Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

F-35 JSF vatana millete hayırlı olsun!

Hakiki_Portnoy

Öne çıkan mesajlar

Türkiyenin de katkısının bulunduğu yeni nesil bir uçak geliyor.Geleceğin savaş uçağı olarak görülen X-35 lerde aranan her özellik ve avionic mevcut.Yani birçok farklı uçağın özelliklerinin bir uçakta toplanması gibi.

Harrier'daki VTOL/STOL(vertical/short taking off landing) özelliği

F-117,F-22 gibi son teknoloji uçaklardaki radara karşı görünmezlik özelliği

B-1 lerin bombalama avionicleri

F-16,F-18'ların savaş ve dogfight özelliği

artı olarak önceki saydığım uçaklarda olmayan dengeli kanat ve gövde tasarımı özelliği.Radar ışınlarını yere değil de yukarı yansıtması için F-117 o kadar dengesiz ve hava direncine açık bir dizayna sahipti ki,bilgisayar desteği olmadan hiçbir pilot bu uçağı uçuramazdı.Bilgisayar,uçağın farklı bölgelerindeki çok sayıdaki iticiye saniyede binlerce komut göndererek uçağı dengede tutuyordu.

ve daha biçok özellik bu uçakta birleşiyor.Bu nedenle projenin ismi:J-35 Joint Strike Fighter.(Birleşik Saldırı Uçağı)

Ve ne mutlu bize ki,Türkiyenin de bu uçağa katkısı bulunuyor.Kanat,gövde ve nozul tasarımlarında Kalekalıp şirketinin imzası bulunuyor.

Kalekalıp resmi sitesi

böyle üstün bir uçağı amerika başta olmak üzere diğer nato ülkelerinin kullanacak olması göğsümüzü kabartıyor.Benim Türk havacılığı açısından bildiğim en büyük atılımdır diyebilirim.(Ankarada F-16 fabrikası kurulması da çok güzeldi.)[signature][hline]Vatandaşa sorduk: Dream Theater NEDİR?
Roberha TEMO(½)
-Bence Drimtitır insanın kendine yakışanı giymesidir.dünyada bissürü grup var ama neden Drimtiytır çok tutuyo?çünkü onların hepsi gıcır gıcır ibanezler,tama lar,yamahalar,kurzweil ler giyiyolar.lan ben de giysem onları bana da verirler.para yani.

Sosyal ağlarda paylaş

Kokpite yakın olan ek bir Turbofan çıkışı daha var.[signature][hline]Vatandaşa sorduk: Dream Theater NEDİR?
Roberha TEMO(½)
-Bence Drimtitır insanın kendine yakışanı giymesidir.dünyada bissürü grup var ama neden Drimtiytır çok tutuyo?çünkü onların hepsi gıcır gıcır ibanezler,tama lar,yamahalar,kurzweil ler giyiyolar.lan ben de giysem onları bana da verirler.para yani.
Sosyal ağlarda paylaş

gözleri 3.5 numara miyop birisi olduğum halde bi umut diye hava harp okulunu işaretlemiştim ben zamanında öss formunda :'(
uçaklara çocukluğumdan beri ilgim vardı ama kader...

BAKINIZ BU DA BAŞKA BİR TÜRK HAVACILIK BAŞARISI:
Türk F-16 Pilotlarımız
4000 saat uçuş süresi ile Amerikan savaş pilotlarıyla beraber ilk 10 a giren bir türk pilotumuz var.Pilotlarımızın ne kadar deneyimli ve yetkin olduklarını görsün yabancı ülkeler ve TIRSSINLAR! Çünkü hava kuvvetlerimiz çok güçlü.
[signature][hline]Vatandaşa sorduk: Dream Theater NEDİR?
Roberha TEMO(½)

[Bu mesaj -tnG-Portnoy tarafından 04 Eylül 2005 16:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Türk pilotlar dünyada 1 numara diye gazeteden kesilmiş kupürüm var hala odamda asılı durur.[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | (^ve Stargate^)
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...