ZydarHellfire Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Kılıçlar, büyücüler, hırsızlar, tanrılar,şövalyeler, savaşlar, iyiler ve kötüler, ırklar, kutsal eşyalar ve ejderhalar ; fantastik dünya ve onun hayallerimizde gelişmiş şekli... Aslında çocukluğumuzda daha yakın olduğumuz kahramanlar, dünyayı kurtarma hayallerimiz, ve hatta oynadığımız "uzaycılık" oyunları ya da büyüklerimizin anlattığı hikayelerin içinde kaybolduğumuz anlarda, kendi kahramanımızı ortaya çıkarışımız ve onun önderliğinde bir şeyler başarmış olmanın verdiği mutluluk... FRP de onlar gibi geldi ilk anda bana, sadece paylaşılması açısından bir farklılık vardı, benim kahramanlarımı diğerleri de görecekti. Üstelik yaratılan karakterin tüm davranışlarından sorumluydum ve iyisiyle kötüsüyle, o bendim o an için... Hayallerimizde imkansızlıklar, olanaksızlıklar ya da sınırlamalar yoktur. Bu nedenle hayal kurarken kendimizi hep bir parça daha güçlü hissederiz. Zamanı, yeri ve bir parça başlangıcı - ki bunlar hiç bir zaman zorunluluk arz etmez - biz belirleriz ve daha sonra o muhteşem dünyaya dalarız. Devamı bizi çağırır zaten, yapmamız gereken sadece birkaç renk katmak, kendimizi sınırlandırmamak ve olabildiğince rahat, doğal olmaktır. Gerçeğin içindeki hayalleriniz yerine, hayallerinizin içindeki gerçeği aramaya başlarsınız bir andan sonra. "Gerçek anılar hayaletler gibiydi, sahte anılar ise öylesine inandırıcıydı ki gerçeklerin yerini aldı" Gabriel Garcia Marquez Kitaplarda bir amaç çerçevesinde yapılan savaşlar ve ırkların mücadelesi, ya da oyunlarda olaylar içerisinde, diğer karakterler için hissettiğimiz güven, güvensizlik, sevgi, ihtiyaç, korku, iğrenme, nefret etme gibi duygular hep vardır. Gerçekte de olduğu gibi. Bu duyguları sadece bir "oyun" içerisinde tüm doğallığınızla sergilemek bir anlamda da deşarj şeklidir yaşamın. İfadesizliklerden kurtarır sizi , kendi rolünüzü yapmanıza imkan verir. Oynadığım oyunları ve ilk okuduğum kitapları düşününce, geriye baktığımda, bu kadar kapsamlı bir dünyanın içine gireceğimden habersizdim. Üstelik rol yapma kabiliyetimin olduğunu da hiç sanmıyordum, "duyumsanan ve hissedilen şeyler yansıtılır..." Belirli bir araştırma dönemi olmadı benim için- ki FRP de ne denli bir araştırma sürecinden sonra kendinizi o dünyaya girmiş hissedebilirsiniz bilemiyorum- olaya biraz da bilmeyerek girdim diyebilirim. Bu konuda bir istatistik değerlendirme yapmadım ama FRP ile ilgilenen - ya da ilgilenmeye başlayan- insanların büyük çoğunluğunun da aynı şekilde bu dünyaya girdiklerini sanıyorum. FRP hakkında belirli fikirler edinmeye çalışırken, oynayanların anlattıklarından sonra tiyatro sanatçıları geldi aklıma. Replikler, rollere bürünüş, sahne heyecanı ve elbette hızlı düşünüş. Bütün bunların eğlenmek amacıyla yapıldığını düşünebiliyor musunuz? :) Üstelik yaratıcılığınızı ekleyerek. İlk çekingenliğim... Sadece izleme amaçlı gittiğimde kendimi oyunun içinde bulduğumu hatırlıyorum. Pasif bir karakter olsam dahi o heyecanı yaşamak hoştu. Sadece oyuncuların gözlerine dikkatlice baktığımı hatırlıyorum. Onlar rol yapıyor gibi değillerdi, yani bahsettiğim rollere bürünüşten öte kimlikte var edilen bir karakteri yansıtma ağır basıyordu. Oysa ki ben tam ne beklediğimi bilmeyerek onları seyrederken şaşkınlığımı bilmem fark ettirdim mi ama o kadar doğallardı ki, rahatlamak için artı bir şey yapmam gerekmedi. İşte..sonunda FRP ile tam anlamıyla tanışmaya başlamıştım ve meraklarım yavaş yavaş gideriliyordu. Oyun sırasında, bir anlık da olsa çevrenizde akıp giden yaşamdan bir parça uzaklaşıp tüm dikkatinizi karakterinize ve oyuna veriyorsunuz, sınırsız olmaya yaklaşıyorsunuz ve kendinizi özgür hissediyorsunuz., sürükleniyorsunuz..:) benim hissettiklerim bunlardı. Birde bol bol güldüğümü hatırlıyorum .. Yan etkileri de yok değil tabi; hayatın akışı içerisinde dahi kişileri zekasına, yeteneğine, gücüne göre değerlendirmeye başlamış bulabilirsiniz kendinizi...otobüste giderken kılıç çekmek isteyebilir ya da birinin kafasına bir fireball atmak isteyebilirsiniz...aslında siz normalsiniz :) Söyleyeceğim şudur ki, insanlarla bir şeyler paylaşmaktan keyif alıyorsanız, yaratıcı gücünüzü sınırsızca kullanmak ve bazen sizin dahi şaşırabileceğiniz şeyler yapmak istiyorsanız, gülmekten karnınıza ağrı girmesi sizi rahatsız etmezse, hayal gücünüzü zorlamaktan ve hatta diğer insanların hayal güçlerinin sınırsızlıklarını görmekten çekinmiyorsanız, çok farklı kişilikleri canlandırırken kendi kişiliğinizden bir parça da ona ekleyebiliyorsanız FRP size göredir zaten...Doyasıya eğlenin, günlük streslerinizden kurtulun ve fantastik dünyanın içinde kaybolun... Kendinizi oyunlarda yansıtmaktan çekinmeyin, hissederek oynayın ve oynatın, asıl eğlence de orada aslında... Uy-an-dım! An' a uymak gerekiyordu. Doğruldum, çevreme bakmadan önce gözüm bir noktaya takıldı. Sanki orada hareket eden bir canlı vardı da ben onun bir saniyenin binde birindeki hareketini görmüş gibiydim. Kafamı başka yere çevirdim ve yine aynı noktaya baktım. Yoktu... az önce hafızamın belki de beni ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZydarHellfire Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Bu sirada reklamcilik okuyorum ve Yaraticiligimda FRP nin büyük bir katkisi var...[hline]Bazıları konuşarak rahatlar, bazıları yazarak, dans ederek, spor yaparak, müzik dinleyerek veya şarkı söyleyerek. Beni rahatlatan FRP alanında yaptığım her şey.. kendimi ifade edebilmem... görülmem ve görmem...anlatmam ve anlamam..Kim nederse desin..En iyisi FRP... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 biri şey demişti birinin imzasından vardı (frp dediğin de zaten konuşmalı barbut) puahh o aklıma geldi şimdi. :)[hline]White_Rakkad,the Tikky ( :lol: ) 04 June 2003 16:31 tarihinde demiş ki: Ben Tommy giyiyoruuum sen ex-port giyiyosuuun benim tişörtüm senin tişörtünü döveeeeer Gallant, the Macho 14 June 2003 01:20 tarihinde demiş ki: Kadın dediğin istanbul gibi olmalı, fethi zor fatihi tek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Tebrik ediyorum.[hline]8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZydarHellfire Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Tesekkürler.Ben sadece insanlara yardim etmeye çalisiyorum,eger faydam olursa çok sevinirim..(Paladin oldum valla :-) )[hline]Bazıları konuşarak rahatlar, bazıları yazarak, dans ederek, spor yaparak, müzik dinleyerek veya şarkı söyleyerek. Beni rahatlatan FRP alanında yaptığım her şey.. kendimi ifade edebilmem... görülmem ve görmem...anlatmam ve anlamam..Kim nederse desin..En iyisi FRP... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HalbadaR Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Ben bu yazıyı görmüştüm sanırım bi sitede. Bayaği hoşş..[hline]VATAN SAĞOLSUN! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mad_Can Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 bende tebrik ettim arkadaşımızı gayet iyi açıklamalarda bulunmuş yeni başlayanlar hatta başlayıpta bazı şeylerin farkında olmayanlar için ikinci kez kutluyorum arkadaşı e helıl olsun bea[hline]Maximilian Stonefist; Kötülüğe karşı ne paladinler gibi zırhına ve tanrısına,ne dwarflar gibi baltaya nede büyücüler gibi büyüsüne ihtiyacı var onun o kötülüğü yumrukları ile def etmeye alışık olan biri ve şimdi lanetlenmişleri def etmek üzere yeniden yola çıktı. Saklanacak bir yerler bulsanız çok iyi olur!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZydarHellfire Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Site mi? hiç sanmiyorum ama benzer bisi olabilir, bööle paranoyalara girmeyi anlamsiz buluyorum her neyse.. Sonuçta herkezin anlamasini istedim FRP nin ne oldugunu.Yapici bi yazi olucagini düsündüm, umarim yan etkileri olmaz. Okuyanlarin bazi seyleri anlamalarini istedim sadece.....[hline]Bazıları konuşarak rahatlar, bazıları yazarak, dans ederek, spor yaparak, müzik dinleyerek veya şarkı söyleyerek. Beni rahatlatan FRP alanında yaptığım her şey.. kendimi ifade edebilmem... görülmem ve görmem...anlatmam ve anlamam..Kim nederse desin..En iyisi FRP... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 eline sağlık gayet faydalı ve bilgilendirici bi yazı olmuş.[hline]"C" is for cookie / thats good enough for me Bonecrusher, 08 July 2003 00:25 tarihinde demiş ki: Petek Dinçöz bir lamerdir mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HalbadaR Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Yok abi sadece o sitenin sahibisindir belki onu merak ettiğim için yazdım. Yoksa nie kıllık yapiim[hline]VATAN SAĞOLSUN! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZydarHellfire Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Neyse bosver tabeki elestiri yapabilirsiniz..Genelde insanlar FRP'nin ne oldugunu açiklamaya çalisir, mutlaka yakin bi yazi görmüssündür. Herkezin okumasini isterimki yanlisliklar düzeltilsin, gerçi ben bu duygularimi düsündüklerim bana FRP nedir diye soranlara tam olarak anlatamiyorum, burda patladim diyebiliriz :) ohbe açildim valla hehehe (iyi geceler ben yatiorum bugece bayaa yoruldum bide ertesi gün tatile gidicem ohooo)[hline]Bazıları konuşarak rahatlar, bazıları yazarak, dans ederek, spor yaparak, müzik dinleyerek veya şarkı söyleyerek. Beni rahatlatan FRP alanında yaptığım her şey.. kendimi ifade edebilmem... görülmem ve görmem...anlatmam ve anlamam..Kim nederse desin..En iyisi FRP... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 güzel yazı :tebrikz:[hline]White_Rakkad,the Tikky ( :lol: ) 04 June 2003 16:31 tarihinde demiş ki: Ben Tommy giyiyoruuum sen ex-port giyiyosuuun benim tişörtüm senin tişörtünü döveeeeer Gallant, the Macho 14 June 2003 01:20 tarihinde demiş ki: Kadın dediğin istanbul gibi olmalı, fethi zor fatihi tek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZydarHellfire Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Uzun oldu ama yazsam dahada yazarim.. Herkezi mutlu ettigimi görmek güzel...[hline]Bazıları konuşarak rahatlar, bazıları yazarak, dans ederek, spor yaparak, müzik dinleyerek veya şarkı söyleyerek. Beni rahatlatan FRP alanında yaptığım her şey.. kendimi ifade edebilmem... görülmem ve görmem...anlatmam ve anlamam..Kim nederse desin..En iyisi FRP... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arawn Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Bu yazı için çok teşekkürler :tebrikz:. Baya bi işe yarayacak gibi görünüyor.[hline] [b]ICQ » 151362108 Enroth Cüceleri Lideri ; Khanum !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Zydar var yaa... Bi bu kadar yazarsın koçum sen. Hadi göriyim seni.. küsel olmuş..[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZydarHellfire Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Ay dur mesaj atiyimde eskimesin herkesler okusun heheueuheue :-) :-p :D[hline]Bazıları konuşarak rahatlar, bazıları yazarak, dans ederek, spor yaparak, müzik dinleyerek veya şarkı söyleyerek. Beni rahatlatan FRP alanında yaptığım her şey.. kendimi ifade edebilmem... görülmem ve görmem...anlatmam ve anlamam..Kim nederse desin..En iyisi FRP... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
d3n1z Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 ben simdi bir koseye copy yaptim :) cok tesekkurler[hline]mutlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fiercewind Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 :) düşünüyorum bastard sword atma girişimlerimi.......peheeey...... :D :tebrikz:[hline]Eraq, 09 July 2003 17:56 tarihinde demiş ki: ne baarıyon bonkıraşır :P ah gözüm çıkmış :D Dellenenrüzgar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar