Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türklerin buluşları

Daimon

Öne çıkan mesajlar

bi de ilk roketi bir osmanlı bilim adamının yaptığına dair duyumlar almıştım. Sanırım bi havacılık müzesinde falan anlatmışlardı.

Bi de Osmanlı'nın yaptığı veya sahip olduğu tek uçakla, bilmemne savaşında İstanbul'a giren 12 tane düşman uçağını tek başına indirdiğini sölemişlerdi.. Çok gururlanmıştım.[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] |
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
said:
streamin, 23 Temmuz 2005 09:16 tarihinde demiş ki:
said:
OkuzumTruck, 20 Temmuz 2005 17:42 tarihinde demiş ki:
top:Yani o anlamda deil barutlu top.Fatih türklerin moğollarla savaşırken onlardan hawai fişek yapımında kullanılan barutu öğrenen türklere topu yaptırıp tırmanamadığı surları yıkmştır.Bunun sonucu olarak avrupada var olan kucuk beylikler yıkılmış.Büyük ve güclü merkezi krallıklar ortaya cıkmış.Sonra sömürgeclilik akabinde kölelik yoksulluk....Cok kaotik cok...

benim bildigim ilk barutlu topu(misket,gulle..) ingilizlerin buldugu ve savaslarinda kullandiklari

ilk barutu çinliler bulmuştur. bu tarihi kayıtlarla sabittir. bunu doğru bil.topu da ingilizler mi buldu emin değilim sen emin misin fatih diye düşünüyorum. incilizler topu buldular neden kaleleri yıkıp orta çağı bitirmediler. eğer sen meşin yuvarlaktan bahsediyorsan o başka ok...
Sosyal ağlarda paylaş

Korsan
Rüşvet
Kaçakcılık
Renkli kadın ticareti[signature][hline]I had something to confess to.But you dont have the time so , Look the other way.You will wait until it's over.To reveal what you would never shown her.Too little much too late
Can you see that I am needing , Begging for so much more.Than you could ever give.And I dont want you to adore me , Dont want you to ignore me . When it pleases you
And I will do it on my own
Muse - Muscle Museum

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arndiol_Vampir, 07 Ağustos 2005 13:52 tarihinde demiş ki:
Korsan
Rüşvet
Kaçakcılık
Renkli kadın ticareti

Abi koptuuuuuuuum renkli kadın ticareti haaa....
süper yaaa.....
hahahahahahaha[signature][hline]-----------------------------
Ölüm sonsuz bir karanlıksa....
Ben o karanlığın içindeyim....
-----------------------------
Lord Lucifer Azeroth
Sosyal ağlarda paylaş

*Amerikanın yozlaşmış polis teşkilatının karşısında duran Frank Serpico adlı polis kafasından vurulduğu vakit bir Türk doktoru iyileştirmiş. **Filmini izlediğimde ise doktoru zenci yaptıklarını gördüm. Türk olup olmadığı söylenmiyordu.

-Kaynaklar-
*Serdar Turgut - Şahsi Bir New York Biyografisi
**Serpico (1973) (digiturkte de dönüyordu film)[signature][hline]"I find your lack of faith disturbing."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiabloTyrael, 10 Ağustos 2005 16:50 tarihinde demiş ki:
Kağıdı.. Yazıyı.. Dili.. Pantolonu.. Tekerlek.. Masa.. Kravat.. Gömlek.. Ordu sistemi.. Denizaltı.. Top atışları.. Silahları.. Kahve.. Çay.. Yemek yapmayı.. Sabun.. Banyo.. v.b..

[Bu mesaj DiabloTyrael tarafından 10 Ağustos 2005 16:52 tarihinde değiştirilmiştir]

kravatı hırvatlar bulmustur ama tulum(gayda) ve beyzbolu turkler bulmus die duydum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
OkuzumTruck, 20 Temmuz 2005 17:45 tarihinde demiş ki:
Ayrıca bilinen ilk matbaayı da tahtada harf kalıpları yapan göktürklerin de kullandığı bilinmektedir.

Ben Uygur diye biliyordum.Topic'in kalanını okumadım başka bir arkadaş dediyse özür dilerim.[signature][hline]Give me the drink of the fluid
That disintegrates
And lend me the sweet balm and blessing
Of forgetfulness, empty and strong
Lethe
Oh, lethe

Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiabloTyrael, 11 Ağustos 2005 22:04 tarihinde demiş ki:
Wordellion

Hayır Hırvatlar bulmadı sadece aldı. Biz de bulduk onlar bizden alıp götürdü dünyaya.. Fransızlar pantolonu icat ettik diyorlar yalan bu. Daha önce biz de icat ettik..

Pantolonu süvari birliklerinin rahat edbilmesi için yapıyorlar.Bizden sonra Çinliler aldı diye biliyorum...[signature][hline]Give me the drink of the fluid
That disintegrates
And lend me the sweet balm and blessing
Of forgetfulness, empty and strong
Lethe
Oh, lethe

Sosyal ağlarda paylaş

en büyük insanlığın ciddi ciddi yönünü değiştiren yeni çağ açan bir buluşu vardır.
o da tekerleği icat etmişlerdir.Şaka falan değil bu gerçek[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki:
ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok
Sosyal ağlarda paylaş

Taharet musluğu. Türk armatörlere gemi yaparken modül tuvalet siparişlerinde bu talebi dile getirirken ve kullanım amacını üretici firma elemanlarına anlatırken komik durumlar yaşanıyor.

İş değil neden inatla neden ve amacı ne diye sorarlar ki? :)[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiabloTyrael, 11 Ağustos 2005 22:04 tarihinde demiş ki:
Wordellion

Hayır Hırvatlar bulmadı sadece aldı. Biz de bulduk onlar bizden alıp götürdü dünyaya.. Fransızlar pantolonu icat ettik diyorlar yalan bu. Daha önce biz de icat ettik..

pantolana itirazım yok ama kim 500 milyar isterde cıkmıstı kravatı kim buldu die cvp:hırvatlardı ordan aklımda kaldı bugunun modern kıyafetinin temellerini turkler atmıstır pantolon ve gomlek gibi...[signature][hline]And darkness will cover the light
wrdlln

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...