inan ister inan ma bu yapılanları hepsinin amacı tarihi bilincimizi yok etmek ve tarihten Türk'lüğü çıkarmaktır. Savaş meydanlarında yapamadıklarını -ne yazık ki- diplomasi ve politika yoluyla yapmaya çalışıyorlar. bizlerde her zaman olduğu gibi savaşları kazanıyoruz ama masa başında kaybediyoruz...[signature][hline]Can düşer, gül düşer, baş düşer ama Bayrak düşmez...-Şeyh Şamil

Sosyal ağlarda paylaş

LonelyWolf dediklerimden hiç bir şey anlamamışsın heralde.
Türklüğünle gurur duy her zaman diyorum. Türkün anlamı iblis şeytan falan demek de değildir. Teşkil ettiği tehlikenin ırkımızın hiçbir özelliği ile alakası da yoktur. Sen uluslararası bir arenada çık hatta türküm diye bağır ben daha da mutlu olurum.
Ancak sen ırk oalrak türk ırkından gelen bir insansın. Bu yüzden sen tam olarak türksün. Türkiye ülkesinde yaşayan, bu ülkenin vatandaşı olan ancak türk olmayan, olmak istemeyen, ırksal açıdan türk olmadığını açıkça deklare etmek isteyecek insanlar olabilir. Bu yüzden türk kelimesi tehlikeli bir kelime. Şu anda türkiye kürtleri asimile etmeye çalışmakla suçlanıyor bir çok insan tarafından. Ben de kürt ırkından gelseydim bu vatanı sevsem bile ırkımı, benliğimi tamamen kenara atıp türküm demek istemezdim. Türkiyeli daha hoş bir terim bence.
Yoksa ben türküm mesela. Çok da gururluyum bundan. Hiç de kötü bir yanı yok. Ancak herkes türk ismini taşımak istemeyebilir. Bunun için de kimseyi suçlayamazsınız. Atatürk'e göre türküm diyen, bu vatana sahip çıkan herkes türktür ancak türk kelimesi doğru bir kelime olduğu kadar tehlikeli bir kelimedir çünkü 2 anlam taşımaktadır. Bunu anlatmaya çalışıyorum bu kadar mı zor anlatması ya.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır ben Türkküm kürt te kürt oda ben kürdüm desin banane. Atatürk ne mutlu TÜRKÜM dieyene demiş ne mutlu türkiyeliyim diğene değil[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir. bir daha tekrarı halinde cezalandırırsınız]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...