Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[PHP] Kullanıcının girdiği php kodunu işletip, sonucu geri döndürmek.

WebDeveloper

Öne çıkan mesajlar

öncelikle istediğin çok garip geldi bana. hadi .net ile ilgili olsa, asp.net falan olsa "codeprovider sınıflarını kullanırsın (c#, vb.net hangisini istiyorsan)" derdim. fakat php için in-built bir compiler var mı bilemiyorum. fakat yapacağın en güzel şey şu olur:

önce kodu string işler gibi işlersin. satır satır istediğin, istemediğin fonksiyonları kontrol ettirirsin. kontrolü yaptıktan sonra kod diye bir klasöre --.php diye bir dosyaya atarsın.. sayfayı da postback yaptırırsın, fakat sayfa postback yaparken bu dosyayı include edersin. böylece istediğin bölgede bu kod çalışmış olur.

örnek:
said:
[code=php][/code]
yazıyorum ben forma. ismini de "echotest" veriyorum. submite bastığımda kodmum_chamber.echotest.1348.php dosyası yaratılıyor. sayfa yenilendiği zaman
[code=php]include("kodmum_chamber.echotest.1348.php");[/code] kod bloğu çalışacağından senin daha önceden ayarladığın yerde
said:
Yazdığınız kod:

Çıktısı:
teey
yazıyor.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
BandRoLL
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bu en basit yol bu sanırım Aslını isterseniz striptags fonksiyonundaki gibi bir fonksiyon var mıdır? varsa allowtags şeklinde bir parametresi var mıdır? diye merak etmiştim ama sadece eval bulabildim benzer fonksion olarak fakat gördüğüm kadarıyla bunda da o tip birşey yok.

Sağda solda görmüşsünüzdür. Site-Built Tool diye geçiyorlar genelde. O tipte basit birşey yazmaya giriştimte onun için sordum. Aklımdaki tipte birşey yapabilir miyim yapamaz mıyım denemeleri desek daha doğru olur :)[signature][hline]High Level Naruto Fan!
Sosyal ağlarda paylaş

soyle bazi fonksiyonlari serverdan kapayabilirsin. Mesela serverlarda system di yanlis hatirlamiyorsam fork eden foksiyonu kapiyorduk.

Bence en iyi yol kullanicidan bilgiyi alirsin otomatik bir dosyaya kaydetip php ye isletip sonucunu verip dosyayi silersin:)[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...