SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Eğitim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Eğitim denilen şeye parasız dedikleri halde niye "En az 100 YTL BAĞIŞ bekliyoruz" deniliyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 cunku yakacak ve kirtasiye masraflarini milli egitim karsilamiyo. okulun para bulmasi icin herhangi bi yol da gostermiyo. bu durumda bagis bekleniyo tabii ki. duz liselerin ozel okullar gibi olmasini herkes ister. ozel okullar bu hale gelebilmek icin yillik yaklasik $10.000 aliyor. devlet liseleri bunu alamayacagi icin, asla ozel okula benzeyemez. ancak onunde bi hedef var sonucta. ne kadar fazla bagis gelirse o kadar rahat olur. sen soguk siniflarda, derslerinin yarisi bos gecerek egitim surmeyi kabul ediyorsan, sinav kagitlarini evden getirip, sorulari ogretmen soyledikce gecirmek; tebesir olmadigi icin o tekrarladikca derste not almak istiyorsan bagis olmayan bi okula gidebilirsin gayet de... ama buna da egitim denmez... not: buna yanit olarak suc milli egitim bakanliginin demeyin, onlarin da yapabilecegi bi sey yok. egitim, verebilen icin parali olmali, su an oldugu gibi.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 ama 3 top fotokopi kağıdı 20 milyonluk zarf ve 20 milyonlu posta pulu aldırdılar daha +300 YTL de BAĞIŞ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 e peki bana soyler misin bu para olmadan nasil donecek okul? doner sermaye mi?[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 o zaman nie zorunlu parası olmayan napcak zorunlu ama paralı para yoq kayıt yoq çocuk okumucak çocuğu göndermeyene günde 10 YTL cezavar şahit oldum öle bi duruma orda ben kayıt olurken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eshevar Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Bağışı zorunlu tutanlar hakkında şikaye yapılabildiğini duymuştum?[signature][hline]Cevap 42... birşeyler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 MEB in sitesine girdim bulamadım öle bişi ama baqem ben zaten çıkardım 150YTL attım alıyosan al almıosan zorunlu kayıt yapcan dedim yatı walla harbiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 arkadasim, parasi olmayandan zorla alinmiyo zaten. nasil okutmayana ceza kesiliyosa, para isteyene de kesiliyo. zabit tutturursun bu bu nedenle alinmiyo diye. savciliga basvurursun, mudurun basi yanar. kaldi ki bu cok istisnai bi durum. cogu okulda eger paran olmadigini gosterirsen adamlara para istemiyolar. ha is cimrilikse, orda bile her ne kadar etik acidan okul haklis olsa da, yasalara gore veli hakli durumdadir. dedigim gibi goturursun zabitayi, pasa pasa kaydini yaparlar. oteyandan cogu okulda yardima muhtac ailelere para bile toplanip yardim yapilir. zorla para istenmez. verebilecek olan verir. veremeyecek olan zaten veremez o parayi...[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 sonunda öle yaptılar zaten be orda rehber hoca dewreye girdi kapandı ama kadın perişan etti kendini yarım saat ağladı değermi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 yukarida da dedigim gibi... kisinin cimrilikten mi yoksa gercekten yokluktan mi odemedigini anlamak gerekiyo. cunku hali vakti yerinde olan insan da elinden para cikarmak icin cekiniyo. o parayi haybeye ucan para olarak goruyo. carcur edilen... parasini egitim icin bile harcamaya cekiniyosa insanlar, toplum degerlerinde bi bozukluk vardir. bu bozuklugun alt sinifa yansimasida boyle oluyomus demekki. farkli bi uygulama olarak muhtardan kagit gelsin diyolardi eskiden. muhtarlar para karsiligi bu kagitlari satmaya baslayinca, haliyle okullar da bu isten vazgectiler...[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 tabi orası doğru bişeyler yapılacaksa ne ala alsınlar tabi o sorun değil ama benim ilk 8 yılı tamamladığım okul (Gemlik Atatürk İlköğretim Okulu) 8 yıllık eğitim+ana sınıfı yani 9 yıl boyunca bizden katkı payı aldı 9 sene de okula boyadan başka bişi yapılmadı biz mezun olduk pencereler pimapen yapıldı gelde bu okula ver para. (bunlar hep müdür yardımcısının gıcıklığı):) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eshevar Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 benim bildiğim okullar her sene boyanır, ki ortalama bir okulun boyutları hakkında bir şey söylememe gerek yok sanırım? bu okulun temizliği var ki, milli eğitimin hademeleri oldukça sınrlı sayıda görevlendirdiğinden okulların çoğunda görevlendirme ile alınmış çalışanlar vardır. o her öğrenciden alınan 3 top kağıt okula en fazla 3 ay yetmekte okullara yollanan yakıt miktarı kışı tamamen çıkaracak kadar kesinlikle değil ayrıca bir şeyler yapılmasından önce okulun normal eksikliklerini gidermesi ve öğrenci hasarlarını kapatması için oldukça büyük bir bütçe gerekmekte. gittiğim okullarda tuvaletlerin bir sene içerisinde kaç defa parçalanmış halde bulunup tekrar yaptırılmaya uğraşıldığı sayamadım... ya da okuduğum lisedekilerin hastalıklı bir şekilde camların yan taraflarındaki lastikleri söküp bir hafta içinde tekrar orada bulmalarını.. okullara bağış zorunlu değil, ama o bağışlarda olmazsa okullar pek bir harap oluyor... eminim müdür yardımcınız sizin mezun olmanızı beklemiştir, de bir sorun var okulun yapım/onarım işlerinde öncelikle müdürün onayı gerek. edit://ekleme[signature][hline]Cevap 42... birşeyler.. [Bu mesaj Eshevar tarafından 07 Eylül 2005 11:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 müdür tatildeydi ve meydan ona kalmıştı ya diyorum ya bişiler yapılırsa ne ala ama hademe yerine veliler temizlik yapıyosa okulun bahçesi viran bir haldeyse hele hele öğrenci belgesi almak için gittiğimizde yüzbin tane soru soruluyorsa (kağıdı da biz götürüyoz) nası gelipte ayda 30 YTL almalarına haklılar dersin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 said: SeaGle, 07 Eylül 2005 23:34 tarihinde demiş ki: müdür tatildeydi ve meydan ona kalmıştı ya diyorum ya bişiler yapılırsa ne ala ama hademe yerine veliler temizlik yapıyosa okulun bahçesi viran bir haldeyse hele hele öğrenci belgesi almak için gittiğimizde yüzbin tane soru soruluyorsa (kağıdı da biz götürüyoz) nası gelipte ayda 30 YTL almalarına haklılar dersin? 1 sayfa yazi seni inandiramamissa, fazla soze gerek yok. ol bi okulun muduru, ya da calis yaninda bi mudurun, gor.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar